icon

Overili ste si už nárok na energopomoc?

8. dec 2025

Ahojte, uz je spustena moznost kontroly, ci Vam bola priznana energopomoc. Ja sa priznam, ze som bola trosku rozhodena, ked sa hovorilo o trvalom bydlisku. Kedze TP mam od narodenia v rodicovskom byte ale byvam v mojom vlastnom dome, myslela som, ze pomoc nedostanem. Ale pri overovani aj plynu aj elektriny mi napisalo, ze tymto odbernym miestam bola pomoc priznana. Ste tu niekto taky, co ma rovnaku situaciu a tiez bola priznana pomoc? Ano, aj vyska prijmu sa zohladnuje, ale teda prosim o odpoved tych, ktori zarabaju "normalne" a su v hraniciach prijmu a naroku na energopomoc ak by mali TP tam kde aj realne byvaju.

Prosim, neriesme politiku, ani spravodlivost / nespravodlivost, sposoby pomoci a podobne. Na to si zalozte samostatnu diskusiu. Zaujima ma len tato konkretna situacia. Dakujem.

https://www.energopomoc.sk/overenie-energopomoci

Strana
z7
agatenka88
10. dec 2025
@petri07

@anonym_autor určite to budem riešiť, ale toto vyzerá ako keby môj dodávateľ elektriny im buď nedodal data alebo dodal zle data...

@petri07 ja tiež som mimo, elekt nemám a plyn mam nárok a TP mam ja a dvaja 16.rocny. príjem nemám vysoky. Niekde som čítala, ze okolo 27.12 by mali byť presne info s pomocou

autor
10. dec 2025
@tehoska

@petri07 presne takto to vyslo aj nam

@rozculena
@tehoska aj mojej mame najskor - elektrina ano, plyn nie. Potom to kontrolovala vecer a mala narok na oboje. Ja som v ten den rano mala narok na oboje, vecer mi pisalo jedno, ze nie. Tak som to pozrela na druhy den a ze narok u obidvoch. Cele zle. A uu maju aj zmeny pripravene. Tesim sa.

hugigugin
10. dec 2025
@bobco13

@hugigugin pozri si to ešte raz,mne včera ukázalo, že nemám nárok a dnes že áno, ja tomu vôbec nechápem

@bobco13 ja som to preratala kompletne vsetky mzdy s prekracujem prijem o 20e mesačne.

hugigugin
10. dec 2025
@hugigugin

@bobco13 ja som to preratala kompletne vsetky mzdy s prekracujem prijem o 20e mesačne.

bykaterina
10. dec 2025
@aaadkaaa

@bykaterina samozrejme, ze sa jedna o hruby prijem, sme hllboko pod hranicou podla tabulky ...

@aaadkaaa to je v riti

ekira1
10. dec 2025
@baskustek

@anonym_autor tak to potom dúfam ešte upravia, nech sa klepne po prstoch takýmto podvodníkom

@baskustek hlavne, že politikom vyšla pomoc, chudáci, majú malý príjem asi.. a teraz mi vysvetli, prečo je zakladateľka podvodník, nevidím logiku..

anonym_8c40a4
10. dec 2025

Ja som mala v období, ktoré sa ráta len 0,25% úväzok, TP v dome mám len ja a 2 deti, malé. Muž má stále TP u mojich rodičov, máme len elektrinu, ktorá je na neho a uznali nám. Tak neviem, myslela som, že sa nás to nebude týkať…

natalka13
11. dec 2025
@anonym_8c40a4

Ja som mala v období, ktoré sa ráta len 0,25% úväzok, TP v dome mám len ja a 2 deti, malé. Muž má stále TP u mojich rodičov, máme len elektrinu, ktorá je na neho a uznali nám. Tak neviem, myslela som, že sa nás to nebude týkať…

@anonym_8c40a4 ved ked mas taky nizky prijem, mas narok.

dooodka
11. dec 2025
@natalka13

@anonym_8c40a4 ved ked mas taky nizky prijem, mas narok.

@natalka13 jasné, je to logické, ale čítala som, pravdepodobne som to zle teda pochopila, že sme bez nároku, pretože odberateľom je muž a ten v danej domácnosti nemá TP.

kristiii
11. dec 2025
@dooodka

@natalka13 jasné, je to logické, ale čítala som, pravdepodobne som to zle teda pochopila, že sme bez nároku, pretože odberateľom je muž a ten v danej domácnosti nemá TP.

@dooodka záleží od trvalého pobytu, nie od toho, kto je odberateľ elektriny.

katuskapd
Autor odpoveď zmazal
sisska96
11. dec 2025
@anonym_8c40a4

@anonym_8c40a4 Nikto tomu nerozumie, ani ten kto vymyslel

petri07
16. dec 2025

Vyzerá že to konečne opravili, už mám priznané pre plyn aj elektriku...

anonym_25248f
16. dec 2025

nám plyn nie elektrika áno

otilia16
18. dec 2025

Funguje vám tá stránka na overenie ?

mandzula
18. dec 2025
@otilia16

Funguje vám tá stránka na overenie ?

@otilia16 Ano, teraz som pozrela.

katulienkax
18. dec 2025
@anonym_autor

@bykaterina no skus si porovnat vyhody TP v Bratislave a v Senci. Lekari, dostupnost sluzieb, skoly, skolky. Ak pracujem v BA, tak tam chcem mat aj deti v skole ci skolke. Nemozem si dovolit mat dieta v skole v Senci, ked cely den som takmer 30 km inde. Dobre vieme, ze ak nie je miesto mimo TP, tak mi dieta nezoberu. Takisto - kedze som denno denne v BA, tak je mi odveci odviest deti do skoly do BA a potom ist k lekarovi do Senca. A mozes rozpravat o slobode volby lekara - vsetci vieme aka je prax.
Dakujem ti za tvoj pohlad na vec. Ty si ries svoj TP a nas ostatnych maj v pazi.
Na matrike mi mozu vysvetlovat co chcu - sama si sem capla zakon, ten je zavazny pre vsetkych, aj pre tych na matrike. Ci sa im to paci alebo nie. MUSI a SPRAVIDLA MA su dve odlisne veci.

@anonym_autor nuž keď bývaš v takej diere menom Senec.

autor
18. dec 2025
@katulienkax

@anonym_autor nuž keď bývaš v takej diere menom Senec.

@katulienkax az na to, ze nebyvam v Senci. Len je to mesto, kam by som "patrila". Ale tam kde byvam - nemenila by som. Je to na skok do BA ale uzivam si rodinny dom a vsetky vyhody pokojneho byvania. Mozno byvas vo vacsej diere 😉

Strana
z7