icon

Poplatok za smeti - rodinný dom

31. dec 2022

Tie, ktoré bývate v okolí Ba koľko platíte ročný poplatok za smeti?My sme doteraz platili 200 eur a týždňový vývoz.Od nového roku sa týždenný vývoz rusi bude iba 2 týždňový a poplatok sa zvyšuje na 400 eur.Takze musíme kúpiť novú smetnu nádobu za 50-70 eur a pripraviť si na január 470 eur za smeti🙂)
Viem, že diskusie na FB z okolitých dedín boli búrlivé viacerým dedinami zvýšili poplatky nás vyvážala AVE...chcem si len porovnať.

Strana
z3
andrejka1974
31. dec 2022

Je to od počtu osôb ja mám dom 90 km od ba a ročné platím 20 eur a vynášajú raz za dva týždne mám to za jednu osobu

adrianka2606
31. dec 2022

@nelca84 Neviem, aky mas dovod byt ironicka, ja som sa normalne slusne spytala, lebo ma to zaujalo. Mas krasne myslienky, hnojit mrkvu psimi hovnami..

nelca84
31. dec 2022

@adrianka2606 ty si sa opytala ako keby to bola najvacsia blbost davat psie a macacie exkrementy do smetnej nadoby. Zdoraznila si to niekolkymi otaznikmi. Tak sa pytam, ze kam sa to ma podla teba davat?

nikasmile
1. jan 2023

@jana_eyre_2 prosím ťa pošleš mi link na tento cenník do správy?

adrianka2606
1. jan 2023

@nelca84 Ja som sa normalne slusne spytala, lebo ma to prekvapilo, dva otazniky davam vzdy a vsade a nic tym nezdoraznujem. Tvoje citanie medzi riadkami a hladanie niecoho, co som nenapisala a nemyslela riesit nebudem. Ty si asi jedna z tych, co ma potrebu vyryvat.

jana_eyre_2
1. jan 2023

@adrianka2606 ale zase kam inam by si exkrementy dávala?

adrianka2606
1. jan 2023

@jana_eyre_2 Neviem, naozaj netusim 🙂 Preto som sa zo zvedavosti spytala, nikoho za to neodsudzujem, nekritizujem, ani nic. Len otazka zo zvedavosti...

ukulela
1. jan 2023

Separuj plasty a papier, tetrapaky,.... A kompostuj. Keď dávaš do kompostera len to, čo máš, teda zeleninu, ovocie, tak potkany tam nemáš. Do kompostera nejdú zvyšky jedla atď. My máme 240l, sme 4, varí sa každý deň, no odkedy decká nemajú plienky, ja nemám čo do koša hádzať. Naplníme ho za 6-8 týždňov. Niekedy ani to nie. Vyseparovala si vianočné obaly? Separujes tetrapaky, plechovky, tégliky od jogurtov? Ako u vás vynášajú plasty? My reálne vyložíme viac plastov, násobne viac, ako komunálu. Takže ako písali. Bus sa zamysli, čo robíš zle, lebo našim susedom s 2 malými deckami a ženou doma stačí 120l a vyvazasa sa u nás tiež dvojtýždenne. Alebo plat veľa, lebo ste leniví triediť odpad.

misinka0611
1. jan 2023

Ja ti sem pošlem takúto pomôcku a skús to robiť podľa nej. Ja si myslím, že keď človek separuje tak ako ma, všetko čo sa dá nieje problém s 2 týždňovým vývozom. Áno keď človek ma dieťa niekto dokonca 2 na plienkach, plienky jednoducho neodseparujes a plne plienky záberu niečo v koši, ale stále podľa mňa 2 týždňový vývoz stačí. Tiež varím doma, mám dieťa na plienkach a je to OK. U nás mesačný ani nieje tak jedine ten dvojtyzdnový.

marci77
1. jan 2023

my byvame v okrese Senec, tento rok nam poplatky za komunal nezdvihli, to urobili uz minuly rok o dvojnasobok vtedy
tiez nam vyvaza spolocnost AVE
my sme doma 4 osoby a 2tyzdnovy odvoz nam bohate staci
ale kazde 2 tydne nam beru aj plasty, raz za mesiac papier a kazdy tyzden kuchynsky odpad

tento rok u nas v obci pribudla novinka, mesacny odvoz .....

ice8
2. jan 2023

Tak BA je luxusna lokalita, tam treba pocitat s luxusnym cenami 🙂

Strana
z3