icon

Zvýšenie nájmu: Koľko zaplatíte viac?

7. feb 2025

Ahojte prosím ľudia čo bývate v prenajme - zdvihli vám za posledný rok a pol / dva najom ? Ak áno o koľko ? Práve to riešime

janai1
7. feb 2025

Nájom nie (bývam tam od 1.1.2023)
Parkovné (osobitne) o 10€/mesiac.

viestta
7. feb 2025

My sme sice vo vlastnom, ale zdvihli nam zalohy na energie a vodu, ak ich zdvihli majitelovi asi ich zdvihne aj najomnikom

diannas
7. feb 2025

My dvíhame nájomníkovi cca raz za rok dakych 10-20€ mesačne.

anjelok
7. feb 2025

Tak zavisi, na akej cene ste boli doteraz, ci ste tam uz dlho a mate nizky najom, alebo ste tam od minuleho roka. Za posledny rok isli ceny dost hore, ja som zvysovala vyraznejsie v lete pri zmene najomnika a druha zmluva bude koncit v maji a tiez budem zvysovat min. o 80 eur maly jednoizbak. Pri vsetkych bytoch uz avizovali spravcovia navysenie mes.zalohovych platieb.

patka06
7. feb 2025

Bývame vo vlastnom, za posledný rok sa zvyšovali ceny vody aj tepla, podľa toho sa zvýšili aj zálohové platby. Na náš byt posledná rok a pol o 50 Eur
Podľa toho sa zvyšovali aj ceny nájmov

rozculena
7. feb 2025

bývam vo vlastnom,predpis záloh za vodu a kúrenie sa nemenil

iv007
7. feb 2025

Ja prenajimam, zatial som 2 roky nedvihla ale uvidim po najblizsom vyuctovani kedze vsetko islo aj pojde hore.

melanta
8. feb 2025

Nájom som nezvyšovala, zvyšovala som energie o pár desiatok eur (mám v zmluve zvlášť nájom aj všetky energie). Ak by som mala hypotéku a zvýšila by sa mi výrazne splátka kvôli vyšším úrokom, tak zrejme by som zvýšila aj nájom. Takto zatiaľ neplánujem zvyšovať nájom ani tento rok.