Overili ste si už nárok na energopomoc?
Ahojte, uz je spustena moznost kontroly, ci Vam bola priznana energopomoc. Ja sa priznam, ze som bola trosku rozhodena, ked sa hovorilo o trvalom bydlisku. Kedze TP mam od narodenia v rodicovskom byte ale byvam v mojom vlastnom dome, myslela som, ze pomoc nedostanem. Ale pri overovani aj plynu aj elektriny mi napisalo, ze tymto odbernym miestam bola pomoc priznana. Ste tu niekto taky, co ma rovnaku situaciu a tiez bola priznana pomoc? Ano, aj vyska prijmu sa zohladnuje, ale teda prosim o odpoved tych, ktori zarabaju "normalne" a su v hraniciach prijmu a naroku na energopomoc ak by mali TP tam kde aj realne byvaju.
Prosim, neriesme politiku, ani spravodlivost / nespravodlivost, sposoby pomoci a podobne. Na to si zalozte samostatnu diskusiu. Zaujima ma len tato konkretna situacia. Dakujem.
@bobco13 ja som to preratala kompletne vsetky mzdy s prekracujem prijem o 20e mesačne.
@bykaterina samozrejme, ze sa jedna o hruby prijem, sme hllboko pod hranicou podla tabulky ...
@aaadkaaa to je v riti
Ja som mala v období, ktoré sa ráta len 0,25% úväzok, TP v dome mám len ja a 2 deti, malé. Muž má stále TP u mojich rodičov, máme len elektrinu, ktorá je na neho a uznali nám. Tak neviem, myslela som, že sa nás to nebude týkať…
Ja som mala v období, ktoré sa ráta len 0,25% úväzok, TP v dome mám len ja a 2 deti, malé. Muž má stále TP u mojich rodičov, máme len elektrinu, ktorá je na neho a uznali nám. Tak neviem, myslela som, že sa nás to nebude týkať…
@anonym_8c40a4 ved ked mas taky nizky prijem, mas narok.
@anonym_8c40a4 Nikto tomu nerozumie, ani ten kto vymyslel
nám plyn nie elektrika áno
@bykaterina no skus si porovnat vyhody TP v Bratislave a v Senci. Lekari, dostupnost sluzieb, skoly, skolky. Ak pracujem v BA, tak tam chcem mat aj deti v skole ci skolke. Nemozem si dovolit mat dieta v skole v Senci, ked cely den som takmer 30 km inde. Dobre vieme, ze ak nie je miesto mimo TP, tak mi dieta nezoberu. Takisto - kedze som denno denne v BA, tak je mi odveci odviest deti do skoly do BA a potom ist k lekarovi do Senca. A mozes rozpravat o slobode volby lekara - vsetci vieme aka je prax.
Dakujem ti za tvoj pohlad na vec. Ty si ries svoj TP a nas ostatnych maj v pazi.
Na matrike mi mozu vysvetlovat co chcu - sama si sem capla zakon, ten je zavazny pre vsetkych, aj pre tych na matrike. Ci sa im to paci alebo nie. MUSI a SPRAVIDLA MA su dve odlisne veci.
@anonym_autor nuž keď bývaš v takej diere menom Senec.
@anonym_autor nuž keď bývaš v takej diere menom Senec.
@katulienkax az na to, ze nebyvam v Senci. Len je to mesto, kam by som "patrila". Ale tam kde byvam - nemenila by som. Je to na skok do BA ale uzivam si rodinny dom a vsetky vyhody pokojneho byvania. Mozno byvas vo vacsej diere 😉
Nám to podľa príjmu vychádza no len ide o to že TP máme u rodičov a bývame v novom neskolaudovanom zatiaľ .Takže asi nárok nemáme a ani rodičia
@hugigugin tam závisí aj od toho koľko vás je v dome/byte pretože platy sa spočítavaju a podľa toho je narok na energopomoc
@brenda323 a zároveň sa príjem vydelí koeficientom osôb takže to je jedno. Viac osôb môže dokonca skôr pomôcť, ak jeden zarába viac a zvyšok nie, aby energopomoc dostali .
@anonym_6e9108 prepad, ja uz netusim o com bola rec, navyse to bola odpoved niekomu na jeho otazku, takze neviem ani suvislosti.
Kazdy jeden obcas SR ma povinnost podat danove priznanie, ak ma zahranicne prijmy, bez ohladu na to, ci mal prijmy na SK, alebo nie. Takze ak ste si svoje povinnosti splnili, maju ako prijem zistit. A za dalsie - nie je problem urcit povinnost ludom, ktory maju prijem mimo SR, aby ho zdokladovali - potvrdeniami zamestnavatela, zo SP a ZP, zivnostenske ci obdobne urady, danove urady, socialne urady. Ak nezdokladuju, pomoc nedostanu.
No ako som pisala - reagujem na otazku aky prijem zistia, nie v sirsich suvislostiach.
Nám prišlo mailom, kde sme dostali energopomoc a kde nie. Je to dosť divné, lebo muž má tri nehnuteľnosti, z toho je jeden dvojdom. Na dve dostal pomoc a na jeden dom z toho dvojdomu nie. Je to celkom divné, nie? Ako k tomu došli? Nám je to jedno, nikde nie je veľký odber, ale prečo to tak je?
Mne prišiel email, že nič netreba riešiť, žiadna žiadosť ani zdokladovanie príjmu bude to poslané v ročnom vyúčtovaní na konci roka. Ale je to málo, len nejakých 5% z nákladov a mne to vychádza 4,20€. Kolegyňa si čítala na nete, ako to ľudia komentujú a píšu o sumách do 5€. No ja neviem, ale asi pozvem na konci roka Fica na večeru. Darujem mu 4,20€ a pošlem ho zaplatiť účet.
Ja som toho názoru, že ide aj tak len o štatistiku, aby zase sliedili koľko zarábame. Vytiahnu z nás príjem a dajú nám drobné a zistením, že sa máme náááááhodou dobre, nám zase niekde vezmú.
Prosím neviete ako je možné, že elektrinu Zse ukazuje narok a plyn SPP nie? Však podmienky sú rovnaké nie?

@petri07 ja tiež som mimo, elekt nemám a plyn mam nárok a TP mam ja a dvaja 16.rocny. príjem nemám vysoky. Niekde som čítala, ze okolo 27.12 by mali byť presne info s pomocou