Šetrenie
Ahojte,viem je tu veľa diskusii ohľadom šetrenia.Mam všetky prejdene.No napriek tomu sa pýtam nejaké rady a tipy kde utiahnuť opasky.?Zarobim v čistom 1000 manžel tiež v čistom 1000 eur.Nezije sa nám zle,no chcem mať niečo nasetrene,plus cez leto chcem ísť s deťmi po výletoch.Priklad šetrím na strave,sme 2 dospelý a 2 deti na mesiac dám na stravu 400 eur niekedy aj 500 keď kupujem viac mäsa.Nedari sa mi viac ísť dole so stravou.Nefajcime,nepijeme,sladké a slané kupujem len keď je v akcii,teda málokedy.Ked vidím tie ceny v obchode aj chuť ma prejde.Do roboty chodím na bicykli tam ušetrím.Nechodime do restiky varím len doma na viac dní.Co sa dá pestujem v záhrade.Mam nieco našetrené no aj tak človek sa boji do budúcna keď vidím ako všetko sa zdražuje.
autorka - píšeš že ty si kvôli financiám nemala pekne detstvo. a tvoje deti majú? chodia do kina? do aquaparku? na tábory? k moru? lebo podľa všetkého ušetris 6000e ročne ale majú tvoje dcéry pekne detstvo?
@tenerifka klobúk dole pred tebou... Kedy to aj tu bude chápať väčšina žien..?
@zmrzlinka2021 vsetky tie, ktore si vazia same seba, to uz chapu, a tie, ktore si postupne zacnu vazit same seba to coskoro pochopia.
@zmrzlinka2021 vies, mne sa nozik vo vrecku otvara pri tej tupej hlaske "na chlapa je to malo", na akeho chlapa, slovenskeho? Na takeho, kde je zamestnavatel rodovy tyran, ktory nenavidi zeny, a ma ich za handry? O taku firmu by som si ani zablatenu botasku neobtrela
ja by som skusila prehodnotit poistky.. na dom, zivotne.. proste su lacnejsie varianty.. aj s akciami.. treba si porovnat, ale v beznych kalkulackach tam akcie nie su
@tenerifka lenže žiaľ to je o hlave, mentalite, nastavení. A Slovensko je v mnohom tak 30-40 rokov za vyspelým zapadom
@zuzanka.zuzu Áno práveže ja chcem aby mali moje deti zážitky.Chodim s nimi do kina na zmrzlinu,do zoo na výlety.Starsia chodí aj do tábora cez leto.
@apolka77 ano, viem, ale ak mas zaujem, aby tvoj prispevok naozaj niekoho nakopol a prebudil, je fajn nazvat veci pravym menom. Vacsina z nas to pusti jednym uchom dovnutra a druhym von, kedze to vobec nepotrebuje, ale zeny, ktore su zaseknute v 18.storoci potrebuju trochu tvrdsie....
@tenerifka A ty si sa zasekla kde, keď máš tú drzosť druhých nazývať spodinou? 😁
@vamajka no moja, vies, ze aj ja som slovenska zena?
Vydata uz 24 rokov, manzelka, matka, ale sebavedoma,pracujuca, nezavisla.....poznajuca a uvedomujuca si svoju cenu.
Ake by to bolo krasne, keby boli vsetky slovenske zeny na tom podobne, ale bohuzial, velmi dobre vieme, kde je realita, ze?
@tenerifka prečo by mali byť zaseknuté a rodové chudery? Niektoré sú doma niekoľko rokov, reťazová materská, tak je snáď logické, keď nastúpi do práce, že je počas rodičovskej plat zamrzol a až po nejakom čase zasa ide hore. Je preto úplne normálne, že chlap zarobí viac. Nikde tu žiadna nepíše, že by tým automaticky nemal doma pomáhať a že sa nemajú chlapi podieľať rovnako na starostlivosti o deti. A keď už tu mnohé ideš urážať, mne napríklad vôbec nevadí, že manžel donesie 3x toľko mesačne ako ja. Ale že vôbec. A tiež som samostatná jednotka, pracujúca a hlavne nezávislá na ňom ani finančne
@tenerifka ja si skor myslim ze je to vnimane z reality, o kolko zeny zarobia menej na rovnakych poziciach. Nechce sa mi hladat statistiky, ale je to zalostne.
Takze ja myslim ze to " na chlapa malo" je myslene, se ked zarobi este - tresnem- o 25% viac ako zena, tak je to sakra maly plat.
Nemyslim ze to je myslene tak ze ano, zeny, zarobme naschval malo za rovnaku pracu.
@tenerifka ale zijes tusim inde nie? V Spanielsku? Chces povedat ze kazda zena v Spanielsku je taka, ako si sa sebavedomo opisala ty?
A slovenske zeny su odpad?
@zuzanockamt tak zatiaľ priateľ. Už obrúčky na ceste. Aj tak sa môže stať všetko.
@tosomja ideš sa vydávať?
@zmrzlinka2021 áno 😃
@tosomja no super, gratulujem ❤️
@tosomja ja chápem, ze každý nemôže byť IT, právnik atď... Aj môj chlap je robotník, lebo darmo, remeslo ma zlaté dno 🤷♀️tiež by nikdy nerobil pre niekoho, neznesie šéfa... Ale robí prácu, kt ma rad, kt ho baví a robí ju dobre, tak nemusí robiť za 850e.
A toto nemalo byt o tom, ze "nech nás muži živia", ale budme realisti - tu budú ženy vždy zarábať menej 😒
@sasa1310 ak ma tvoj muž taký plat, lebo ma zodpovednejšiu, kvalifikovanejsiu prácu alebo je viac senior, založil nejaký business, lebo je schopnejší, dáva to zmysel.
Ale ta predstava, že muž ma zarábať viac a taký plat na muža je malý a na ženu ok, to prináša kopec zla. Potom napríklad niektorí chlapi majú problém s tým, keď ich žena začne zarábať viac a nevedia sa cez to preniesť, lebo chlap ma zarábať viac. Snáď by to nebol vás prípad 😉Debilne zmýšľanie, kopec problémov v spoločnosti je s tým spojených
Keď z 2000e cisteho každý mesiac 500 ušetríš klobúk dole, si sikulka. To sa až zbytočne stresujes ohľadom šetrenia, aj to trosku pusti a choďte aj na výlety.... atď
@tenerifka Nepovazujem sa za ani chuderu, ani za spodinu, robim za 1000 v cistom. Kto si ty, ze ma sudis a nadavas mi? Nie kazda z nas vlastni restauraciu v Spanielsku, mnohe sme slusne, inteligentne, a pritom zarabajuce 1000 v cistom. Kopni si.
@bluka2 len tuto to nikto tak nemyslel. Logicky sme rátali, že sa vrátila po materskej do práce, tak preto je divné, že jej muž, ktorý celý čas pracoval, má rovnaký plat ako ona. Preto ten údiv, že na chlapa je to malý plat. Áno aj na ženu, ale on, čo sa mohol roky rozvíjať aj platovo, tak sa to neudialo. Len tu sa všetko prekrúti
Ak 500e mesacne odlozis,tak to sa mate kralovsky. Zial,tu sa pochopenia nedockas,tu vsetky zarabaju tak 3000+ , su riaditelky,manazerky,podnikaju, robia v IT, ovladaju min.6 jazykov slovom aj pismom,pripadne ziju roky v zahranici a nemaju ani potuchy,za ake peniaze sa tu robi. Mnohe si vsak neuvedomuju,ze keby nebolo tej "spodiny", co robi za 1000e v cistom, ani by si nenakupili, zhnili by v odpadkoch, nemali by chleba,pecivo,ani auto, kedze by ich nemal kto vyrobit....

@tosomja no je v tom veľký rozdiel.