icon

Rozdelenie financií v partnerskom živote

matrin1980
16. sep 2016

ahojte
mal by som otazku ako to riesite ked byvate s partnerkou/partnerom vjednej domacnosti?partnerka ma vlastny byt po dlhsom case sme sa zhodli ze sa nastahujem k nej,a jej dcere. hypo si chce sama platit, ako riesite ostatne fiancie,najom,nakupy a veci podobne,,,sama to mala ltt to jest hypo platila sama ale najom jej platila mamina,ostatne vydaja zvladala + dost sa prestravovala u maminy, pytal som sa jej ako to chce riesit ale nedospeli sme k ziadnemu zaveru,,tak ako by ste to riesili. Dakujem za radu

Strana
z8
ajana1
19. sep 2016

@marsmykkok ja netvrdim ze taky nie su ale takisto nie su vyberave deti. To ze si ich tak rodicia naucia to je ina vec. Ja osobne nie som zastanca setrenia na strave pretoze to je to co nam dava energiu ci uz dobru alebo zlu. Samozrejme sa da aj lacno najest ale hlavne treba dbat na to aby to bolo aj vyzivovo vyhovujuce. Ale to je uz ina debata. Ja som len reagovala na tvoj prispevok ze chlapom netreba ovocie co je blbost pretoze kazdy by ho mal jest.

esther03
19. sep 2016

...a ze len zeny su vypocitave.... 😝

jajka257
19. sep 2016

@matrin1980 daj este nejaku bajku😀😀😀 lebo ak si mal taky plat, tak nechapem, preco nesla zena za tebou....ci aby ta nevyuzivala???😀😀😀

lubkavargova1
19. sep 2016

Ja som najprv fandila..ze snad konecne normalna debata...ale ako tak to citam stale sa mi potvrdzuje to co je teraz strasne IN...mat priatelku, sup ku nej byvat....ale ani korunou neprispiet...proste rizivnik...a ked naaaaaahodou partnerka uz to nezvlada a nahodi temu financii tak chlapske ego sa urazi ze kolko on robi a bla-bla-bla...a aj tak to skonci tak? ze po case sa zunuje priatelka, lebo vsak je zlatokopka...a najde si inu obet....hovorim, dnesny hlapy su babovky nic viac-nic menej.... 🙄

stevvvka
19. sep 2016

mne proste nejde do hlavy, ze kvoli priatelke si "len tak" vyhodil do luftu 800 eur...a ides sa handrkovat o nejaku stovku navyse...

tak bud ju mas rad, a ratas s nou aj do buducna, kedze si nechal tak dobre platenu pracu... tym padom nechapem, preco jej vycitas nejaku manikuru? - inak predpokladam, ze zena s dietatom, ktora sa chodi stravovat k mame, na manikuru ani nechodi...

a ak ju nemas skutocne rad (- co z tvojich prispevkov je pravdepodobne -) naco si menil pracu?

ajana1
19. sep 2016

@stevvvka este viac lebo ved mu po plateni zostalo 1500 a teraz zarobi nanajvys 700 takze este par stovak pridaj ;) podla mna uz je to len skoda pismeniek pretoze on bude mat vzdy svoju pravdu 🙂 Ale zas mozno otvori inym zenam oci aby sa zacali zaujimat viac o financie.

stevvvka
19. sep 2016

@ajana1 postrehla som, ale ci nechal 800 alebo 1000 alebo 1200 je jedno, ide o princip...

vzdat sa blahobytu a potom riesit, ze partnerka ho vyuziva...keby ho vyuzivala, stahuje sa ona k nemu, nie?
este ma vytaca jeho koment, ze zeny v den vyplaty spravia stojku, vyprazdnia vrecka a je po peniazoch...asi si mysli o svojej partnerke, ze pomina na blbosti a pride koniec mesiaca, tak ide k mame...to tiez o niecom svedci.

a este tie jeho reci ze zeny minu ooovela viac na svoje vydavky...jedine, co ma napadlo ako vydavok, ktory ma iba zena, su tampony a vlozky :D
lebo chlapi nejdu ani na pivo ani do fitka, ani si nic okrem stravy nekupuju...

esther03
19. sep 2016

@matrin1980 "tu ked ZAROBIM 700 budem rad" takze ty si teraz nezamestnany, ze? 😀

marsmykkok
19. sep 2016

@ajana1 asi sa nerozumieme alebo nechceme, ked mám trocha iný názor, ja mám tiež rada ovocie, ale nie som vyberavá, kúpim sezonne čo je v akcii, takisto aj zeleninu, len dieťa často nemá rado všetko a treba kupovať aj drahé a je rozdiel dať 70 centov za kilo a 3 eurá za kilo ovocia, samozrejme, možno to tak nie je, dieťa vyberavé nie je, len nesúhlasím s tým, že stravovanie chlapa stojí vždy naviac že žena a dieťa skoro neminú nič... neminú skoro nič iba v tom prípade, ak jedia len cestoviny a podobne, ale ako ty píšeš, na strave sa šetriť nemá-čo sa týka pestrosti, treba aj mäso, aj ovocie aj mliečne a potom by som taký rozdiel už nevidela...

matrin1980
autor
19. sep 2016

@puklica13 teraz ti co poslat vyplatne pasky aby si verila? co ked ona ma tu zazemie,rodinu a kde pracoval sa jej nepacilo?ci koli prachom cokolvek?zase zlatokopka nie je 😉 a fungovali sme tak ale je to i nicom!!!!!!!!!

@ajana1 pisal som vyssie , byt nechcem ten som si davno mohol kupit ! chcem stavat 😉

ukulela
19. sep 2016

@matrin1980 ako dlho ste spolu? ako dlho si robil za tie dobre prachy? nech sa paci - pozemok mozes kupit hned, ak mas nasetrene a rieste stavbu a spolocny zivot. lebo mna (a ani vacsinu zien) si zrejme nepresvedcil, ze to s tymto partnerstvom myslis uprimne ...
poriesili ste aspon tie nakupy? (male/velke/potraviny), rozpravali ste sa aj o moznosti prenajat jej byt a ist dospolocneho podnajmu? hladas/mas uz robotu, ci zijes z uspor? ches kontruktivne diskutovat, alebo len hladas daku zenu, co ti da za pravdu? tu ju nenajdes 🙂

matrin1980
autor
19. sep 2016

@ukulela spolu 2.5r , za tie prachy robil 6r , aha pozemky vhodne pozemky sa kupuju denne a najdes ich vsade ako ked ides kupit rozok 😉 ci zobrat hned prvy pozemok co najdem ??
-uz som videl kade co ale ist z vlastneho do podnajmu, nechat znicit byt druhemu je trochu blbost
-jasne robotu hladam,nie som dlho bez roboty,pre tvoju informovanost 8kalendarny den
-ja budem robit velke nakupy ona len dokupovat drobnosti
slecna/pani ma dalsie otazocky? 😀

svetluska82
19. sep 2016

@matrin1980 inak obdivujem, ze si dal vypoved v doterajsej praci, dobre platenej a stal sa dobrovolne nezasmestnany

ukulela
19. sep 2016

@matrin1980 vadia ti moje otazky? .. z vlastneho do podnajmu - ty si sa pytal na spravodlive delenie , ty si naznacoval, ze mas obavu, a ze neches doplacat - taklen tolko.
ku pozemku - zaujimalo ma to preto, lebo spominas stavbu, spominas, tak ci to aj realne ta myslis, alebo len mlatis slamu.
a k dalsim otazockam - zaujimalo by ma, cosi si z tejto diskusie vzal 🙂 atiez by ma zaaujimalo, aka je tvoja predsatava spolocnej domacnosti o rok/dva, spolocnychfinancii uz aj pri spolocnom dietati. lebo zatial mas len nazor a skusensotislobodneho chlapa s frajerkou.

matrin1980
autor
19. sep 2016

@ukulela dat ti link na inzeraty co daval , boli sme na par obhliadkach pozemku, ci ti to dolozit aj fotodokumentaciou , ci aj ty ked si kupovala (ak uz mas) nehnutelnost bolo to zo dna na den? ak ano gratulujem
mam aj ine skusenosti ako slobodneho chlapa 😉 ale to sa tejto temy netyka

o rok o dva dufam ze uz spolu v rod.dome

ajana1
19. sep 2016

@matrin1980 ved o to lepsie mozes rovno zacat stavat a mozete ist byvat ako rodina. Zatial prenajme svoj byt z ktoreho sa bude platit hypu aby tiez neprisla z vasho vztahu na kratko.

ukulela
19. sep 2016

@matrin1980 vidis, odpoviec, na co ti vyhovuje :P ano, pozemok mame, ano,bolo to zdlhave a stavba este zdlhavejsia ... ale ja som len chcel avediet, do akej miery tomyslis vazne, ked mas pochybnostio rozdeleni penazi. lebo ak vztah - navyse uz s "vyzenenym"dietatom - myslis vazne, musis byt pripraveny na situacie, ked nebudes moct riesit ne/spravodlive delenie penazi.
u nas bol chlap par mesiacov bez rpavidelneho prijmu, tak som potiahla a on mito potom vyrovnal napr. (este nezobrati, fungujuci podla principu, ako som ti pisala myslim v prvom prispevku) ... teraz dieta, ja na RD, tak on ani slovom neriesi, posle mi na ucet € a je ... tiez nie som zastanca, ze mi navali vsetky prachy,on sa stara o stavbu, ja o domacnost a na to mi posiela. ale ked miniem, neriesi, kto viac zjedol z koho penanazi ...
preto ma zaujima, co si si z nazorov zien vzal.

lubkavargova1
19. sep 2016

oooozaj dovolenka ako odpadla???

puklica13
19. sep 2016

@matrin1980 takze ty si nechal dobre platenu pracu aby i postavil dom niekde kde mas perspektivu zarobit v lepsom pripade 700€...? To vazne? A z coho ten dom postavis?...
K tomu ze partnerka mala nejake zazemie...x ludi malo niekde zazemie...ale za lepsim zarobkom sa prestahovali...ty si sa prestahoval za tretinovym....
Fakt si tu niekto asi robi srandu

shilou
6. máj 2019

Ako to pokracuje??

shilou
6. máj 2019

Po 3rokoch?? Byvate spolu v dome???

Strana
z8