Porovnanie VšZP a Dôvera: Ktorá je lepšia poisťovňa?
Ktorá poisťovňa je lepšia? Momentálne máme ako rodina peňaženku zdravia ale nečerpám z nej nič ani pre nas rodičov ani pre dieťa. Je lepšia dôvera pokiaľ máme male dieťa?
@anonym_autor opýtajte sa lekára, ktorá poisťovňa je lepšia v prípade vyskytnutia choroby. Ktorého pacienta kvôli poisťovni uprednostnia. Mám kamarátky, čo pracujú v dôvere i lekárov v rodine, ťažko povedať. Kazdý hovorí iné....
V tej "preferovanejšej" vraj plánujú preplácať úkony spojené s vážnymi chorobami, ak sú zachytené v rannom štádiu... Si predstavte rakovinu, ktorá nebolí a prídu vám na ňu neskôr. Asi je to o preferenciách a aj o tom, že ak ste zdravá, je vám to jedno. Švagriná napr. pacientovi VšZP môže urobit na alergológii z krvi 3 násobne viac vyšetrení ako pacientovi Dôvery. Urobí aj tomu, ale musí prísť 3-krát.
Ja mam VsZP a neplanujem menit, nevidim v tom zmysel som maximalne spokojna, ziadne benefity mi nechybaju.
Vždy to bude všeobecná zdravotná poisťovňa. Ostatné komerčné sú pre mladých a zdravých ľudí. Kým vám nič nie je a potrebujete len bežné veci a ošetrenia tak je to v poriadku. Problém príde keď dostanete nejakú vážnejšiu chorobu a poisťovne budú dávať ruky preč. Mám mnoho známych, ktorí na základe diagnózy a rady od lekárov zmenili poisťovňu práve na všeobecnú. Benefity sú také peniaze na oko aby nalakali ľudí lenže keď príde na lámanie chleba je vám nejaký benefit na zuby naozaj jedno.
@anonym_autor a prečo nečerpáš? Ja mám peňaženku maxi, a tri štyri roky po sebe som z 800 vyčerpala 600-700€. Ak užívate lieky na predpis treba žiadať. Alebo vôbec nechodíte k lekárovi? Tak v tom prípade to ani inde nebude terno
V dôvere po tebe budú hádzať peniaze?
Mimochodom v obšírnej rodine máme s dôverou zle skúsenosti.
Ahoj
Za mňa jednoznačne VŠZP
Skoro každý lekár ma túto poisťovňu zazmluvnenú. A ako tu už niekto vyššie spomínal - prepláca aj veľmi drahé lieky pri vážnych ochoreniach- nebýva s tým nejaký veľký problém
Mne schválila v pohode biologickú liečbu - sama lekárka povedala že vďakabohu mám VŠZP lebo inak by bol problém
Čo sa týka benefitov nejak ich nevyužívam ale tiež by som poisťovňu nemenila
Človek nikdy nevie čo sa stane….
@anonym_autor Ak necerpas benefity teraz, nebudes ani v inej poistovni. Ved vsade su v principe na ten isty styl.
Ja mam VSZP. Vzdy ked som si chcela dat nieco preplatit neslo. Zubar nema zmluvu s vasou poistovnou.
No dcera bude mat strojcek.
Je aj nejaka zdravotka co nieco preplati?
@anonym_autor opýtajte sa lekára, ktorá poisťovňa je lepšia v prípade vyskytnutia choroby. Ktorého pacienta kvôli poisťovni uprednostnia. Mám kamarátky, čo pracujú v dôvere i lekárov v rodine, ťažko povedať. Kazdý hovorí iné....
V tej "preferovanejšej" vraj plánujú preplácať úkony spojené s vážnymi chorobami, ak sú zachytené v rannom štádiu... Si predstavte rakovinu, ktorá nebolí a prídu vám na ňu neskôr. Asi je to o preferenciách a aj o tom, že ak ste zdravá, je vám to jedno. Švagriná napr. pacientovi VšZP môže urobit na alergológii z krvi 3 násobne viac vyšetrení ako pacientovi Dôvery. Urobí aj tomu, ale musí prísť 3-krát.
@anonym_92d773 to je čo za blud s tou alergologiou? Každý odborný lekár môže dať urobiť toľko vyšetrení, koľko uzná za vhodné a ZP ich musí preplatiť.
Ja mam doveru. Ked som mala problemy a potrebovala som biiopsiu pod MRI, tak jedine dovera ju mala predchvalenu automaticky. Klientky ostatnych poistovni museli vypisovat formular a cakat na schvalenie poistovnou. Ja som sa vdaka predchvaleniu dostala na vysetrenie o cca 30 dni skor
Ja mam doveru ta mi teda neeobila problemy s preplatením biologickej
presli sme z VZP do Dovery. lutujem to..... mozno je to nahoda ale presne tento rok sa nam stalo uz 3x v KE ze pracoviska, kam bezne chodime, nemaju zrazu s Doverou zmluvu alebo maju ine podmienky a platime viac - konkretne KE zubna klinika Bacikova, MRI pracovisko promagnet - MRI jednej casti chrba by ma vysla na 380 EUR, CT pracovisko byvala vojenska nemocnica. co maju lepsie je preplacanie doplatku za kategorizovane lieky, ide to automaticky cez appku a mate narok 400 eur - ak je v rodine dieta do 18 rokov. tych 400 eur je celkovo, nie na rok, nemusim fotit blocky. preplatenie nepovinnych vakcin je zas menej user-friendly, lebo preplatia az po vsetkych davkach, neda sa cez appku, treba pisat ziadost a zaslat original blocky..... vyuzila som este konzultaciu kozny lekar na dialku - narok 3x zdarma a fyzio na dialku.
Vsetko ma pre a proti robim v zdravotnictve a praveze mam pocit ze vszp ma najvacsie problemy. Operacie sa prekladaju, lebo nemozu tolko na mesiac preplatit zariadeniu, stale ale stale vymyslaju so zmluvami. Najviac ma dorazila nasa kosicka detska nemocnica ked snou nechceli uzavriet zmluvu. Vtedy som nas dala do dovery. Co mame pacientov tak najviac su dovere a to mame aj onkologickych, psychiatrickych ...pacientov. Zatial som sa nestretla, ze by niekomu zamietli liecbu.
Vsetko ma pre a proti robim v zdravotnictve a praveze mam pocit ze vszp ma najvacsie problemy. Operacie sa prekladaju, lebo nemozu tolko na mesiac preplatit zariadeniu, stale ale stale vymyslaju so zmluvami. Najviac ma dorazila nasa kosicka detska nemocnica ked snou nechceli uzavriet zmluvu. Vtedy som nas dala do dovery. Co mame pacientov tak najviac su dovere a to mame aj onkologickych, psychiatrickych ...pacientov. Zatial som sa nestretla, ze by niekomu zamietli liecbu.
@dada13288 asi je to velmi rozne.... podla toho co kto potrebuje, manzela na to CT odmietli objednat, ani za cash. v ageli bez problemov. MRI - chodim roky do promagnetu, vedia si tym padom porovnat snimky...., teraz od 1.7, zmena, nie je zmluva....do dovery sme presli z dovodu, ze VZP zrusila tie jednodnove zakroky.... a tym padom padol aj uz dohodnuty termin, museli sme prekladat
Ja a syn máme všzp a nikdy sme nemali problém, dokonca syn chodí na kontrolu MRI každý rok a termín má do dvoch týždňov. Manžel má dôveru a veľa krát mal problém, teraz dokonca u zubára sa musel predobjednať o mesiac, lebo už 10-teho ho nevedela zobrať. Potom u urológa bol detto problém, tiež sme hľadali a až tretí ho zobral.
Ja mam VSZP. Vzdy ked som si chcela dat nieco preplatit neslo. Zubar nema zmluvu s vasou poistovnou.
@anonym_f9269b vszp teraz reklamuje, ze preplatia 200e na fixny strojček. Dcera ma strojček, boli sme sa pytat, tak vraj staci potvrdenie od zubara (aj nezmluvneho), ze mala preventivku. Dala som si teraz žiadosť, zatiaľ čakám.. v appke ukazuje vsetko OK, len zatiaľ neschvalene
@anonym_autor a prečo nečerpáš? Ja mám peňaženku maxi, a tri štyri roky po sebe som z 800 vyčerpala 600-700€. Ak užívate lieky na predpis treba žiadať. Alebo vôbec nechodíte k lekárovi? Tak v tom prípade to ani inde nebude terno
V dôvere po tebe budú hádzať peniaze?
Mimochodom v obšírnej rodine máme s dôverou zle skúsenosti.
@pletko325 aj mne tiez nejaká pani volala a kecala o porovnaní a že si mam rozmyslieť.
@anonym_334894 a čo mám odtiaľ čerpať? Nie k lekárovi chodim len ked su závažné problémy, lieky na predpis keď aj mám nič mi nepreplatili keď som žiadala( myslim gyn. lieky nie HAK ale progesteron atď, u dieťaťa keď bolo choré a malo na predpis lieky tiež nepreplatili ani cent..)
@anonym_955ae5 čerpala som zubára keď vtedy preplacali ošetrenie zubov..
@anonym_f9269b my rovnako ked som platila cele tehotenstvo progesteron nešlo preplatiť, keď som si dávala lieky pre dieťa čo malo na predpis nepreplacaju.
presli sme z VZP do Dovery. lutujem to..... mozno je to nahoda ale presne tento rok sa nam stalo uz 3x v KE ze pracoviska, kam bezne chodime, nemaju zrazu s Doverou zmluvu alebo maju ine podmienky a platime viac - konkretne KE zubna klinika Bacikova, MRI pracovisko promagnet - MRI jednej casti chrba by ma vysla na 380 EUR, CT pracovisko byvala vojenska nemocnica. co maju lepsie je preplacanie doplatku za kategorizovane lieky, ide to automaticky cez appku a mate narok 400 eur - ak je v rodine dieta do 18 rokov. tych 400 eur je celkovo, nie na rok, nemusim fotit blocky. preplatenie nepovinnych vakcin je zas menej user-friendly, lebo preplatia az po vsetkych davkach, neda sa cez appku, treba pisat ziadost a zaslat original blocky..... vyuzila som este konzultaciu kozny lekar na dialku - narok 3x zdarma a fyzio na dialku.
@katusskaa ja som sa už 2x stretla s tým že neošetruju VšZP pacientov daný lekári
@pletko325 aj mne tiez nejaká pani volala a kecala o porovnaní a že si mam rozmyslieť.
@anonym_334894 a čo mám odtiaľ čerpať? Nie k lekárovi chodim len ked su závažné problémy, lieky na predpis keď aj mám nič mi nepreplatili keď som žiadala( myslim gyn. lieky nie HAK ale progesteron atď, u dieťaťa keď bolo choré a malo na predpis lieky tiež nepreplatili ani cent..)
@anonym_autor . neviem čo robíš.zle, či más zmluvného.ci nie, mne zatiaľ preplatili všetko strocek na zuby , okuliare mne aj deťom, všetky lieky ktoré užívam (alergia,astma, hsl) bratove aj mužove lieky na tlak aj cholesterol, všetko čo mali deti doplatok na recept od pediatra.

Ja som práve minulý týždeň vypisoval žiadosť do Dôvery. Ukecali ma na to, že má oveľa viacej benefitov a viacej liekov prepláca. A podľa nezávislých štatistík asi na tom niečo bude. Takže za mňa si myslím že je vhodnejšia, či už máte alebo nemáte dieťa.