icon

Nezaplatili mi za doučovanie. Aký postup zvoliť?

Dnes o 06:41

Asi rok som pripravovala jedneho chlapca na strednu skolu, trebalo tam chemiu na prijimacky. Na zaciatku bolo vsetko v poriadku, daval mi peniaze dopredu a evidovali sme to do tabulky. Po case tabulku prestal nosit a prestal nosit aj peniaze. Nazbieralo sa niekolko hodin, potom som mu povedala ze treba uz zaplatit no napriek tomu prisiel na dalsie hodiny bez penazi, ze zabudol a ze potom. Ano viem, mala som ho asi vyhodit a poslat po peniaze ale verila som mu, kedze na zaciatku mi nemal problem dat peniaze aj na niekolko hodin dopredu. Potom sa na 3 mesiace odmlcal, ohladom penazi som mu pisala viac krat, na co mi napisal len tolko, ze teraz doucovanie nepotrebuje a potom sa ozve. Potom sa ozval, ze chce zase chodit no zase prisiel bez penazi a doniesol len tabulku aby sme vyratali, kolko vlastne ma dokopy zaplatit. Posledna hodina bola asi pred mesiacom, opat sa neozyva. Moje spravy mu dochadzaju, ani si ich neotvara. Pride mi to neskutocne drze, uz aj to ako sa zachoval pred tym, ze na moju ziadost o zaplatenie reagoval tak ze teraz nepotrebuje a ozve sa potom. Premyslam, ze by som mu napisala spravu, ze ak neodpise a nezaplati mi sam, budem to riesit s jeho rodicmi. Myslite, ze to mam takto napisat?

Strana
z2
moonlight1210
Dnes o 09:08
@anonym_4d4bc7

Dufam že prijatú platbu registruješ v pokladnici a obratom vydávaš pokladničné bloky. Príjem dávaš do daňoveho priznania a odvádzaš daň z príjmu a následne zdravotnú a sociálku. Finančná správa sa to na to rada pozrie.

@anonym_4d4bc7 ak bezne nedoucuje a tento chalan bol vynimka, ze suhlasila, ze bude pripravivat iba jeho a prijem bol do 500€, tak nemusi nic z toho.

martul
Dnes o 09:09
@zuzana76

@martul ja to viem, aj co mysli, malokto doucuje na zivnost, pokial to nema ako hlavnu pracovnu napln, ze sa zivi len tym (tam su ale ceny za hodinu dvojnasobne), pokial su to bezni ucitelia, nezazila som ani jedneho, co doucoval na zivnost, okrem toho, ak zakaznici nechcu platit sumy za hodinu ako 20 -30 eur, tak je nemyslitelne ucit na zivnost a pytat 8- 10 eur, cize to ovplyvni aj zakaznika

@zuzana76
@zuzana76 baby ale stále platí to čo som napísala, nemá živnosť, môžu ju nahlásiť, nič to nemení na tom, že ani upratovačka to nemá, ani nikto koho poznáme

autor
Dnes o 09:09
@anonym_4d4bc7

Dufam že prijatú platbu registruješ v pokladnici a obratom vydávaš pokladničné bloky. Príjem dávaš do daňoveho priznania a odvádzaš daň z príjmu a následne zdravotnú a sociálku. Finančná správa sa to na to rada pozrie.

@anonym_4d4bc7 viem. Musim ta sklamat, ale prilezitostny prijem ktory nepresahuje urcitu sumu za rok sa nedani. Moj zarobok z tejto cinnosti tu ciastku nepresahuje.

autor
Dnes o 09:10
@moonlight1210

@anonym_4d4bc7 ak bezne nedoucuje a tento chalan bol vynimka, ze suhlasila, ze bude pripravivat iba jeho a prijem bol do 500€, tak nemusi nic z toho.

@moonlight1210 toto som tym presne myslela. Bol to moj jediny ziak.

moonlight1210
Dnes o 09:10
@martul

@zuzana76
@zuzana76 baby ale stále platí to čo som napísala, nemá živnosť, môžu ju nahlásiť, nič to nemení na tom, že ani upratovačka to nemá, ani nikto koho poznáme

@martul ale ak nedoucuje bezne, len vynimocne jedneho cloveka (je to prilezitostne), tak nemusi nic.

iwesska
Dnes o 09:14

Mozno aj peniaze od rodicov dostal,ale si ich nechal a rodicia v sladkej nevedomosti,ze je vsetko vyplatene. Tvoja chyba uz ked by mi 2x prisiel s tym,ze nema a potom, 3.hodina by uz nebola. Uz urobil prijimacky,teraz uz ta nepotrebuje a neda ti uz nic.

anonym_66422f
Dnes o 09:28
@anonym_4d4bc7

@anonym_4d4bc7 bože, trúba si riadna.

martul
Dnes o 09:43
@moonlight1210

@martul ale ak nedoucuje bezne, len vynimocne jedneho cloveka (je to prilezitostne), tak nemusi nic.

@moonlight1210 áno, do 500 eur

martul
Dnes o 09:45
@anonym_4d4bc7

@anonym_4d4bc7 ale nedramatizuj, ty poctivka. Nikto sa na nič nepozrie, lebo to nemá nad 500

anonym_0b15a1
Dnes o 10:08

@anonym_autor negramotná doučovateľka…. Len ťa treba odporučiť ďalším: služby free a riešenie hľadáš po nedoplatkoch na MK🫣🤦🏻‍♀️😱

anonym_674f6c
Dnes o 11:11

Nemala si sa zlutovat a urcite si to mala riesit s rodicmi. To akoze sa prihlasil sam alebo co? Teraz uz mozes jedine napisat nech zaplati, ked nie tak poucenie do buducna. Zase skoda ti nevznikne, len casova a predpokladam, ze zivnost na to nemas ako ej dnes “moderne” a robis to len tak, tak by som moc nevyskakovala. Rob to legalne a na objednavku s platbou vopred.

zuzana76
Dnes o 12:20
@anonym_674f6c

Nemala si sa zlutovat a urcite si to mala riesit s rodicmi. To akoze sa prihlasil sam alebo co? Teraz uz mozes jedine napisat nech zaplati, ked nie tak poucenie do buducna. Zase skoda ti nevznikne, len casova a predpokladam, ze zivnost na to nemas ako ej dnes “moderne” a robis to len tak, tak by som moc nevyskakovala. Rob to legalne a na objednavku s platbou vopred.

@anonym_674f6c ked nedoucuje pravidelne, nemusi mat zivnost, ak nepresiahla zarobok 500 eur,casova skoda je tiez skoda a obohatil sa z jej vedomosti, tie nie su zadarmo, suhlasim, ze nabuduce sa pouci.

Strana
z2