icon

Prišiel k niekomu reálne domov exekútor?

2. dec 2022

Ahojte, prišiel k niekomu reálne domov exekútor?

autor
Autor odpoveď zmazal
dilino
2. dec 2022

Ked príde sám otvoriť nemusíš ale ked bude mať súdne rozhodnutie exekútor príde v doprovode polície a TY byt/dom musíš spristúpniť.

tanyan
2. dec 2022

avšak táto dlžoba sa očividne už nepremlčí, iba sa bude suma zvyšovať... alebo to chceš riešiť osobným bankrotom alebo nejako inak sa toho "zbaviť?"

trgypadl
2. dec 2022

Kontaktuj exekutora budes mat priame info, odporucam nezametaj to pod koberec a ries

bella1988
2. dec 2022

Ak je exekucia tvoja,co teda priznavas a vies ju vyplatit ako si pisala,tak ju vyplat...pripadne sa mozes dohodnut na splatkovom kalendari...vzdy je lepsie sa dohodnut ako to natahovat,tym ti narastu uroky a exekutorovi trovy exekucie...

autor
Autor odpoveď zmazal
evica17
2. dec 2022

Nechcem byť zlá, ale ty si sama škodis. Proste raz ste boli manželia a on keď narobil dlhý,sú to v podstate aj tvoje dlhý pred zákonom. Rozviedli ste sa a polovica je tvoja, tak nechápem že čo riešiš a prečo si to nevyplatila keď a tým nemáš problém a iba tí zbytočne narastajú úroky a dlh a budeš platiť aj exekútora. A to že ti dlží výživné,to si ries pomimo, to sa tohto netýka a nemysilm že exekútora to bude zaujímať.

melanta
2. dec 2022

Už si dostala odpoveď aj od právnikov v skupine Právne poradenstvo. Dokonca aj tam máš o tom až dve diskusie. Myslíš, že laici ti dajú lepšie rady? Resp že je dobrá rada neotvárať a nepustiť? Exekútor koná na základe rozhodnutia súdu, takže neotvárať a zatajiť sa je najhoršia možná rada. A nie, exekútor ti nenapíše vopred, že príde v pondelok o druhej. A ako ti už napísali aj právnici, áno, ak máš u priateľa trvalý pobyt, môže prísť, urobiť súpis majetku a je potom na priateľovi, aby súdu preukázal, že ide o jeho majetok.

trgypadl
2. dec 2022

Takto boli ste manzelia s prvym... Zobrali ste si nejaky uver?ktory ste prestali platiť???a potom ste sa rozviedli??

autor
Autor odpoveď zmazal
melanta
2. dec 2022

Tak ti napísal. A napísal ti tam aj čo v prípade, že nespristúpnite nehnuteľnosť podľa toho, čo si priložila k diskusii v skupine právnikov. Takže venuj energiu tomu, ako exekúciu vyplatiť a nie diskusiou s nie odborníkmi. Dostala si tu aj múdre rady ale aj také, ktoré by ti uškodili. Napísala si, že mala si po ex dlhy. Nie mala, stále ich máš. Nemyslím to v zlom, nehľadaj cesty ako sa tomu vyhnúť ale ako to vyriešiť. Dohodla si sa s exe na splácaní a napriek tomu príde na obhliadku? Alebo si nedokázala nič. Skús sa radšej viac poradiť v tej diskusii v skupine právnikov ako tu s nie odborníkmi.

som_realistka
2. dec 2022

Áno, bohužiaľ tak je to nastavene, zabaví hnuteľný majetok, a majiteľ dokladuj co je tvoje.

luscious
Autor odpoveď zmazal
joannita
2. dec 2022

@trgypadl trvaly pobyt ma s tym vela. Preto nieje dobre davat trvaly pobyt hocikomu na svoju nehmutelnost. Exekutori su hovada. Dojde, spise a oznaci aj veci majitela bytu a ten potom musi sudnou cestou dokazovat spatne, ze to su jeho veci a do exekucie boli zaradene nepravom. Su s tym zbytocne opletacky a trva to roky.

autor
Autor odpoveď zmazal
melanta
2. dec 2022

@joannita exekútor nie je hovado. Prečo by bol? Exekútor napĺňa rozhodnutie súdu. A súd urobí rozhodnutie na základe toho, že neplatič má nesplácaný dlh. Tak prečo by mal byť hovado exekútor?

melanta
2. dec 2022

Môžu. Reálne môžu. Poviem ti to takto, riešili sme to tento a minulý rok s mužovým bratom, ktorý má trvalý pobyt o svokrovcov. Vyplatili sme to za švagra, aby sme svokrovcov ušetrili návštevy exe u nich v dome. Vyplatili sme a návšteva sa nekonala. Že nám to švagor asi nikdy nevráti je už iná vec, ale aspoň sme svokru ušetrili infarktu.

aylinn
2. dec 2022

@bella1988 môžem sa opýtať na exekutorskom úrade si pracovala ako čo? Zaujíma ma iba že či majú exekútori nejaké asistentky alebo ako to funguje keď človek vola kvôli informáciám k splátkovému kalendáru atď že či majú niektorí aj asistentky ktoré za nich riešia telefonáty alebo to riešia všetci sami, lebo naposledy som sa veľmi pohádala s exekútorom čo ma môj dlh.. taký nepríjemný arogantný oprsklý debil že to som ešte nezažila 😄

loginexistuje
2. dec 2022

preco ten dlh nevyplatis ked ide ako pises len o 800 eur ? nech ti ak tak pozicia priatel s ktorym mas posledne dieta
a nemusite potom podavat vylycovacie zaloby a dokazovat vlastnictvo k veciam

alenka58
2. dec 2022

pokiaľ môžeš dlhy vyplať a hlavne takú "smiešnu" sumu, lebo bude sa to týkať aj tvojho partnera

som_realistka
2. dec 2022

@joannita exekútori si robia svoju robotu, ako všetci ostatní

trgypadl
2. dec 2022

@joannita no ja mam skusenost, ze sa normalne popytal na pomery, na hodnotnejsie veci, ale nic nebral.... Povedal nejake info k exekuciii... Nemyslis, ze by mal aj on s tym zbytocne tahanice?? Kam zatial tie veci ulozi?? Kym si zdokladuje koho to naozaj je...

som_realistka
2. dec 2022

@aylinn majú aj asistentky, a áno mohla si natrafiť a aj si natrafila na somára, ale ak bol vulgárny a pracoval neadekvátne, treba sa sťažovať,

evica17
2. dec 2022

Kvôli 800 eurám a svoje hrdosti ,že to nie je tvoj dlh ale exmanžela,si to nechala zájsť až k exekútorovi ? Však to vyplať a vôbec by si nič nemusela riešiť

liloastitch
2. dec 2022

@aylinn nebol to p . Exekútor Krutý? Ten je ukážkové hovädo...

aylinn
2. dec 2022

@som_realistka ja som zavolala slušne úplne chcela som si dohodnúť stretnutie alebo telefonicky si dohodnúť splátkový kalendár lebo vážne nemám sajnu ako to chodi. A on namna vybehol že čo si to myslím , že či mi on z pozície advokáta bude vysvetľovať pokyny 😄 a telefonoval somnou asi 17minut a len ma stále nejak odfajčil. Že čo ja vôbec chcem aký splátkový kalendár že veď namna nieje žiadna evidencia ucty atd. No uplny idiot vážne

aylinn
2. dec 2022

@liloastitch nie nie horský 😄

liloastitch
2. dec 2022

@aylinn tak s tým nemám skúsenosti, aké s krutým bohaté. Odomňa vymáhal dlh , ktorý ani nebol môj 😀 sedelo mu len meno, a nedal mi pokoj až po osobnom stretnutí kde som sa ja musela za ním trepať na 3 x až do ba 🤦 a na to aký bol drzý a arogantný nezabudnem snáď nikdy,ako by som za jeho chybu ja mohla

aylinn
2. dec 2022

@liloastitch oni podľa mňa majú dlžníkov všetkých zaškatulkovanych ako nejakých asociálov čo si pobrali pôžičky ktoré nesplácajú 😄

aylinn
2. dec 2022

@liloastitch veď jasne že si mohla za jeho chybu snáď si nemyslíš že by si ju jeho veličenstvo priznalo 😄😄😄