Oplatí sa kúpa investičného bytu na hypotéku?
Ahojte, pri dnešných úrokoch cca 4% a pri cenách nehnuteľnosti si myslím, ze investičný byt sa neoplatí ale rodina tvrdí opak. Uvediem príklad 10 rokov dozadu stal 2 izbak 35 tis, teraz stojí 90 a úroky išli z 0,9 na 4%. Takže keď aj teraz kúpim byt na hypotéku to je aký biznis? Ja tomu nerozumiem.. ved kým ho nájomníci splatia, to bude už opotrebovaných vybyvaný byt, ktorý ani nepredám za toľko co ma stal. Vysvetli mi to niekto, aký zisk by som mala z investičného bytu ak kúpim 2 izbak za 90 tis neprerobeny na úrok 4%. Neprerobeny asi neprenajmem, takze možno ešte menší byt 1 izb.za 75 tis. Ďakujem. Mam v hotovosti 35 tis.
Ale nas pomazali.🙂
@hellwant Ja som rada 😊
@zuzanockamt Ved hej, ale s akym oneskorenim, asi kvôli sviatkom😁
No moj komentar zmazali preto, ze reagoval na zmazany 😁🤷♀️. Uz som sa cudovala, bol velmi mierny 😁. @lenkakravcova stihla si to aspon precitat, a pochopit co je urok, kto ho plati pri uvere a ake su ostatne rozdiely?
@liv1 ja nechápem, prečo tie komentáre zmazali. Boli k téme. A okrem toho, nebolo v nich nič vulgárne ani pohorsujuce.
Dosť odveci toto mazanie v poslednom čase. 🫡
@lenkakravcova no len ja sa ta pytam ci si to stihla precitat a pochopila co je urok? A kto ho plati a komu?
@liv1 tvoju odpoveď som videla a s tým súhlasím. Áno, hriešnik je iba banka v tom tvojom príklade. Vždy je to na strane toho, kto necháva platiť svojho zákazníka úrok. Takže súhlasím 👍
@sasa1310 môžem sa spýtať v akej lokalite BA si predala ten byt? Dakujem
@sasa1310 dakujem
@tykat prosim cez koho investujete do dlhopisov.fondov a akcii?

Na SVK s ohľadom na politickú, ekonomickú a demografickú situáciu by som nekúpila ani pozemok nie to byt pri týchto cenách-úrokoch a v tejto situácií :D Investovať sa dá aj omnoho jednoduchšie a istejšie.