Platby za bývanie v partnerovom byte
Žienky, ktoré bývate v byte partnera (môj má na byt hypotéku)
koľko (konkrétne v €) a za čo mu prispievate?
Vari,perie upratuje tiez na polovicu??
@sense a koľko mužov dokáže cely život vykladať o tom, že zarábajú viac, preto majú nárok na odpočinok a žena nech sa stará, pretože oni všetko platia. A ešte nezabudnú zdôrazniť, ze predsa oni kosia záhradu, chodia s autom do servisu opravujú vodovod, pred piatimi rokmi vymalovali a pred 15 rokmi vyniesli po schodoch gauč ako keby tieto občasné a jednorázové roboty boli dôležitejšie ako tie každodenné. Ešte nezabudnu pripomenúť, že oni kúpili umývačku aby jej ulajcili robotu, robotický vysávač a kadejaké iné serepeticky a ma im byť za nich vďačná. Tých dasicicb milión sedem činnosti okolo domácnosti, ktoré sa robia nie vtedy keď sa niektomu chce alebo len tie co sa niekomu chcú robit, ale vtedy keď ich treba spraviť a aj to co nerady robia to akosi nevidia.
Bežne chlap povie vyniesol som TI smeti, pôjdem TI nakúpiť, umyl som TI riady.... Kúpil som TI pracku, umývačku... tak co sa sťažujes? A o tom to je, že mnohí aj keď niečo spravia to považujú za pomoc žene, nie za robotu pre ich spoločnú domácnosť, na ktorej sa majú podieľať v rovnakej miere ako žena.
@bessie12 tak haraburdy si kupujem sama. Keďže ja som ta co viac používa pracku, tak som si ju sama vybrala, aj chladničku, sporák. Sama som sa rozhodla, že nám treba parný čistič, akurát vysávač som vyberala taky, aby sa k nemu môj prerasteny chlap nemusel zohynať. No a zaplatilo sa to z toho nášho spoločného účtu. Tak ako sa zaplatila dotahovacka pre neho alebo batéria, keď ju bo treba meniť. Sranda, že mi nevytykal, že sa zodrala skôr, lebo som ju aj ja začala pouzivat😆
@viestta ale vies, tu ide o to, ze take nieco povie osoba, ktora nechce v domacnosti pohnut ani prstom. Ine je, ako pises, ked si to sama vyberies. Ja som chcela Rowentu vysavac a mop v jednom, tak priatel mi to kupil a vyuzivam to casto. Umyvam s tym takmer vsetko. Takze si myslim, ze toto bola dobra investicia. Ale, aby mi vytykal, ze co nariekam, ked mi to kupil lebo bla bla bla.. tak by letel s tym von rovno do kontajnera.
@viestta môj je našťastie iný exemplár ešte ani raz za tri roky nepovedal umyl som Ti, spratal som ti... Síce málokedy urobí niečo sam od seba ale keď dostane pokyn tak ak sa striedame ze ja ráno on poobede v práci príde sms spravil som to a to, a to à to som nestihol ak je doma tak mi to po práci len oznámi ze spravil.
My vysávač robot. Už nemáme lebo ja som spokojná s tým nebola večne som to musela čistiť od vlasov keďže aj ja aj dcéra mame dlhé vlasy potom sa to točilo dokola, rohy aj tak neboli dobre povysavane. chlap ma aj karcher na okná ale niet nad ručne umyté okná aj s rámami a bez fľakov a stôp čiže pokiaľ nechceš stopy na oknách aj tak musíš okno dolestit. A tie "haraburdy" nové vyberáme spolu ale posledné slovo vo vybere ma ten kto danú haraburdy viac a platíme zo spoločného účtu.
@zoro9836 Joj, tak moment.... ja sa napríklad až teraz dozvedám, že tvoja súčasná má decká z predchádzajúceho manželstva.... to je zase iný uhol pohľadu, trošku ti potom začínam rozumieť....
ale celá táto téma sa mala točiť o autorke, ktorá je zrejme slobodná a bezdetná a jej partner tiež. a opäť tvrdím: ak býva uňho, nech mu platí 50% energií a prípadne nech uhradí niečo, čo by vážne poškodila svojím vlastným zavinením, ak na tom partner bude trvať. plus, nech raz nakúpi na varenie ona, raz on...
ono totiž deti z predchádzajúcich vzťahov v mnohých rodinách a vzťahoch vedia zamiešať karty... ja mám tiež dcéru s ex, aj manžel má deti - dospelé, ale má... takže preto riešime niektoré veci trošku inak ako páry bezdetné alebo tie, čo majú iba spoločné deti. ale toto nie je prípad autorky zrejme. a o tomto sa celý čas bavíme.
@viky173 tak ja neviem, ale sú partneri, tak sa majú partnerský podieľať. Kde je nájom 100 eur? Je iná situácia, keď sú deti atď. Ale pokiaľ sú len partneri, mi to nepríde divne. Opačne by to bolo ôk, žen ama byt a chlapa tma môže bývať za nákup a žena ťahá úver atď...
@viky173 žena má byt a chlap tam byva

@sense moj priatel mi tiez povedal, ze nie som sluzka. Ked som sa s nim rozpravala o tom, ze tu niektori napisali, ze zena by mala platit za vyuzivanie veci v dome, tak len neveriacky krutil havou. Ze to je hovadina. Ked zacnem chodit znovu do prace, tak pracu na doma si podelime. Momentalne je viac na mojich pleciach a priatel potvrdil, ze sa viac doma narobim ako on v praci. Som rada, ze moju starostlivost o domacnost si vazi.