icon

Ste spokojní s energopomocou?

19. jan 2026

Ahojte, ako ste spokojní s energopomocou? Pomôže vám to?

anonym_a2814c
20. jan 2026
@anonym_0846d2

Koľko ste dostali? Svokra dostala 58 eur, čo som myslela, že bude oveľa menej.

@anonym_0846d2 vazne z nas robia takych debilkov, ze sa tesime z 58 eur? nechcem nikoho urazat ale toto je vysmech. potom uvidite 2026 ked pride vyuctovanie, aky to cele malo zmysel.

sisa22x
20. jan 2026

Ludia uvedomujete si, ze ak mate narok na energopomoc tak doslo u vas k zdvihnutiu cien. Co sa tyka tepla, nam zvysila cenu skoro 2-nasobne. Energopoukazka sice prisla, ale treba si ich uschovat na vyplacanie nedoplatkov, pretoze aj preddavky sa zvysia. Zrazu stopnu energopomoc a sa spamatame. Ludia si myslia, ze dostanu poukazky a mozu ist minat veselo na potraviny, ale kiezby… treba si to odlozit pre zuctovani.

tetapetra
20. jan 2026
@sisa22x

Ludia uvedomujete si, ze ak mate narok na energopomoc tak doslo u vas k zdvihnutiu cien. Co sa tyka tepla, nam zvysila cenu skoro 2-nasobne. Energopoukazka sice prisla, ale treba si ich uschovat na vyplacanie nedoplatkov, pretoze aj preddavky sa zvysia. Zrazu stopnu energopomoc a sa spamatame. Ludia si myslia, ze dostanu poukazky a mozu ist minat veselo na potraviny, ale kiezby… treba si to odlozit pre zuctovani.

@sisa22x zbytočne vysvetľuješ. Málokto chápe,že nie všetkým a hlavne nie rovnako sa energie zdvíhajú. V prvom rade,nech si všetci uvedomia,že je to len a len kupovanie si ľudí. Realita bude krutá

biba_18
20. jan 2026

@sisa22x to čo píšeš vysvetľuješ akože komu? 😏

biba_18
20. jan 2026

@tetapetra prečo by to málokto chápal? nechápu tí čo nechápu aj iné bežné veci..

tetapetra
20. jan 2026
@biba_18

@tetapetra prečo by to málokto chápal? nechápu tí čo nechápu aj iné bežné veci..

@biba_18 máš pocit,že takých je málo?

anonym_f123fb
20. jan 2026
@sisa22x

@sisa22x ceny energii budy stupat az do roku 2040...az potom sa ocakava znizenie... a ano, mas pravdu, aj ludia co dostali energomoc, maju o nieco zvysenu cenu oproti minulemu roku. Ludia co energopomoc nedostanu, maju zvysenie o dost vacsie 👍

biba_18
20. jan 2026

@tetapetra určite nie, ale sloveso málokto je sloveso vyjadrujúce veľkú menšinu, takmer nikto…

tetapetra
20. jan 2026
@biba_18

@tetapetra určite nie, ale sloveso málokto je sloveso vyjadrujúce veľkú menšinu, takmer nikto…

@biba_18 je to zámeno a vďaka, za upozornenie. Nikdy som sa nad významom tohto slova takto nezamýšľala

biba_18
20. jan 2026

@tetapetra samozrejme zámeno…

sisa22x
20. jan 2026
@biba_18

@sisa22x to čo píšeš vysvetľuješ akože komu? 😏

@biba_18 vela ludi si mysli, ze dostane energopomoc na energie ake super :D len hovorim, ze peniaze si treba odlozit, pretoze preddavky pojdu hore a aj pri vyuctovani cena tepla bude vyssia…

biba_18
20. jan 2026

@sisa22x tak niekto si odloží, niekto si neodloží 🤷‍♀️

sisa22x
20. jan 2026
@biba_18

@sisa22x tak niekto si odloží, niekto si neodloží 🤷‍♀️

@biba_18 hej, len sa potom ludia spamataju, komu velmi narastli ceny tepla a nemaju zateplenu bytovku…

spongebob1
20. jan 2026
@rusalinka

Ja som zistila, že sme vlastne strašne bohatí, lebo nárok nemáme 😀 Dobre vedieť.

@rusalinka Aspon vidis, ze patrite medzi 10% populacie, ktora zaraba

anonym_0846d2
20. jan 2026
@anonym_a2814c

@anonym_0846d2 vazne z nas robia takych debilkov, ze sa tesime z 58 eur? nechcem nikoho urazat ale toto je vysmech. potom uvidite 2026 ked pride vyuctovanie, aky to cele malo zmysel.

@anonym_a2814c ja sa neteším, doteraz som to vôbec neriešila, len som prekvapená. To je všetko

sisska96
20. jan 2026
@anonym_0846d2

@anonym_0846d2 naši 100 . My sme v dome

brontofuz
21. jan 2026
@tilly

@brontofuz a prečo nie? Pozri sa na Oravu, Liptov a pod. Tam sú len veľké domy. Myslíš, že tí ľudia majú veľa peňazí?
Okrem toho tí, čo tue peniaze majú, ich už investovali do tc a ftve a teda tú energopomoc až tak nepotrebujú, lebo ich spotreby nie sú vysoké.

@tilly tak nech ich predaju a idu do garzonky ked na to nemaju alebo im to zaplat ty, preco by to malo ist z mojich dani ??????

brontofuz
21. jan 2026

tych 50eur vam pomoze ked sa cena el zvysi o 100% lol

tilly
21. jan 2026
@brontofuz

@tilly tak nech ich predaju a idu do garzonky ked na to nemaju alebo im to zaplat ty, preco by to malo ist z mojich dani ??????

@brontofuz je dosť naivné si myslieť, že tie obrovské domy na Orave sú predajné.

nyusika
21. jan 2026
@anonym_0846d2

@anonym_0846d2 otec dostal vcera 22,50 - to je viac, nez trojmesacna zalohova platba (platim 15 eur stvrtrocne)
inak, mne nie je dosta jasne, podla coho prideluju tuto pomoc, vazne...nepredpokladala som, zer na tento byt neico vyjde

tarvika
21. jan 2026

mne prisiel email ze nemam narok, co som aj cakala 🙂 nastastie nemame velku spotrebu, zalohove platby zvysili o 10 eur.

brontofuz
21. jan 2026
@tilly

@brontofuz je dosť naivné si myslieť, že tie obrovské domy na Orave sú predajné.

@tilly mna to nezaujima, nemaju co z mojich dani rozdavat penize na ludi co maju velke domy

anonym_a2814c
21. jan 2026
@tarvika

mne prisiel email ze nemam narok, co som aj cakala 🙂 nastastie nemame velku spotrebu, zalohove platby zvysili o 10 eur.

@tarvika presne to preberame, inde, kde neni velka spotreba asi tazko treba ocakavat velku dotaciu ale slovac to nechape.

biba_18
21. jan 2026

@anonym_a2814c len vieš ako to je - niekto má malú spotrebu lebo šetrí už roky, a niekto má veľkú spotrebu lebo chodí v plavkách doma ... 😂 to je tá adresnosť a zmysel celého tohto cirkusu - postavené na hlavu 😂

anonym_0846d2
21. jan 2026
@nyusika

@anonym_0846d2 otec dostal vcera 22,50 - to je viac, nez trojmesacna zalohova platba (platim 15 eur stvrtrocne)
inak, mne nie je dosta jasne, podla coho prideluju tuto pomoc, vazne...nepredpokladala som, zer na tento byt neico vyjde

@nyusika ja tomu absolútne nerozumiem. Prečo niektorí dostanú 5 eur, iní 50, ďalší 100. Podľa akého kľúča idú? Dôchodcom dávajú najviac?

tilly
21. jan 2026
@brontofuz

@tilly mna to nezaujima, nemaju co z mojich dani rozdavat penize na ludi co maju velke domy

@brontofuz tak, čo sme si nechali zvoliť, to máme 🤷‍♀️. Koľko máme možností s tým niečo urobiť? Ísť do ulíc? Presťahovať sa? Neplatiť dane?

tilly
21. jan 2026
@biba_18

@anonym_a2814c len vieš ako to je - niekto má malú spotrebu lebo šetrí už roky, a niekto má veľkú spotrebu lebo chodí v plavkách doma ... 😂 to je tá adresnosť a zmysel celého tohto cirkusu - postavené na hlavu 😂

@biba_18 toto tiež nechápem. My máme všetky možné zariadenia na šetrenie energií, plus sme doma normálne oblečení, na plavky to nie je, k tomu máme minimálne straty, zateplenie, poriadne okná. Ale sú ľudia, ktorí na to kašlú, vykurujú fakt na tie plavky. Čo ich prinúti šetriť?

nyusika
21. jan 2026
@anonym_0846d2

@nyusika ja tomu absolútne nerozumiem. Prečo niektorí dostanú 5 eur, iní 50, ďalší 100. Podľa akého kľúča idú? Dôchodcom dávajú najviac?

@anonym_0846d2
netusim. moj otec nema najnizsi dochodok, prave naopak.
ja mam TP v tom byte, moj prijem sa teda zapocitava a tiez nepatri k tym nizkym...a spotreba plynu je akoze takmer nulova - otec si sam nevari, ja ked mu nosim na 99 percent uz uvarene jedlo - on si mozno raz za dva tyzdne uvari parky, ci nieco taketo jednoduche

biba_18
21. jan 2026

@nyusika ale to čo dostal šekom nie je za plyn alebo elektrinu - ale za ústredné kúrenie
ale prečo má na byte energopomoc ak si tam aj ty na trvalom - to je záhada...

nyusika
21. jan 2026
@biba_18

@nyusika ale to čo dostal šekom nie je za plyn alebo elektrinu - ale za ústredné kúrenie
ale prečo má na byte energopomoc ak si tam aj ty na trvalom - to je záhada...

@biba_18 fakt ? no to som netusila 🙂