icon

Spoločný účet manželov

1. máj 2023

Dobrý deň,
S manželom si chceme zlúčiť financie a mať 1 účet tak, aby každý z nás mal rovnaký prístup k peniazom, mal v mobile internet banking, mohol realizovať on-line platby a mal debetnú kartu. Jednoducho 1 účet, 2 karty. Nemáme žiadne hypotéky a úvery. Prosím vás, ktorá banka ponúka takýto produkt najvýhodnejšie/ s najmenšími poplatkami? Zatiaľ mámw obaja učet v slsp. Ďakujem

Strana
z2
stanzi
1. máj 2023

@spadnutaslivka Nerozumiem tvojmu komentaru, to mal byt pokus o vtip? Nie, nerobim v mBank, ani nie som advokat, len sme sa s manzelom poriadne informovali predtym, nez sme si tam zalozili ucet. Ak niektora ina banka este dnes ponuka skutocne spolocny ucet pre manzelov, rada sa necham poucit, ako som uz pisala, my sme to riesili minuly rok, a nic ine okrem tejto jednej sme nenasli.

spadnutaslivka
1. máj 2023

@stanzi nevysmievam sa. Pýtam sa preto, aby to bola overená informácia a nie iba dohady. Lebo poznám xy prípadov, kde sa manželka nemohla dostať k peniazom, kým neprebehlo dedičské konanie a nikoho nezaujímalo, že na "spoločný" účet chodí aj jej výplata. Bol to roky založený účet, netuším, aké tam mali podmienky a či bol ozaj spoločný alebo len akože, preto je to v úvodzovkách. Pointa ale ostáva. A preto som sa pýtala, či to, že s polovicou bude môcť pozostalý nakladať, máš z overeného zdroja alebo je to len dohad.

zuzubb007
1. máj 2023

Veru riadna sprostost spolocny ucet, nikdy, co ma muz co cihat co si kedy a komu kupujem, a sledovat za navzajom kolko kde ako minie nemam pre toto pochopenie

stanzi
1. máj 2023

@spadnutaslivka Aha ok prepac, len mi to tak vyznelo. Ano overena info, tak nam to bolo povedane, a pozeram ze mBank to ma stale aj v podmienkach (ze bude zablokovana iba polovica penazi, screen nizsie). Podla mna v tych pripadoch co spominas ty to nebol naozaj spolocny ucet…ono ja som tu uz viackrat na MK videla, ze baby pisali ze maju spolocny ucet s muzom, a potom neskor z toho vysvitlo ze to bol vlastne iba ucet typu majitel+disponent…

maranco
1. máj 2023

Spoločný účet má len mbank, ostatné banky ponúkajú len disponenta.
https://www.mBank.sk/blog/post,816,je-spolocny-...

Disponentovi môžeš nastaviť rovnaké funkcie, používať kartu a prevody, ale majiteľom je len jeden a v prípade jeho úmrtia banka zruší trvalé príkazy a zablokuje účet.

Možné riešenie je mať 3 účty. Každý svoj kde chodí výplata a tretí účet (bude na niekoho meno) na spoločné výdavky, réžiu, ku ktorému budete mať 2 karty + disponentstvo.

Strana
z2