icon

Život z 525 eur

20. apr 2023

Dobrý deň, poberám opatrovateľský príspevok dostávam 525€ mesačne, od 1.7 569€. Ide o to že som na všetko sama platím 150€ za bývanie 68€ za internet televíziu paušál a splátku za mobil. Ostáva mi na mesiac okolo 300€. Myslíte že sa z toho da žiť? Som silná alergička, mám zníženú imunitu, niekedy som aj 2x do mesiaca chorá, stále si kupujem vitamíny cčko 1000ku,b,d,omegu, zinok,hlivu ustricovú, lieky. Naposledy som nechala v lekárni 40€ keď som mala herpes a silnú chrípku.Na potraviny sa snažím minúť max 150€ mesačne. Ak máte niake typy ako ušetriš a vyžiť z 10€ na deň bola by som rada😞😞Alebo niake rady ako si zarobit cez internet. Rodičia sa už o mňa nestarajú lebo neštudujem. Ďakujem a prajem pekný deň.

Strana
z3
autor
20. apr 2023

@danielinaa Dnes som si založila sporenie.Investičnému sporeniu sa vobec nerozumiem ako to funguje nemá mi to kto vysvetlit

ukulela
20. apr 2023

Prenajmi jednu izbu nejakej studentke. Neviem, ci pri plnom opatrovatelskom mpzes zarabat v praci, ci brigade. Zisti si to.

amelie2017
20. apr 2023

Aj ja budem hnusna a chytim sa toho mobilu. Ja zarobim velmi dobre, ale max cena mojho mobilu bola 444€ a aj to som nadavala. Ale mam ho 4. rok.
Si mlada baba, preco opatrujes? Ako chapem, ze niekto musi. Ale ty mas v prvom rade mysliet na svoju budnucnost. Radsej by som normalne pracovala a s ostatnymi clenmi rodiny by som financne prispievala na starostlivost o neho ako toto. Pre nich najlahsia cesta, vsak Majka si vybavi opatrovatelsky, nech zije ako chce, o babku Jozku je postarane a my si mozeme spokojne zit dalej. Vies, ze ta Jozka moze zit este 20 rokov? 20 rokov sprchovat, menit plienky, znasat nalady.

autor
21. apr 2023

@amelie2017 A odkial máte že môže žiť ešte 20 rokov? Čo ak je v poslednom štádiu rakoviny?

diamondsspaces
21. apr 2023

A čo tak umiestniť toho človeka niekde do zariadenia ? Ste mladý človek, cely život pred sebou ,naozaj chcete strácať čas staranim sa o druhého. Áno viem, že je to blízka osoba ALE vy strácate skvelé roky života (rozvoj, cestovanie , vzdelávanie,.. ) ten človek neomladne, bude na tom horšie a horšie . To co robíte je veľa obeta ale nicte seba. O 10 rokov budete vyzerať na 40 rokov . 150€ na stravu je malo , zrejme zelenina a zdravá strava tam nie je to je veľká chyba. Obetovať svoje najlepšie roky života niekomu , kto na tom bude horšie a horšie je strata času. Áno všetci ma tu ukamenujte ze je to blízka rodina a pod ale ako by sa páčilo vám, keby sa o vás ma starať vas vnuk a nechá školu, musí žrať suché rožky a nežiť v podstate ?

eva193
21. apr 2023

je tu viac otazok ktore nikto nepolozil a neboli ani vysvetlene....z kade v takom mladom veku mate byt ? zdedila ste ho? je to podnajom? preco potom 3 izbovy a nie mensi? ak je vas , kde je zvysok rodiny ste uplne sama? nikto envie pomoct? do tak velkeho bytu je fakt skoda ze tam nie je nikto s vami jendu izby by som prenajimala ..aj ja mam 3 izbovy byt na hypoteku a prve dva roky som izbu prenajimala kamoskam vzdy za 200E mesacne ...inak jednoduche, najst si brigadu ...nic ine sa robit neda ak sa chcete ostat strat o staru pani a zit kazda vo svojom byte

autor
21. apr 2023

@eva193 Byt patrí mojej mame, áno bývam sama som jedináčik

autor
21. apr 2023

@diamondsspaces Ja mám 2 školy za sebou a na vysokú neplánujem isť

autor
21. apr 2023

@eva193 Áno každá žijeme vo svojom byte, brigádu si hladám aktívne

autor
21. apr 2023

@eva193 Zvyšok rodiny nežije na slovensku, mám tu len mamu a babku to je celé, dedko druhá babka aj druhý dedko zomreli, som jedináčik

stanulienkat
21. apr 2023

Ja budem zase za zlu. Mlada baba, stazujes sa na prijem od statu. Ja som mala po 25 rokoch!!!!!! prace v zdravotnictve o 150e viac ako ty. A makala som ako fretka. Mas kde byvat, nemas hypo. Si mlada, zdrava. Si queen. Ak sa ti malia peniaze od pracujucich, treba ist tiez pracovat.

autor
21. apr 2023

@stanulienkat Ďakujem za váš názor. Našla som si brigádu už online

mladena
21. apr 2023

hlavne si daj pozor aby to nebol nejaký podvod. Tieto brigády online to je vieš ako.

kvetka22
21. apr 2023

Hlavne keď poberáš OP, príjem môžeš mať iba do určitej výšky.

lanka999
Autor odpoveď zmazal
lanka999
21. apr 2023

a kde? ja tiez hladam...dik za info

zejdlikova
21. apr 2023

@stanulienkat nuž ako si to kto zariadi tak to bude 🙂 to, že ty si sa s takými peniazmi zmierila je tvoj problém...slečna s tým spokojná nie je ale ani nechce zanevrieť na blízku osobu, ktorá je odkázaná na jej pomoc tak hľadá inú cestu a snaží sa to skĺbiť 🙂 čo je super
a mália peniaze od pracujúcich...tak to je sila :D to znie akoby si válala riť a nerobila nič - a povedala by som, že ide skôr o to, že z takej sumy sa nedá vyžiť...nie že sa jej máli 🙂

janage
21. apr 2023

Ak máš záväzné problémy s imunitou smer imunolog dostaneš lieky na predpis.
Človek v poslednom štádiu rakoviny neexistuje aby bol v noci sám o ďalšej starostlivosti nehovoriac.
Ak by zas išlo o veľmi starého človeka, tak riziko pádu atď.

athom
Odpoveď bola odstránená
laurikalalinka
23. apr 2023

Ja dostávam 291 eur,z toho 100€ prispievam do bytu.

ukulela
24. apr 2023

@stanulienkat ludia, co opatruju rodinnych prislusnikov a dostavaju za to nieco od statu, tomu statu aj realne setria peniaze ..... inac by sa o tych seniorov staral stat vo svojich zariadeniach. dalej naozaj nie kazdy ma silu dat svojho pribuzneho do zariadenia. ak nemaju kopu zvysnych penazi na nejake sukromne s patricnou urovnou aj opaterou, tak sa boja, aby neostal vacsinu dna len v posteli kukat do steny .... my mame doma babku. pred stovkou, potrebuje opateru 24/7. ale sestra, co sa o nu stara, a ano - aj OP berie - povedala, ze ona ju do domova neda, lebo tam by babka realne do par tyzdnov posla, psychicky by to nedala, po tyzdni v nemocnci prisla psychicky uplne zle domov, v nejakom DSS by uz uplne vypla hlavu, ja sestru za to obdivujem, ja by som nevedela staremu cloveku vymienat plienky a znasat nalady, je to velmi tazke. ale co mame tych ludi, nechat niekde potichu za rohom umriet? zasluzia si starostlivost a ked im ju rodina vie poskytnut, stat ma pomoct, lebo aj ti starci/chori zarabali statu 40 rokov peniaze ... klobuk dole, pred zakladatelkou, ze sa na to dala. neviem, v uvodnom prispevku nenadava na stat, ze jej dava malo, len si pyta rady, ako to dat ...

ukulela
24. apr 2023

a zakladatelke - premyslaj nad tyn prenajmom izby, nejakej slusnej studentke a za jasnych pravidiel (zoadne nocne navstevy napr) ... lebo pofidelne brigady nie su dobra volba.

betulinka1
24. apr 2023

Najdi si este nejake upratovanie bytov, domov. Nejakych stalich klientov alebo umyvanie okien a tak. Vies si tak privyrobiť od 5€ na hodinu. Cas si vies dohodnut aby ti vyhovoval. Nejde o to ako usetrit ale ako si vies este zarobit aby si si aj nieco zo zivota uzila. Alebo si najdi este nejaku zenu do najmu. Ja som tak riesila, hned po skole. Mala som 4 izbovy byt a hypotéku a nasla som si super spolunajomnika, co mi platilo hypo.

lanka999
25. apr 2023

@laurikalalinka ale urcite s takym malym prijmom nebyvas sama...

laurikalalinka
25. apr 2023

@lanka999 starám sa o mamu a kdeže neustále zvyšujú dôchodky,tak presahujeme zivotne minimum a o toľko mi znížili

Strana
z3