icon

Predaj bytu - stagnuje to?

23. aug 2022

Ahojte,
Aktualne sa snazim predat byt v Ba. Uz som to raz skusala,vtedy sa mi do 24h nazbierali obhliadky a o dva dni som si vyberala kupca. Potom mi vsak predaj padol,lebo som napokon odmietla pracu v inom meste a v byte som ostala. To boli cca dva roky spat. Teraz vsak uz byt potrebujem predat a ist do vacsieho,inzerat mam tyzden “vonku”,ale mrtvo. Presla som si aj stranky na fb urcene na predaj nehnutelnosti,aj tam je nejako mrtvo. Niekedy sa vyhodil inzerat a hned pisali komentare,ze pisu spravu,teraz leda bolo nejaky ten “like”. Predavala teraz niektora z Vas byt?alebo sa tomu venuje?mam znizit cenu?cenu urcoval realitak,ale podla mna tie ceny su ozaj premrstene. Ak aj znizit,tak o kolko?

tahomi
23. aug 2022

@maranco nesuhlasim, byt nahodeny na XY portaloch a este lepsie cez vela roznych realitiek je pre mna znakom zufalej snahy o predaj, to uz radsej znizit cenu alebo ak predaj neponahla docasne stiahnut z ponuky.

deedol
23. aug 2022

aj ked je dvojizbovy a novostavba, zda sa mi za tu cenu maly.
len tak namatkovo som si pozrela inzeraty a hybe sa to teda aj +-100tisic... niektore su uz samozrejme urcite neaktualne.
https://www.nehnutelnosti.sk/bratislava-ii-ruzi...

michaltat
23. aug 2022

Mne sa to zda vela... Za tak malo metrov

luxus10
23. aug 2022

autorka, vies co mna "pichlo"-taka blik kontrolka pri precitani tvojho popisu? vlastny kotol.....ako to mate s cenou elektriny, ci plynu? nie ste nejako cenovo znevyhodneni? u koho to mate?

orangiiina
Autor odpoveď zmazal
janai1
23. aug 2022

Fuha 230 000 za 44m2 je neskutočne prestrelene

autor
23. aug 2022

@janai1 s tym suhlasim,ale bohuzial,pozri si inzeraty a odpadnes,tieto prestrelene cenu su momentalne vsade,Ruzinov ani nevravim.

vlastnynazor
23. aug 2022

Drahe na taku malu plochu v m2 a plus urok.sadzby idu hore, byt na strane kupujuceho, hladam lepsiu ponuku.
Ale tak ak sa niekto chyti na fotky, a si pisala, ze si ochotna ist s cenou dole, tak sa mozno dohodnete.

bambulka814
23. aug 2022

Autorka.
Predávaj a rýchlo, v UK už klesli ceny nehnuteľností o 20-25 percent a príde to aj tu v 2023. Jeseň je posledné obdobie na dobrý predaj.

janai1
23. aug 2022

No otvorila som nehnuteľnosti a Ružinov 44m2 dvojizbak a je tam najdrahší byt za 205 000 a to je neobývaná novostavba, resp. dokončený na jeseň podľa inzerátu
A druhý je tam za 120 000

7lenka11
23. aug 2022

230 000 eur je príšerne veľa :-O a to ja som chcela náš dvojizbák 60m2 predať za 150 000-160 000 eur :D tak už chápem aj to, že sa susedovi podarilo streliť dvojizbák na okraji BA za 190 000 eur, čo bolo pre mňa doteraz nepochopiteľné.. no úprimne, ak by som mala 230 000 eur, tak to si už radšej kúpim 3izbák v Dúbravke pri električkovej trati alebo väčší byt niekde na okraji.. do dvojizbového bytu by som toľko nevrazila, to sa nikomu neoplatí..

tahomi
23. aug 2022

A tych 44m2 je uz vratane balkonu a pivnice? 2izb byt pod 40m2 je naozaj mala plocha, aj ked viem, ze je to bezny standard novostavby 🤷🏻‍♀️

babovka2321
23. aug 2022

No pozeram nehnutelnosti.sk a teda v ruzinove je neuuuurekom lacnejsich bytov aj s vacsou rozlohou.

autor
23. aug 2022

@tahomi nie,je to “cista” plocha…

autor
23. aug 2022

@janai1 tak otvor poriadne prosim🙂

autor
23. aug 2022

@janai1 a za 120 som dobre dlho nevidela byt v Ruzinove,mozes mi poslat link?

lienocka2808
23. aug 2022

asi vo Vlčom Hrdle 🙂

janai1
23. aug 2022
tahomi
23. aug 2022

@janai1 ale ty si dala iba rozlohu 44m2 presne, preto ti ine byty nenaslo. A tie s nizkou cenou su vo Vlcom hrdle.

7lenka11
23. aug 2022

@tahomi však autorka napísala, že má 44m2, tak na čo to má porovnávať s bytmi, ktoré majú 60m2?

janai1
23. aug 2022

@tahomi však áno, ved autorka píše ze jej byt má rozlohu 44m2.... ostatné mi je jedno 😀

blunka
23. aug 2022

Ja mám byt na realitke o dva dni tomu bude 3 týždne a neprišiel NIKTO ešte.
Reliťák ma hneď na začiatku upozornil (ešte ani zmluvy neboli podpísané) že jul august je uhorkova sezona a že aby som očakávala predaj až najskôr v septembri.
3i tehlová novostavba, 5 posch., super dispozícia, balkon, moderna kuchyna, parkovisko, bez ťarchy, súkromné ihrisko oplotené. 3D. Fotky tiež pekné veľmi. Kúpelna a wc trochu slabšia nie tak moderná (tak bolo kúpené).
Porovnateľné byty (výmera, lokalita) sú aj o 30 000-40 000 drahšie.
Doslova mám druhú najlacnejšiu ponuku (jeden je lacnejší od mojho ale je šikmý, krivé izby a prízemie) a NIK doteraz neprišiel.
Nemôžem ísť dole s cenou, lebo nemôžem ísť na cenu ako 30 ročné panelové byty.

tahomi
23. aug 2022

@7lenka11 nehovorim o 60m2, ale plus minus rovnaka rozloha do cca 50m2. To ale nejde o 1-2m2 hore dole, aj vybavenie, parking, lokalita (je rozdiel okolie Strkovca, Mierova a Vlcie hrdlo) atd. To sa neda len takto porovnat plochou, niekto do uvedenej plochy rata napr aj balkon a pivnicu.

7lenka11
23. aug 2022

však ale @janai1 porovnáva len to, čo autorka sama prezradila.. samozrejme, že rolu hrá aj lokalita.. ale prepáč, 230 000 eur za 44 m2 je cena nenažraného realiťáka.. moja kolegyňa kúpila cca pred rokom 3i byt v Pošni (jedna z naj časti Ružinova) za 209 000 eur.. a byt je väčší a má o izbu naviac

tahomi
23. aug 2022

@7lenka11 ale to bolo rok dozadu, tie ceny isli hore z mesiaca na mesiac 🤷🏻‍♀️
Ale ked sa iny byt rovnakej rozlahy nepredava, tak nerozumiem co chce porovnavat, podla vasej schemy teda.

bafka
23. aug 2022

@blunka prosim a aka lokalita?

7lenka11
23. aug 2022

@tahomi ty si tiež z realitky alebo čo? nech sa páči, tu máš byty v Ružinove do 50m2.. 85% bytov je lacnejších ako autorkin

https://www.nehnutelnosti.sk/bratislava-ii-ruzi...

moni73
23. aug 2022

U nas sa predal1,5 izbak zhruba rovnaka vymera za 182. Stary panelak...

tahomi
23. aug 2022

@7lenka11 nie som z realitky.

Ale ty nerozumies, ze rozloha nie je jediny parameter cenotvorby bytu? Autorka ma v cene aj parkovacie miesto, to si zvazila? Porovnavat stary panelak a novostavbu? Really?

Nechaj tak, zbytocne autorke spamujeme temu.

mamula20
Odpoveď bola odstránená