icon

Prišiel k niekomu reálne domov exekútor?

2. dec 2022

Ahojte, prišiel k niekomu reálne domov exekútor?

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
autor
Autor odpoveď zmazal
janka_23
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
janka_23
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
januelik
2. dec 2022

Nie nemôže prísť, trvalý pobyt neznamená, že si vlastníkom bytu. Aj keby prišiel, tak priateľ mu môže povedať, že všetko v byte je jeho. Exekútor nemôže siahnúť na cudzí majetok, len na to čo vlastníš ty.

autor
Autor odpoveď zmazal
joannita
2. dec 2022

@melanta ver mi, ze niektori exekutori su MEGA hovada, ktore nekonaju v medziach zakona. Ked netusis, tak nepis.

joannita
2. dec 2022

@som_realistka este raz. Exekutori si robia robotu, ale vela z nich je velmi velmi arogantnych a prekracuju svoje pravomoci. Mozes mi to verit, nepisem to do vetra

joannita
2. dec 2022

@trgypadl v blizkej rodine mam 2 advokatov a ti maju s exekutormi bohate skusenosti. Viem o com pisem. Pisem ich skusenosti

janka_23
Autor odpoveď zmazal
loginexistuje
2. dec 2022

@januelik ale nevymuslaj samozrejme ze moze on nejde exekuovat nehnutelnost ale hnutelny majetok ktoreho moze byt vlastnikom

joannita
2. dec 2022

Autorka, tebe sa paci len odpoved kde ti pritajaku.
Neviem ci vies, ale ak to pride do stadia kde sa zapoji exekutor, budes este jemu platit aj odmenu, co je az 20% z dlznej sumy. Alebo 10% ak to zaplatis skor.

Dalej rataj s tym ze uz nikdy nedostanes ziadny uver v banke ked budes mat exekucny zaznam, atd atd.
Ja byt na tvojom mieste okamzite to zaplatim

autor
Autor odpoveď zmazal
zafir01
2. dec 2022

@janka_23 pridám sa do diskusie....
To teda znamená,..... moja mama ma nabrate 7vety (v minulosti aj exekúcie, obávam sa, že ju to opäť dobehne)
Sú s otcom rozvedeni, ona je druhý krát vydatá. avšak v dome, kde žila s mojim otcom, ma v občianski. Stále trvalý pobyt (nerozumiem prečo). A ma tam aj doživotne právo bývania...
Keby ma exekúciu, je teda možné, že nabehnú k otcovi a začnú mu brat jeho hnuteľný majetok? TV, chladnička. Práčka, sušička......?

autor
Autor odpoveď zmazal
trgypadl
2. dec 2022

@zafir01 otec vie trvaly pobyt zrusit

yvanielka
2. dec 2022

Veď to máte v Tom liste ktorý si uverejnila v právnickej skupine... Prídu 9.12 v sprievode Polície a zástupcu obce. Čo myslíš, že sa stane ak im neotvoríte?

janka_23
Autor odpoveď zmazal
trgypadl
2. dec 2022

Pozri najlepšie bude, ked budes komunikovat priamo s exekutorom, ked uvidi zaujem, ze to chces riesit, tak je to velke plus... Nechci zažiť ten pocit, ked Ti zazvonia s policajtami, viem o com hovorim

joannita
2. dec 2022

Autorka Halooooooooo, ved som ti odpovedala ze MOZU zobrat jeho majetok. Ved citaj. Napisalo ti to tu aspon 5 bab, tak preco sa dokola furt pytas? Nechces vidiet pravdu, tak len zakryvaj oci, kludne. Ale nepytaj sa dokola to iste.
Dojde exekutor na tvoj trvaly pobyt a oznaci vsetko co uvidi.

loginexistuje
2. dec 2022

tak ked to tvoj priatel cita nech ti da tych 800 eur a vyplatte to na to cislo uctu co mate v tom liste lebo mu mozu zabavit veci co ma v dome a on bude preukazovat vlastnictvo k tym veciam
preco to neurobis a cakas kym sa ta suma navysi nasobne

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
Autor odpoveď zmazal
loginexistuje
2. dec 2022

tak to zaplat na ten ucet ak to vies dat aj na ruku hned (co je inak hlupost treba prevodom tak ako ti pisu ) ucetris navysenie dlhu o cca 300 eur ak budes cakat kym pride 😉

ibrunova
2. dec 2022

Nezdá sa mi, že kvôli 800€ dlhu by prišiel exekútor domov, podľa mňa je toho viac a ty s ním zjavne nekomunikuješ, tak to asi vyrieši takto. o znamená, že máš dlhy po ex? Výživné je niečo iné.

simca06022011
2. dec 2022

Z praxe ti poviem (ako sme to mali, nie som odbornik), ze ked nebudes reagovat, pride ti vyzva, to ze nepreberies postu je jedno, lebo lehotou ulozenia, sa povazuje za dorucenu. Tak ako pri inych uradoch. Po nereagovani, nedodani zoznamu majetku, normalne pride vyzva na dostavanie sa na exe urad, dodanie dokladov, alebo rpide s policiou, pripadne neviem ci tam nebolo v liste co som mala ze budes predvedena policiou.
Co sa tyka majetku, riesili sme to s rodicmi a sestrou, trvaly pobyt neznamena nic. NIC. Kludne priatel moze otvorit dvere apovedat, ze nebyvas tam, mas tam iba trvaly pobyt :D Ziadny exekutor nebude behat po dome a spisovat par kusov nabytku a neviem coho, a co by s tym spravi? zobral si do uradu? nie... Skor ti zablokuju ucty, siahnu na vyplatu... najlepsie by ale bolo kontaktovat ich a riesit to. Usetris si nervy, kopu urokov a poplatkov. Exa si ries zase v dalsom kroku...
Alebo si zrus trvaly pobyt.

janka_23
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal