icon

Rozpočet pre dvoch

8domcatko888
4. mar 2014

Ahojte chcela by som sa spýtať koľko mesačne máte na stravu teda koľko miniete ako dvoj alebo trojčlenná rodina. Chcela by som niečo ušetriť lebo sa mi zdá že míňam vela.. len neviem kde začať.. ďakujem 🙂

libka1
7. mar 2014

@sono2 kupujem denk mit sensitive prach kvoli synovi lebo ma nabeh na atopicky ekzem. v mojom pripade je spokojnost hlavne ze dobre vyperie flaky 😀 moje decka sa zaspinia aj tam kde sa neda... tento mesiac ma inac DM tu akciu ze za 35 bodov mas kupon na 25% zlavu na vsetky cistiace a pracie vyrobky, tak to vzdy 2x rocne vyuzijem a vzdy sa mi smeju pri pokladni lebo kupujem naraz 10 tych praskov 😅 tusim maju 2,5 kila kazdy...
http://hnporadna.hnonline.sk/podnikanie-154/den...

sono2
7. mar 2014

@libka1 skúsim. Ďakujem. Takže žiadny vanisch nič také.? A farebné tiež v ňom perieš?

libka1
7. mar 2014

@sono2 ja v tom periem uplne vsetko, setrne k farbam velmi neviem odhadnut ako to je, ale asi moc nie... ked je nejaka uz strasne strasna skvrna tak pouzivam zlcove mydlo, vanish nepouzivam...

zuzkat1
7. mar 2014

@sono2 aj ucitelia maju skolenia,atd..a iba b-ckovy ucitel uci dookola to iste..a maju zodpovednost za vase deti co je myslim viac nez peniaze...ja som tiez hakliva ked sa k teme ucitelka vyjadruje laik sposobom ako ty... Ja som mame milionkrat povedala ze nikdy by som tolko nerobila ako ona.. ucenie nie je od 8mej do 2hej a padla... Ona este doma do vecera,po vikendoch chysta materiál,kresli,a vymysla co ako vylepsit... Ja zdaleka tolko nerobim a to tiez nepatrim medzi tie lenive co si oducia a padla...a aj ked sme mimo temy este dodam ze bez ucitelov by neboli ani lekari,ani pravnici ani inzinieri a napriek tomu je ucitel v ociach takych ako ty uplna nula...je to smutne...

zuzkat1
7. mar 2014

@libka1 fakt perie dobre? hladam nieco lacnejsie,ale zatial som s nicim nebola spokojna a vzdy nakoniec kupim persil

sono2
7. mar 2014

@zuzkat1 neni. Len apelujem na financie. Žiadna profesia nieje na slovensku zaplatená. Mňa len rozčuľuje že sa stale sťažujú zdravotnictvo a učiteľia. A čo robotníci., čo postavili tie školy. Ja by som tu fakt nedávala platy. Na čo. Ja stale hovorím. Je sloboda práce. Nech si nájde lepšie platenú...

zuzkat1
7. mar 2014

@sono2 pokial si citala tak to bola reakcia na jednu poznamku ze ako ucitelka by zarobila 600e..tak som reagovala ze ako zacinajuca iste nie a ta pani sem dala cifru ktora je dost nerealna tak na to som pisala tamto

zvolsiinylogin
7. mar 2014

@zuzkat1
@sono2
dievcata, dievcata.....ukoncime takyto sposob temy tym, ze moja mama pracovala od 18 tich v zdravotnictve, robila atestacie, nocne aj 24 -ky a ma na dochodok okolo 350...

zuzkat1
7. mar 2014

@zvolsiinylogin Ved to... Aj mama bude mat max tolko... A nech nam (im) niekto vysvetli ako z toho vyzit ked len vydavky na byt su viac... Je to uplne hrozne

ammellia
7. mar 2014

@filipal tam je to uz výhodné (ak mas dostatočné hodnotiace cislo), urok je rozny podla tarify,... ale medziuver fakt nie 🙂

libka1
7. mar 2014

@zuzkat1 treba vyskusat, to balenie stoji par euro a nie je velmi velke. ja som velmi spokojna 😉 vyhovuje aj malemu a to je pre mna najdolezitejsie... ale ako som pisala, pouzivam kvoli malemu teraz ten sensitive, ten obycajny perie este lepsie...
chvalu som pocula este na formil z lidla, ale ten nemam odskusany 😉

erienka
7. mar 2014

Momentalne som na rodicovskej dovolenke. Na stravu miname mesacne asi 250 eur (ja a manzel), kazdy mame este "vreckove" 100 eur na vlastne vydavky. Nejakych 100 eur mesacne este na domacnost plus veci pre dcerku.

zuzkat1
7. mar 2014

@libka1 Dakujem,skusim. Maju aj tekuty? Ja tiez pouzivam sensitive. Celkovo mam rada dm vyrobky ale toto som este neskusala.

dohna
7. mar 2014

tak my sme na tom asi takto 1980€ mesačne zárobok, výdavky sú (35€ telefony, 55€ benzin, 33€ syn poistenie, 11€ TV, 237€ nájom, 71€ elektrina, 530€ úver, 43€ quatro karta, 12€ internet, 42€ splátka notebook, 6€ popelnice, 12€ nechty, 100€ základné potraviny + drogéria a 180€ (6€ na 1 deň) na bežné nákupy, to čo chýba na to aby sa mohlo variť. (inak z tých 180€ na jedlo sa mi podarí mesačne tak 30€ ušporiť len na jedle) 100€ priatelovi na jedlo (nechodí na obedy tak si kupuje) Suma sumárum by nám malo zostať mesačne nejakých 513€ ale kvázi ušporíme minimálne 400€ mesačne. Lebo 513-400= 113 ktoré sa použijú na zvyšné nepredvídateľné veci (narodeniny, zubár, oblečenie ) Všetko treba vydeliť dvomi el, nájom úver, mobil,.... lebo máme 2 byty, takže platíme všetko dvojmo, každý jeden nákup si evidujem v exceli a kedže zbierame bločky aj do bločkovej lotérie, tak mám 100% prehľad o nákupoch 🙂 Takže asi tak, nám toto vyhovuje a je to v celku prehľadné

libka1
8. mar 2014

@zuzkat1 ten tekuty neviem, nepouzivam tekute lebo mam pocit ze na figu peru tak som sa o to nikdy nezaujimala...
nasla som inac celkom zaujimavu temu co sa tyka denkmit vyrobkov
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/mate-skusenosti-s-vyrobkami-denk-mit/

libka1
8. mar 2014

nase mesacne naklady: najomne 240, elektrina a plyn 60, televizia + internet 21, vsetky poistky 250, benzin 60-100, strava 250-300, drogeriu neviem povedat lebo tu kupujem narazovo a kupim za 150 eur naraz (zhruba 2-3x do roka)

zuzkat1
8. mar 2014

@libka1 Dakujem.ja zas len tekute,lebo na nizkych teplotach mi ostaval prasok na obleceni... Ale ten persil perie dobre...no skusim ten dm a pozriem aj tu temu🙂

zuzkat1
8. mar 2014

U nas poplatky za byt a poistky a hypoteka 650e. Benzin neviem asi 50-100mesacne... Ja chodim mhd tak to je tak 50e mesacne... Jedlo+drogeria cca 350e, skolka 50e, a asi 100 na ine vydavky. Dokopy 1250-1300e.

beeee
8. mar 2014

@zuzkat1 tekute podla roznych nemeckych spotrebitelskych testov neperu tak dobre ako klasicke prasky, persil a ariel dopadli najlepsie zo vsetkych. aj ked podla mna na obycajne dospelacke veci bez skvrn staci hociaky prasok, na detske uz clovek musi naozaj mat kvalitny prasok.

zuzkat1
9. mar 2014

@beeee je to mozne,mne ale pradlo ostavalo od prasku na 30ke ked som prala. Myslela som si ze kvoli pracke ale aj od inych som pocula ze sa zle vyperu. Asi ale aj od pracky zavisi,lebo mama ma najradsej tie gelove kapsule a tie podla mna vobec neperu.

sunshineka
9. mar 2014

podla mna vela neminas,to len ceny v obchodoch su nehorazne.ja som prisla o pracu a aby som nesedela doma,tak som vzala aj horsie platenu a poviem ti,ze mam co robit,aby som z 300€ vyzila.poondiate mlieko nekupis pod 0,70€.sladkosti a slane nekupujem.takisto bolo tazke odnaucit "stareho" od sladenych napojov,ktore su uplne zbytocne a drahe.este sa musim naucit varit lacne jedla a teraz v lete to bude lepsie,vela veci si dopestujeme,takze sa bude varit,co zahrada da 😀

zuzkat1
9. mar 2014

@sunshineka len co je to lacne jedlo,ked zelenina je rovnako draha ako maso

grettka
9. mar 2014

a vela ľudi ani nema moznost mat zeleninu, či vajicka od rodicov alebo si dopestovat svojpomocne, kedze byvaju v panelakoch a bytovkach, a nie v dome so zahradou, a nezostava im teda nic ine, len zeleninu a ovocie kupovat (draho kupovat)

emily.s
12. mar 2014

U nás to s rozpočtom pre dvoch (manžel+ja) vyzerá nasledovne:
Čistý mesačný príjem našej dvojčlennej domácnosti je 1000 €. Výdavky na bývanie 240 €, ostane nám 760 €. Hypotéku, ani žiadne pôžičky nemáme, nič splácať nemusíme. Našou vášňou je cestovanie, takže si stále šetríme na cesty, aby sme si mohli letnú dovolenku vychutnať napríklad na Kube a na jeseň alebo na jar navštíviť nejaké veľkomestá, tento rok napr. Los Angeles.
Potraviny, kozmetiku, čistiace prostriedky nakupujem výlučne v akcii - neriadim sa iba reklamnými letákmi, ale hlavne zdravým rozumom. Neplánujem na týždeň dopredu menu, o tom, čo budeme mať v chladničke sa rozhodujem podľa toho, čo ulovím v akcii 🙂 Nikdy napríklad nekupujem mäso, ktoré stojí viac ako 2,8 €/kg, syr za viac ako 3,5 €/kg, maslo za viac ako 0,9 €/250 g a pod. Ak nájdem dobrú akciu, nakupujem vo veľkom - minule som našla krásnu krkovičku bez kosti za 2 €/kg, to som kúpila hneď 5 balení, veľké sedliacke kurča za 1 €, tiež som kúpila viac kusov, maslo za 0,7 €, z toho som zobrala 10, potom rôzne syry typu Encián za 0,4 €/kus - dám do mrazničky a vyberáme kedy na čo máme chuť. Tak isto to robím s čistiacimi prostriedkami a prostriedkami na pranie - minule som našla dvojbalenie Pur 750 ml za 1,6 €, aviváž Silan 2 l za 1,5 €, sprchovacie gély Palmolive za 0,7 €, atď. Treba ale chodiť po obchodoch, porovnávať akciové ceny a neuveriť nápisom typu "výhodná cena", lebo nie vždy tomu tak je.
Čo sa týka oblečenia, potrpíme si na kvalitné veci, ALE nemienime míňať nehorázne sumy za odev. Riešenie: sekáč. Nie ale v ten deň, kedy dostanú tovar, vtedy je všetko nehrázne drahé nato, že ide o secondhand. Počkám si zopár dní a idem, keď už majú nízke ceny a hľadám výlučne iba nové veci. Takto som si kúpila napríklad rifle GAP za 0,5 €, kabát DKNY za 1 €, čisto nové čižmy talianskej značky za 3 € (pozrela som na nete, také čižmy sa v obchode predávajú za 90-100 €!!!), rôzne tričká, blúzky, šaty, nohavice značiek Marks&Spencer, New Yorker, Camaieu, Mango, Orsay, Tommy Hilfiger, S. Oliver a pod. za maximálne 2 €.
Ďalšia vec, nefajčíme a nepijeme alkohol. Bývame v centre mesta, máme všade blízko, takže hromadnú dopravu využívame minimálne - nemíňame na mesačník. Nemáme paušál, budete sa smiať, ale kredit si dobíjam raz ročne za 15 € a to mi stačí. S manželom si voláme zadarmo, čo sa dá, riešim mailom a čo sa nedá, na to mi tých 15 € aj tak bohato stačí. S rodičmi Skypeujem, so známymi Facebookujem 🙂 Auto nemáme, lebo nepotrebujeme - ďalšia výhoda bývania v meste. Životné, stavebné ani iné zbytočné poistky nemáme, nebudeme platiť kadejakým poisťovniam, ak si tie peniaze môžeme odložiť aj sami a keď ich budeme potrebovať, tak ich mať po ruke bez toho, aby sme sa museli s poisťovňami naťahovať. Jedinou výnimkou je cestovné poistenie, bez toho zo Slovenska ani na krok.
Veľa ušetríme aj na tom, že nechodíme do kina - filmy sú na internete dostupné skôr ako sa u nás dostanú do kina. Každý film, ktorý si pozrieme by nás v kine stál minimálne 10 € a úprimne, nie každý je dobrý, tak ho môžeme jednoducho vypnúť a nevyhodili sme zbytočne peniaze.
Mesačne minieme maximálne 260 €, a to sa vždy dobre najeme, máme kvalitnú kozmetiku a kvalitné oblečenie. 500 € mesačne odložíme a plníme si sny, hlavne cestovateľské, to je naša vášeň 🙂 Takto sme sa dostali do Číny, do Afriky, do USA, na rôzne exotické ostrovy a precestovali sme krížom-krážom Európu. Každý máme samozrejme iné predstavy, iné nároky a iné priority, tak sa nedá napísať univerzálny návod nato, ako hospodáriť a ako ušetriť. To, ako narábame s peniazmi my môže byť pre niekoho iného nemysliteľné, a to isté platí aj naopak.

mariuskaa
12. mar 2014

.

namornicka
12. mar 2014

@emily.s Rozumne to robíš s tou drogériou a oblečením. Ja osobne by som na jedle nešetrila, tam si potrpím na čerstvé kvalitné potraviny. Ak máš čas chodiť často do obchodu a porovnávať ceny tak sa to dá, keď budeš mať deti nebudeš mať na to čas. Môžem sa opýtať do akého sekáča chodíš?

emily.s
12. mar 2014

@namornicka Väčšinou do Textil House, ale v hociktorom sekáči sa dajú nájsť super veci, len sa treba dobre porozhliadnuť 🙂

zuzkat1
12. mar 2014

@emily.s kde kupujes maslo za 0,7 al. 0,9 e?

toniesomja
12. mar 2014

@emily.s a textil house je kde?

dadymima
12. mar 2014

@toniesomja textilhouse najdes hocikde, na ich www stranke maju zoznam predajni, a musim suhlasit s emily.s maju tam fakt super veci, svetovych znaciek za par supov, hlavne si treba striehnut na vypredaj....
najdes tam samozrejme aj kadejake handry, pripadne veci obnosene, ale ked sa riadne prehrabes tak natrafis aj na super kusky... a maju aj kopec detskych veci, hlavne znacky GAP a Benetton....