Peniaze vo vzťahu, aký bol vývoj toho kto čo platí a koľko?
Zdravim, po prvy krat som sa dostal do vztahu, kde to obaja myslime fakt vazne. Chceme to isté.. často je u mna doma a spejeme k niečomu viac.
Ako to robíte/robili vy s financiami?Zatial to máme tak,ze ja pozvem,,ona pozve,ona kupi,ja..,auto zaistujem ja... dovolenka to isté,každý svoje a takto.
Len ma zaujma, aký bol váš finančný vývoj vo vzťahu ako išiel postupne. Nechem sa dostať zbytočne k hádke , lebo peniaze su častá pričina a chcem tomu zabrániť,nechem aby to stálo v ceste.
Kym sme randili, bud sme platili kazdy sam za seba alebo sme sa pozvali (od februara do oktobra) nasledne sme sa dost skoro zasnubili, odkedy nam to uz bolo jedno lebo sme vedeli ze budeme mat o par mesiacov spolocny ucet (vopred sme sa dohodli, ze v manzelstve sme uz jedna bunka, jedna rodina, jeden celok a peniaze budu preto spolocne). Tak sa aj stalo. Zo spolocneho sa platia povinne platby aj kazdy co chce a co ho "napadne" a je nam to jedno (neriesime navzajom opodstatnenie vydavkov) Pred sviatkami sa tvarime ze nic nevidime 🙂 , ved vieme ze si chceme kupit darcek tak je jasne preco tie vydavky.
U nás to bolo opačne ja som mala určitý čas vyšší príjem tak som platila ja. Keď sa to otočilo zase on platil a teraz keď sme manželia a ja som na MD mi jednoducho dá celú vyplatu, rozdelím peniažky aby mal dostatok do prace, na účty, stravu a zvyšok šetríme. Nikdy mi nepovedal že som mu dala málo.
Podľa mňa záleží od toho, koľko každý zarába. Keď muž zarába niekoľkonásobok platu svojej priatelky/manželky, tak je snáď jasné, že bude platiť (takmer) všetko. A to isté platí naopak! 🙂
@evkamotka Celkom to tak nie je . Ale súhlasím z napísaného.Mám známu a nie len ju , poznám viac zien,kde chlap zaplatí najom- nájom nič vlastné a ženám nedajú ani cent. Žena žije z rodicaku. Keď je dieťa choré a nemôže do práce ,tak žijú ona a dieťa 6 rokov z rodicaku. Pre mňa úplne nepredstaviteľné. Chlap povie,že šetrí,ale kto vie na aký účet a či spolu o tie roky budú/ to ani zobrati nie sú/ a či vôbec šetrí. Držia ich v šachu. O deti nemajú absolútny záujem. On príde z práce a chce mať kľud. Keďže nechcú zaťažovať rodičov,držia zuby nechty, kým deti nepodrastu. Toto delenie počujem z každej strany už.
@evkamotka Ja som teraz v nemocnici ležala na izbe s jednou ženou,ktorej chlap nedoniesol pre ňu a dieťa ani len suché rožky. Zaplatiť stravu si nemohla, nemala ako .Dieťa malo stravu zadarmo. A to kojila. Sila aj na mňa. Ak sa opytas čo jedla ,tak to čo doniesli bokom sestričky,alebo som jej dala ja.
@0izidora0 Ja mam tiez taku zenu v okoli. Muz zaraba kralovsky ona dostava peniaze na maleho od statu( tu v Irsku je to €140.00 mesacne sa mi tak zda) a on plati len najom a ak nepracuje stravu. Hovori jej ze vsetko pre maleho musi s tych penazi co dostava zaplatit( aj jedlo). Ona chcela ist pracovat ale on to nedovolil kedze on nechce byt sam doma s malym a starat sa. Takze toto 50/50 funguje len ak muz ma dobry charakter a nie je vypocitavy. Kedze takych je dost. Hovorite o zenach. Ked zena ma dieta jej pozicia sa znacne meni a je zranitelnejsia. Ono to v poriadku ked maju dvaja zdravy vztah ale povedzme si pravdu mame tu kopec prispevkov kde to tak nie je.
@meredith83 aj také som už počula,,, požičaj mi na mlieko,,,z rodičovskej ti to vrátim. Pýtať od otca dieťaťa s ktorým, žijú v jednej domácnosti,,,,požičaj mi na mlieko pre nášho syna,,,
@jakub111 Tak napr. keď sme my začínali s mojím mm, vtedy ešte len priateľom, tak som si aj chcela svoje zaplatiť, ale on mi nedovolil. Síce som bola ešte len študentka, on už zarábal, ale mala som brigády popri skole, takže aké také peniaze boli, preto som si chcela všetko svoje platiť. No nedovolil mi to, všetko platil gentlemansky on a vzdy. Teraz sme už manželia, ja už tiež zarábam, máme spoločný účet, obe výplaty chodia naň a z toho sa nám mesačne postahujú výdavky a zo zvyšku spoločne hospodárne. Sme obidvaja spokojný.
@0izidora0 toto si to ale tie zeny robia proste same im to aj tak vyhovuje inak by sa s muzom normalne otvorene porozpravali.Aj ato pani v nemocnici ak spolu nevolali tak aapon sms dones mi obed alebo peniaze.asi radsej bude hladovat ako sa normalne ako 2 dospely pororzpravat.nuz a potom to takto dopadne.
@0izidora0 to je to o com hovorim, ved nie jedna tema tu je taka. Aj moj muz boli chory, aj chvilu bez prace samozrejme ze som v tedy potiahla ja, ved pre boha sme rodina, ale veci sa utriasli, a zivot sa vratil do starych kolaji. Ja tu niektorym ozaj nerozumiem. Lebo kazda druha sa ohana, ako jej to vyhovuje a potom placu ze rodicak- almuzna lebo nemaju za co plienky kupit!!!! Nehovorim o matkach samozivitelkach aby tu zas niektora nezacala odbocovat.
Veru majú to všelijaké. My to máme tiež všelijako, už to neriešim. Najlepšie keď mám vlastne peniaze. Ale možno je to môj problém. Mám rada vlastne.😁
@0izidora0 Možno bol taký tupý že mu nedošlo a ona taká tupá že mu nepovedala. Možno nemali prachy.
Bez prachov je dnes aj po laske.
@ave17 prosím Ta môžeš definovat vyraz zlatokopka? Uz si videla, aby si samica v prírode vyberala chromého chorého samca alebo si vyberá toho najsilnejšieho? Prírodu neoklameš. Proste muž je živiteľ rodiny a musí vedieť svoju ženu a deti zabezpečiť, bez ohľadu na to, ci to dokáže jeho žena. Toto bola, je a bude mužova robota.
Boze moj...ako si moze chlap na frajerovskych stretavkach nechat zaplatit za obed?kavu? Vraj na striedacku. to mu neni trapne pred casnickou? tam sediet ako mulo,kym zena vybera peniaze? ..aj ja som mala takeho ex.co mna nehaval platit.bola som mlada a hlupa. Chvalabohu uz je ex. Ale tak pokial si dotycna nenaobjednava ucet za 100eur hah,tak tu kavu,ci par drinkov by mohol zakazdym platit chlap.. ci.co.
@mircalla Inak musím uznať,že aj mne vždy platil priateľ všetko... Večeru, drink, vínko,kávičku napr. ... Veď to je normálna vec, že chlap požíva ženu, ak o ňu bojuje a chce si ju získať... Teraz sme manželia, účet máme spoločný a hlavne sme obaja spokojný a šťastný...
@mircalla Ze sú iní chlapi dnes vypočítavý a nechajú sa ženami vydrziavat, tak za takým chlapom by som sa vzivote ani neotočila... Ženu s takým chlapom čaká iba trápenie... Spravny chlap je lovec-zivitel, vždy to tak bolo, je aj bude...
@postavicka1212 Nuz mam na svoj nazor, ale nechcem sa tu hadat....To je zbytocne,

Ja normalne z tejto debaty nemozem😱 ja si neviem ani predstavit, ze by moj muz prisiel za mnou a vypytal si polku za veceru? Keby to spravi ako frajer, urcite je v kolonke byvali. A nie, urcite som neni zlatokopka, ale tak ako zena aj muz ma v rodine svoju ulohu. Ja tiez nedovarim veceru len napoli ze sak rovnopravnost.... Jasne sme rodina mame spolocne financie ale aj kazdy svoje. Neviem si predstavit ze kupi nieco za “fuskove” a vypyta si polovicu. Ale tento model daj polku vidim hlavne pri paroch co nemaju hlboko do vacku.