icon

Starým ľuďom peniaze cinknú, mamičkám nie

8. aug 2023

Je to vážne chorá táto doba. Starým ľuďom peniaze cinknu už tento mesiac a mamickam nie. Choré.

monikkatt
8. aug 2023

Zavidiet starym ludom dochodok to uz je iny level 😀
Chod do roboty, bude aj tebe cinkat

tosomja
8. aug 2023

To aj svojej mame závidíš? Alebo budeš závidieť? 🙄 Ach, choré, veru.

milanemila
8. aug 2023

Ja som sa praveze s muzom minule bavila, ze ake su tie davky+danovy bonus uz vysoke 🙈 a stale sa najdu ludia co odzubavaju, aby mali maximalnu matersku atd. a este samozrejme aj taki ako tuto autorka, kt maju pocit, ze o jej dieta sa ma starat stat a mali sa im co dostavaju, pripadne maju este pocit krivdy :D

anonymous87
8. aug 2023

A este jedno sa mi sem hodi: ja som matka, kto je vác 🙊

deti95060810
8. aug 2023

@guudy áno máš pravdu s tými jasľami, len v tej dobe boli jasle takmer pri každom závode, každej fabrike... a md mali ženy kedysi dávno 3 mesiace - čo bolo potom nikoho netrápilo.
teraz je to trošku s tými jasľami ťažšie...

iwesska
8. aug 2023

Mamickam uz dufam na dlhu dobu docinkalo zo statneho.Ja nemienim davat polovicu platu na odvody,aby mamky mohli dostavat tehotenske,kocikove, predlzeny rodicak vo vyske 500e. Mne a mojim detom sa tiez nikto neskladal. Malo sme matersku, 200e rodicak a boli sme radi,ze mozeme byt s detmi doma. No bodaj by si mala mesacne tych 400e,co dochodcom zavidis a este by si z toho aj najom a stravu zaplatila.

vanilkovazmrzka
8. aug 2023

Zas niekto zavidi este aj starobu a choroby?

klarissa25
8. aug 2023

aspon že sa už ruší pandemicka ocr 🙂

viestta
8. aug 2023

Joj a to este bude placu, ked sa skonci vyplacanie pandemickeho osetrovneho. V oktobri tu beude veselo, lebo v septembri este dostanu za august, za september uz budu mat len tri velke nuly

anonymous87
8. aug 2023

@mamelka presne. Vcera mi ocino vravel, ze behom tyzdna nechal skoro 100€ v lekarni 🤦‍♀️

kvetinka75
8. aug 2023

@klarissa25 ja som prekvapená že ešte stále to existuje

maryetta
8. aug 2023

Chore? Co je na tom chore? Sama som mamicka ale ked vidim ake dochodky maju ludia co cely zivot pracovali….keby im aj raz tolko dali tak maju malo… Tak sa zamysli…. A pisat taketo nezmysly tak….

miskakyska
8. aug 2023

@anonymous87 👍

minule sa také dve dotrepali s kočíkmi do jednoty, dieťa v kočíku už riadny corgoň,pomaly do školy a presne sa tvárili,ako píšeš.. narobili zmätky v celej predajni,aj pri kasách..fronty všade,lebo však oni majú čas..prišlo mi to, ako naschvál...

kvetinka75
8. aug 2023

@maryetta choré sú niektoré ženy, lebo už nevedia čo sosebou. Deti si spravia ale postarať sa nevedia.

lucik194
8. aug 2023

je to troll, vsak ani raz neodpovedala len emocie a hadky chce vyvolat

maryetta
8. aug 2023

@kvetinka75 tak ja vravim ze deti sa nerobia. Ale proste pridu. Niekto ich by aj chcel “robit” a nejde to. Takze ja s takymito slovami zaobchadzam velmi opatrne ale chapem.
No toto ma uz vytaca…. O matku a dieta sa ma kto postarat… ak nie je mlada a schopna sa “otacat”.
Ale dochodca? Dorobeny…. Dostane ak vobec 500€. A nech zije… a ak zije sam tak ani nevyzije. Energie. Lieky. Strava ltt…

ropucha6
8. aug 2023

Veru je to chora doba, ze toto dokaze vyplodit nejaka chora mysel. A to hovorim ako ta mamicka, ktora ale nebude sediet na riti, ale ide naspat do roboty 🙂

guudy
8. aug 2023

@deti95060810 ano, boli lepsie dostupne jasle. Mna a mojho surodenca mama musela dat k jednej pani, lebo do jasli sme sa nedostali…podrobnosti neviem, len tolko, ze do susedneho panelaku k pani domov nas nosila 🙂

janinah
8. aug 2023

áno,chorá doba....lebo nepamätám,aby zdravé mladé ženy takto podaromnici doma na zadku toľký čas sedeli a pandemické i všelijaké iné dávky od štátu brali,aj ked nemuseli...pozor,nepíšem o rodičoch,ktorí ozaj nemali inú možnosť ako sa postarať o malé deti...
a opýtajte sa rodičov či prarodičov na výšky dôchodkov a kolko daju len za lieky...a zistíte,že musia doslova čarovať,aby prežili

mamelka
8. aug 2023

@anonymous87 ja som bola včera na endokrinologii, už 2t riešim krv/dr/krv/Dr.... z Nemecka som si potiahla toto,ale nasla som super endokrinologiu na SK, hneď ma zobrali, včera rano som išla na krv,a keď som videla koľko ludi čaká pred ambulanciou vedla,to bola diabetologia a všetko dôchodci.
Aj brat takto poberá dôchodok, on ma 36r,nevidiaci, autista. Ale ma štítnu žľazu, epilepticke záchvaty a do toho cukrovku, zlu pečen. Čiže áno, dôchodok je super, ale koľko ide na lieky,to ľudia nevidia.
Ale toto máš všade tak🙈 Pritom keď vidím,že sa ľudia dokážu zahádzať sa somarinami, X osláv, atď atď. Ale sťažovať sa je najlepšie

226lenka
8. aug 2023

To vážne závidíš dôchodcom, ktorí väčšina poberajú mizerný dôchodok, keď vyplatia inkaso, lieky, tak im na živobytie už neostane skoro nič? Tento mesiac si môžu trošku k tomu dôchodku prilepšiť a to im ešte budeš závidieť.

domka222
8. aug 2023

Toto si nečakala, že? 🤣

drahomirrra
8. aug 2023

A vy truby krmite trolla, co sa tu na vas zabava.

miskakyska
8. aug 2023

@drahomirrra neva 😀 aspoň budeme populárne na ig😆

vevapeto
8. aug 2023

No čože autorka tak anonymne, veď sa ukáž, či odvaha ti nechýba len týmto štýlom?

katkaluky89
8. aug 2023

Sorry ty už máš odrobené toľko aby si mohla závidieť ten malý dôchodok ľuďom ktorí dreli na teba roky? Že sa nehanbíš!!! To som zvedavá ako tvoje deti ti budú prispievať aby ti to cinklo..drbnu ťa do ústavu a budeš spokojna

deti95060810
8. aug 2023

@guudy pozri sa, ja neviem ako to u vás bolo... len jasle boli pri každej fabrike. teraz nie je ani fabriky - ale ani jaslí...
samozrejme starým ľuďom e nezávidím, aj keď politici vždy na nich myslia len akosi pred voľbami....možno keby nemali volebný hlas - tak si ani nespomenú.

deti95060810
8. aug 2023

@katkaluky89 aj teraz starých ľudí drbnú do ústavu....😉
starať sa o starého človeka je veľmi ťažké - bolo tu niekoľko tém na tento problém...

bolarazjedna
8. aug 2023

Ukáž mi štát, kde žena dostáva na materskej/rodičovskej celé 3 roky toľko peňazí, ako my na Slovensku, plus bonusy.... Však pokiaľ si pracovala pred pôrodom, manžel pracuje, s bonusmi, pridavkami máš vyse 600eur vo vrecku a to si doma s dieťaťom, popritom môžeš ešte aj pracovať...
V iných štátoch mamičky sup po 3-6 mesiacoch späť do práce, platiť jasle/opatrovateľku.... A môžu byť radi, keď majú dovolené byt doma napr 12 mesiacov s dieťaťom, kedy ale nedostanú od štátu ani cent.
Prečo závidíš dôchodcom tých pár eur navyše?

mamina7070
8. aug 2023

chod pracovat a cinkat ti bude tiez