icon

Výjde nákup v Lídli lacnejšie ako v iných reťazcoch?

erienka
22. feb 2014

Ak porovnate nakupy jedla v Lidli a inych retazcoch, mate pocit, ze vas vyjdu lacnejsie? Ak ano, tak o kolko? Prave sme totiz mali s muzom mensiu nezdhodu - ja chcem, aby tyzdnovy nakup jedla isiel nakupit do Lidlu, on chce ist do Kauflandu alebo Billy, doteraz sme nakupovali jedlo vzdy tam. Moj najvacsi argument je, ze v Lidli je to lacnejsie a pritom kvalita mnohych (nie vsetkych) vyrobkov je tam velmi dobra. Ale neviem - aku mate skusenost vy? Dakujem za postrehy 🙂

moni244
22. feb 2014

@natalienka12 áno desiatka, nám chutí práve ten Deep a to frčali prosím len na drahších pivách

natalienka12
22. feb 2014

@moni244 môže byť, poviem mu, v lete dobre padne chladené. Mne celkovo pivo nechutí, ak už, tak mi chutia také sladké (muži vravia že babské) likéry, na spôsob baileys.

natalienka12
22. feb 2014

@moni244 vidím, že čo sa týka Lidla si celkom rozumieme, nejdeš do súkromnej skupiny? Ja som už písala tej kočke, čo tam adminuje.

moni244
22. feb 2014

@natalienka12 ja už tam som 😀

moni244
22. feb 2014

@natalienka12 aj taký tam majú a odporúčam, niekedy mávajú capucino liker ako darčekový s 2 pohárikmi, už mali aj banánový, ale tento je top

erienka
autor
22. feb 2014

@nikawero12 jasne, dam ti vediet 🙂

natalienka12
22. feb 2014

@moni244 tak to musím určite vyskúšať

stano4000
22. feb 2014

Ak sa pozrie clovek na to kolko zaplati tak je to plus minus rovnake vsade, podla akcie na to ci to. Ak sa pozrie clovek na to opacne - ci maju ludia robotu vdaka slovenskych vyrobkom ktore sa predavaju v retazcoch, tak najlepsie je na tom asi Coop a potom Tesco. Lidl je na tom najhorsie a kvalita potravin co sa tam predava je otazna. Ja osobne verim najma lokalnym dodavatelom, ktorych sa rokmi overili. Mlieko, jogurty, chlieb, maso, syr sa vyraba priamo doma atd.

kubikovi
22. feb 2014

@moni244
@natalienka12 dáte mi link na tu skupinu, dakujem 🙂

beata79
22. feb 2014

podľa mňa tesco a billa sú najdrahšie, potom kaufland, v lidl nerada nakupujem, lebo my máme radi slov. výrobky 🙂

exupery
22. feb 2014

Co sa tyka masla z Lidlu a smotany,urcite su kvalitnejsie ako ktorekolvek ine...spytajte sa dievcat co pecu,tam je kvalita potrebna,maslo vzdy zahusti a nerozpusti sa a smotana tak isto,nie ako Rajo napr.
Ja chodim na tieto veci prave preto,ze mi to odporucila moja neboha kolegynka,piekla kolece,zakusky a rozumela sa tomu...

nanulik
22. feb 2014

zalezi co v lidli nakupujete, pretoze sortiment je radeny do niekolkych kategorii, vlastne znacky lacne alebo drahe a potom premiove, to su tie co kupite aj v inych beznych retazcoch. takze kto chce vie v lidli nakupit lacno alebo aj dost draho.

katy2
22. feb 2014

@kubikovi to ta tam treba pridat... poziadam o pridanie

anatalia77
22. feb 2014

Tak celkom som,nepochopila preco je sukromna skupinka na temu nakupovanie v Lidli.
Hlavne,ze sem niektore davaju fotky nahych deti,ale o nakupovani zalozia tajnu sektarsku bunku...

moni244
22. feb 2014

@anatalia77 pretože verejnú nám 2 alebo 3 krát zmazali, museli sme to takto riešiť, že vraj to je reklama

anatalia77
22. feb 2014

@moni244 aha.

martuska75
22. feb 2014

No neviem či tam ušetríš (lebo mne sa to rozhodne nedarí 😉 ) ale dá sa tam fantasticky nakúpiť. Už ked sa dá nakupujem len tam. Zavisí aj od toho čo kupuješ. Čo sa týka vyjadrení že vyrobky majú pochybnú kvalitu tak by som povedala "bejvávalo" Tiež som tam pred pár rokmi ani nepáchla teraz napr. šunku , párky, smotanu, zeleninu, ovocie kupujem prevažne tam. Tak samozrejme treba čítať aj zloženie. Odporúčam Dtest s výsledkami tetovania potravín a určite tam budete chodiť nakupovať častejšie.

zara0201
22. feb 2014

Najcastejsie kupujeme krajane sunky vakuovo balene, pozrite si percentualny obsah mäsa- vyse 90%. Kupte slovensku sunku a ma ledva 60%. Myslim ze take sunky a salamy inde nekupite a su vacsinou ceske alebo nemecke.Taktiez parky napriklad.Pecivo je urcite lacnejsie, muka, mlieko a ine zakladne potraviny su porovnatelne. LAcne su zavaraniny, cerealne lupienky pre deti, mrazene polotovary su dobre a tiez lacne. Kupujeme aj tvrdy syr, sladkosti su velmi dobre a lacne. Chodime hlavne na akciovy tovar, vyborne je detske oddelenie.Trochu ma brzdi obmedzeny vyber, ale odkedy beru stravne listky tak urcite tam chodime na velke nakupy. Hlavne tie mäsove vyrobky.

siska53
22. feb 2014

@patkobo nie vsetko od pilosu je polske..ja rada nakupujem v lidli, ale pred niekolkymi rokmi som tam teda ani nevkrocila..teda len raz a veelmi dlho trvalo, nez som sa odvazila. Mne sa ten ich tovar pozdava, nekupujem vsetko, ale ked to casto vychadza lacnejsie, nez v jednote (kde casto natrafim i na tp ar po zaruke,ci tovar plesnivy, uz som viackrat musela jednotakov upozornovat).. Aj detske veci maju kvalitou dobre a cznou viac ako prijatelne.

veverka24
22. feb 2014

Tiez mi pride mliecko lepsie ako z inych obchodov, kupujem aj strukoviny, cestoviny, ovocie a zeleninu, ovocne musli je vyborne, sunky a najnovsie syr milbona je celkom dobry, treska a losos su super, kupujem aj mrazene listkove cesto a priatel lubi smotanove nanuky..
Vatove tampony a kuchynkse utierky 3 vrstvove su super

bezaz
22. feb 2014

@exupery som sa minule pobavila, kupila som v lidli kyslu smotanu Pilos, a len tak sme sa cosi s kolegynami bavili, ci to je teda polsky vyrobok a pozriem na vyrobcu a ze Rajo Bratislava, skoro som odpadla 😲 😲 😲

janasim
22. feb 2014

@katy2 ahoj prosim pridaj ma do tej skupiny lidl sukromnej chcem si precitat skusenosti

kofoluska
23. feb 2014

@erienka Chodime nakupovat do Tesca, Hypernovy a Lidlu. V Lidli by som ale tyzdnovy nakup ja osobne nespravila, pretoze nie vsetko, co tam maju zodpoveda mojej predstave o kvalite. Ovocie a zeleninu tam nenakupujem, ale to ani v Tescu ci Hypernove. Chodim na trh a za tie roky uz tam poznam tych, co maju vlastne ovocie a zeleninu a neberu z rovnakych velkoskladov ako hypermarkety.
Co v Lidli kupujem je pecivo, sunka, parky, syry, jogurty, tvaroh, ryza basmati (najlepsia cena), vlhcene utierky pre maleho. aj veci ako prasok do peciva, vanilinovy/skoricovy cukor, muka, olivovy a obycajny olej. Mavaju tie akcie ze japonsky tyzden, grecky tyzden a podobne. To sa idem vzdy pozriet, co doviezli a obcas z toho nieco kupim (najcastejsie olivovy olej).
Pomer cena - kvalita u potravin, ktore v Lidli kupujem je vynikajuci. Ked si porovnam povedzme Dulano lahodkove parky (obsah masa 87%) s akymikolvek lepsimi parkami v inom hypaci - tak su lacnejsie a obsahuju ovela viac masa ako to, co sa kdekolvek inde predava. Sunka detto. Syry tvrde aj zrejuce maju tiez za vyborne ceny a pritom to nie je nijaky sunt.
Takze ja by som suhlasila aj s Tebou aj s Tvojim manzelom - su veci, ktore su v Lidli vo vyssej kvalite a za lepsiu cenu, ale su veci, ktore by som tam jednoducho nekupila. 🙂

ssslnieckooo
23. feb 2014

@moni244 Moni pls pridas aj mna do tej sukromky? Ak teda mas tu moznost 🙂

moni244
23. feb 2014

@ssslnieckooo napisem moderatorke

adkap
23. feb 2014

vidim ze tu uz bolo popisane vsetko tak moja postupnost nakupovania od najlacnejsieho po najdrahsi retazec.... Kaufland, Lidl, Jednota, tesco, billa, hypernova.... do poslednych dvoch chodim minimalne alebo vobec 😉

babulka82
24. feb 2014

@erienka no čo ako dopadol prieskum? 😉

ja osobne najradšej nakupujem v lidli,v kauflande to nenavidim a sa mi zda že zaplatim viac hlavne ked niesu tie veci v akcii.Coop jednota je drahšia ale maju velky vyber pečiva (nie mrazeneho) ale tovar sa mi zda kvalitnejši ako inde,podla mna maju lepšie sklady a nie plechove budy ako ostatne retazce.Inak mne sa osvedčilo nakupovat častejšie a nie do zasoby,sice chodim do obchodu viacej ale kupim vždy len čo potrebujem a teda tym minimalne vyhadzujeme a všetko sa vždy popapa. 🙂

@moni244 aj ja chcem do tej skupinky sukromnej ak možem. 😉

erienka
autor
24. feb 2014

@babulka82 este som zatial nemala moznost ten test dokoncit, ale tesim sa na vysledky🙂

libela
24. feb 2014

ja nakupujem v Lidli už aj z toho dôvodu, že ak som šla do Tesca, minula som na jeden nákup, kde som síce kúpila aj nejaký textil, okolo 140€, teraz nakupujem viac v Lidli a priemerne tam miniem okolo 70€. A aj výrobky mi celkom chutia, aj keď sa snažím nakupovať viac slovenských výrobkov.

greg22
27. feb 2014

@erienka Týždenný nákup vyjde lacnejšie v Lidli, ale treba sledovať aj letáky iných predajní a najmä akcie. Jednotlivé akcie a bežné ceny je potrebné porovnávať a keď si to človek nepamätá, radšej ceny písať na papier. Častokrát sa totiž stáva, že sú ceny iné ako v letáku, lebo predajcovia si myslia, že ľudia z nepozornosti a pri náhlení si nevšimnú, že platia viac. Lidl má veľmi veľa výhodných vecí, ktoré sú kvalitné a cenovo priaznivé. Ak nekupujete všetky známe značky z reklamy, ale ich "príbuzných" z Lidlu ako napr. Pilos, tak Vás to častokrát vyjde lacnejšie a chuť a kvalita je porovnateľná alebo rovnaká. Treba len vyskúšať.