Zamietnutie úveru kvôli tipovaniu v SLSP?
Zdravím chcem sa vás opýtať bola som ziadat o uver spolu z ručiteľom uver neschválili kvôli tomu že tam boli nepovolené transakcie kvôli tipovaniu . Platí to aj v iných bankách alebo len v sls ? Ďakujem za každú odpoveď
Pýtam sa či môžem ísť žiadat do druhej banky
@sasulka1111 Pozri, pokial si potrebovala rucitela, tak to je asi take "na hrane" a vtedy si myslim, ze to tipovanie zavazi (urcite to sleduju viacere ak nie vsetky banky... aj v sadozbnikoch to castokrat znevyhodnuju ako tranzakciu s poplatkami)... takze to mohlo rozhodnut nakoniec...
Bud netipuj alebo tipuj cez mobil... tam to nevidia 🙂
Ano sleduju to vsetky banky, znizuje to bonitu a spolahlivost ziadajuceho.
@zic A cez mobil nerobis dotaciu hracskeho konta? 🤦♀️
@sasulka1111 O tiperskej historii vie len banka, v ktorej dane transakcie prebiehali. Avsak, ak ti uz uver zamietli, tak zapis o zamietnuti mas uz zapisany v uverovom registri 🥴.
no už ti inde neschvália len kvôli tomu, že v slsp ti neschválili
Všetky banky to tak majú.Stači že stavkuješ cez inernet alebo mobil alebo ked chodiš na pobočku teraz ked sa chceš zaregistrovať musiš mať OP pri sebe a ona ho da do počitača.A už o tebe všetci vedia.
@alickapusinka Myslíš že v iných banke my uver neschvalia ? Ved každá banka má iné podmienky pokiaľ viem poznám prípady ktorý takto tipovali a tiež v inej banke mu uver schválili .
@dadis takže v inej banke my neschvalia ?
@sasulka1111 to je dobré, že takým čo tipujú neschvaľujú už úvery, lebo by sa zadĺžili donekonečna.
@sasulka1111 joj ked tak pekne hovoris aj s kockou v banke pri ziadosti, jasne ze ti uver neschvalila.
@sasulka1111 pozri počitače sú všade prepojene s každej banky takže nemyslím si.Podľa mna to vyhodnotia že pre úver a pôžičku si rizikova.
@sasulka1111 a to vám povedali v banke, že kvôli typovaniu? Manžel má účet v slovenskej sporiteľni každý mesiac typuje. Schválili mu hypotéku a potom aj spotrebný úver.
@lucia11kob zrejme manžel má príjem, ktorý neohrozí tipovanie. Autorka potrebuje ručiteľa na pôžičku, tak príjem bude na hrane.
@sasulka1111 veľmi ťažko povedať. Banka by mala komunikovať len 3 dôvody zamietnutia - že klient neprešiel overením príjmu cez SP, že klient neprešiel úverovým registrom pre akýkoľvek dôvod a pre interné rozhodnutie banky, kde sú všetky dôvody, pre ktoré klientovi neposkytne úver. Aj keď častokrát hlavný dôvod banka uvedie. Napr. v tvojom prípade to môže byť kvôli stávkovaniu, lebo to malo najvyššiu váhu pri zamietnutí, ale môže byť za tým aj kombinácia viacerých dôvodov, ktoré by vedel vyhodnotiť len schvaľovateľ.
Takže ťažko povedať, či úver bude zamietnutý aj v iných bankách, ale s najväčšou pravdepodobnosťou k zamietnutiu dôjde.
@gab1sol Bola som v poštovej vraj by nemal byt problém uvidíme.
@lucia11kob áno povedalo kvôli tipovaniu každá banka má iné podmienky . Práve preto sa pýtam pretože brat tak isto tipoval tiež zašiel do inej banky a tam mu uver schválili.
@ekira1 Brala som už uver s ručitelom teraz ho chcem refinancovat .
@sasulka1111 je dôležité aj ci ide o spotrebný alebo hypotekárny úver...cize je to KO kritérium.. ALE nie neriešiteľné...záleží v akej banke mas účet- tam vidia aj výpis z účtu hneď- v iných bankách si nemusia pýtať vypis z uctu....ak mas otazku kludne sa pytaj
V tatra banke tiež neschvalia a Prima banka to tiež sleduje. Problém môže byť skôr v tej už zamietnutej ziadosti. Všetky takéto žiadosti idú do SRBI a všetky banky vidia zamietnutu žiadosť.
@janulikt84 v sls som mala spotrebný úver mam účet aj v poštovej banke tam by som chcela dat refinanc alebo ziadat nový.
Lehota na podanie novej žiadosti po zamietnutí je min 4mesiace. Záleží od banky.. A tipovanie dosť závaží pri schvaľovaní žiadosti
@lucia11kob gramatika
No ,neviem,ja sem tam pošlem na fortunu 5€,sem tam podám,raz za dva mesiace ,niekedy 2x za mesiac,ale hypotéku som dostala.netipujem pravidelne a žiadne vysoké sumy...Skôr so synom vieme raz za čas zatipovat.Ale nikde mi nepovedali ,že by toto bol problém.hypoteku som brala z UniCredit.
@zuzik1407 Ja som na nato pýtala v poštovej my povedali že teraz toto sledujú od nového roka . Ale podala som žiadosť uvidíme čakáme🙂
@veronika150999??????
@lucia11kob typ auta, tip na výhru.
@sasulka1111 v dnešnej dobe to už sledujú všetky banky. Pokiaľ človek tipuje hneď vyskočí ako rizikový a úver je zamietnutý.

Podľa mňa v každej, nám skoro neprešiel úver kvôli tomu že som ako študentka šla raz z kartou do debetu 🙂 čiže banky majú všetko podchytené.. bolo to pár centov