icon

Overili ste si už nárok na energopomoc?

8. dec 2025

Ahojte, uz je spustena moznost kontroly, ci Vam bola priznana energopomoc. Ja sa priznam, ze som bola trosku rozhodena, ked sa hovorilo o trvalom bydlisku. Kedze TP mam od narodenia v rodicovskom byte ale byvam v mojom vlastnom dome, myslela som, ze pomoc nedostanem. Ale pri overovani aj plynu aj elektriny mi napisalo, ze tymto odbernym miestam bola pomoc priznana. Ste tu niekto taky, co ma rovnaku situaciu a tiez bola priznana pomoc? Ano, aj vyska prijmu sa zohladnuje, ale teda prosim o odpoved tych, ktori zarabaju "normalne" a su v hraniciach prijmu a naroku na energopomoc ak by mali TP tam kde aj realne byvaju.

Prosim, neriesme politiku, ani spravodlivost / nespravodlivost, sposoby pomoci a podobne. Na to si zalozte samostatnu diskusiu. Zaujima ma len tato konkretna situacia. Dakujem.

https://www.energopomoc.sk/overenie-energopomoci

anonym_51a038
8. dec 2025
@anonym_c753c1

@anonym_autor mne to celé stálo 7 eur dokopy a všetko za jeden deň vybavené

@anonym_c753c1 7 eur? A čo si menila? Len na živnostenskom je zmena 5 eur myslím, OP, banky, školy, škôlky, práca.....a ako píše autorka, má na to dôvody, ja neviem, čo riešiš 😂

autor
8. dec 2025
@tilly

@anonym_autor idem to skontrolovať. Dik

@tilly ja som to tam teraz hodila a vyslo mi: elektrina bez pomoci, plyn s pomocou. Banda jedna vsivava, zas vymysleli teple 💩 a nefunguje.

sisska96
8. dec 2025
@anonym_51a038

@anonym_c753c1 7 eur? A čo si menila? Len na živnostenskom je zmena 5 eur myslím, OP, banky, školy, škôlky, práca.....a ako píše autorka, má na to dôvody, ja neviem, čo riešiš 😂

@anonym_51a038 elektrický zadarmo . Op 7 eur. Kataster zadarmo

tilly
8. dec 2025
@anonym_autor

@tilly ja som to tam teraz hodila a vyslo mi: elektrina bez pomoci, plyn s pomocou. Banda jedna vsivava, zas vymysleli teple 💩 a nefunguje.

@anonym_autor tak do toho už nejdem radšej rýpať,lebo ma slahne už

vevesh
8. dec 2025

Podla coho posudzuju ludi v zahranici s tp na sk? U nas "doma" vyslo, ze nedostanu pomoc a to nemaju dokopy ani 1700e prijem👿👿elektrina im ma stupnut zo 60 e na 110e odhadom....a u rodiny, kde kazdy nahlaseny clen zaraba nadpriemerne, tuto pomoc dostanu...🤔🤔🤔🤔

zuzanka.zuzu
8. dec 2025

podľa mňa im to kvalitne blbne 🙈😂😂 doobeda nešlo vyhľadať žiadnu našu nehnuteľnosť, teraz som pozrela zo srandy ešte raz keď som uvidela túto tému a na všetkých odberných miestach máme energopomoc 🤷😂😂

kristiii
8. dec 2025

@anonym_autor overila. Doobeda som mala nárok na plyn a elektrinu a na teplo nie (panelák). Odrazu tam teraz na teplo svieti nejaká iná vetička. Elektrinu a plyn sa mi už teraz overovať nechce. Ale je to celé amatérske ako celá táto vláda. Veď ako dnes na TA3 jakysi trtko poučoval Viskupiča, že si to má naštudovať, pritom ten mu argumentoval presne tým, čo majú uvedené na tej ich "úžasnej" stránke 🤦. Som nevedela či sa smiať či plakať.

agatenka88
9. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja tiež TP ja si dvoma 16rocnymi, chlap prechodný tu a TP ma u rodičov. Elektrinu nemáme narok, plyn mame. Nechápem to

aaadkaaa
9. dec 2025

Ja som si to teraz pozerala, podla Mihalovej tabulky na elektrinu narok mame, podla tej stranky nie😒

anonym_159b6b
9. dec 2025

Prosím vás, viete niekto poradiť, či v tejto situácii máme nárok na energopomoc? Bývame v mestskom nájomnom byte, trvalý pobyt máme v ňom. Panelák má vlastnú kotolňu, neviem či to je podstatné. Manžel hovorí, že nemáme nárok, lebo elektrina aj plyn nie sú písané na nás, ale na mesto, ja si myslím, že máme mať, keďže tu máme trvalý pobyt a podľa bonity by sme nárok mali. Ako to je v tomto prípade? Overiť neviem, keďže faktúry nemáme.

miro25
10. dec 2025

@anonym_autor ak ste nedostali pomoc, preverte si vaše trvalé pobyty. Nám tiež nevyšla, aj keď podľa príjmov mala. Pred dvoma rokmi sme si v rámci obce menili TP do novostavby a na obecnom úrade zmenili pobyt iba mne a manželke, ale dve deti ostali na starom a netuším prečo. Zistil som to až včera cez Slovensko sk a službu overenie pobytu.

anonym_bee244
10. dec 2025
@anonym_25a0d9

Tak ja mam rovnaku situaciu ako autorka, trvaly pobyt inde, na dome nema nikto TP, ja som aktualne po rodicovskej nezamestnana a napisalo mi ze nemam narok na pomoc. Takze neviem ako to funguje

@anonym_25a0d9 treba si dať TP na dom

anonym_bee244
10. dec 2025
@anonym_a102da

Ženy, viete mi poradit? Žijem v rodičovskom byte s detmi - mame tu TP. Deti sú malé, v posudzovanom čase moj príjem iba RP. Odberateľom na FA je moj otec ( rodicia tu už TP) nemajú. Moj muž býva s nami, ale nemá tu TP. Energopomoc nám nevyšla- posudzuje sa teda príjem otca, ktorý tu TP nemá, ale je majiteľom nehnuteľnosti? Ďakuje.

@anonym_a102da nie, posudzujú sa ľudia s TP

bykaterina
10. dec 2025

@anonym_autor ty si pochybila a porusila zakon. ty mas mat trvale alebo prechodne bydlisko kde byvas, tvoja chyba a kedze tvoji rodicia dostanu trt makovy pekne im daj zo svojho.

mandzula
10. dec 2025
@bykaterina

@anonym_autor ty si pochybila a porusila zakon. ty mas mat trvale alebo prechodne bydlisko kde byvas, tvoja chyba a kedze tvoji rodicia dostanu trt makovy pekne im daj zo svojho.

@bykaterina Ktory zakon a paragraf hovori o poruseni, ktore spominas? Ak je to protizakonne, ake su za to sanicie? Vies o niekom, kto bol za to rieseny?

bykaterina
10. dec 2025
@aaadkaaa

Ja som si to teraz pozerala, podla Mihalovej tabulky na elektrinu narok mame, podla tej stranky nie😒

@aaadkaaa a ked davas sumy musis dat hruby prijem nie cisty. mozno tam je problem

bykaterina
10. dec 2025
@mandzula

@bykaterina Ktory zakon a paragraf hovori o poruseni, ktore spominas? Ak je to protizakonne, ake su za to sanicie? Vies o niekom, kto bol za to rieseny?

sosta
10. dec 2025
@petri07

@anonym_autor určite to budem riešiť, ale toto vyzerá ako keby môj dodávateľ elektriny im buď nedodal data alebo dodal zle data...

@petri07 nam sa stalo to iste, volala som do sse a povedala, ze este nedostali usmernenia z ministerstva, cize este nevedia rozhodnut..🤷‍♀️ na overovacej stranke by teda miesto nie mohlo byt nevieme, overte neskor 😬 aj ked teda uvidime

bykaterina
10. dec 2025
@mandzula

@mandzula ci bol niekto na rieseni ? netusim ale je to zakonom dane a ma si plnit clovek svoju povinnost. potom je problem pri daniach ktore dostava mesto( ludia chcu vsetko ale mesto nedostava dostatok podielovych dani) , parkovacia politika, energopomoc... skratka vsetko co je robene na adresnost. potom ludia trpia za to ze su lajdaci

mandzula
10. dec 2025

@bykaterina Trvalý pobyt je pobyt občana spravidla v mieste jeho stáleho bydliska na území Slovenskej republiky. Uz tato veta a slovo "spravidla", hovori o tom, ze nie je povinnost byvat tam, kde ma clovek nahlaseny trvaly pobyt.

autor
10. dec 2025
@bykaterina

@mandzula ci bol niekto na rieseni ? netusim ale je to zakonom dane a ma si plnit clovek svoju povinnost. potom je problem pri daniach ktore dostava mesto( ludia chcu vsetko ale mesto nedostava dostatok podielovych dani) , parkovacia politika, energopomoc... skratka vsetko co je robene na adresnost. potom ludia trpia za to ze su lajdaci

@bykaterina kde v zakone vidis, ze clovek MUSI mat TP tam, kde byva? V zakone sa pise slovicko SPRAVIDLA, to v ziadnom pripade neznamena MUSI, MA MAT alebo nieco podobne. Clovek moze mat TP aj na miestnom urade. MUSIS mat TP, ale miesto nie je urcene. A MOZES mat len jeden TP.
A k tomu: trt makovy - dementi z vlady nikde nedali pravidla, podla ktorych budu pomoc posudzovat. Zverejnili ich az bolo neskoro. Takze, ak uz by som pristupila na tu tvoju retoriku, tak by ludia nahlasili TP mimo rodicov. Alebo mozno ani nie, pokial nemaju vysoke prijmy.
A prechodny pobyt uz vobec clovek mat nemusi. Ani ked zije 300 km od trvaleho bydliska.

bykaterina
10. dec 2025
@mandzula

@bykaterina Trvalý pobyt je pobyt občana spravidla v mieste jeho stáleho bydliska na území Slovenskej republiky. Uz tato veta a slovo "spravidla", hovori o tom, ze nie je povinnost byvat tam, kde ma clovek nahlaseny trvaly pobyt.

@mandzula ano lebo moze mat aj na meste - obci trvaly pobyt napriklad bezdomovec.
skrtaka mas mat tam trvaly pobyt kde byvas nie u rodicov... ved zaidne vyhody z toho nie su .

bykaterina
10. dec 2025
@anonym_autor

@bykaterina kde v zakone vidis, ze clovek MUSI mat TP tam, kde byva? V zakone sa pise slovicko SPRAVIDLA, to v ziadnom pripade neznamena MUSI, MA MAT alebo nieco podobne. Clovek moze mat TP aj na miestnom urade. MUSIS mat TP, ale miesto nie je urcene. A MOZES mat len jeden TP.
A k tomu: trt makovy - dementi z vlady nikde nedali pravidla, podla ktorych budu pomoc posudzovat. Zverejnili ich az bolo neskoro. Takze, ak uz by som pristupila na tu tvoju retoriku, tak by ludia nahlasili TP mimo rodicov. Alebo mozno ani nie, pokial nemaju vysoke prijmy.
A prechodny pobyt uz vobec clovek mat nemusi. Ani ked zije 300 km od trvaleho bydliska.

@anonym_autor joj capslock 😀
a teraz mi napis ake mas vyhody ze nemas trvale bydlisko zmene podla bohapravdy ?

bykaterina
10. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor inak zavolaj si na evidenciu obyvatelstva. na matriku pripadne obce tam ti to vysvetlia.

mandzula
10. dec 2025
@bykaterina

@bykaterina Faktom je, za zavadzas.

natalka13
10. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ake neskoro? tvoje rozhodnutie platit dane inde sko trvale byvas. to pri kazdom statnom prispevku a ze ich je v tomto ficostane budes menit TP ako ti vyhovuje? a kaskavobta vzdy upozornia pozor o polroka bude orieoevok viazany na TP😀

bykaterina
10. dec 2025
@mandzula

@bykaterina Faktom je, za zavadzas.

@mandzula nezavdzam opytaj sa na uradoch. aka je logika ze by si mala TP v kosiciach ked byvas v BA v byte ?
ani urady ti nemozu dorucit zasielku

bykaterina
10. dec 2025
@natalka13

@anonym_autor ake neskoro? tvoje rozhodnutie platit dane inde sko trvale byvas. to pri kazdom statnom prispevku a ze ich je v tomto ficostane budes menit TP ako ti vyhovuje? a kaskavobta vzdy upozornia pozor o polroka bude orieoevok viazany na TP😀

@natalka13 ty si pravnicka ak si dobre pamatam, prosim vysvetli im to ked to nechapu

autor
10. dec 2025
@bykaterina

@anonym_autor joj capslock 😀
a teraz mi napis ake mas vyhody ze nemas trvale bydlisko zmene podla bohapravdy ?

@bykaterina no skus si porovnat vyhody TP v Bratislave a v Senci. Lekari, dostupnost sluzieb, skoly, skolky. Ak pracujem v BA, tak tam chcem mat aj deti v skole ci skolke. Nemozem si dovolit mat dieta v skole v Senci, ked cely den som takmer 30 km inde. Dobre vieme, ze ak nie je miesto mimo TP, tak mi dieta nezoberu. Takisto - kedze som denno denne v BA, tak je mi odveci odviest deti do skoly do BA a potom ist k lekarovi do Senca. A mozes rozpravat o slobode volby lekara - vsetci vieme aka je prax.
Dakujem ti za tvoj pohlad na vec. Ty si ries svoj TP a nas ostatnych maj v pazi.
Na matrike mi mozu vysvetlovat co chcu - sama si sem capla zakon, ten je zavazny pre vsetkych, aj pre tych na matrike. Ci sa im to paci alebo nie. MUSI a SPRAVIDLA MA su dve odlisne veci.

autor
10. dec 2025
@natalka13

@natalka13 ale tu nejde o prispevok ako taky. Tu sa posudzuje prijem v domacnosti podla TP. A to je sakra rozdiel. Ani pojem domacnost / spolocna domacnost nie je viazany na TP a tiez su od neho zavisle mnohe prispevky.
A ano, je to neskoro. Pretoze sa ma urobit navrh zakona so vsetkymi pravidlami a podmienkami. Ma prejst riadnym (ok v nasom state len skratenym) konanim, pripomienkovanim a podobne. Lenze, tu sa sposob vypoctu a vsetky podmienky zverejnili kedy? Neskoro.