icon

Skupinové investovanie - váš názor

gangstro
1. mar 2013

Admin - moju pôvodnú diskusiu zrušil bez udania dôvodov. Ani neodpísal na správu. Asi bol zlý názov 🙂
Ospravedlňujem sa všetkým, ktorým som už nestihol odpovedať na otázky.

Takže rád by som poznal vaše názory a nápady na kolektívne investovanie. Kam by mohol kolektív investovať?

gangstro
autor
2. mar 2013

@bubulka722
Družstvo nie je len o poľnohospodárskej výrobe. Družstvo je skupina ľudí, čo má spoločný cieľ. V mojom prípade - skupina menších investorov, ktorí chcú získať viac ako by získali sami. Vždy by sa iba investovalo tam - kde by bol záujem.
Samozrejme, že nik nebude riskovať 5000 eur. Ale 50 eur by nebol problém

gangstro
autor
2. mar 2013

@aduskatt
Každý obchod je o dôvere. Bez by sme zahynuli, lebo sa navzájom potrebujeme. JA tiež poznám neskutočne veľa problémov, ktoré môžu vzniknúť. Ale načo mám hľadať problémy - keď sme ešte nezačali.

aduskatt
2. mar 2013

@gangstro osobne, ak mam niekde vstupit, tak chcem poznat vsetky mozne problemy, nie si potom buchat hlavu, ze som na nieco nemyslela🙂 aj byt ked kupujem, zistujem, co ma moze prekvapit az potom kupim🙂

gangstro
autor
2. mar 2013

@aduskatt
To ti verím, ale všetky problémy neobsiahneš nikde a nikdy. Aj keď kupuješ byt - pozerala si v akom stave sú rozvody p celej dĺžke? Vieš, či ťa nevytopia susedia? Vieš, či sa k vám nenasťahujú cigáni:?
Problémy vznikajú všade. Preto chcem radšej investovať s menšími sumami - menšie riziko

gangstro
autor
2. mar 2013

@bettynka222
V dnešnej dobe skypu - nebudem sa niekam trepať - keď sa vieme dohodnúť aj online 🙂

aduskatt
2. mar 2013

@gangstro kontrolujem pokial viem skontrolovat🙂) preto by som do toho s neznamymi ludmi nesla🙂 nedostatocne opatrenia na moj vkus🙂

bubulka722
2. mar 2013

Samozrejme, že to nie je len o poľnohosp. výrobe, bolo to myslené len ako príklad. Množstvo vecí, ktoré v minulosti fungovali, je dnes v dobe postavenej na podvode len sen. Ak sa dá, napíš konkrétne ako si to predstavuješ.

gangstro
autor
2. mar 2013

@aduskatt
Viem ťa pochopiť.
Ale mohla by si nám poradiť tie opatrenia o ktorých hovoríš - dobrá rada sa vždy zíde. Je nás 10 a máme 4000 eur. a chceme spoločne investovať.

gangstro
autor
2. mar 2013

@bubulka722
Moja predstava je takáto: Dáme sa dokopy 10 - každý dá 4000 eur. 2000 eur chceme dať na termiňák na 1 rok - vyberie sa vhodná banka (každý má určité skúsenosti a prehľad ). 1500 eur dáme na 2 stavebné sporenia (na každé 700) napr. na jeden rok. 500 eur môžeme investovať do akciového fondu.
Ja osobne pracujem v banke - mám lepší úrok ako zamestnanec. (na podpisový vzor sa môžeme dať aj všetci).
Ak sa nájde niekto iný s lepšou ponukou - dáme to tam.
Pracoval som so stavebným sporením - viem tam bez problémov urobiť 5% p.a. bez viazanosti.
Akcie napríklad cez axa banku. Prípadne nejakú menšiu sumu do rizikovejšieho, ale aj ziskovejšieho fondu
Tu na fóre by sme mohli dať tému o našich výsledkoch. Bola by to spolupráca na dlhšiu dobu - nie na pár mesiacov

aduskatt
2. mar 2013

@gangstro v banke to osetris jedine vinkulaciou, ale tam mas vysoky poplatok☹ pokial budes investovat inde, tak to ti neporadim asi☹

gangstro
autor
2. mar 2013

@aduskatt
Vinkulácia je taká drahá, že sa pri malých sumách do 10.000 ani neoplatí.

aduskatt
2. mar 2013

@gangstro ja viem, ved som ti to napisala🙂 tiez mam cosi odkrutene v bankovom sketore🙂

gangstro
autor
2. mar 2013

@aduskatt
Tak ťa môžeme zobrať ako studnicu nápadov - ak máš typy kde sa dá dobre investovať

aduskatt
2. mar 2013

@gangstro z toho prostredia som uz, nastastie, viac ako rok vonku, takze nemam prehlad o tom, co teraz fici🙂 ale vdaka za ponuku🙂

bubulka722
2. mar 2013

@gangstro Tak takto si to myslel... Tak ale neviem prečo to neurobíš sám, keď si presvedčený, že je to také výnosné. Áno riziko treba pri investovaní rozložiť rozumne, ale dnes investovať do bánk a fin. trhov rozumné nie je. Dnes je najlepšia investícia kúpa lukratívneho pozemku alebo kto sa na to cíti, tak zlato, striebro alebo iné komodity, ktoré v čase hyperinflácie nestratia na hodnote, čo sa o term. vkladu, stav. sporení a už vôbec o akciových fondoch povedať nedá. Inak zo stav. sporenia môžeš vytiahnuť peniaze až po 2 rokoch.

gangstro
autor
3. mar 2013

@bubulka722
Lenže keď máš malý kapitál - tak lukratívny pozemok nekúpiš a môžeš sa spoľahnúť len na fin. trh. Len nikdy nevieš kedy dá hyperinflácia bude.
A keď máš viac ako 2 ročné stavebné stavebné sporenie - tak môžeš ťahať kedy chceš. A keď je viac ako 6 ročné - tak aj bez dokladovania a bez poplatkov

bubulka722
3. mar 2013

@gangstro To všetko o stav. sporení viem a mne osobne sa zdá fajn len v prípade ak chcem brať riadny stav. úver a to tiež len kvôli fix. úrokom po celú dobu splácania. Zvlášť kvôli veľmi pravdepodobnej hyperinflácii by som svoje prachy nikde neviazala. Ak nemáš dostatok prostriedkov na lukratívny pozemok, tak kúpiť minimálne ornú pôdu, ktorá hlavne v ťažkých časoch neklesne na hodnote. Povedz mi aké cenné papiere majú dnes v čase nekrytých peňazí hodnotu???

cecil36
3. mar 2013

@gangstro ty si myslel poskladat sa kazdy po 4000 eur? Teda 10 osob x 4000?Vazne?

gangstro
autor
3. mar 2013

@cecil36
Nie každý 4000 eur. Do kopy 4000 eur. Ak má niekto 4000 eur - tak si to vie zariadiť sám (teda možno)
Ja mám na mysli viac investorov - každý do 100 eur maximálne. 100 eur je na spoločné investovanie na začiatok podľa mňa stačí. Však ak sa to nejak pohne - tak rád zverejním výsledky našej snahy.

cecil36
3. mar 2013

@gangstro sudila som z tejto tvojej vety : Moja predstava je takáto: Dáme sa dokopy 10 - každý dá 4000 eur. 😉

gangstro
autor
3. mar 2013

@bubulka722
Pri úsporách do 3000 eur môže byť každému hyperinflácia ukradnutá - lebo tá sa dotkne iba tých čo majú veľkú hotovosť, alebo úspory v bankách. Pred hyperinfáciou sa oplatí brať pôžičky 🙂 Lenže kedy bude? Lukratívny pozemok je taký, ktorý kúpiš lacno a raz drahšie predáš. (otázne je kedy to bude). Orná pôda je fajn - ale zas musíš čakať na ťažké časy. Takže dlhodobá investícia. A neskutočná dlhá doba likvidity. Takže keď sa raz ráno zobudím a budem chcieť tú pôdu predať - tak to bude chvíľku trvať.
Cenné papiere budú mať do vtedy hodnotu kým im budú ľudia veriť - to isté platí aj o tých papierikoch, ktoré nazývame peniaze. Ja by som chcel robiť krátkodobé investovanie do 1 roka s vysokou likviditou - do jedného mesiaca.

gangstro
autor
3. mar 2013

@cecil36
Až teraz som si všimol ten preklep - malo tma byť 400 eur.
Ale na začiatok by sme asi začali s menšími vkladmi. Všetko je o ľuďoch a koľko sú ochotní riskovať.
Podľa všetkého sa to na tomto fóre ani nerozbehne. Ešte to skúsim na inom fóre kde mám väčšiu reputáciu

cecil36
3. mar 2013

@gangstro naozaj si cakal, ze niekto vlozi co i len 20 eur do "podniku" s niekym o kom vie len to, ze ma nick gangstro? 😀 Tu su maminy, ktore su na materskej a rodicovskej, takze "na rozdavanie a neiste zisky asi nemaju". Napriek tomu, ze si o celkom slusnej casti konikovskych mamiciek myslim, ze inteligencie moc nenabrali, ani napriek tomuto faktu sa nenasla ani jedna, ktora by na tvoju ponuku reflektovala. A len tak madzi nami kamosmi, ak by som ja chcela investovat, tak to spravim do a) investicneho zlata b) notafilie a numizmatiky 😉 Ale to som ja 😉

gangstro
autor
3. mar 2013

@cecil36
Viac menej ti dávam za pravdu. Za pozitívu tejto diskusie beriem to, že som sa dozvedel, kde všade sa dajú peniaze ešte uložiť. V podstate som zaplnil ,,dieru na trhu" lebo takáto diskusia tu ešte nebola - zapojili sa tí čo vedia presne ako naložiť s peniazmi a nemajú záujem riskovať.
A moju prvú tému s podobným názvom zmazal admin bez udania dôvodu, bez vysvetlenia a bez nejakej reakcie na moju spravu - takže si o nich myslím, že sú amatéri, lebo vysvetlenie by som si zaslúžil. A je možné, že túto diskusiu zmažú tiež

gangstro
autor
3. mar 2013

@cecil36
A keby už niekto do toho šiel -tak jej jasné, že by neostalo len pri nicku. Dal by som nejaké záruky, že som seriózny človek.

bubulka722
3. mar 2013

@gangstro Zabudol si dodať, brať pôžičky s fixným úrokom, takých ponúk je veľmi málo. Keď nemáš fix, splátky ťa pri hyperinflácii zničia. Myslím, že dôvera investorov je len dočasná a ver, že nebude trvať dlho. Zbytočné o tom polemizovať, chytrákov je plno a veľmi málo tých čo dokážu produkovať ozajstné hodnoty nielen špekulovať. Preto sme dnes tam kde sme a ver, že nebude jednoduché sa z toho dostať. Aby raz pre mnohých nebol kúsok pôdy oveľa hodnotnejší ako bezcenné a roky o stovky percent nadhodnotené peniaze.

gangstro
autor
3. mar 2013

@bubulka722
Každá banka ti ponúka fix - záleží na ako dlho chceš - je to na tebe. Nebude trvať dlho - môže obsahovať 100 rokov - kedy mne to už bude jedno - skús byť konkrétna a potom poprosím aj zdroj odkiaľ čerpáš - lebo ináč to vyznieva ako kravina, ktorá je jasné, že raz príde. Pri každom investovaní treba diverzifikovať riziko - takže niečo vložiť do peňazí, ničo do pôdy za niečo nakúpiť zbrane 🙂 atďˇ. Všetko sa raz zíde, lenže všetko nemôže mať nikto

bubulka722
3. mar 2013

@gangstro Odkiaľ čerpám, pozri sa otvorenými očami okolo seba. Jasné že na to najhoršie ťa neupozornia v televíznych novinách. Dnes sa rúca celý fin. systém, tlačiarenske stroje idú na plno a my sa potápame stále hlbšie. Myslíš, že to potrvá 100 rokov? Daj mi kúsok tvojho optimizmu.
Mňa nezaujíma fix na pár rokov s vyššími úrokmi, ale s nízkymi na celú dobu splácania povedzme 20 alebo 30 rokov. Také banky neponúkajú, pretože vedia, že by v budúcnosti prerobili.

gangstro
autor
3. mar 2013

@bubulka722
Nízke úroky a na 30 rokov - presne takto by to chcel každý. Ale aj banky chcú zarobiť - prečo asi podnikajú. Finančný systém sa nerúca - len sa mení. Peniaze budú vždy - možno len v inej podobe. Medzitým nejaká vojna, hladomor, diktatúra. Ale nebudem čakať kým sa to stane. Zatiaľ pracujem, zarábam, investujem a točím peniaze - jednoducho žijem.
Pri sume čo mám mi môže byť jedno, či bude hyperinflácia, alebo sa zrúti finančný systém . Ale v podstate prežijú len skupiny - nie samotári. Preto som chcel robiť niečo spoločne s inými ľuďmi - lebo iba súdržnosť, jednota a spolupatričnosť nás udržia v pohode

bubulka722
3. mar 2013

@gangstro Dobre, máme úplne iné názory. Len na záver, vysvetli mi ako sa ubrániš hladomoru, vojne alebo diktatúre? Myslíš tým, že dobre investuješ? 😀 😀 😀 Ži si ďalej svoj sen.