icon

Ženy majú možnosť privyrobiť si, no stále sa sťažujú

mariapuskasova
23. máj 2015

Uz mi to nedalo. Vela zien tu pise ako si privyrobit alebo ako usetrit... keby naozaj chceli tak maju dost penazi... a to kazdy.... ponuka prac je nekonecna no baby najprv by ste museli chciet. Niekto tu pise ze uz nema ani na to najpodstatnejsie no ked mu napisete ako sa da zarobit tak vam povie ze on na to nieje... ako sorry keby som sa mala tak biedne ako niektore pisete tak berem hned prvu ponuku ktora mi pride pod ruku... nehovorim ze v dnesnej dobe je to lahke ale za vyskusanie nedam nic... mozno si teraz povie mnoho z vas ze jej je dobre ma penazi... no nemam zijeme z 800 eur a mame hypoteku a aj pozicku no nestazujem sa hladam a robim co mozem... no hlavne sa nestazujem a ked mi dakto ponukne nieco nepoviem ze na to niesom... ako fakt uz nechapem sme narod co sa vie iba stazovat a nic pre zlepsienie nevieme urobit... som s toho normalne vytocena kazdy sa iba stazuje a nik nic nerobi.... 😠 joj boze...

moni244
25. máj 2015

@diablikovci má pravidelnú, proste keď skončí o druhej, skončí o druhej, ak ťahá nadčas, to je ďalšia osmička, čiže to vie dopredu a tú si dáva vtedy, keď ja nerobím

emma_932
25. máj 2015

dievcata... necitala so vsetko, len par prispevkov, a som rada, ze sa tu najdu aj taketo mamicky. Lebo ked som zacala pisat o privyrobeni si na materskej, skoro ma ukamenovali, citila som sa ako ufo...

evening_star
25. máj 2015

Nesúhlasím s tvojím príspevkom. Aj u mňa sú profesie, na ktorých ponuku by som povedala: "to pre mňa nie je". A to nie je preto, že by som mala pocit nadradenosti. Náhodou, mám vysokoškolský titul, a tiež som rok robila v domove soc. služieb a umývala zadky 80-ročným ľuďom, a v pohode. Tiež by som s kľudom zobrala prácu upratovačky, skladníčky a pokladníčky, mne sa nič také neštíti. Ale profesie, "na ktoré nie som", a ktoré by som skutočne nevykonávala ani kebyže iná práca nie je, sú napríklad takí tí vnucovací poisťováci, alebo niekto na telefóne, kto dostane zoznam čísel, a teraz každému volá, a presviedča ho aby si po A) kúpil bambusové ponožky, po B) zobral najvýhodnejšiu pôžičku alebo po C) prešiel k ich operátorovi. Na to skutočne ja nie som, som introvert, nemám takú povahu, aby som presviedčala ľudí do niečoho, s čím ani ja nie som stotožnená, a nemám istotu, že by to pre nich bolo dobré. Na takúto profesiu nemám svedomie. Takže si celkom viem predstaviť situáciu, že v obore sa niekto nezamestná, pozície pokladníkov sú obsadené študentami, a calloperátora robiť nebude, takže je nezamestnaný. Ja nikoho neodsudzujem ako ta, že ak nemá peniaze, je lenivec. Nie vždy to tak je.

libka1
25. máj 2015

@mariapuskasova aj ja mam kamaratku co ponuka kozmetiku, obcas si aj nieco objednam, ale nebavi ma ze este ja sa citim neprijemne ked si nic objednat nechcem 😉 preto som radsej ked mi nikto nic neponuka. Ked nieco chcem kupit spytam sa sama... Ty ani netusis co vsetko sa premelie hlavou ludom ktorym to ponukas a co si v skutocnosti myslia 😝

dai
25. máj 2015

@libka1 ale ked potrebujes zarobit tak ti to moze byt jedno co si ini myslia... aj tak nebudes pre inych ludi nikdy dostatocne pekna a dobra a aj tak ta budu ohovarat aj ludia ktori ta absolutne nepoznaju... Neviem, mne pride divne sa nechat aj v dospelom veku ovladat cudzimi ludmi - hlavne ked riesim existencne problemy...

libka1
25. máj 2015

@dai nemam na to povahu, s tymto by som mala problem aj keby som zdochynala hladom... nerada komunikujem s ludmi, predstava ze im mam nieco ponukat je pre mna desiva a pravda je aj to ze som nikdy existencne problemy neriesila... tazko povedat keby nejake mam ako by som zmenila nazor... zatial mam pocit ze toto by som nedala urcite 😅 nie je pre mna prvorade co si o mne ludia myslia, v tomto smere som vyznavacom spolu s mojim manzelom filozofickeho smeru mamvpi..zmus 😀 ale je pre mna dolezite aky mam zo seba pocit ja sama, a z tohto by som mala velice zly...poviem to jednoducho, radsej by som umyvala verejne hajzliky...
kto s touto pracou problem nema mi nevadi, pokial ma nejak vyslovene neobtazuje, su povahy co sa na to hodia, dokonca to vedia robit s graciou, mame takeho poistovaka co nam vsetko poistuje, u neho nemam pocit ze je vlezly, aj ked v skutocnosti je, ale tak elegantne...

dai
25. máj 2015

@libka1 ja som robila obchodnika 3 roky - teda nie takeho co inych otravuje... ale sama som bola prekvapena kolko som sa v tej praci naucila, kolko vnutornych barier v hlave zrusila, kolko veci som sa naucila prehliadat - tiez som si myslela ze to nedam... ( ja som musela lebo som potrebovala z niecoho zit v ba bez supportu inych ) - ta praca ta podla mna velmi posilni a ako hovorim, nauci komunikovat, argumentovat - ako ty pises ze z tvojho poistovaka nemas pocit ze je vlezly - presne takto by mal spravny obchodnik komunikovat - aby si nemala pocit ze ta do niecoho tlaci a ty jeho vyhladala lebo on dobre svoju pracu prezentuje - ked to tak nie je a clovek ma pocit natlaku tak zial ten obchodnik az taky dobry nie je...

moni73
25. máj 2015

@mariapuskasova pises "ja som nepisala ani o jednej tu ale o tych co osobne poznam...". precitaj si este raz svoj uvodny prispevok "vela zien tu pise", "niekto tu pise", "ako niektore pisete" 😉 ! a uz len jedna poznamka, si predpokladam na rd, tj. 200e, 23e rodinne pridavky, manzelov zarobok a nejako nevidim priestor pre tie "pekne peniaze", ktore si predajom zarobis.... kedze mate spolu 800; ale ok, bud spokojna a neries co ta nepali

libka1
25. máj 2015

@dai to beriem, mozno by som bola sama zo seba prekvapena.. kazda skusenost je dobra a moze velmi obohatit...
ked som skoncila skolu a hladala som pracu stale ma oslovali len poistovaci co pod seba hladali ludi, mozno aj preto mam voci tomu odpor... nevies najst pracu a tuto ti stale niekto nuka, pre mna znak ze nieco nie je v poriadku...
inac ano, za tym nasim poistovakom uz chodim v podstate sama, narodi sa dieta, oslovim ho, vymenime auto, oslovim ho, potrebujem prehodnotit poistku na byt, oslovim ho... nepotrebuje ma on otravovat... a o tom to je, tam je ten rozdiel

masinka
25. máj 2015

klikla som na tuto temu ze sa konecne dozviem ako si privyrobit, ale hned po prvom prispevku som cakala, ci to bude opat link na klikacky, alebo MLM - a klasika, hned na konci prvej strany ponuka predavat nejake chemikalie..... 😝
Inac tiez som v ramci hladania prace po materskej bola na par skoleniach na financneho poradcu - zabalila som to v momente, ked chceli odo mna kontakty na ludi, ktorych pojdeme s mojim managerom "financne zanalyzovat a poradit im...." 😖

libka1
25. máj 2015

@masinka nemas vztah k analyzovaniu? 😀 😀

mima4
25. máj 2015

@mariapuskasova

mna skor udivuje, ked sa tu niektore stazuju... fnukaju, ze ledva prezivaju... ze muza si nevidia bla bla bla...a cas na to su uz tehotne... - tak bud tu odzubuju druhych a hraju sa na socky... alebo su to socky... a potrebuju rodicovske davky na dalsie obdobie 😉

masinka
25. máj 2015

@libka1 asi nie 😀 "chrbtova kost" ma bolela uz ked som tie kydy pocuvala 😝 za dva tyzdne chceli zo mna spravit odbornika v 20 oblastiach....

misskisa
25. máj 2015

Tu na MK v sekcii Zamestnanie na fore je - ratala som - 40 diskusii !!!!! na temu privyrobenia, prace z domu atd. Takze ano, ludia si chcu privyrobit, a tu sa pytaju, ale kazda taka tema sa doslova zvrhne na reklamu na vselijake klikacky, dotazniky, MLM, poradenstvo, katalogovy predaj.... Podla mna to normalneho cloveka hladajuceho moznosti privyrobenia iba odradi. Za mna osobne, neverim ze sa takymito aktivitami da az tak privyrobit, a tiez by som nemala na to zaludok, otravovat ludi a ponukat vselijake vyrobky, ktore si mozem kupit aj v obchode a neverim ze tie z katalogu su lepsie. Objednavam si akurat Avon od jednej kolegyne a tym to konci. Uplne chapem ze takyto typ prace nieje pre kazdeho a chapem zienky ktore takuto pracu odmietnu.
Ale na druhej strane, ak sa mame bavit o realnych pracovnych miestach, tak tiez mam svoje skusenosti z pohladu zamestnavatela s tym ze je tazke najst ludi aj ked im ponuknete TPP, najprv sa velice vypytuju a potom nepridu na pohovor a ani sa neunuvaju oznamit ze nepridu. Niekedy mam fakt pocit ze ludom sa nechce robit a len hladaju cesticky ako odrbat system a vyciciavat stat - vid temy ''na co mam narok, stat sa nestara.......''
Takze ano, v niecom suhlasim, ak mate moznost prace tak to aspon skuste, ale nehladajte vyhovorky a sposoby ako sa to neda a nevyhovuje, su aj take ponuky ktore sa netykaju predaja a poradenstva.

spirit16
25. máj 2015

@misskisa

Nic v zlom, ale ako moze ktokolvek cakat, ze cez MK dostane pracu aku si v beznom zivote a svojom okoli nevie najst? Skor sa sem tie mamicky pridu len vyplakat.
Co sa tyka MLM a katalogovych predajov, tak ide tiez o nastavenie ako to vnimas. Obycajne to funguje ludom, ktori sa pre konkretnu znacku sami nadchnu a zarigistruju sa preto, ze to chcu mat lacnejsie, potom na zaklade svojich skusenosti odporucaju dalej a niektori sa v tom nakoniec najdu a vedia sa tym aj zivit.
Urcite to nefunguje tak, ze dnes zacnem a buduci mesiac uz super zarabam. Ti ludia co MLM a podobne veci zacnu robit s vidinou rychlych ziskov su potom ti, co hovoria, ze to nefunguje. Nie, nie je to o rychlom zisku a obycajne na zaciatku je to skor o investicii. Vzdelavanie sa, cestovanie na skolenia a seminare, skusanie vyrobkov a vzdelavanie, vzdelavanie. Zisk pride az casom a da sa privyrobit a da sa z toho aj zit. Potom je akurat zabavne, ked vas ludia ziadaju o maximalne zlavy 🙂. Zaregistrovat sa obycajne chce len malokto, ale maximalnu zlavu chce vela ludi, plus sa mnoho ludi na to diva cez prsty, lebo ma pocit, ze na nich zarabas 🙂 Pritom si vobec neuvedomuju, ze tak isto sa na nich zaraba, kedykolvek si nieco kupia aj v kamennom obchode 🙂

meluela
25. máj 2015

Z vyrobkov A-way a im podobnym mam koprivku, kedze sme takto ked som bola mala raz "pomohli" jednej znamej a potom sme museli cela rodina si 2 roky umyvat zuby tou istou ohavnou snad pollitrovou obrovskou tubou zelenkavej zubnej pasty 😉 😉 😉 Nehovoriac o zvysku krabice s podivnymi pripravkami ktore sme nikdy nepouzili ...

siska53
25. máj 2015

@libka1 presne; moja segra tiez nemala zaludok na predaj kozmetiky takejo typu-slo o LR,radsej si pocas vysky nasla doucko a postupila som jej babysitty v casoch,ked som ja nemohla...
Na taketo nieco treba mat zaludok...

spirit16
25. máj 2015

@meluela
Nemuseli ste si to kupovat. Ci museli? ;)
A inak ta ohavna pasta a vsetky tie ostatne vyrobky boli ekologicke, vonali a chutili dobre 🙂 A ked ste si s nou umyvali zuby dva roky, tak to potom aj dlho vydrzalo 🙂
Ale kazdemu sa paci nieco ine.
Niekto potrebuje mat pocit, ze si vybral kazde 3 tyzdne nieco super, co islo v reklame 🙂
Nerobim Amway, ale tie vyrobky poznam a mnohe z nich by som kludne pouzivala dalej, keby nemali tak hlupo nastavene pravidla ako maju 🙂

siska53
25. máj 2015

@dai a jedze sa nenechavam ovplyvnovat cudzimi ludmi,tak takym,vo vyvolavaju kvoli roznym poistkam a pod.,skladam,nemam zaujem,to pocuvat. Ja ked daco budem chciet,tak si to zistim sama.
P. S. Chcela som sa naucit aj hackpvat ci strikovat..zial.. Bolest ruk mi to nedovoli.. Ako-tak zvladam 8hodinovu pracu na PC a po dlhsej pauze tuk na net doma. Nie je to vzdy len o tom,ze clovek sa vzdava..ked ma.bolia ruky tak,ze pomaly placem,kaslem na vsetko... A dr.zistili len zly tvar chrbtice,ktory nezmenim a s ktorym musim zit. Babka tiez mohla strikovat len trochu..dedicne... A ja si ruky musim setrit na pracu s PC.. Fakt to nie je nechceni..
Mam urcite sny,hadam aspon casom daco zrealizujem.. Ja sa sice nestazujem..ale nikdy nevies,aky zivot dany clovek zije..prosto kazdy ma ine zazemie,ine vybavenie a jedneho ista situaci posilni avie sa z toho vyhrabat,no dalsieho to zlomi a nevie si pomoct..

spirit16
25. máj 2015

@siska53
A co tym konkretne myslis, ze na to musi mat clovek zaludok?

spirit16
25. máj 2015

@siska53
🙂 To je cista iluzia a sebaklam, ze sa clovek nenecha ovplyvnit cudzimi ludmi.
Vzdy ked po niecom hmotnom tuzis a nie je to nevyhnutne k Tvojmu prezitiu, tak vedz ze si bola ovplyvnena cudzim clovekom. Akurat, ze ten "clovek" alebo firma to urobila tak, ze si si ista, ze to je cisto Tvoje rozhodnutie. Tomu sa hovori napriklad marketing 🙂

siska53
25. máj 2015

@spirit16 aby za niekym doliezal a vnucoval tie vyrobky.. Bola som s nou na tom "skoleni",stacilo nam obom....nastastie na to odkazana nebola. Nasla si pracu,co viac vyhovuje jej naturelu..a vyrobky poziva(me) tie,ktore nam vyhovuju a roznych znaciek.

Ok...ale ked do mna bude niekto hustit a je jedno,ci cez telefon alebo v nejakej predajni,odchadzam...
Jasne,ze kazdy z nas je ovplyvnovany kadecim,ale neznasam,ked sa mi niekto vnucuje..asi preto vacsina ludi vacsinou prepina reklamy. A ked uz si povie,ze vyskusa,to neznamena,ze si to kupi aj druhykrat.
Ja mam radsej styl - sama pozriem,vyskusam,ak mam otazku,ci potrebujem pomoc,sama oslovim predavacku.

jeennyv
25. máj 2015

s nazorom zakladatelky temy nesuhlasim... tak za prve ja som si vsimla, ze vacsina zien, ktora hlada typy ako si privyrobit je na materskej alebo su doma s niekolkymi detmi, kedy sanca je zamestnat sa je minimalna a robili by nieco co sa da z doma a stihne sa to aj pri detoch ...po dalsie ak mas deti a nemas ich kde nechat neda sa robit hocico, aj zo skolky, zo zaciatku zo skoly ich musi mat kto vyberat, nie kazdy ma tolko moznosti na strazenie atd.. a nic v zlom, ale nech pozri si pracovny portal, vacsina prac je tam vo vyrobe na tri smeny a kolotoc v kuse....ak by bol na socialny system na istej urovni vyzeralo by to inak....plus aj ja si myslim, ze je x prac, ktore su doslova dehonestujuce ako vnucovat ludom vseliake vyrobky a sluzby, musite ich zavadzat klamat, pri com oni sami nemaju na zvys.....prosto dnes je s pracou tazko, ale o ziadnej mamicke by som si nedovala povedat tu, ze nechce, nehlada pracu aj nieco podobne, ale preco mi mal clovek, casto kvoli par drobnym tolko obetovat...radsej lepsie hospodarit ako nanucovat...

spirit16
26. máj 2015

@siska53
Iste su MLM a katalogove predaje, ktore su agresivne a skolenia su drsne vymyvania mozgov. Nie je vsak treba hadzat vsetko do jedneho vreca.
Je rozdiel tlacit niekomu kaleraby do hlavy a za kazdu cenu chciet predat a je rozdiel ukazat niekomu, co mas a co sama pouzivas a nechat to tomu cloveku vyskusat. Ked sa to tomu cloveku paci, alebo mu to pomoze, tak sa tiez rozhodne sam, ci to chce alebo nechce.
Rozdiel medzi natlacenim niecoho niekomu a tym, ze si to ten clovek zoberie preto, ze to sam chce je jednoznacny. Ten prvy clovek sa Ti bude vyhybat, ten druhy Ti s velkou pravdepodobnostou zavola, ze chce nieco znovu. Pokial samozrejme to, co ponukas nie je hlupost a naviac ani nie je jednoduche nieco podobne zohnat bezne v obchode.
A na margo opytania sa v obchode na podrobnosti ohladom produktu. 80% predavaciek nevie co predava. A ani sa necudujem. Nemozu byt odbornicky na vsetko co maju v predajni. Moja skusenost je taka, ze obycajne, predavacky moc pomoct nevedia. Cest vynimkam.

sandra551
26. máj 2015

@mariapuskasova Máš absolútnu pravdu. Ja síce nie som na materskej, ale hľadala som si pekný a hlavne ZMYSLUPLNÝ spôsob príjmu. Som mladá a mám voľný čas niekedy cez víkendy a po večeroch, ak práve nerobím niečo iné. Nerozumiem všetkým tým tipom na nejaké internetové dotazníky a pokútne predaje kozmetiky... Na to už konečne zabudnite! Ľudia keď chcú, kúpia si kozmetiku v DM alebo hocikde inde a nepotrebujú Vás, aby ste za nimi chodili každý mesiac s katalógom a prehovárali ich na nejaké produkty.
Čo takto začať zarábať rozumom? Viete jazyk? Je jedno aký - cení sa maďarčina, ruština hocičo! Robte preklady. Za hodinku práce z domu môžete mať 12 € a viac. Viete písať? Fajn, staňte sa copywriterkou pre rôzne firmy. Fotíte? Fajn, predávajte fotografie do fotobaniek. Baví Vás piecť? Založte si food blog, choďte na foodfesty, zožeňte si kontakty a zarábajte na tom. Možností je toľko, že sa človeku ani nesníva a môže robiť všetko z domu alebo z hocikade...a poctivou, vlastnou prácou, nie nejaké blbosti! Skočte napríklad na stránku www.jaspravim.sk, je tam možností až - až.
A rozhodne to nie je nejaký výmysel...keď som začala využívať svoj potenciál, privyrábam si pokojne 300 - 400 € mesačne práve takýmto spôsobom, že využívam vlastné možnosti a to čo viem. Takže nech mi potom nikto nehovorí, že sa to nedá 🙂

adeli79
26. máj 2015

nečítala som všetko, ale ľuďom sa robiť nechce. je to smutné a aj ma to vytáča. ja momentálne zháňam ľudí v oblasti RS - najvyššia nezamestnanosť. ozvali sa mi 4 baby, z toho reálne som sa nestretla ešte so žiadnou. Lebo síce nemajú prácu ale ani čas prísť a ochotu začať na sebe makať. Ach jaj

tslobik
26. máj 2015

@adeli79 ide o to, čo ponúkaš za prácu......Ak by si zháňala opatrovateľku, učiteľku, predavačku, čašníčku, zdrav.sestru, upratovačku a iné podobné.....pochybujem, že by sa nedostavili a neprejavili vážny záujem. Ak ide o tu už veľa zmieňované poisťovníctvo, katalog. predaj a podobné....niet sa čo čudovať.

libka1
26. máj 2015

@adeli79 a aku robotu ponukas?

mariapuskasova
autor
27. máj 2015

@dai svatá pravda :D život neučí...

mariapuskasova
autor
27. máj 2015

@libka1 ahoj ja viem presne čo si ludia myslia pretože ja som človek ktorý povie čo si myslí a to robia aj moji ludia ku mne a neboj ked sa im iečo nevydí tak mi poviedia aj citujem Maja no takéto k.k.tiny si nechaj mna také nezaujíma a tak viem že to nechce no po čase ked zistia ako to funguje tak ma samé vyhladávajú a to sa mi stalo už x krát... ja nikoho neoblbujem a ani na nich netlačím a to v ničom prosto to čo chcem im poviem a aj oni mne ako si život zariadiš tak ho máš a ako sa správaš ty tak sa budú aj k tebe ked im nič nepovieš tak ani oni tebe