icon

Zvýšenie nájmu: Koľko zaplatíte viac?

7. feb 2025

Ahojte prosím ľudia čo bývate v prenajme - zdvihli vám za posledný rok a pol / dva najom ? Ak áno o koľko ? Práve to riešime

janai1
•
Odpoveď bola odstránená
•
viestta
•
7. feb 2025

My sme sice vo vlastnom, ale zdvihli nam zalohy na energie a vodu, ak ich zdvihli majitelovi asi ich zdvihne aj najomnikom

diannas
•
7. feb 2025

My dvíhame nájomníkovi cca raz za rok dakych 10-20€ mesačne.

anjelok
•
7. feb 2025

Tak zavisi, na akej cene ste boli doteraz, ci ste tam uz dlho a mate nizky najom, alebo ste tam od minuleho roka. Za posledny rok isli ceny dost hore, ja som zvysovala vyraznejsie v lete pri zmene najomnika a druha zmluva bude koncit v maji a tiez budem zvysovat min. o 80 eur maly jednoizbak. Pri vsetkych bytoch uz avizovali spravcovia navysenie mes.zalohovych platieb.

patka06
•
7. feb 2025

Bývame vo vlastnom, za posledný rok sa zvyšovali ceny vody aj tepla, podľa toho sa zvýšili aj zálohové platby. Na náš byt posledná rok a pol o 50 Eur
Podľa toho sa zvyšovali aj ceny nájmov

rozculena
•
7. feb 2025

bývam vo vlastnom,predpis záloh za vodu a kúrenie sa nemenil

iv007
•
7. feb 2025

Ja prenajimam, zatial som 2 roky nedvihla ale uvidim po najblizsom vyuctovani kedze vsetko islo aj pojde hore.

melanta
•
8. feb 2025

Nájom som nezvyšovala, zvyšovala som energie o pár desiatok eur (mám v zmluve zvlášť nájom aj všetky energie). Ak by som mala hypotéku a zvýšila by sa mi výrazne splátka kvôli vyšším úrokom, tak zrejme by som zvýšila aj nájom. Takto zatiaľ neplánujem zvyšovať nájom ani tento rok.