Zdaňovanie prevodov: Platby len v hotovosti?
Registrujete snahu koalicie o zdanovanie prevodov? Vyplat, nakupov. To co budeme, platit vsetko v hotovosti? V Madarsku to uz takto funguje. To nikomu nevadi??
@mimirka32 dakujem, ze ma povazujes za mudreho, zial ja som uplne obycajny clovek a preto tvojej poziadavke zamerne nevyhoviem, kedze necerpam z FB, lebo tam ani nemam a nemal som nikdy konto. Verim vsak, ze k3d sa trosku posnqzis, tak spolu aj s
@rusalinka najdete napriklad oficialne domeny statnych uradov a organov, ako aj pripadne ine zdroje, ktore poskytuju informacie a nie domienky.
@egonsk aplikovateľné aj na teba. Dostal si iný názor a už to ho nikto nevyvrati. Veľmi smutné...
@katies0410 doloz mi realne fakta a nazor mozem zmenit.
@evcagabi veď to , tak som si vydýchla , keď pellegrini bol inaugurovaný , už máme mier a pokoj 🙄
@egonsk na čo konkrétne?
Mam dve moznosti. Bud to vypustil niekto, kto o tom vie a nesuhlasi, alebo skusaju, ako ludia zareaguju. Ked uvidia, ze zle, tak nic take sa neplanovalo. 🤷
@katies0410 ty si reqgovala na mna a moj nazor, tak ty musis vediet ktory to bol a teda ktory by som podla teba mal zmenit. Lebo inak tvoja veta bola len nezmyselnym utokom na mna, kedze postrada podstatu.
@egonsk vieš, normálne mám pocit, že debata akéhokoľvek druhu by bola zbytočná. A aj keby ti dáme hoc aké informácie a zdroje, nebral by si to do úvahy. Ale to je v poriadku. A preto ti iba prajem pekný víkend
@katies0410 dakujem, aj tebe prajem pekny vikend a akceptujem, ze priznat si u teba pravdu by bolo ako uznat si nejaku porazku, preto si sa vykrutila radsej. ok aj to je riesenie a postoj.
@egonsk nie, len som usúdila, že venovať úsilie a čas niekomu, koho nepoznám a vôbec ma nezaujíma, nemá vôbec význam.
@katies0410 ok, tak kludne do buducna nemusis ani uvodnu reakciu dat a vyhnes sa tym aj pripadnej reakcie dotycneho... 😁😉
@ciernysokol Keďže už máme DPH - daň z pridanej hodnoty, nebude to dodatočné zdanenie v podstate ako druhá DPH? Čiže vlastne dva rovnaké typy dane za jednu transakciu? Mne to vôbec nedáva logiku.
Oni tu budu operovat tym, ze takto vezmu vietor z plachiet bankam, aj ked realita, ktoru chcu vidiet je niekde inde. A ich volici este stale nepochopili, ze toto bezbrehe rozhadzovanie budu platit nase vnucata.
Skoda, ze dosledky tohto cinu sa nebudu tykat iba ich volicov, ale nas vsetkych. Mozno by to niektorym pomohlo prebudit sa
@fido69 toto je nad jeho chapanie, zial. Ta strasne zla EU caka, ako budeme konsolidovat, a ked nam vezmu peniaze, ktore nam davaju, tak si nasa vlada povie, ze nevadi, my si vystacime, alebo len otocime hlavu na vychod🤦.
Agentury znizili Slovensku rating, ale bezni ludia to budu spochybnovat🤦
Kto ma cas riesit nejake dane, korupcie a pustenych zlocincov z vazenia popri nakupovani lacnych potravin a pohonnych hmotach v mieri v krajine, kde sme uspesne prebili 72 pohlavi? 🤡
Vďaka Bohu za blahu .... Už som si myslela , že ti smeráci nič nerobia: 10. Ja budem pôsobiť v zahraničnom výbore a chcem rozvíjať normálnu priateľskú spoluprácu s krajinami BRICS, ako aj s Kubou, Venezuelou, Palestínou či Vietnamom.
11. Bude mi cťou rozvíjať dobré vzťahy s Ruskom aj Čínou. A budem spolupracovať s každým, kto chce mier.
@egonsk rozlisujes ty medzi nazorom a faktom? Fakt je to, ze pre beznych obcanov to (asi) nezavedu, zavedu to pre firmy. No a nazor (moj nazor zalozeny na empiriii) je ten, ze aj ked to zavedu "len" pre firmy, tak ci tak je to zderstvo, lebo zvysene naklady firiem zaplati v konecnom dosledku koncovy zakaznik, takze systemom padajuceho exkrementu, ktory v ekonomike funguje a vzdy fungoval a je velmi nepravdepodobne, ze by niekedy v buducnosti nefungoval, to zaplati obycajny clovek, bezny danovy poplatnik, aj poberatel davok od statu. Presne tak ako systemom padajuceho exkrementu sa do urokov preniesol pred par rokmi iny smeracky genitalny napad, nazyvany bankovy odvod,
No ozdravenie ekonomiky a verejnych financii vlady zvysuju vymozitelnost dani a odvodov, zabezpecia, ze paltit dane a odvody sa opleti, ze z toho plynu pre fyzicke aj pravnicke osoby vyhody. Len vlada, ktore pre vlastnu neschopnost nevidi dalej ako na koniec aktualneho obdobia konsoliduje verejne paniaze a statny rozpocet vyrubovanim dalsich a dalsich dani.
@jednoduchomaria89 konsolidacia verejnych financii= vytiahnutie viac penazi z vreciek ludi.
Potrebujú nájsť dodatočných 1.4 miliardy €!!! Banky už zdanili, monopoly tiež a ešte stále im chýba nekonečno. DPH nezvyšia, pretože voličom sľúbili, že to neurobia.
Takže zvyšia resp. zavedú nové dane, ktoré už budú musieť zaplatiť aj ich voliči. Jedine, že by zaviedli daň zo vzdelania. To by sa ich voličov vôbec nedotklo. 🤔
No, plánujú ušetriť 1,5mld ale vyzerá to tak že budú musieť nájsť ešte ďalších 1,5mld...
https://www.aktuality.sk/clanok/pFKKA9e/statni-...
@katka700 inak, musim len suhlasit. Kazde jedno slovo.
A odkiaľ sa vlastne zobrala táto informácia, že sa majú zdaniť prevody peňazí?
@misinka0611 Nespamataju,lebo ich volici tu tupci. Vies,co na to povedal ich volic? Ze dobre,ze zdania,lebo treba podnikatelom zobrat,ved sa vyvazaju na drahych autach,majú majetky.... Oni si neuvedomuju,ze ide o nas vsetkych a nielen vyssiu vrstvu. Ficovolici to je banda dutych,zakomplexovanych, ubohych ludi,ktori nerozoznaju klamatvo a manipulaciu od pravdy.

A hlavne ........ Nezabudnite!! Oni predsa nevyhrali voľby na to aby za štyri roky išli preč.
Karafiáty máte posadené? Vlajočky do okien pripravené?