Spoločný život s partnerom a rozpočet
Ahojte žienky. Možno sa opýtam niečo zvláštne, ale veľmi by ma zaujímalo ako vy riešite rozpočet s partnerom.kto čo platí A keď bývate U neho či mu prispievate nejakou sumou. Ja bývam U môjho partnera,vedieme spolu rodinný život,máme bábo, čiže som na materskej ale stále si pýta 100 eur za to že tam bývam, že to je Z jeho pohľadu normálne. Čo na to hovoríte?ako to máte vy?
Neurazte sa na mna, ale pride mi to iba ako nonsens. bud je dotzycna naivne zalubena alebo totalne hlupa. Nech nepyta peniaze. Nech berie veci a ak ma kam ist nech pada. Alebo nech zije tak ako doteraz.
@jezkodezko1 a este takto...
akk das ty jemu 100 a on tebe 300 na domacnost, napr. , co by mal ! tak naco mu to mas davat?? nech ti da 200 a ste vyrovnaní....
Zmen taktiku, peniaze ziadaj ty od neho konecne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Osobne by som nemohla zit s chlapom, ktory by mi vydeloval, co mam a co nema, kazde euro. dlho som bola sebestacna, ale terza budem tiet na MD a aj ked nemame spolocny ucet, je jasne, ze partner bude tahat toho viacej, ved co z rodicaku???????? a tiez byvame v zatial jeho dome, kedze nie sme manzelia..ale de jure, ked mas s nim deti, dokonca dve, jeho byt je aj ich bytom ! su to neopomenutelní dedici.. on chce najomne aj za svoje deti????????...
proste zacni byt viac asertivna, nedavaj mu , co si zamanie, naopak, ziadaj pre seba a deti
A daj si sudom stanovit vyzivne.... ak su obe deti jeho, s tym prijmom tu bude musiet davat aj 200E.. a smiech ho prejde.. to si daj urcite , aj ked spolu zijete a ste relativne OK, vyzivne mozes ziadat urcit na deti.. a ziadaj viacej, lebo prisudia aj tak menej potom...
@jezkodezko1 to je fajn ze si pochopila po niekolkych prispevkoch ze to nie je normalne co robite s tym panom. nie je mi jasne ako si si mohla doteraz mysliet ze to normalne je, ale tak mozno si mala zly vzor z rodiny. a teraz zacni konat. najprv mu povedz ze odteraz chces aby on tebe daval 100 € k rodicovskej. na zaciatok, mesiac budes takto gazdovat a potom mu povies ci ti to staci alebo musi pridat 😀 dievca zlate, ved si z teba spravil otrokynu. ak to nepojde po dobrotky a on dalej bude miesto toho aby zivil svoje deti liat pivo do gagora, chodit po festivaloch a kupovat si znackove veci a pytat od teba, pories si vyzivne na deti aj seba. 🙄 a porozmyslaj, ci nie je nacim sa zacat obavat ze ta tento typek naozaj raz zo SVOJHO bytu s holou ritou a 2 detmi vyhodi 😝
necitala som prispevky predo mnou ale ak by odo mna partner pytal sto eur zato ze byvam u neho , tak by som mu pekne vycislila co stoji starostlivost o domacnost, plus by som poziadala vyzivne na dieta, a zahrnula mu do poplatkov aj starostlivost o jeho dieta. a bud sa spamata alebo by som od neho odisla a o vyzivne by som ziadala tak ci tak
@jezkodezko1
Kde sa ti prosim ta podarilo stretnut takeho blazna? 🙄
Ja ti radim nepytat si ziadne peniaze, ale zbalit sa a cim skor s detmi vypadnut! No a hlavne si ho neber za manzela (teda pokial nechces byt obetou ekonomickeho tyrania, stratit par rokov a potom sa rozviest).
@whitecat666 ona uz je obet ekonomikeho tyrania.
ja nechapem,ako niekto obec zane zit s takym volom. Normalne mam stres koho si privedu domov moje deti.
akoze čo ??? a on ti na dieta kolko prispieva ? 200-300e ?? nech sa uvedomi ... to čo je za padavku ...
niektoré príspevky sú smutné 😖 a že chlap 🤐
Precitala som vsetky prispevky zakladatelky @jezkodezko1 a nechapem odkial sa take blbe zeny beru. Dufam ze cela tato tema je len vtip nejakeho pubertiaka co sa nudi.
@jezkodezko1 no presne tak to je totalny debil sorry za vyraz . Ty mas akoze zit zo vzduchu a on bude chodit po chujovinach?? 😠
@jezkodezko1 ja by som mu nasurovo povedala , že keď vedel spraviť dieťa tak sa má o neho aj postarať! a má sa postarať aj o teba! veď je chlap ty si doma, čo je to tých 200 eur? nič, kúpiš jedlo, oblečenie, čo si myslí, že dieťa žije zo vzduchu? že ho obliekaš zadarmo? že kozmetika je pre neho zadarmo? lieky sú tiež zadarmo? A on si od teba ešte vypýta 100 eur za to, že tam bývaš? že sa o neho staráš? že mu upratuješ a varíš? presne toto by som mu povedala! povedala by som mu nech mi ukáže ženu ktorá platí mužovi z materskej za to, že spolu bývajú!!! za to, že sa ona o neho stará! Alebo by som mu pekne spísala zoznam varenie, žehlenie, pranie, upratovanie a pod to mu napísala sumu, že to ti on dlhuje za to, že sním bývaš a staráš sa o neho...keď si nevie on sám vstúpiť do svedomia... my to máme doma tak, že výdavky na syna máme obaja keď mám uhradím ja, keď nie tak uhradí on, nájom je samozrejme v jeho réžii, dokonca keď máme viac výdavkov na malého adajme tomu som ich platila ja on mi zaplatí telefón a poistku a podobne, nákupy striedame raz on raz ja... ja nastastie mam aj iný príjem a nie som "odkazána na štát" ale neviem si predstaviť, žeby on odomňa pýtal... a myslím, si že by sa hanbil ako pes
ja velmi dufam, ze taketo temy su vymyslene... 😕 🤐
Precitala som si asi jednu stranu a zda sa mi, ze vela ludi ti da za pravdu, ale nie je to tak ocividne a jasne vyslovene, aby pochopil. Akykolvek vylev emocii neznamena, ze pochopi. Sprav toto: Zober papier, rozdel ho na dve polky, hore napis tvoje a jeho meno. Do svojho stlpca napis vsetky vydavky, co robis ty - na seba, deti, rodinu + zahrn tam aj penazne alebo ne dary od vasich a jeho rodicov - potraviny od vasich si spominala a pod. Nazov co kupujes, sumu. Do jeho stlpca napis jeho vydavky - ale iba tie na rodinu! Nie na neho samotneho - o tych on vie, a tie zatial neries na tomto papieri. Z tohoto porovnania by mu malo byt potom jasnejsie, v com je nepomer, v com je to nedobre. Dala by som mu to so slovami: "Tu je napisane, ako sa nasa rodina mesacne financuje. Chcela by som, aby si sa na to pozrel a par dni nad tym porozmyslal, aby sme sa o tom neskor porozpravali. Ak chces predebatuj to s tvojimi kamosmi /kolegami , ako to oni doma maju, ci to maju takto podobne ako my." A o par dni by som sa ho spytala, ci sa v klude chce o tom porozpravat. A ked by to nechapal, hladala by som nejakeho nestranneho cloveka vo vasom okoli, kto by mu vedel dohovorit, na koho nazor da, od koho si necha vysvetlit. A znovu by som pouzila ten isty papier, na ktorom by mu to ten clovek vysvetlil. Lebo len to su fakty, ostatne vsetko su emocie. Aj ked to cloveka boli aj za vas vsetkych, aj tak, pri sporoch treba predkladat fakty tomu druhemu, nie emocie. Tak to nejako skus zvladnut. Hadam pochopi, ked to bude mat cierne na bielom, podtrzeno secteno.
@jezkodezko1 ked mu mas platit za to, ze tam byvas, nech ti plati on, za to ze mu varis, peries a upratujes. Vysvetli mu, ze tych 200 eur je prispevok statu na potreby dietata a nie na vyzivu matky a uz vobec nie ako osidlovaci poplatok.
"Rodičovský príspevok je štátna sociálna dávka, ktorou štát prispieva oprávnenej osobe na zabezpečenie riadnej starostlivosti o dieťa." www.upsvar.sk/pd/urad-prace-socialnych-veci-a-r...
nebuď blbá,nič mu nedávaj....alebo ok,ak ty jemu stovku za byvanie,tak on tebe aspoň 500 za sex,však ušetrí,keď to má doma,či? 😉
a teraz vážne,spíš si čo všetko treba platiť a vypočítaj na percentá kto ako prispieva- ty dáš na rodinu 100% príjmu a on 20%? to treba riešiť.....a nehnevaj sa,ale aby mi partner nekúpil lieky ak som chorá a oblboval ma rečami,že nemá za čo??? má na pivo a ty nemáš na chleba?....skús dostať na svoju stranu jeho matku,sestru,niekoho,kto by mu vedel vyčistiť žalúdok,je niekto taký?
7
Riešila by som to že on pojde na rodicovsku a tiež pýtala tu stovku na byt 😀 A nech sa stará o malú a nech kúpi jedlo a lieky za 100e...Nehnevaj sa ale on skadial spadol?Ja by som na tvojom mieste šla dávno k rodičom a dala súdne vybaviť výživné bum tam by mu určili sumu a musel by dávať 😀 ja by som sa nekaslala s takým človekom...Ja som dosť razna a prísna...
No velmi zaujímavé ze 100eur za byvanie.no nas rozpočet je spoločný a vzdy bol.neni moje tvoje ale nase odkedy sme zacali spolu zit a to som bola rok bez prace.vzdy mi dal peniaze na ruku.ja nechápem ako ste aj ked ste boli bez dietatka mohli fungovať.ale tu je toho kopu ze kazdy ma svoje nie spolocne a potom to takto dopada ked pride babo.a uz som tu čítala aj taku blbost ze zena si na toto obdobie setrila aby nebola závislá od muža.no len to su take predstavy tych zien co este mamicky nie su a vobec netuší co vsetko pre malé treba a za tie roky.baby ja fakt niekedy rozmýšľam ze preco si takéto dolezite veci partnery nevykomunikuju este pred babom.
@jezkodezko1 mne je veľa čítať celú diskusiu. Idem reagovať že ti je normálne, keď bývaš u neho platiť sto euro. Toto normálne nikomu Neni. Ty si Neni jeho spolubývajúca známa. Ale matka jeho dieťaťa. Ty máš 200euro, v koncom dôsledku žiješ z pár euro. Aj toto chápeš? Ťa poriadne zmagoril. On ťa ľúbi? Vaše dieťa? Sa aj plánujete niekedy vziať? Ja totiž nevidím vašu budúcnosť ružovo, jeho zmýšľanie mi príde choré...

@jezkodezko1 hokej, pivo, festivaly????? on chce zit ako slobodny chalan .....
a kde je rodina???? moja ty sa cim skor postav proti tomu. alebo utekaj prec... toto nem dobre.