icon

Išli by ste ručiť na hypotéke súrodencovi?

16. dec 2022

Baby išli by ste ručiť na hypotéke súrodencovi? Robotu má dobrú, údajne ma po roku odtiaľ vyjme. Chcem mu pomôcť ale je tam to ALE. Keby sa dačo stane som v keli.

Strana
z4
zuzanockamt
17. dec 2022

@mooonika1975 Presne, aj na základe tých odpovedí som rada, že mám takú rodinu, ktorá vždy pomôže a môžeme sa spoľahnúť.

nikha2809
17. dec 2022

Nemám súrodencov ale mužovej sestre, švagrinej áno.Aj keď sa nemáme v láske, sme ine povahy ale v tomto by som za ňu dala ruku do ohňa.A som si na milión percent istá.Smutne, aké máte poniektoré vzťahy v rodine a aké ste nedôverčive aj voči vlastnym súrodencom.

elizita
17. dec 2022

@janinah mne by nerucil nikto.. nikoho by som o to ani nežiadala.. prikrývam sa takou perinou na akú mám..

mooonika1975
17. dec 2022

@elizita bože, toto počúvam od môjho muža stále, a je to len zásterka toho, že by mu aj tak nikdy nikto nešiel 😝

elizita
17. dec 2022

@mooonika1975 v prípade tvojho muža je to možno zásterka,možno/skôr rozum.. my si radsej zoberieme hypotéku bez zatahovania do nej životy iných ľudí.. niektorí chcú hneď všetko naraz aj na úkor druhých,nám stačí si budovať postupne s vlastnou zodpovednosťou.. veď hádam sme už dospelí

kacenka1006
17. dec 2022

Ja svojej sestre urcite. A viem ze aj ona mne. My sme spolu kupili byt, kde iba ona mala hypo. A je mi smutno, ake mate ludia vztahy v rodine. Ale ak sa bojis, tak si to osetri. vsetko sa da pravne spravit aj zmluva alebo tolko kolko budes rucit bud vlastnik. mozes kludne kupit 20percent pri kupnopredajnej zmluve. A potom sa da prepisat list vlastníctva.

mooonika1975
17. dec 2022

@elizita asi by nezatahovaka do toho súrodenca, keby to bolo jednoduché a dalo sa to inak. Zrejme potrebuje pomoc a na to rodina je

zaba21
17. dec 2022

V minulosti som ručila bratovi bytom, kúpili starý dom, ktorý potrebovali rekonštruovať, takže nemal dostatočnú hodnotu na založenie. Malo to byť do času , kým dom obnovia a ručenie prejde na ich dom. Malo to trvať cca rok, v skutočnosti to bolo dlhšie, ale nakoniec sme boli vyňatí z ručenia. V tomto prípade to prebehlo ok, ale žiaľ boli sme v situácii kde sme z titulu ručenia za spotrebný úver prišli o peniaze, keď dlžník prestal splácať. Išlo o pomerne vysokú sumu, čo dosť negatívne ovplyvnilo našu rodinu. V konečnom dôsledku sme však mali ešte šťastie, nakoľko nám dlžník peniaze po častiach vrátil, ale trvalo to cca 10 rokov.
Poznám ešte 2 prípady, keď ľudia vzali na seba úver pre inú osobu. V jednom prípade osoba ušla do zahraničia a môj známy musel úver splácať. V ďalšom prípade známy zobral úver pre svokrovcov a svokor náhle zomrel, čím nastali problémy so splácaním úveru. Takže ja osobne ručenie považujem za veľmi rizikové.

harvanovasimona
17. dec 2022

Nikdy môže sa stať hocičo a nebude zvládať platiť ..dôjde tebe rovno exekútor...

vulka
17. dec 2022

Nie. To že má dnes dobrú robotu je síce fajn, ale ak ho niekto zajtra zrazí a on bude rok na PN, tak to budeš splácať Ty.

Strana
z4