icon

Výjde nákup v Lídli lacnejšie ako v iných reťazcoch?

erienka
22. feb 2014

Ak porovnate nakupy jedla v Lidli a inych retazcoch, mate pocit, ze vas vyjdu lacnejsie? Ak ano, tak o kolko? Prave sme totiz mali s muzom mensiu nezdhodu - ja chcem, aby tyzdnovy nakup jedla isiel nakupit do Lidlu, on chce ist do Kauflandu alebo Billy, doteraz sme nakupovali jedlo vzdy tam. Moj najvacsi argument je, ze v Lidli je to lacnejsie a pritom kvalita mnohych (nie vsetkych) vyrobkov je tam velmi dobra. Ale neviem - aku mate skusenost vy? Dakujem za postrehy 🙂

nikawero12
22. feb 2014

@erienka môžem ťa o niečo poprosiť? Mohla by si mi dať vedieť ako dopadol tvoj "výskum" ohľadne nákupu, lebo by ma to celkom zaujímalo. A možno aj ostatné žienky.

simca06022011
22. feb 2014

@katusskaa a co je za tym ze v Rakusku a aj inde nakupis lacnejsie a kvalitnejsie ako v obchodoch na Slovensku? ;)

slaskou
22. feb 2014

inak uvazujem,preco slovenske mliecne vyrobky nemozu byt rovnako chutne,ako tie Lidlove (ceske,nemecke)...a ze mame kupovat slovenske vyrobky,ked to hrozne chuti a je drahe 😖

slaskou
22. feb 2014

@patkobo ked si pozries natierkove maslo Pilos,vyraba ho myslim Agro Tami...Lidl ma svoju znacku,prave ten Pilos

simca06022011
22. feb 2014

@patkobo tak tu smotanu niekedy vyskusaj.. ked uz kupujes RAJO napriklad. Ja tam mlieko, maslo nekupujem ale slahckovu smotanu kupujeme viac menej iba tuto. Nie je dolezite KTO vyraba, ale PRE KOHO, tj kto si to objedna... poznam kooopec slovenskych firiem co si daju "smejdy" povyrabat kadetade a potom to predavaju ako super slovenske (konkretne nejde ale o potraviny, ale neverim ze tam je to rovnako).
Mne napr v lidl absolutne nechutili jogurty a teda nechapem ako ich moze niekto jest, ale to uz je na kazdom...

katusskaa
22. feb 2014

@simca06022011 Nie o tom pisem,to je jasne, ze celkovo pomer ceny a kvality potravin na SVK - hroza. Co sa Lidlu tyka, proste vo mne hloda cervik pochybnosti. Pisala som - chodim, lebo je mi najblizsie, dobre sa mi tam vojde s kociarom, ale polske veci nekupujem, zvysok za ten cas co som na MD, tak uz viem, co kupit a co nie, mam aj odkusane. Vela veci este kupujeme v Milk Agre, hlavne ich mliecne vyrobky, pecivo, chlieb a ked sa mi nepaci zelenina a ovocie v Lidli, poslem mm do Metra.

slaskou
22. feb 2014

@olinaaa tak to uz kto ako to ma daleko,ja mam v okruhu 500 m Lidl,Billu,Kaufland a v ramci prechadzky idem kupit aj tam aj tam...ale to musi byt velmi dobra akcia,40-50 % dole.....

len som chcela poukazat tym mliekom,aka drazoba je v Bille

nikawero12
22. feb 2014

@slaskou nesúhlasím s tvojím názorom, že slovenské mliečne výrobky nie sú chutné. Ono chuť je subjektívny vnem. Mne osobne napríklad oveľa viac chutia zvolenské jogurty ako nejaké nemecké. Niekomu zase chutí niečo iné.

zuzanockamt
22. feb 2014

@simca06022011 lidlovske jogurty vyraba napr. OLMA - ceske mliekarne a oni maju velmi dobre vyrobky a takisto ich vyrabali isty cas aj AGRO TAMI, neviem ci stale

katusskaa
22. feb 2014

nedam dopustit na ich cestoviny, tie nam chutia (okrem nitoviek🙂, pesto - aj zelene, aj cervene. sem tam sunka, parky - Dulano. vajicka u nas maju dvojake - aj SK, aj PL, mozes si vybrat ake chces.

natalienka12
22. feb 2014

Lidl áno, ale nie komplet nákup, my tam kupujeme mlieko a mliečne výrobky, t.j. jogurty (pre nás aj pre malú) smotanu a syry! Super je kráľovský ementál a potom milujem od nich gorgonzolu, na slovenské pomery výborné syry. Tiež kupujeme nátierky, sú lacnejšie a výborné! Občas nejaké sušienky, slané krekery a čipsy, to treba mať doma vždy pre návštevy a väčšinou sa to zje pri TV, takže treba vždy dokúpiť. Tiež kupujeme konzervy, tuniaka, kukuricu, fazuľkovú omáčku s kukuricou (je úplne super na kuracie soté) a chutí úplne rovnako ako tá od Bonduelle. Sem tam kúpim aj nejaké ich čistiace prostriedky. Ja proste Lidl môžem a nakupujem tam často, aj 2x do týždňa. No absolútne tam obchádzam sektor s mäsom a mäsovými výrobkami, jednak cenovo sa neoplatia a s kvalitou balených šuniek a sálam tiež nie som spokojná. Inak okrem Lidla rada nakupujem aj v rakúskom Hofferi, to je niečo podobné ako Lidl.

katusskaa
22. feb 2014

@nikawero12 aj my kupujeme zvolensky jogurt, ale tusim v tlaci nedavno prebehlo, ze sa na SVK nevyraba. najlepsie pre mna su sabinovske, pre mm banovecke, deti zjedia vsetko.

simca06022011
22. feb 2014

@katusskaa nema preco byt v tebe cervik, proste niekto pochopil ako sa robi obchod... ale to je ina debata, sama som toto riesila s nasimi zakaznikmi ROKY ale uz nastastie mame pokoj.. a postarali sme sa, minimalne o to ze ludia v SR USETRIA aspon na tom co my predavame a pritom aj tak zarobime. Je to aj neefektivnost prace v SR, predrazenost VSETKEHO (lebo ked pracujes a kupujes predrazene veci, musi ti to dakto zaplatit) a kope inych veci, ktore sa ku obycajnym ludom vobec nedostanu, elbo o nich netusia (uplatky na kazdom stupni, odmeny, darceky, tlaky na odberatelov a aj nerozmyslanie zamestnancov odberatelov -radsej si zoberieme domov monterky od tej a tej firmy, ako mat o polku lacnejsi material ).. toto je to preco v SR mame oproti mzdam drahe vsetko. Ale zase uz su aj rozhladeny ludia co tlacia na to aby ceny isli dole (bohuzial ich je malo),a le co navymyslame pri potravinach, ked jest musime a kazdy nemoze byt farmar.

nikawero12
22. feb 2014

@katusskaa no to si ma prekvapila. Ja stále žijem v predstave, že tento jogurt sa vyrába vo zvolenskej mliekarni. Ak je to pravda, tak je to škoda, lebo tento jogurt bol stále overenou značkou a už za socializmu patril medzi kvalitatívne najlepšie výrobky.

simca06022011
22. feb 2014

@zuzanockamt ok, mne nejde o to kto to vyraba,ale proste nam nechutia. Vobec. Mali sme ich sice len raz. Ale mlieko a jogurty chodime kupovat domace, ked nie su, tak si ich kupim v bille.

katusskaa
22. feb 2014

@nikawero12 vidis, dezinformujem🙂)) nieco som zachytila, ale zapamatala som si len polku🙂) podla tohto tu:
http://vas.cas.sk/clanok/8300/mliecny-dezert-zv...

sa jogurty robia vo zvolene ale ine dezerty a tvarohove veci sa dovazaju, prepac... ktovie ako to je. ale aj ja ich kupujem.

natalienka12
22. feb 2014

Inak podľa mňa sa cenovo oplatí aj Kaufáč, tam sa dá nakúpiť všetko, ak chceš najviac ušetriť tak kombinácia Lidl + Kauf. Obchádzala by som Billu (najdrahšia), COOP, Terno a Tesco. Občas ideme aj tam, ale väčšinou len cielene na nejaké konkrétne veci v akcii. Potraviny s dlhou spotrebou a drogériu nakupujeme raz za 2-3 mesiace v Rakúsku. Občas Metro (ale tí sa strašne zhoršili) a v našom meste ani nie je, takže ak už cestujeme za nákupmi, tak do Rakúska.

moni244
22. feb 2014

@katusskaa a si zober, že Lidl v Rakúsku je lacnejší a potraviny ešte lepšie 😉

natalienka12
22. feb 2014

A nesúhlasím s tým, že Lidlacka značka PILOS je poľská, to je blbosť, pre Lidl vyrábajú mnohé mliekárne, aj české, aj nemecké aj poľské. Treba sledovať obal a nie všetko z Lidla považovať za poľské.

nikawero12
22. feb 2014

@katusskaa ďakujem za link. To ma ako lokálpatriotku veľmi potešilo, že tieto jogurty sú vyrábané u nás..xi

natalienka12
22. feb 2014

@moni244 súhlasím, dobrý je aj Hoffer, ak už nakúpiť v Bille, tak jedine v rakúskej. Bratislavčania máte výhodu, môžte tam nakupovať častejšie.

moni244
22. feb 2014

baby a čo sa v lidli oplatí je pivo, hlavne ak máte doma chlapov, čo ho radi pijú, ich značka, v plechovke keď je akcia 29 centov a je to nemecké pivo, pre info a potom malinové je dobré. Mňa veľa ľudí odsudzovalo, že prečo nakupujem v lidli, je to lacné nekvalitné, určite po záruke a takéto reči som počúvala a zeleninu a ovocie často nakupujem práve slovenské a české, aspoň u nás ich majú a mrazená zelenina je top u mňa a aj sladké pečivo ako croasanty a záviny

moni244
22. feb 2014

@natalienka12 ale tiež potrebujeme auto, ja som tam nebola odkedy mám malú, lebo nemá pas a my auto, ale v lete sa už chystám 😉

natalienka12
22. feb 2014

@moni244 môjmu chlapovi práveže pivo z Lidla nechutí. A nekupujeme tam ani sladké malinovky (ale tie nekupujeme vôbec, výnimočne pre návštevy). Aj mne kopu ľudí vravelo, aj vraví, že prečo nakupujem v Lidl, že finančne si môžem dovoliť kupovať inde, ale ja som naopak spokojná s kvalitou mojich obľúbených výrobkov.

simca06022011
22. feb 2014

@moni244 inak aj ja som dakedy lidl velmi odcudzovala, chodil tam iba moj otec nakupovat... a nakoniec sme tam vsetci skoncili :P A tie "speciality" kadejake mam tiez rada.

miku1
22. feb 2014

@patkobo Pokiaľ viem, tak zn. Pilos robili tieto české mliekárne - mlekárna Čejetičky, Valašské Meziřičí, Hlinsko, Agricol a Bohušovická mlekárna......

katy2
22. feb 2014

Inak existuje sukromna skupina Lidl... je to tam super, vsetky info, recenzie, skusenosti....
Ak ma niekto zaujem, da sa tam pridat.... napiste IP 😉 alebo priamo adminkam: @edibedi, @demonche alebo @kathy7337

moni244
22. feb 2014

@natalienka12 to malinové nie je malinovka ale pivo, ja som sa naňho namotala v lete, je lepšie ako radler a nám doma všetkým to pivo chutí
@simca06022011 joj špeciality ani nehovor, ten ázijský, taliansky, americký týždeň milujem

natalienka12
22. feb 2014

@moni244 talianske špeciality mňam, hlavne syry, cestovinky ajáj. A dobré sú aj XXL týždne.

natalienka12
22. feb 2014

@moni244 to pivo je desiatka však? O malinovom som nevedela, ale môj muž raz kúpil nejaké Deep a vraj bolo hnusné. Ja neviem posúdiť, ja pivo nepijem žiadne.