icon

Prispievanie 22 ročného syna do rodinného rozpočtu

kucka573
16. máj 2017

Mam problem syn 22 rokov ma priatelku skoro rok pracuje a prispieva mi 100eur mesacne ona ma 18rokov este chodi do skoly.vsetko by bolo v pohode len priatelka je u nas cca 28 dni v mesiaci a 3 dni je doma financne sa to neda uz utiahnut stravuje sa tu sprchuje periem jej no s nicim mi nedokaze pomoct...najest a cely den v izbe...syn sa zmenil popri nej malo pomaha...vkuse su zavrety v izbe...nastali hadky ked som povedala ze priatelka moze aspon sem tam vziat vysavac do ruky...ze vykrikujem ze ona tu nebyva...no to ze zo 100 eur chovam dvoch ludi cely mesiac,obom varim periem zehlim a kde je najom a vsetko...neviem pripadam si ako hlupana co by ste robili na mojom mieste vy ako by ste to riesili...

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
limoncino
16. máj 2017

A to tej mladej nie je hlúpe, že jej perieš spodné prádlo? Ja to neznesiem ani od vlastnej mamy, keď som u nej na pár dní a ona v rukách preperie sebe, deťom spodné prádlo a pritom veď aj Tvoje tam boli, áno, moje, ja si ich vyperiem sama. A nehovoriac o tom, keby mi ich prala svokra a to som so svojim manželom už takmer 20 rokov.
Nie, nezniesla by som to, buď si hospodárte sami, alebo mi dajte na jedlo, veď čo to je v dnešnej dobe 100 eur? toľko platím za plyn, a kde je ešte elektrina, voda, jedlo...

zlotazla
16. máj 2017

@narsila kedže je školopovinná tak sú za ňu stále zodpovedný rodičia.prečo by ju mal živiť cudzí človek?nerozumiem čo to má spoločné s tým ako si žila ty v jej veku, prepáč...

stanulienkat
16. máj 2017

precojej peries, varis.....??? Ani za peniaze by som to nerobila. Co som sluzka?? Dievca asi nema chrbtovu kost.

rybka16
16. máj 2017

V tú ranu by som prestala prať, žehliť a variť jej aj synovi. Brať potraviny z chladničky im asi nezabrániš, ale nech si aspoň sami navaria, nie že ty sa budeš pri sporáku potiť a oni prídu na hotové. A potom dôrazný rozhovor, najprv so synom osamote, povedať mu, ako sa veci majú, a že buď slečne povie, že u vás už bývať nemôže, alebo nech platí "nájom" aj za ňu. Keď nepomôže, druhé kolo rozhovorov, tentoraz už s oboma. A na rovinu sa dievčaťa spýtať, či sa jej nezdá sprosté, že jej cudzia žena perie gaťky ako takému decku. Keď nepomôže ani to, dovidenia obaja, zbaľte sa a choďte, kam chcete. Je to váš byt a pravidlá určujete vy.

rakahaka
16. máj 2017

Ja ked som bola u niekoho co i len na noc, tak spolu so stravou aspon na ranajky, resp. Nejaka pozornost, po obede som sa ponukla ci netreba umyt riad atd. Inak by ma asi hanba fackala... ale asi tato slecna je iny styl, neviem si predstavit ze by mi niekto cudzi pral, ved to je tak osobna vec.
Ak zmenis pravidla rataj s tym ze syn bude nastvany, narusia sa vztahy. Ale otroka by som zo seba nerobila. Drzim palce

dominika6
16. máj 2017

@zltyslonik ty si chlap pod nickom..

terezka1947
16. máj 2017

@zltyslonik rozmyslam,na kolko veris tomu,co si napisala.....ze je kludny a ze si vlastne stastne,ze si vybral teba...dokonca hrda na to😇
darmo,toto musi byt laska.....a ked sa na to pozreim takto-ozaj musi byt rad,ze si ta nasiel a vybral

loginexistuje
16. máj 2017

@kucka573 evidentne si osoba ktora nevie povedať nie (keď u teba býva aj neter a aj syn s priateľkou)

pekne si ich všetkych posad a povedz im ze mozete tu byt ale za takych a takych podmienok - kolko prispievat na energie, kolko na nakupy a ako sa podielat na pracach v domacnosti.

Ak sa niekomu nepaci dvere su otvorene a moze si hladat podnajom.

Strucne jasne a na rovinu ... plus ukazat ze ake mas naklady na prevadzku domacnosti ...

rojko
16. máj 2017

Necitala som vsetky prispevky, ale toto mala moja mamka pred par rokmi s bratom...lenze oni, mladý este k tomu kazdy vikend chodili po diskotekach a domov rano, zobudili cely barak, vyjedli chladnicku atd, atd....mama varila, prala a ked uvarila, nebolo dobre a oni si uvarili svoje...nakoniec sa tak povadili, ze sa odstahovali do podnajmu, mama ostala ta najhorsia...
Ja by som jej vsetko pradlo zbalila do tasky a nech si ho berie domov, nech jej to vyperu rodicia...uplne by som ich ignorovala.

siska53
16. máj 2017

@kucka573 nuz tak zvysit platbu synovi na aspon 200€ alebo jej neprat,nevarit tej jeho priatelke. Ju nie si povinna zivit ani jej veci upratovat. To je len tvoja dobra vola.

lucinocka
16. máj 2017

a taketo problemy by sa vobec neriesili, keby sa ludia netvarili moderne a chapavo :D do svadby u nas nikto nebyva, nesexuje a hotovo:D a neni problem... co to su za blbe zvyky, doviest si niekoho , koho posle mozno o mesiac doriti...

eliskapa
16. máj 2017

Ahoj, necitala som vsetky prispevky .. ale ked jej nechces povedat ty, tak nech jej povie syn, ze z casu na cas by ti mohla pomoct (aj ked ja si neviem predstavit ze by som u niekoho byvala a neupratovala) alebo by som synovi povedala ze nech takto za 100€ idu byvat k jej rodicom ...

aspinka
16. máj 2017

@kucka573 myslim ze problem nastal uz uplne na zaciatku... milujem svoje deti ale ked su schopne chodit do prace maju sa vediet aj osamostatnit... mne by nevadilo ze by s nami este byvali kym by vyleteli z hniezda ale urcite by neplatil len 100€ a museli by aj pekne pomahat ci nakupit... a to ci k nam pride este priatelka by bolo na opytanie a ziadne prespavanie a pod.... lebo z jedneho prespavania je potom pijavica ako ta vasa... ja som v tomto riadny pes ked by pomohla sem tam upratala kavicku kolacik navarila aj by som mozno ocko prizmurila... ale aby sa u vas spravila ako v hoteli... ked si uz na zaciatku nestanovila pravidla oni z vlastnej vole teraz nezacnu nic robit im to vyhovuje a ked povies budes zla takze jedine radikalne bud budete viac prispievat za dve osoby plus pomahanie alebo deticky zlate chodte do podnajmu a skuste si to ci to utiahnete zo stovecky 😉

szam
16. máj 2017

V prvom rade aj keby mi platil 300 eur: žiadne bývanie u mňa s mladou. Ak chcú byť dospelí a žiť spolu, nech si nájdu svoje. Lahko sa machruje z cudzieho :D Za druhé: Neprala by som, nevarila, nežehlila ani jednemu, maju zdrave ruky nohy? Tak nech sa páči. A za tretie: mladú by som pobalila a nech sa páči. Ak sa synáčikovi nepáči, môže ísť za ňou a skúsiť či ho tak ochotne prijmú jej rodičia 🙂 Ja neviem čo to je za trend vláčiť rodičom každého trtpartnera :D

alaguema
16. máj 2017

@kucka573 na tvojom mieste by odomňa šťanda dostala ultimátum. Buď bude prispievať a pomáhať v domácnosti, alebo nech ťahá k rodičom. Bez par donu, striktne a kľudne aj zvýšeným hlasom 🙂 Tu nie je o čom diskutovať. Tvoj byt, tvoje podmienky, ak sa im nepáči, nech si zaplatia niečo vlastné. Syn avízo dostal. Ak nereaguje, treba to zatrhnúť rázne. Okrem iného je to aj výchovné.

alaguema
16. máj 2017

@zlotazla presne tak. Nechápem, čo sú to za rodičia, ktorým nevadí, že im dieťa živí cudzia osoba namiesto nich. Ľuďom už totálne prepína.

alaguema
16. máj 2017

@zltyslonik no, musí byť fakt neodolateľný ten tvoj zázrak...pochopili sme, čo si tým chcela dať svetu na známosť 😂

miss_sunflower
16. máj 2017

@kucka573
napisem z pohladu studujucej dievciny bez prijmu.

ak je u vas ta baba z praktickeho hladiska (blizsie ku skole a nemusi ist na internat), kontaktuj jej rodicov a surovo si vypytaj peniaze od nich, ved ani internat ani skolske obedy by neboli zadarmo. nemoze sa tvarit ze u vas byva, pri internatovom rezime by si bud musela oprat sama alebo zobrat k mamicke... a jest by si tiez musela kupit sama! a ani internatna izba by sa neupratala sama 🙂

ale ak je dievcina svojim rodicom lahostajna a v podstate ju vyrazili z domu a preto je u vas, nech za nu prevezme zodpovednost tvoj syn ak ju chce mat po boku a pomoct jej. najviac jej vsak pomoze ked ju ON nauci, ako sa o seba ma postarat a podpori ju v tom aby si nasla brigadu napriklad. no to by musel byt schopny najskor on (ak si aj zanho cely zivot robila vsetko ty, tak to je dost na h. ). takze by som sa na tvojom mieste najprv porozpravala so synom, ze takto to dalej nejde a trvat na to, aby sa to zmenilo a aby boli obaja samostatnejsi a nie ako deti.

no 18 rocne dievca co chodi do skoly sa o seba NEMUSI vediet postarat, ja som bola v jej veku tiez neschopna, az casom som dozrela a nabrala skusenosti. ALE bud sa o mna starali moji rodicia, doplnali sme sa so sestrou (napr. bolo treba si navarit tak boli jedla ktore som bola schopna zbuchat ja, a zas ine jedla ktore sa vydarili vzdy len sestre, pomahali sme si navzajom, lebo ani jedna z nas nebola 100% samostatna), alebo v poslednom case takto fungujem s priatelom namiesto sestry. NIKDY som to nenechala na nejaku cudziu tetu 😨 nech to spravi aj tvoj syn ak ju chce mat pri sebe a chce ju odbremenit. ked ona nemoze platit, nech plati on, ked ona nevie povysavat, nech za nu povysava, nakupi on, ked si ona nevie oprat veci, nech jej operie on. casom sa bud dievca uvedomi a zapoji sa tiez alebo sa chalan uvedomi a prestane ho bavit vsetko robit za nu.

TY vsak v ziadnom pripade nemas preco robit veci za nu! za syna este mozno, hoci by mu prospelo keby je samostatnejsi, ale za cudziu 18ku isto nie. a to by mali obaja vediet.

marllik
16. máj 2017

syn ma kvalitny mamahotel. a slecna ma co? to sa ako vola?

m.i.r.i
16. máj 2017

@marllik to sa vola internat zadarmo

szam
16. máj 2017

@marllik to sa volá 5 hvieždičkový hotel so 100ň% zľavou . Služby a strava zahrnutá v tom :D

marllik
16. máj 2017

@m.i.r.i na intraku by si sama varila a prala..

m.i.r.i
16. máj 2017

@marllik no to je pravda...skor ten hotel to bude 🙂 all inclusive

marllik
16. máj 2017

@m.i.r.i :D presne ten vyraz som hladala- all inclusive hotel so 100%zlavou

mimla
16. máj 2017

@marllik To sa volá bordel. Ona poskytne služby a on poskytne zdroje, ktorými disponuje --teda mamine jedlo, maminu pračku, mamine energie (plyn, eletrina, voda), maminu prácu a čas, maminu nehnuteľnosť...

marllik
16. máj 2017

@mimla tak to je asi najpravdivejsie a zaroven najsmutnejsie..
@kucka573 maj trosku ucty k sebe samej

cecilia68
16. máj 2017

Autorka príspevku asi chcela počuť niečo iné 😅 U nás by už dávno letela dole schodmi 😝

henikav
16. máj 2017

@kucka573 ja ti mozno napisem nieco ine a zaroven podobne ako ostatne dievcata. Ak Ti(Vam) financie nechybaju, nebrala by som od mladych nic, ale ako si pisala tazko vychadzas, v takom pripade by som im to vycislila. Ked sa chce niekto hrat na dospeleho, tak sa nevybera len to co sa mu hodi, vsetko alebo nic. Bez ohladu na to ci peniaze od nich beries, alebo nie, by pomahat museli, ked tam ziju. Urob rozpis a hotovo, vtedy zmyvas ty, vtedy zas ty a ten druhy vtedy zas umyva riad, perie, zehli a podobne. Ked je u vas dievcina ako doma, tak sa k nej chovaj ako ku svojej, "dcerka" makaj. Viem si predstavit ze v tomto veku nemaju vela peniazkov a iste im je pohodlnejsie sa vyvalovat pripadne stale sexovat, su v takom veku, to je normalne, ale je tiez normalne ze im dospely ukaze cestu. Nie hadanim sa, ale usmernovanim a argumentami.

narsila
16. máj 2017

@sweetlife001 a máš pocit, že som napísala niečo iné? stále som bola hosť, ale pomáhala som aj variť aj upratovať aj pri zabíjačkách a zbere ovocia/zeleniny/čohokoľvek. A prať som si nenechávala a do chladničky som tiež sama nikdy nešla si predstav..
@zlotazla za prvé som nepísala, že by ju mal niekto živiť, za druhé opakujem 18ročná kočka už nie je školopovinná.
Spoločné to má to, že som tiež v jej veku väčšinou nebývala doma. Chcela som poukázať na to, že som sa ale správala celkom inak mala som stabilnú slušnú brigádu a ani by mi nenapadlo sa nechať od niekoho živiť.. či to sa nesmie? asi ani zakladatelka by neotvárala túto tému, ak by sa mladá správala inak..
takúto situáciu by som ani ja netolerovala, tak sa hneď nezlostite dievčatá. Riešenie totiž neni poslať mladú k rodičom a synáčika ďalej opatrovať.. Sú obaja dospelí, odporúčala by som ich do vlastného ;)