icon

Výjde nákup v Lídli lacnejšie ako v iných reťazcoch?

erienka
22. feb 2014

Ak porovnate nakupy jedla v Lidli a inych retazcoch, mate pocit, ze vas vyjdu lacnejsie? Ak ano, tak o kolko? Prave sme totiz mali s muzom mensiu nezdhodu - ja chcem, aby tyzdnovy nakup jedla isiel nakupit do Lidlu, on chce ist do Kauflandu alebo Billy, doteraz sme nakupovali jedlo vzdy tam. Moj najvacsi argument je, ze v Lidli je to lacnejsie a pritom kvalita mnohych (nie vsetkych) vyrobkov je tam velmi dobra. Ale neviem - aku mate skusenost vy? Dakujem za postrehy 🙂

Strana
z5
lady511
18. máj 2014

@winona24 suhlasím s tebou,, tiež kedysi som nemusela LIDL..ale dnes len tam 🙂 ...kedysi TESCO ..ale to sa nedá porovnat..hlavne zelenina,mliečne vyrobky,, aj drogéria je na dobrej urovni,,takisto malej som tam kupila velakrát oblečenie a bola som spokojná ,,ako som počula čo robia s mäsom z tesca chcelo sa mi tičkovať 😖

homola
28. máj 2014

Tiež sme mali predsudky voči Lidlu, ale v poslednej dobe nedáme na Lidl dopustiť. Majú tam fakt kvalitné mäsové výrobky, aj ovocie a zeleninu. Smutné je, že tam nájdeme naozaj málo slovenských výrobkov a celkovo aj sortiment je v porovnaní napr s TESCOm menší. Ale inak čo sa týka pomeru ceny a kvality vybraných výrobkov je Lidl fajn

domincek
28. máj 2014

My sme zacali chodit do Lidlu a sme spokojny. Ako uz pisali niektore baby, tak ked tam ideme kupime len to co potrebujeme a nie zbytocnosti, ked sme isli napr. do Tesca cestou sme nahadzali do kosika aj to co sme vobec nepotrebovali, cize tam uz chodime pomenej. Kvalita potravin v Lidli sa mi zda dobra, ba dokonca lepsia ako v ostatnych obchodoch. A cena nakupu je oproti cenam v inych nakupnych retazcoch nizsia. Teda aspon ja ked som si to tak prehodnocovala, ze nakup co sme spravili napr. v Tecsu bol v Lidli o dost lacnejsi. Neviem, cim to je, ale u nas je to tak. A o Bille ani nevravim, tam je to podla mna este viac drahe. Cize my sme s Lidlom spokojny. Dost sa vysvihol za posledny rok . 🙂

22beba
28. máj 2014

ja ked možem idem len do lidla 🙂 nie je to tam chaotické ceny su super plus mám rada tie zahraničné týždne 🙂 aj plienočky kupujem len tam aj vecičky pre maleho 🙂 oplati sa ... a ci lacnejsie? no ako čo ale da sa tem pekne nakupiť aj lacno 🙂

sharmana
28. máj 2014

Nechodievam do Lidla často, voľakedy som ho obchádzala. Teraz vidím, že mliečne výrobky sú dobrej kvality a cena je výhodná, tak isto chladený losos, bola som s ním velmi spokojná. Ale melon som tam kúpila pred dvomi dňami otrasný, celý na vyhodenie 😝 Je to možno náhoda, ale toto ma vie proste naštvať, lebo to nestojí euro. Mohli by kontrolovať ovocie, ktoré nakupujú.
Keď si človek nájde svoj sortiment, ktorý mu tam vyhovuje, vyjde to lacnejšie než v iných reťazcoch, avšak nenakúpi tam človek všetko čo potrebuje.

meluela
28. máj 2014

Ja mam skusenosti len s lidl cukrovinkami ktore sa ku mne dostanu a to je cisty hnus, nech sa snazim akokolvek a mam rada osoby od ktorych som ich dostatala .. niekedy aj podla zlozenia by mali byt ok, ale nie su ... chut presladena, umely tuk ... takze predsudky nezmizli akokolvek sa lidl ich snazi rozbit masivnou reklamnou kampanou (mimochodom dava na reklamu najviac zo vsetkych retazcov na slovensku).
Radsej nakupujem v hoferi, to je sice tiez diskont, viac menej konkurencia lidlu v tom istom segmente a nerobim si ani u nich iluzie, ale ma to jeden rozdiel - maju trosku narocnejsich klientov a lepsiu legislativu, takze si musia davat viac pozor a tiez maju slusnu ponuku bio sortimentu za rozumne ceny. Nebio veci maju ceny castokrat vyrazne nizsie nez sk, a to hovoriili aj ludia ktori maju zistene ceny aj v lidli. Na vacsine produktov sa da dopatrat odkial presne pochadzaju a pri beznych a sezonnych surovinach je to spravidla z okolitych regionov (zelenina z marchfeldu a pod.). Billu uz len nudzovo, tesco donasku domov ked nestihneme inak nakupit, zeleninku a ovocie v sezone z trhu i ked tam su tie ceny niekedy tiez dost vysoke 😒 . Lidl ma proste nepresvedcil a ked si niekto moze dovolit dat tolke miliony do reklamy a pritom sa tvari ze je lacny, niekde sa stala chyba a kedze nepredpokladam ze si majitelia dobrovolne ukrojili zo svojich ziskov, tak to tipujem na tu kvalitu potravin, resp. okolnosti za akych boli vyrobene.

kikushka2386
28. máj 2014

Ja som s lidlom max spokojna.skoda ze niektore veci tam nedostat kupit.na porovnavanie nakupujeme raz tyzdenne väcsi nakup okolo 60-70 eur a cez tyzden drobnosti.nakup mame plny kosik a napriklad v tescu za 50 eur pomaly nic v kosiku.len v lidli nakupujeme okrem potrieb pre zvierata ako piliny a zradlo pre zajace tie kupujeme v tescu.s kvalitou som tiez spokojna

adus123
2. jún 2014

@katy2 ..prosim pridaj aj mna do skupiny...dakujem. 🙂

dendy1
2. jún 2014

@sharmana ja som melon v pohode minulý rok vrátila....bez slova vrátili € 🙂

ferkos
26. jún 2014

Tak podla mna je porovnavat Lidl a Billu hlupost, je to miesanie jablk z hruskami. Bila je supermarket a Lidl je (mal by byt) typicky discounter. V Bille/Tescu je to krajsie ci uz interier, stedrejsie hospodarenie s miestom, dba sa prezentaciu tovaru, kdezto v Lidli je to sucho nahadzane na paletach napchate do regalov/mrazakov/chladiacich boxov. Otazka, ste ochotny zato platit navyse ? To si musi kazdi sam zodpovedat a spravna odpoved nato neexistuje 🙂 .
Ked je natresk tak si pravdepodobne v Lidli pockate o nieco dlhsie ako v Bille kvoli mensiemu poctu personalu. V Bille ma clovek urcite vacsiu moznost nakupit znackove produkty a produkty z reklamy. Mnoho produktov v Lidli najdeme ktore su identicke so znackovymi (vyrobene v tej istej fabriky, za toho isteho procesu a materialov, no v inom obale. Da sa to zistit isteho useku cisla ciaroveho kodu (nechcem teraz zavadzat nie som si presne isty ako to funguje). Co sa tyka sortimentu tak ten je nepochybne omnoho rozmanitejsi napr. v Tescu.
Ja osobne chodim do Lidlu (a inych discountov) nakupovat kazdonne potraviny (od mlieka cez ryzu, ovocie, zeleninu, maso, toaletny papier ....). S kauflandom som mal velmi neprijemnu skusenost na ten som zanevrel a nic ma nelaka ich sluzby zacat znova vyuzivat, CBA/Jednota nemam poruke. Druhou najcastejsou volbou je Tesco ked sa vyberam kupit nieco specifickejsie napriklad oblubeny druh piva ci sampon ktory v Lidli proste nedostanem.
A co sa tyka cenoveho rozdielu, nemozem sice hovorit za Slovensko, ale v Rakusku je rozdiel medzi priemernych tyzdennym rodinnym nakupom v Lidli a Bille 28-33%, rozdiel ktory kazda penazenka pociti 🙂

moni244
26. jún 2014

@ferkos no neviem do akeho Tesca chodis ty, ale u nas sa urcite nedba na prezentaciu tovaru, ovocie a zelenina casto vybrakovane z par zhnitymi kuskami, tovar rozhadzany, chaoticky, vsade palety a nedolozeny tovar

rainee
26. jún 2014

My tiez chodime do lidla, podla mna je tam urcite lacnejsie a s potravinami som tiez spokojna, len vzdy pozeram aby neboli polske 😉 najotrasnejsia je billa, draha, vela veci po zaruke, polozhnite OZ 😝

dendy1
10. júl 2014

@ferkos v mnohom s tebou súhlasím (kaufland nemám po ruke a billu celkovo tak nejako nemusím) ale teda u nás sú pokladne v lidli omnoho pružnejšie ako v bille 🙂 tam je to katastrofa - aj malá rada a trvá to večne, kým sa dostanem za pokladne

winka99
10. júl 2014

podla mna ani lidl, ani tesco, ani billa
ja najlepsie a najlacnejsie nakupim vo fresh-i 😝
a kedze tam nemaju ziadny iny sortiment okrem potravin a par kuchynskych potrieb, tak ani ma nelaka kupovat zbytocnosti
ale fakt za priblizne rovnaky nakup vo freshi dam 12 €, kym v tescu pod 20€ sa nikdy nepodari
a maso tam nekupim uz nikdy, radsej sa stanem vegetariankou 😀

blahowoman
10. júl 2014

Ahoj. My mame hned vedla seba lidl a tesco male. V Lidli velmi rada nakupujem. Maju tam skvele vyrobky a super ceny. Minule som tam kupila velky Vanish za 7€ pricom vedla v tescu bol za 10€!!! Taktiez parky. Mam 2r syna a tomu parky jedine Viedenske so syrom! Su drahsie ale maju vysoky podiel masa ,co nemaju ziadne ine parky ked sme just kukali na ,kinder parky, balene v tescu. Ludia to bol za humus to zlozenie a ze kinder. Maso balene tam kupujem tiez,lebo v tescu za pultom som kupila a z 1kg pliecka som vykrojila 200g mastneho. V Lidli je ciste opracovane masko. Zelenina a ovocie ma tiez nikdy nesklamalo. Jogurty ich znacku len biely Pilos ten je skvely,inak kupujeme zvolenske. Maslo super aj syry,ryby. Sladkosti su tiez fajn. Teraz mame v oblube dobosky volaju sa Apeninky-kokosove,mliecne,kakaove a lies.orech. Su lacne,ale chutou skvele. Pecivo to co tam pecu uz nekupujem,ale kupujem tam klasicky chleba. Aj my ked potrebujeme napr.bonduel kukuricu ideme do pkauflandu a nakupime to,co v Lidli nemaju. Billu uplne obchadzam aj Jednotu. Na moj vkus su drahe.

beeee
12. aug 2014

@katy2 mozem poprosit o pridanie do sukromnej skupiny? dakujem

Strana
z5