Prečo si pripadám taká chudobná?
Ahojte, neviem ako to robia ostatní s peniazmi, ale normálne ich obdivujem a pýtam sa seba, kde robím chybu. Mám 38 rokov, som slobodná. Peniaze som si celý život šetrila. Mám menší 3i byt vo väčšom meste, ten som rekonštruovala a teda išlo nemálo financií tam. Kúpila som si malé auto - nové, maličké, ale zato s dobrou výbavou. Na účte mi zostali nejaké peniaze, keby niečo, zďaleka nie toľko, koľko by som chcela. Mám prácu, kde zarobím ako - tak dobre, alebo skôr taký stred - 2000 v čistom. Práca ma však veľmi baví. Celý rok si šetrím na poistku na byt, poistku na auto, svoju poistku, ročný poplatok za garáž, na dovolenku apd. A teraz k veci. Príde kolegyňa, čo má 29 rokov a dieťa, s manželom bývajú v krásne prerobenom dome v lukratívnej štvrti, príde do SUV/BMW so značkovými teniskami a kabelkou za 800 eur. Na dovolenku idú na Kanárske. Zaparkujem vedľa nej moje o 2/3 menšie auto čo vyzerá ako z Temu, s kabelkou z CCC a teniskami z Deichmenu a pozerám na ňu a hovorím jej, ako ideme do Chorvátska autom. Popravde, mne kabelka za stovky eur nechýba, aj tenisky mi stačia za 50 eur, len mi to príde, že som naozaj chudobná príbuzná oproti všetkým. Aj oblečením. Platy máme plus, mínusy rovnaké. Viem, že ona ma príjem manžela a asi bude vysoký, ale rátam s tým, že majú aj vysoký úver. Ako to robíte vy? Tie slobodné z vás? Aby ste aj žili, aj prežili, ale aj si užili.
Prestaneš to riešiť, keď prestaneš pozerať na cenu vecí, ale spoznáš ich hodnotu. To sú uplne odlišné veci. A nikto nevidí, čo je naozaj skryté za pozlátkom.
Nie som slobodna, pracujem a mam sa oproti tebe o dost horšie. Ty mas sama 3i a nové auto, možno keby si mala 1i a staršie auto, mohla si lepšie dovolenkovat.
Ano, kolegyna má peniaze asi od manžela, možno su obaja z dobrých rodin, kde dostali pozemok a možno aj peniaze na dom od rodičov. Takých je vela.
Ja si povzdychnem, ale neporovnavam sa. Stále sa mam lepšie než moji rodičia. A než som sa mala pred 30 rokmi.
Vieš koľko ľudí by sa cítili pri tebe ako chudobní? Oni aj reálne sú. Nechápem takéto zmýšľanie. Myslíš, že ako by na tom bola, keby bolo slobodná ako ty?
Ja slobodna zijem podobne ako ty. Do inych sa nestaram. Oni sa maju mozno materialne dobre, ale co ty vies, ako to naozaj je. Mozno ju bije, mozno s nim psychicky trpi, ale navonok sa usmieva. Kolko zien zatne zuby a vytrpi aj tyrana, len kvoli jeho peniazom. Mozno zavidi ona tebe tvoju slobodu. Nestaraj sa do inych a nezavid. Casto nie je co zavidiet.
Ja slobodna zijem podobne ako ty. Do inych sa nestaram. Oni sa maju mozno materialne dobre, ale co ty vies, ako to naozaj je. Mozno ju bije, mozno s nim psychicky trpi, ale navonok sa usmieva. Kolko zien zatne zuby a vytrpi aj tyrana, len kvoli jeho peniazom. Mozno zavidi ona tebe tvoju slobodu. Nestaraj sa do inych a nezavid. Casto nie je co zavidiet.
@strawberry0797 nie, nebije ju, netrpi. Maju sa naozaj skvele, po kazdej stranke. Kedze mam takychto kolegyn v praci viac, ak v byvalej praci boli, tak si hovorim, ze nieco robim zle... velmi zle.
ako uprimne robis si to sama, mas sa velmi dobre podla toho co si popisala, chapala by som keby v tvojom veku porovnavas to ze nemas partnera deti ale tenisky ? skus zapracovat na sebe na zmene svojho myslenia lebo vzdy najdes niekoho kto ma nieco viac a mozno sa menej zamerat na materialno
Je to tými, čo máš okolo seba.
My sme taká slušná vyššia stredná vrstva. Nebudem písať príjem, ani čo všetko máme, kam chodíme, lebo by sa tu zas niekto jedoval, ale keď sa stretneme s kamošmi, tak sme pri nich chudáci. Netrápi ma to, kým nas netahaju niekam, kde si to nemôžem dovoliť.
Vsetko tahas z 1 platu, inde su 2, mas 3izb byt,auto,nemas dlhy... mas to nejak pomylene, mala by si byt spokojna
Divne a nezrele zmyšľanie na tvoj vek.Akoze chudobni ľudia su zlí,neschopní,leniví,lebo nezarobili viac? Tu svoju kolegyňu so znackovou kabelkou by si chcela aj za kamošku? Ja asi nie,asi ju uz peniaze zmenili na pipinu a ja take nemusim. Mne je ľuto ked vidim,ze v mojom okoli ľudia poctivomrobia cely zivot a veru ani to tvoje chorvatsko autom ani vlastne byvanie s8 nemozu dovoliť.
A čo ma byt vieš koľko ľudí z oveľa nižším príjmom aký máš ty a nesťažujú si ja si tiež občas poviem kde na to ti ľudia berú tiež často nechápem ja zase na tu dovolenku ani ísť nemôžem nie , že by som na ňu nemala , ale mám najmladšiu autistku a s ňou sa nedá a nikto by mi ju na taký dlhší čas ani nepostrážil naposledy som bola na dovolenke pred 8 rokmi odvtedy som nebola nikde proste nechaj ich tak a buď rada že si užívaj podľa svojich možnosti
@strawberry0797 jezisi preco hned ked sa ma niekto dobre tak ti ostatni sa ukludnuju tym ze mozno ju bije, mozno je zly, mozno sa nestara o deti, mne je toto extremne smiesne😂😂 nie, su aj taki co sa maju dobre a predstav si maju harmonicke manzelstvo s jednou trapnou hadkou raz za pol roka a muz je prikladny otec. Kazdy ma v zivote dobre aj zle obdobia dolezite je ako sa s tym popasuje a pouci z toho zleho. Je uplne jedno ci tim ludom vo sa maju dobre pomohli rodicia, manzel je sikovny a dobre zaraba etc. Kazdy nech sa pozera na svoju domacnost, nech si riesi svoj zivot a nie nonstop ostatnych a velmi dobre by bolo na tomto svete👍
Ako píšeš, si sama a u nej su tam 2 platy....a opísala si jednu kolegyňu, nie celú firmu. Takže nemozes si myslieť, ze všetci sa majú nadštandardne dobre.....
Ja mam tiež malé autíčko ale pre to, ze s nim v pohode všade zaparkujem, mne plne vyhovuje.
Užívaj si život, prácu, zdravie....na ostatné ani nemrhaj svojou energiou
Ako píšeš, si sama a u nej su tam 2 platy....a opísala si jednu kolegyňu, nie celú firmu. Takže nemozes si myslieť, ze všetci sa majú nadštandardne dobre.....
Ja mam tiež malé autíčko ale pre to, ze s nim v pohode všade zaparkujem, mne plne vyhovuje.
Užívaj si život, prácu, zdravie....na ostatné ani nemrhaj svojou energiou
@mischy00 v našej firme je to tak. Cez víkend sme boli v Paríži, teraz letíme do Dubaja a na konci leta si dáme ešte takú oddychovku na Kréte.
v malom meste plat 2000 v čistom, si na tom 3x lepšie ako vačšina slovákov…
v malom meste plat 2000 v čistom, si na tom 3x lepšie ako vačšina slovákov…
@biba_18 nie som v malom meste, práveže naopak
Niekto tu nevie čo od dobroty
tak ten dubaj vyjde za vhodnej konstrlacie menej ako tvoje chorvatsko😉
vačšie mesto nie sú košice alebo ba - to sú veľké mesta - teda je to menšie mesto… ale ok, vo vačšom meste ale menšom ako ke a ba zarobíš 2000 v čistom - zopakujem - si na tom lepšie ako vačšina slovákov…
vačšie mesto nie sú košice alebo ba - to sú veľké mesta - teda je to menšie mesto… ale ok, vo vačšom meste ale menšom ako ke a ba zarobíš 2000 v čistom - zopakujem - si na tom lepšie ako vačšina slovákov…
@biba_18 ešte raz - ako píšem v príspevku, bývam vo väčšom meste - to je pre mňa Bratislava alebo Košice.
aha. takže sa porovnávaš s kolegyňou z veľkého mesta, kde nevieš čo robí jej muž … super 😂
Dobre sa vydala. Ak mas pocit, ze robis nieco zle, je potrebne urob to iste. Alebo zmenit zmyslanie...
Divne a nezrele zmyšľanie na tvoj vek.Akoze chudobni ľudia su zlí,neschopní,leniví,lebo nezarobili viac? Tu svoju kolegyňu so znackovou kabelkou by si chcela aj za kamošku? Ja asi nie,asi ju uz peniaze zmenili na pipinu a ja take nemusim. Mne je ľuto ked vidim,ze v mojom okoli ľudia poctivomrobia cely zivot a veru ani to tvoje chorvatsko autom ani vlastne byvanie s8 nemozu dovoliť.
@janinah Prečo myslíš, že jej kolegyňu peniaze zmenili na pipinu? Podľa kabelky si usúdila, či?
Takže kolegyňa má 29 rokov a spoluvlastní prerobený dom v lepšej štvrti BA alebo KE?
Toto mi pride ako trolia otazka, ze zarabame spolu 5000 E a nevieme nic usetrit.
V podstate mi to pride ako provokacia, lebo mnohe rodiny maju v cistom aj menej.

Ja to robim tak,že mne je jedno čo majú ini,pre mňa je dôležité čo mám ja a s čím sim spokojná