icon

Výdavky na stravu pre 5 člennú rodinu

trojnasobnamama
11. okt 2019

Prosím vás aktuálne,koľko miniete na stravu pre 5člennu rodinu?Ďakujem

Strana
z3
brisilda
14. okt 2019

U nas sa mina strasne vela :( co nakup to 100 € , odhadujem to minimalne na 500 € zatial som nebola nutena to prepocitavat a sledovat no aso teraz po vyplate to skusim odsledovat

sika1
14. okt 2019

Tak nás je 5 a pod 800 € som to ešte nedala, to som hocikedy práveže rada, že "len" toľko, lebo niekedy je to oveľa viac ☹. Deti majú 19,15,10 rokov - VŠ, SŠ, ZŠ. Možno je to aj tým, že mám chalanov, ktorí aj športujú + manžel samozrejme. Zjedia teda fakt riadne. A to do tých výdavkov ešte nerátam školské obedy...

rawmamka
14. okt 2019

@oli18 Už som písala vyššie sumu a aj krátke vysvetlenie k tomu. Je to 550-600 eur mesačne (aj s extra výdavkami - reštika, dovolenka, výlet,....) v tomto roku, zatiaľ ešte nemám uzavretý tento rok, ale za minulý to bolo zaokrúhlene o 40 eur mesačne menej, tento rok išli potraviny hore a budúci majú ísť ešte vyššie.... My kupujem domáce vajíčka, králiky, kačky,.... od suseda, ktorý je už na dôchodku a baví ho chov hydiny a pod. a on nám v rámci dobrých susedských vzťahov dáva prebytky za viac ako slušné peniaze (napr. 10 vajec za 1 euro,takmer 2 kilový králik za 7 eur,...), ale zasa je to tak max.10% našej spotreby, nakupujeme aj od iných ľudí z blízkeho okolia a niečo máme naše, ale to je iba tak na spestrenie (maliny, jahody, ríbezle, černice, egreše, prepeličie vajíčka, prepeličie mäso,...). Keď budeme mať viac času, pustíme sa s mužom do gazdovania🙂.

jana_eyre_2
14. okt 2019

my sme 5ti, dvaja dospeli, tri deti (7,6,3) a minieme cca 450€. deti obeduju cez tyzden v skole, muz v praci 3x do tyzdna.. stravujeme sa viac-menej bez masa (maso robim teraz raz do tyzdna), hlavne miname na zeleninu a ovocie, mliecne vyrobky..

jana_eyre_2
14. okt 2019

@oli18 ja to viem preto, lebo nakupujem raz do tyzdna, iba potraviny a vzdy dokupujem.len to, co potrebujem.. cize robim 4x do mesiaca velke nakupy, iba obcas chodievam.aj mimo toho, vtedy miniem viac.. drogeriu a podobne nakupujem mimo potravin..

mirgenah
14. okt 2019

Sme piati, tri deti 10-13 rokov. Minimálne 500 v obchode na nákupy. Len potraviny. Za bežný piatkový nákup v hypermarkete, ktorý robím raz za týždeň dám vždy cca 70-80€, je v tom aj základná drogéria a potreby pre domácnosť (typu wc papier, prací prášok, papier na pecenie...žiadne zbytocnosti ani oblečenie). Plus každý druhý deň základné potraviny aspoň 10€. Čím sú deti staršie tak je to viac s viac. Lebo už jeden chlieb a 15 rožkov nestačí na víkend 😁 Pokiaľ niečo neskryjem čo potrebujem odložiť napr. pre návštevu, tak mám smolu, zjedia to okamžite.

queen1989
14. okt 2019

@trojnasobnamama ahoj. My sme 5členna rodina-muž, ja, 3 synovia vo veku 8, 4 a 20mes. Starsi sa stravuju v skole v skolke. Náš mesačný rozpočet na stravu je priblizne 500-600€. Najviac minieme za zeleninu, ovocie a maso, inak varim klasicke slovenske jedla a tak 2x mes si doprajeme pizzu.

alex2201
14. okt 2019

Sm 5clenna rodina, deti maju obedy v skole, my v praci s mužom nemame čiže varím skoro každý deň, maso si vyberam z fariem, peciem domaci chlieb, co sa da tak od lokalnych dodavatelov, do restauracii chodime vynimocne a aj tak nase naklady na stravu su v priemere 700-750e mesacne. zmestili by sme sa mozno do nižšej sumy, ale vyberam si co detom dam

janaff
15. okt 2019

najlacnejsie to vychadza pri vegetarianskej az veganskej strave a pestovat si vlastnu zeleninu, ovocie, orechy, bylinky.

tana85
15. okt 2019

@simcika ak smiem reagovat, tak ak by manzel zarabal priemerny zarobok, tak by som musela utahovat opasok. zijeme v BA, maso mame asi 2x do tyzdna, sme2 dospeli a dve malicke deti, a na potraviny dam okolo 800e. nevediem si ucto, ale teda uz len to, ze tu nemas suseda ako na dedine, ktory nieco chova a pestuje a rad si predajom prilepsi. ked chcem priamo od maleho chovatela, tak platim vela, rovnako zelovoc na trhu od pestovatelov je raz tak drahy ako v obchode. za kvalitny kus zakusku necham v cukrarni 3-6 eur, atd atd...stravne v skolke pre 3 rocnu na tentomesiac 58e...to je zivot v BA

simcika
15. okt 2019

@tana85 tak dobre sa mi zdá, lebo aj minulý mesiac sme minuli okolo 650 € a tento mesiac bude ste horší. Keď ideme do yeme lebo tam malej kúpim mäso a minule ze müsli za kilo 15 € a syn to chcel...no tak kupis.. Ale fakt brutal.

tana85
15. okt 2019

@simcika aj sunky v yeme isli hore, kurnik 3.5e za to jedno balenie morcacej. a ano, maso hroza ked nechcem hyzu a akciove z tesca. pre mna je priam nedosiahnutelne prejest len 350-400e

stefit
15. okt 2019

5-clenna rodina minimalne 500_600e

nikadamko
18. okt 2019

Mi sme traja, syn má 2,5roka a minieme v priemere v obchode (vratane drogerie a iné) 350€. A to varim doma,nestravujeme sa vonku vobec, nekupujem zvytočnosti, malemu sladke nieco na von aby mal inak nic take,mam pocit ze stale to iste kupujem...zakladne potraviny vratane mäsa

Strana
z3