Šetríte peniaze pre svoje dieťa?
Mamicky, akym sposobom setrite peniazky pre svoje dieta? Ja so dala dcerku teraz poistit v Metlife Amslico a preto Vam pisem....Trochu som sa zacala tomu venovat a musim Vam povedat ze sa ani necudujem ze ludia neveria poistovniam...Aby som dcere nastavila dobru zivotnu poistku v pripade ze by sa nieco stalo a samozrejme jej aj setrila peniazky do buducna, som absolvovala jedno skolenie kde som sa dozvedela vsetko o poistovniach a o tom ako v kazdej zmluve je vyluka, t.j. ze kedy zmluva neni platna a nedostanete ziadne plnenie...10 poistovni ma v zmluve malymi pismenkami napisane ake su vyluky a je ich velmi vela....preto si aj dovolim vam napisat...dajte si na to velky pozor....nechcem to tu rozpisovat, ak budete chciet vediet viac, napiste mi kludne Vam pomozem...moj mail je misa.danisova@gmail.com.
Tiez som na zaciatku bola skepticka ze nebudem jej robit ziadnu poistku, ale je to potrebne pre to dieta, aj setrenie ale aj osetrenie toho ze sa jej moze nieco stat po zdravotnej stranke...ano daju sa odkladat peniaze aj do banky, ale ta moze kedykolvek skrachovat a nedostanete nic, poistovna je kryta statom...neviem poculi ste niekedy ze by nejaka poistovna niekedy skrachovala? Miska
@liebling98 deti sa dokonca na smrt z moralneho hladiska na vysoke sumy ani nepoistuju. (zvacsa 400 eur - aby to pokrylo naklady na pohreb).. To by si z toho urcite skupiny mohli spravit zarobkovu cinnost. S ostatnym suhlasim 😉
@sisaha to vyplatenie v prípade smrti som myslela moju a manželovu poistku. Poistiť dieťa na prípad smrti mi príde scestné. Ale viem, ako si to myslela 😉
Súhlasím s tým, že poistenie je poistením a sporenie sporením. Ale sú aj kombinované možnosti a vždy sa treba poobzerať po dôvodoch, prečo je to pri tom-ktorom produkte tak, ako to je. Je fajn mať dobrú poistku, životnú, úrazovú, cestovnú, akúkolvek, ak viem prečo ju mám a čo od nej očakávam. Už tu také diskusie sú. Ak uzavriem poistku, nemôžem od nej očakávať, že mi bude primárne sporiť s úrokami. Takže ak chcete dietko do budúcna zabezpečiť, je dobré spomenúť si, čo sme sa učili na ekonomike a vedieť odhadnúť svoje možnosti a potreby aj z dlhodobého hladiska (napr. aby sme si spomínanú poistku nennastavili privysoko/prinízko a potom ju podaktorí chcú zrušiť skôr, než z nej fakt majú nejaký osoh) a súčasne vedieť rozložiť riziko aj investíciu (a teda ak som ochotná dať dieťaťu mesačne bokom 50 €, tak hladám kombináciu napr. vkladná knižka, bežný/sporiaci účet, poistka, (stavebné) sporenie, ...)
Dobrý deň prajem, vybrali ste si najdrahšie možné šetrenie cez poisťovňu. Poisťovňa amslico vám zo šetrenia väzme najviac peňazí s pomedzi všetkých poisťovní na slovenskom trhu.
Čo sa týka krytia poisťovne štátom. Väčší nezmysel som nepočul!!!! Žiadna poisťovňa nie je krytá štátom. Banky sú kryté fondom na ochranu vkladov do 100 000€ vkladu. Poisťovne nič také nemajú! Ak by skrachovala poisťovňa, vaše peniaze vám nikto nevráti! (Ak by klientov nekúpila nejaká iná poisťovňa, otázne je ako by to ovplyvnilo vaše podmienky).
Dali ste sa pekne oklamať. Školenie ktoré ste absolvovali bolo zrejme zamerané na NLN programovaní mysle ak ste uverili takýmto nezmyslom...
Ak chcete myslieť na to, aby vaše deti boli dobre zabezpečené pred nepredvídateľne okolnosťami, mali by ste sa poistiť vy ako rodič na sumy ktoré adekvátne kryjú vaše prímy alebo aspoň výdavky. Vaše dieťa by malo byť poistené vo vašej poistnej zmluve len ako doplnok.
Kvalitná ochrana by mohla vyzerať napríklad tak, že sa rodičia a deti poistia na jednej zmluve rizikového poistenia (napríklad Axa alebo Generali) a tým získajú zľavu za veľkosť ročnej platby. Na šetrenie si otvoria produkty, ktoré sú na to naozaj určené. Na príklad sporiace programy do podielových fondov (Conseq alebo EIC). Na múdrom školení vám zrejme o tom, že je výhodné sporiť tam kde máte nízke poplatky nič nehovorili pravda? A zrejme ani to že keď v amslicu zarobíte 5%, reálne to budú 2% po odpočítaní poplatkov pravda? A ani vám nespomínali čo sú sporiace programy a prečo by ste do nich mali sporiť?
Jasné že nie veď s produktov ktoré sú pre vás lacné nie sú také veľké provízie pre školiacu spoločnosť.
Skúste si niečo prečítať o Amslicu a jeho sporení: http://cmorej.blog.sme.sk/c/351264/kamarat-snoo...
Prípadne si pozrite aj, prečo by sa nemalo sporiť cez akúkoľvek poisťovňu: http://spetko.blog.sme.sk/c/358432/skvela-inves...
Tu si prečítajte do čoho je zaujímavé sporiť: http://spetko.blog.sme.sk/c/361358/pravidelne-i...
A na záver si pozrite aké krytie má vaše Amslico za akú cenu v porovnaní s konkurenciou: http://spetko.blog.sme.sk/c/366861/velke-porovn...
Dúfam že takým nezmyslom ako ste uverila vy, neuverí veľa ľudí...
@danisovie a ty skus pozriet toto http://cmorej.blog.sme.sk/c/351264/kamarat-snoo...
@danisovie Podľa nových zmien zákona len do jedného mesiaca. Tak na to pozor...
@zeriempizzu ja som to nemyslela tak že budem pomaly dcere naschval lamat ruky nohy,aby som mala peniaze,,išlo mi o to že ked sme boli menší s brachom..nemali sme žiadne špeci poistenie,,a zlomenu ruku som mala koli športu (na jude)..nikto mi to nesposobil,,skrátka som zle spadla,,
@danisovie banky z nas ziju tiez....len banky maju trosicku iny system fungovania ako poistovne......aj v banke platis poplatky samozrejme, nehovorim ze banky z nas neziju.....
ide o to, ze napr. banka zaraba omnoho viac na ,,toceni,, nasich penazi ako na poplatkoch...pretoze ked mas ucet v banke a chodi ti tam co i len mala vyplata, ma banka od teba mesacne 500 € napr. na to aby ich tocila...nehovorim o velkych firmach, podnikateloch, SSE,vodarne, SPP....banka zaraba aj na tom, ze ti poskytne cast tych penazi co prave toci,vo forme uveru napr.
ps: ti ludia co to vedia spravne nastavit - su ludia co ziju z predaja fin. produktov 🙂 takze ano, vzdy sa ta snazia presvedcit ze ta a ta poistka je ta naj....v konecnom dosledku aj ta naj, moze byt, ale to uz vobec nemusi znamenat ze najlepsia poistka prave na trhu - je nieco na com neprerobis 🙂 mozno len prerobis menej ako by si prerobila pri tej horsie nastavenej.
prepac, nechcem nikoho skutocne podcenovat, tajne dufam, ze raz prides na to, ako poistovne, banky a i. fin. institucie, ci fin. poradcovia funguju......ale jedno skolenie ocividne nestaci 🙂
@danisovie a pozrela si si aj to akym sposobm je tych 500€ vyplacanych? 🙂 odporucam - budes prekvapena
@niki101988 @danisovie k tomu - ako si dieta privodilo uraz.....byva takym nepisanym pravidlom ze ak si dieta privodilo uraz napr. nezodpovednostou inej osoby.....alebo nedbanlivym riskantnym konanim tak poistovna nevyplati nic.
je mile ze takto sa da klasifikovat kazdy jeden detsky uraz.
@katarinamarkova Ako je tych 500 eur vyplacanych?
@belllinka konkretne podmienky u pani som necitala....ale vacsinou teda asi stale to byva tak, ze ano, dobre...dajme tomu ze 500€
je to vyska plnenia DO tejto sumy
pochybujem ze ju poistovna vyplati ako jednorazovu davku....robi sa to tak, ze po uraze par desiatok eur...10?20? plus si zozen potvrdenie od lekara, kt. si vacsina lekarou uctuje 🙂 cize minus par eur....
az potom pri trvalych nasledkoch sa vyplaca POSTUPNE zvysok
jeden rok - zozen si potvrdenie od lekara, za ktore zaplatis 🙂....dostanes mozno dalsich 20? neviem presne dane podmienky som necitala
atd atd atd.....
takze ano, mozno ak dietatko bude mat nezvratne trvale nasledky tak pocas tych x rokov sa to na tych 500 aj nazbiera....
opakujem tych 500 je urcite plnenie DO tej danej sumy, co je teda maximalna mozna ciastka mozno pri nejakej katastrofalnej roztriestenej nehojacej sa zlomenine.
....ak teda vobec k pleniu dojde 🙂
@zeriempizzu možno budeš na OČR,klesne ti príjem,možno tých 500€ ti vykompenzuje-poplatiť nutné účty.
Necitala som komenty, len odpovedam na otazku. Nie, nesetrime dietatu a ani neplanujeme. Tie peniaze sa tak znehodnocuju, ze o nejakych 18 rokov si nas maly za nami krvopotne nasetrene peniaze kupi asi len pizzu v meste🙂
@frapper tak v tomto prípade mi príde logickejšie mať tých 500€ našetrené na účte, kde ich mám okamžite k dispozícii. Od poisťovne by som ich dostala po zaslaní lekárskych správ, dokumentácie, po zhodnotení revíznym lekárom poisťovne atď. Príliš na dlhé lakte, určite nevhodné na riešenie nejakého preklenovacieho obdobia bez príjmu.
@liebling98 len keď ten úraz je nečakané a čo ak na účte nebude momentálne našetrené,alebo bola pred úrazom situácia,že sa peniažky vybrali,lebo to tak býva,keď sú dostupné,pri prvej príležitosti sa vyberú.No a ako ináč, poisťovňa má vyplatiť plnenie,keby nemala lek.správy?Veľakrát je rodič s dieťatkom na OČR pri zlomenej nohe aj mesiac.
@frapper ja osobne si neviem predstaviť nemať železnú rezervu pre nečakané situácie. Ja som len reagovala na Tvoju poznámku, že tých 500€ od poisťovne by mali pomôcť pri zaplatení nejakých účtov. Kým by z poisťovne prišli, účty by boli dávno po dátume splatnosti, nejaké upomienky by sa už tiež objavili. Niet nad železnú rezervu. A vytvoriť sa dá jednoducho: namiesto platenia poistného tie peniaze šetriť na železnú rezervu. A chce to disciplínu nesiahnuť na ne, keď bude výpredaj v nákupnom centre.
@liebling98 keď klient nešpekuluje a sú zaslané správy,peniaze vyplatí poisťovňa do 10dní.
@frapper tak z osobnej skusenosti - na vyplatenie zivotnej poistky pri doziti moja sestra cakala po tom ako v auguste dodala vsetky papiere ktore boli potrebne do zaciatku februara - ano SEST MESIACOV. A to vyplatili vtedy len preto lebo podala staznosti na NBSR ktora je dohlad nad poistovnictvom. Vazena poistovna sa ani neracila odpovedat na staznosti ktore boli poslane (doporucene I osobne donesene a prijem podpisany). Ano ta poistovna je specificka lebo je to Prva Zlodejska Slovenska a. s. so sidlom v Kosiciach - ale demonstruje ako rychlo mozes mat peniaze na ucte.
Lebo zakon nejako nelimituje ako dlho moze poistovna "riesit" poistnu udalost
@michaelkanr presne tak zena 😉
podla mna na skolach by mal byt povinny nejaky predmet na zvysenie financnej gramotnosti ludi u nas 🙂
@danisovie poistky pre deti su debilita a to my potvrdzuju ludia - priatelia, ktori v tejto oblasti robia.
@frapper o vas ucili na skoleniach? v praxi to vyzera ako pisala @zeriempizzu niekolko mesiacov. prax je taka, ze jeden papier od lekara nestaci. dalej likvidacia ma tiez nejake svoje postupy. posudzuje sa uraz a poistna zmluva a posudzuje sa aj to, ako klientovi nevyplatit ani cent.
a @liebling98 pise velmi mudro, ak si kazdy mesiac odlozis nejaku ciastku a skutocne sa penazi nedotknes, tak ich mas k dispozicii, lebo ked mne klesne prijem, tak potrebujem peniaze hned a nie cakat, kym mi poistovna uraci preplatit nieco. a tym tuplom, ak som s dietatom dva, tri tyzdne v nemocnici, tak tazko mam cas obehavat poistovne a cestovat na vacsie pobocky, lebo na tych malych, resp. na tych, ktore si VFA platia sami, tak tam riesit nejaku poistnu udalost je o drzku a na dlhe lakte tym tuplom. ano, je lepsie mat peniaze nasporene. a to je aj s kritickymi chorobami. tam do toho tak vrtaju, ze nakoniec najdu nieco, neviem co, ze sa to dalo ocakavat, aj ked predtym dietatu nic nebolo, take srdiecko, najdu v karte, ze dieta malo chripku, nebolo to uvedene v dotazniku o zdravotnom stave, dovidenia. nemas sancu. vsetko su to odrby. obrovske odrby. a jedine, kde to funguje, tak pri trosku inych sumach, pri trochu inych ludoch, kde sa individi riesi poistenie za velmi vseobecnych podmienok. obycajni ludia su ovce pre poistovnu a jeden velky biznis.
vcera som sem pridala príspevok, neviete kam zmizol ?
Aj mne sa to stalo,že príspevok zmizol.
ja som nevymazala nic, mozno admin

@danisovie prosim ta, kde zijes v zahranici? v pase mas BA-stare mesto.. mohla by si sem prosim ta hodit poistne podmienky, kde je pisane ze zlomena ruka je bodovana 500 eurami? Aspon prosim ta nezavadzaj.. Amslico, ako uz bolo pisane je jedna z nadrahsich poistovni s najvacsimi vylukami.
Dieta moze byt poistene na urazy, ale dolezitejsie su podla mna kriticke choroby, ktore dieta moze dostat (a nie je to len rakovina) a ten rodic nebude moct pracovat, ale bude musiet s nim byt doma.. Cize tie peniaze budu pouzite na bezny chod rodiny a zdravotne vydavky.
Este za dôlezitejsie povazujem poistit rodica (kriticke choroby, invaliditu - aj polovicnu) - to su veci, ktore sposobia vazny vypadok prijmu rodiny a dokazu ju polozit na kolena. Dieta moze byt pripoistene k rodicovi. Vyhody: jeden poplatok za zmluvu.