icon

Odradí vás mužova hypotéka od vzťahu?

17. nov 2024

Aktuálne som vo fáze kedy si hľadám partnera. Chcela by som už konečne mať rodinu a dieťa/deti. Mám jedného fajn nápadníka s ktorým by som si vedela predstaviť ísť do vzťahu ale odrádza ma jedna vec. Kúpil si pred 6 rokmi dom a aktuálne dĺži banke 100 tisíc €. Na jednej strane by som mohla byť rada, že nie je mamičkár čo býva u rodičov ale na druhej strane sa toho aj trochu bojím, že by som ten dlh z časti znášala aj ja. Vás by to odradilo ísť do vzťahu s chlapom ktorý má 100 tisícovú hypotéku na dom?

marca12
17. nov 2024

@ivik4 to urcite a rada by si byvala v dome,ktory nie je tvoj a bola tam vlastne len podnajomnicka

marca12
17. nov 2024

Ze ma hypoteku,to by ma netrapilo. Skor by som mala obavy ako to vyriesit dobuducna. Nechcela by som prispievat do domacnosti,ktora nie je aj moja.

ivik4
17. nov 2024

@marca12 no na mna tu nestekaj 😁
Ona nevie , ja mam svoje
Kazdy pise za seba

iv007
17. nov 2024

Aspon mas istotu ze ten chlap ma stabilnu pracu a prijem, bez toho by hypoteku nedostal. Davnejsie som randila s chlapom co mal dom bez hypo, mamicka ho zabezpecila. Mal inak otrasnu arogantnu povahu a nepouzitelny do rodinneho zivota. Naopak poznam super chalanov co este ziju s rodicmi, len cakaju na lepsie moznosti alebo partnerku aby sa zariadili spolocne. Nebud vychcana, lebo sa ti to vrati.

ivik4
17. nov 2024

Autorka ty si nenapisala ako zijes, tak odpovede cakaj rozne. Alebo som to prehliadla

petamich
17. nov 2024

@marca12 a? roky sme tak zili v manzelovom byte, splacal si hypoteku sam, ja som mu prispievala na najom a dnes mame dalsi byt svoj, kde presne je problem?

sima234
17. nov 2024

A ty bývaš kde? Vo svojom (bez hypo), v podnájme či u rodičov?

betulinka1
17. nov 2024

Ma hypoteku iba 100 tis. na rodinny dom, tak to je super. Pozri ak nechce aby si ju splácala ty a hned po nasťahovani od teba nechce “najomne” alebo nejaky prispevok k hypo (to som pouzila z inych diskusi, kde bol argument, ze treba prispievat aj cas na hypo, Ved aj tak by si inde platila inde najomne 🙈🙈🙈 za mna blbost) , a mna uplne super štart do spoločného zivota.

lizatko1009
17. nov 2024

Mna uz neprekvapi fakt asi nic... A ty autorka mas co? Mas nehnutelnost za cashflow? Ano babatenko by si chcela, sediet doma a neplatit nic. Preber sa a ostan radsej sama a pracuj sama na sebe. Alebo napis Kollarovi.

h2
17. nov 2024

Autorka neodpovedala ešte ani raz, hoci dostala kopu otázok a má tu už druhú stranu príspevkov. Žeby troll na rozprúdenie debaty na nudné nedeľné predpoludnie? 🤨

lucia13022023
17. nov 2024

@tato_ a možno nie. Možno si veľmi atraktívny pre také ako je autorka, že máš "len" 70 000 🤣

kika193
17. nov 2024

Byt tym napadnikom, utekam kadelahsie :D

brrunetkaa
17. nov 2024

Jasne nech chudák splatí hypo sam a potom keď budete spolu nech ta napíše ako spoluvlastnícku domu veď čo je jeho je aj tvoje 😀

lapersefona
17. nov 2024

Ak to myslíš s nim vážne tak sa zoberte a splácanie spolocne s tým ze budem spoluvlastnickou domu.

Ľudia žijú neusporiadane a aj ti je problem

lucylaw
17. nov 2024

Odpadnem,chlap býva u rodičov-zle je,chlap býva vo vlastnom - zle je,lebo je to vlastne socka,čo nemá na ten byt cash a dovolil si vziať hypo 🤦🏻‍♀️ a potom sa čudujme,keď si chlapi o ženách myslia,že sú zlatokopky 🙈

Ale teda k tvojej otázke - nie,neodradilo by ma to,keďže v dnešnej dobe si málokto môže dovoliť nehnuteľnosť bez hypo..Ty máš vlastný byt bez hypotéky? Tak nechápem,čo riešiš..A keď nemáš, tak prečo?

glorikarebeka
17. nov 2024

@ivik4 jasné mi to je
Keby dala otázku ,že čo robiť aby bola aj ona na hypotéke samozrejme po sobáši

lienka.7
17. nov 2024

@autorka je tu o tom milión tém, fakt je potrebné zakladať ďalšiu?
Ale aby som ti odpovedala teda.... do konca života (prinajlepsom) budeš platiť bývanie, ktoré nikdy nebude tvoje. Budeš kupovať veci a investovať, a keď muza/frajera/doplň si akýkoľvek štatistiky náhodou omrzí, tak v 50tke ostaneš pod mostom aj 2imi igelitky a v dome, ktorý si celý svoj aktívny život platila bude mlada pipka👌

petamich
17. nov 2024

@lienka.7 nerozumiem tomuto komentaru 🙂 ved si vzdy mozu kupit vlastne byvanie alebo jej vie darovat polovicu domu

Roky sme zili v manzelovom byte, prispievala som mu na najom (co si myslim, ze je maximalne fer a proaktivne som mu to ponukla), dnes mame vlastne byvanie a manzel svoj byt prenajima, nikdy som sa nepodielala na splacani hypoteky, zveladovani nehnutelnosti, riesil si to sam, je to jeho byt, nie kazdy chlap je chuj, aj ked chapem, ze pri temach na MK by si to jeden mohol mysliet

lienka.7
17. nov 2024

Inak sa tu navazate do autorky... koľko je takých chlapov, čo hľadajú "partnerky" aby im práve pomáhali splácať byt na hypo? "Zabiju" s každou tak 2-3 roky, max.5 (viac sa naťahovať nedaju) a bytík sa pomaly splaca. Tiez poznám aj takých. Cize opatrnosti nikdy nie je dosť.

olimuc
17. nov 2024

Pokial mas vlastne byvanie bez hypo … nemusi ta to trapit. Prides so svojou igelitkou aj s nou odises. Nie neodradilo. Bola by som rada, ze nemam partnera s holou prdelou, kt sa Ku mne nastahuje a ked to nebude fungovat, neodide do 48 h … takisto sa da 1 nehnutelnost prenajat a zhodnotit

lienka.7
17. nov 2024

@petamich to, ze existujú aj výnimky je fakt. Tiez mame každý vlastný byt, cize nikto nie je od nikoho závislý...
Len keď už má jeden hypoteku na svoj byt, tak ďalšiu na ten spoločný byt mu dajú asi ťažko. Ja v tomto autorku chápem, ide na to úplne pragmaticky konečne, a hneď sa tu z nej robí vypočítava mrcha 🤦‍♀️ to je všetko.

stanulienkat
17. nov 2024

Ty si z tych, co chcu chlapa s domom bez hypo a pri rozchode sa s tebou gentlemansky rozdeli s domom na polovicu?😂😂😂

candii
17. nov 2024

Téma zase na rozprúdenie vášni, nič viac.

sisska96
17. nov 2024

Ak by ma zapísal do LV, a mala by som aj ja ten dom fyzicky, tak by mi nevadil. Ale neinvestovala by som do cudzieho domu

marsmykkok
17. nov 2024

Zase záleží, či máš aj ty niečo vlastné čo vieš dať do prenájmu? Ak nie, zase nie je ideálne, že by ste boli spolu, on by mal príjem 1500 eur, ty 6 rokov na MD s dvomi deťmi 300 eur, ale teda starala by si sa o Vaše deti a on by dával mesačne na úkor rodiny 400 eur na splátku hypotéky a 500 eur na dokončievacie práce okolo domu a opravy. By ste živorili z 900 eur ako rodina, potom by si išla aj ty do práce a potom po 10tich rokoch si nájde mladšiu, lebo kríza stredného veku a ty skončíš s holým zadkom na ulici aj s deťmi a s tým, že možno dom prepíše časom na novú známosť a ani deti nebudú mať z tých rokov odriekania nič.

rozculena
17. nov 2024

@lienka.7 ona nepíše,že on od nej chce,aby to platila

aduska369
17. nov 2024

Mna by odradila takáto sprostá žena jak si ty,sorry not sorry

bmolko
17. nov 2024

Však ho zavolaj bývať do tvojho domu, ktorý máš bez hypotéky. On predá ten svoj a môže ti kupovať kožuchy a diamantové prstene.... 😂

laurita285
17. nov 2024

@tato_ V podstate keď dlžíš len 70 tak si buď sociálny prípad alebo mega starý :D

pupava36
17. nov 2024

Len ci si ten vztah vie predstavit aj on s tebou.