Preplácanie zubárskych úkonov poisťovňou

anulindulik
21. dec 2016

Babule asi budem za debila ale potrebujem od vas radu, ako je to s preplacanim v poistovni. bola som u zubara a nechala som tam 50 evri. Chcela by som si to dat preplatit poistovni, len neviem ako postupovat. Poradte dakujem

monicm
21. dec 2016

@anulindulik Asi budeš mať najlepšie intormovať sa vo svojej poisťovni. Každá má svoje pravidlá, podmienky a pod.

ukulela
21. dec 2016

@anulindulik ja len pre istotu - zubar nema zmluvu s poistovnou?

mirka17
21. dec 2016

neviem odkial si ale ja 50 € nechám uplne štandardne u zubára, a to mam zazmluvneného zubára, , videla som cenníky bez poistovne a s poistovnou a v podstate ten rozdiel čo poistovna dopláca je minimálny, okrem toho ak si neabsolvovala preventívnu prehliadku, tak si platíš plnú sumu, teda u mojej to tak je, poistovna jej to nepreplatí, preto treba chodiť aj na preventívky

ukulela
21. dec 2016

@mirka17 presne, ani i mne sa to nezda v som z okresneho prdinca. ela. aj s preventivkou pri plombovani pod 30 nejdem nikdy ... a to som z okresneho prdinca ...
@anulindulik poistovna za niektore ukony eur, nikdy nie celu sumu zakroku.

959touareg
21. dec 2016

nechapem preco si to chces dat poistovnou preplatit. moj zubar napr. vzdy povie a je to aj pravda, ze ku nemu nech clovek nejde, pokial nema 100e v penazenke. v dnesnej dobe je stomatolog drahy. ved len za bielu plombu platim cca 25e. a tochodim na reventivky a som zazmluvnena.

katarinapekna
21. dec 2016

Nepreplatia ti nič, dnes je úplne jedno k akemu zubárovi pôjdeš rovnako ako to ci mas alebo nemas preventivku, v oboch pripadoch ta zderu z prachov rovnako.

janka54321
21. dec 2016

Ako nerozumiem, co chces preplatit?!!!... ved je to uplne normalne, ze sa dnes u zubarov doplaca...

marsmykkok
21. dec 2016

@janka54321 no ale normálne to nie je podľa mňa, pokým máš poistku a preventívku, prečo zubári nedokážu dať vždy 2 alternatívy, jednu bez doplatku-čo hradí poisťovňa, druhý nadštandard s doplatkom... ? niekde je chyba a dopláca na to pacient, či už v tom, že poisťovne majú nereálne ceny na úkony alebo že lekári zarábajú na pacientoch alebo najpravdepodobnejšie-oboje. čo ja viem, nie sú svätí ani lekári, okrem toho že zoberie 50 eur, ktovie koľko úkonov čo ani neurobil na poisťovňu si nahlási, aby mu ich zaplatila. je to bežná prax, ale pokým ľudia platia, nič sa nezmení...

janka54321
21. dec 2016

@marsmykkok ano je to normalne, ...v ramci nastaveneho systemu nasho zdravotnictva...bohuzial

esther03
23. dec 2016

@anulindulik ono je aj nie je to normalne, zalezi akeho mas dr. sukromny? nestatny? statny? (ano aj taki este su ja k jednej chodim a nikdy som neplatila viac ako 15 €, väcsinou vsak nic). Takze zisti aky je tvoj dr. A este tu je nieco k teme: http://www.poistovne.sk/31087-sk/co-vam-u-zubar...

anulindulik
autor
23. dec 2016

No dakujem pekne. Chcela som radu a dockala som sa akurat tak kritiky.

hettinka
23. dec 2016

ja som doteraz najviac u zubárky platila 12€, ked mi liečila zub asi 3 mesiace, deti chodia k inej a neplatia vôbec nič. Nie všade zubári ryžujú na pacientoch, treba hladať. Bola som už aj na pohotovosti, ošetrili ma za 2€ (vyvrtali, dali vložku a bolesť prešla).

Ale neviem, či sa dá spätne preplatiť ošetrenie u poisťovne ... to sa musíš naozaj informovať v svojej konkrétnej.

alyn
23. dec 2016

@anulindulik POstup: zoberies ucet /prefot si ho/ napis list s postupom tvojho problemu, kto ho vyriesil.
Urpimne, mala som akutny brutalny zapal zuba a moja zubarka mala termin o mesiac a pol! rano mi sice cast vyvrtala ale zub bolel. na druhy den stale tak som sla do najblizsej kliniky. Potom som napisala list do zdravotky, nech mi aspon preplatia tu cast co by zaplatili mojej zubarke.
Takze odpisali mi krasne, ze vraj moja zubarka mi moze dat termin DO TROCH MESIACOV. Cize podla nich som kludne mohla cakat 3 mes s brutal zapalenym zubom.
a potom, ze som mala ist inému zubarovi co s nimi ma zmluvu /sla som do súkromného centra co mam najblizsie, lebo som mala malinku dcerku/.
takze mi poslali blocek spat. a ja som /bola/ brutal nasrata, lebo ze tu prvu akutnu plombu by mi aj preplatili, ale to by muselo to sukromne zariadenie samo napisat ziadost... nie ja! ale oni za mna - Ich to tak prd zaujima ci ja dostatnem preplatene peniaze, hlavne ze oni dostali odo mna..

cize ma pekne nastvali.
ale mozno Tebe sa podari, vzdy zavisi od faktov. A u akého zubára si bola, či má s nimi zmluvu. Ak nemá, tak to dopadne ako u mňa, alebo ak to bolo fakt akútne, tak on by vraj mal požiadať o preplatenie toho ošetrenia. Neviem kto tak zákon vymyslel ale hrúza.

kvetulienka253
23. dec 2016

To máš jedno, či si bola alebo nie na prevencii, nikdy som si nevšimla rozdiel v cene. Keď som mala ešte zubarku, čo mala zmluvu s poisťovňou, tak bol postup taký, že ti poisťovňa preplatila vykon, ktorý vopred predschvalila. Na stránke sa dala stiahnuť žiadosť. Žiadosť si doma vyplnila a šla s ňou k zubarke. Ta vypísala na žiadosti svoju časť, aký výkon bude robiť. Odovzdala si na pobočke, kde sa myslím do troch dní vyjadrili, či výkon preplatia a v akom rozsahu. Čiže si to mala (alebo nie) predplatene. A či ti preplatia spatne netuším, asi len ak by si to mala urgent.
To bolo. Neviem, či to funguje stále, už chodím na súkromnú kliniku.

loginexistuje
23. dec 2016

@hettinka kam chodite k zuborovi aj vy aj deti normalne sa mi to nechce verit ze platite tak malo dik za info

esther03
23. dec 2016

@loginexistuje ja v BA som tiez neplatila viac ako tych 15€. Moja deti neberie, takze tam suma neviem aka by bola, ale ani muz ani ja sme nikdy viac neplatili. So synom chodim ku skolskej a tam je len rocny poplatok 10€, inak nic. Ale je pravda, ze zatial sme nepecatili ani neblombovali.

loginexistuje
23. dec 2016

@esther03 a kam chodis mne ba vyhovuje

esther03
23. dec 2016

@loginexistuje napisem ti do IP 🙂

hettinka
24. dec 2016

@loginexistuje sme z Kysúc ... ale tiež sú tu aj zubári zdierači. Niekdy si človek priplatí, ak má naozaj problémy, manžel ma zubárku, že platí viac ako my, lenže on by inak už asi mal protézu, takže to stojí za tie peniaze (ale nie sú to astronomické sumy).

Tetaz ide dcéra na strojček, celkové náklady majú byť okolo 1000 eur, si to píšem a som zvedavá, koľko to naozaj bude.

rebeka7501
24. dec 2016

@anulindulik tu na MK ťažko nájdeš pomoc, podporu a nejakú múdru informáciu. Mnohé zakomplexované mamičky sa považujú za najmúdrejšie, najšikovnejšie, najoptimálnejšie a dávajú to patrične najavo. Máloktorá sa vie "pozrieť do zrkadla"

alyn
24. dec 2016

ja som jej napisala postup na uplatnenie. Ci uz to bude preplatene to uvidi do 30 dní keď jej poisťovňa odpovie. Nič zložité v tom nie je - napísať ako postupovala, aký mala zdravotný problém, kde absolvovala ošetrenie a z akých dôvodov a bloček, a že si to požaduje zaplatiť na účet č...

valilienka2
24. dec 2016

treba vypisat ziadost a prispevok na zdr. ukon, tu ziadost vypise tvoj zubar a napise ake ukony ti bude robit a potom dve kopie zasles na tvoju zdr.poistovnu a uvidis ci ti daco z toho preplatia..ak ano potom tam zanesies blok a cast z toho ti poslu spat na ucet..pekne sviatky

zabinkalenka
24. dec 2016

@esther03 poprosim aj ja info. Chodim k sukromnemu a platim vzdy strasne vela :(
Dakujem

beucika77
24. dec 2016

@anulindulik napísala som Ti IP

slavonix
11. dec 2017

to ze u zubara doplacame za standard NIE JE NORMALNE. Poistovna zubarovi hradi preventivnu prehliadku, standardne osetrenie zuba, trhanie zuba a aj RTG v plnej vyske. Ludia su dnes ale ako ovce...platis ty, tak OK budem aj ja..co na tom ze nas niekto zdiera...