Požičali by ste peniaze blízkej osobe?
Ahojte mám dilemu… moja mama potrebuje požičať je to dosť peňazí .. ja mám len 22 ale nebyvam už doma zarábam si sama tiež platim nájom proste.. ona neplatí na bývanie nič hypo nemajú a veci čo sa týka domu platí tato..
mám dilemu lebo proste ja platim 500€ nájom.. tiež nedostávam peniaze zadarmo .. a navyše neznášam požičiavať peniaze lebo stále na to úprimne myslím
Navyše bude treba dať auto čoskoro do opravy lebo už sa čosi kazí…
Ach mám dilemu lebo je to mama.. poraďte čo robiť..
Dokým ju bude mať stále kto dotovať, bude mínať. Na tie zuby mala mať našetrené. Ja by som jej prestala aj vyberať balíky. Tvoja mama je nákupná maniačka a míňa peniaze, ktoré nemá. Je to ako gamblerstvo, porozprávala by som sa s otcom a nech sa mama dá do poriadku. Ak by išlo o pomoc v rodine, peniaze by som požičala ale nie za takýchto okolnosti.
Ja som požičala obľúbenému bratovi niekoľko tisíc a nevyplatilo sa mi to. Už nie je obľúbený.
nedala by som. aspon pochopi ze uz ma dozriet. a zacat zit ako dospely clovek.
Pozicala / dala by som aj posledne. A ani by ma nenapadlo meditovat alebo sa pytat na co. Ano aj keby rozhajdakala predtym. Dovodov je milion a ten prvy je- kto ked nie vlastne dieta/ rodic ma dat pomoct pozicat? Nezistne?
Nedotuj ju, vidíš ze peniaze míňa na somariny. Nebude mat implantáty, možno sa konečne poučí. A ty pred otcom nezatajuj co všetko matka nakupuje. Obaja ju podporujete v chorobnom nakupovaní. Je to psychická diagnóza a mala by sa liečiť.
Požičať blízkej rodine nevidím problém. Aspoň u mňa nie keďže viem akú mám rodinu a môžem jej dôverovať. U kamarátoch by som už rozmýšľaj kedze naposledy som požičal kamarátovi 500€ že vraj na dva týždne a 4 mesiace som ich nevidel až mi bolo trápne mu furt vypisovať.
Nie,za takychto okolnosti by som jej urcite peniaze nedala.To nie je pozicka,neklamme si tu,je to darovanie penazi financne negramotnej osobe,ktora nema hanby pytat si nemalu sumu od vlastneho dietata aby ich rozhajdakala.Oni peniaze maju a vela.Ona ich potrebuje lebo rozdrbava peniaze na hovadiny takym sposobom,ze sato hanbi povedat muzovi,ktory ju uz beztak dotuje.Nie,za takychto okolnosti urcite by som jej oeniaze nedala.
Požičaj si od otca a posuň ich mame 🤦♀️... môže byť?
Nečítam diskusiu, ale odpoveď za mňa je ABSOLÚTNE NIE.
@brendaa aj to mi napadlo že pôjdem za ním vypytam si od neho a poviem mu pravdu
Takze tvoja mama vsetko prehajdaka na handry a kabelky a potom si ide pozicat od teba?
Nepozicala by som, povedala by som ze nemam.
@monikkatt áno ona si neustále objednáva minule som bola vracať bundy do zasielkovne a veľmi mala stresy aby sa s tým balíkom niečo nestalo lebo tie 2 bundy boli v hodnote 400 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
autorka, po tom vsetkom co si napisala, urcite nepozicala a povedala o tom otcovi. Ten vie, preco nemaju peniaze na spolocnom ucte. Tvoja mama ma problem - mozno si tymi nakupmi nieco kompenzuje. Ak by si jej pozicala, iba by si ju podporila v rozhadzovani penazi.
@monikkatt a vlastne objednala 3 a 2 vrátila lebo nevedela akú veľkosť a jednu si nechala… a toto stále dookola objedná z jednej veci 3 kusy rôzne farby veľkosti a stále sa to chodí vracať a jednu si vždy nechá a to niesu lacné veci topánky vsetko značkové drahé
Skôr mame povedz, že ides od otca požičať
Požičala som otocvi pred 2 rokmi 3000€ doteraz mi ich nevrátil.. aj sestra občas skúsi pýtat, stavaju s mužom dom, stále im chýbajú peniaze, už radšej vždy hovorím že nemám… je to smutne, ale uz vždy budem hovoriť že nemám …
Ja by som to povedala otcovi.
My si poziciavame v rodine navzajom, ked niekto potrebuje na preklenutie nejakeho obdobia. Ale vsetci pracujeme a nikdy sa nestalo, ze by niekto niekomu nevratil. Po tom co si napisala, by som isla za otcom. Nedotovala by som maminu slabost na nakupy. Mala by aj na zuby, keby bez rozmyslu neutracala. Chyba jej financna gramotnost. Otca by som sa opytala aj na sposob hospodarenia.
Nepýtaj si od otca peniaze pre mamu, lebo keď ich nevratiš bude ich očakávať od teba, kvôli mame si môžeš pokaziť vzťah s otcom. Otcovi povedz pravdu a mame vybavte psychológa, lebo s vekom sa to bude zhoršovať a môže narobiť veľké dlžoby a splácať ich bude musieť tvoj otec, nakoľko sú manželia. Nepodporuje ju v tomto správaní.
pri takýchto témach si vždy spomeniem na tie podvody s dôchodcami, ktorí bez mihnutia oka vyhodia z okna všetky horko ťažko usporené peniaze v domienke, že tým pomôžu svojim deťom alebo vnúčatám. Ale keď to je naopak, dilema veľká. Prečo by mali deti požičať rodičom peniaze?
A moja odpoveď. Áno, požičala by som a bolo by mi jedno na čo to použije.
Divne mamzelstvo, financie na oddelenych uctoch pochopit viem, ale stale akoby zili ja a ty a nie my. Preco stale ziji spôsobom moja vyplata a musim z nej vyzit a hanbim sa pred druhym , ze uz nemam? Divne. Potrebuju spolocny ucet a aby sa rozpravali na co idu minut, ved funguju oddelene, nic si ohladom nakupov nehovoria- tak to vyznieva.
Nie nepozical a povedal by som otcovi aj mame nech spoja ucty a nech KOMUNIKUJU co idu robit s peniazmi spolu aby zodpovednejsi podrzal nezodpovednejsieho a nie mu to vycital.
To co si napisala, ze chorbne mina €€€ na handy a ine je uz diagnoza. A teraz ked chce implantaty, tak nema, btw tie implantaty potrebuje, alebo to je tiez len jej rozmar?
@kikushaa nepotrebuje… rozmar
Už mi začala písať slohovky a psychické nátlaky robiť
Tak nepoziciavaj, jednoducha odpoved. Nech pyta od otca
tak nech pise, ignoruj a stoj si za svojim. Nepozicat. Vlastne ona by ti ich ani pravdepodobne nevratila.
Ja by som nepožičala ..moja matka odomna tiež žiadala veľa sama si je na vine že prišla o pracu marodovala pritom jej nič važne nebolo jednoducho sa jej nechce robiť tam si pofajčuje a popina vino pri telke na posteli a ja ju mam Živiť? A platiť jej ešte drevo a to bez hambi mi hovorila daj mi toľko a toľkoto ziadne prosim atď jak keby som nejaky panák na hranie pritom mám ešte brata ten na ňu uplne kašle ona žije sama ale ma zdrave ruky nohy vie sa zamestnat a robiť..ja mam muza dieta teraz čakáme druhe co mam rodicovsky ja s ňou jednoducho odmietam komunikovat a bodka ona sa mi narobila aj kopa zleho v živote a pokažde sa ozve ako by sa nikdy nič nestalo a ja sa mam k nej chovat ze krasne ..nikto z rodiny sa s ňou nebavi lebo je to toxicky človek co sa len chce hadat a len o peniaze jej ide treba sa od takych odstrihnúť a bodka

Ooo ja som si myslela, či tvoj otec mamu týra a ona chce utiecť len nemá dosť financií. Nie že ona kupuje drahé kabelky a rozhadzuje. V takom prípade jej vysvetliť, že nemôžeš požičať - šetria si na svoju nehnuteľnosť. Koniec, bodka.