Išli by ste ručiť na hypotéke súrodencovi?
Baby išli by ste ručiť na hypotéke súrodencovi? Robotu má dobrú, údajne ma po roku odtiaľ vyjme. Chcem mu pomôcť ale je tam to ALE. Keby sa dačo stane som v keli.
@mamamasama ty si prírodný úkaz, maják morálky v tejto zvlcilej dobe.... To moja mamka (1939) bola rovnaká, bratovi aj ladvinu a ten ju akurát tak kopol do tej druhej... všetko dala mladšiemu bratovi (1943 manipulátor, curevnik, chajzlik a volencir) a hneď sa s nami prestali baviť,mamka nás mala troch a krstný tiež troch a viac nemali nikoho. Neostalo nám nič, len to otrepané.... Nech sa zadrhnu.
@janinah jedna vec je pomoc, druha slucka na krku. Kazdy musi zvazit, na co realne ma, a nezatazovat rodinu tym, na co nema, a este sa popripade hrat na urazaneho, ak rodina ochotne nepriskoci. Ine je, ked sa stane nieco neocakavane, zasiahne vis maior, tam je pomoc automaticka.
@ahhola 😅🤣 majak moralky urcite nie, ale poznam moju sestru. Ona by urobila to iste pre mna, tak vdaka Bohu sme minimalne 2 na svete
asi tak nejak, toto nie je lasicka pomoc, ale podla mna dost velky risk aby do toho niekto len tak siel. vase vztahy sa mozu zmenit, moze sa mu nieco stat a ty budes ta, ktora si to moze nasledne odniest
@mamamasama dojímavé 😀
@janinah zaplatila by si bez mihnutia oka. Aj my sme za švagra zaplatili jeho niekoľkotisícovú exekúciu bez mihnutia oka, hoci vieme, že nikdy nám ich nevráti. Ale je to brat a v riziku boli aj rodičia, kde má trvalý pobyt. Ale ručiť je iná vec. Pretože kupovať si byt/dom na hypotéku, na ktorú nemám príjem nie je zodpovedné. Tu nejde o to, že človek nechce pomôcť. Ale prečo si ide niekto kupovať niečo, na čo nemá príjem?
@belllinka je mi luto, ze mate take zle rodinne vztahy. Fakt.
Nie nikdy v živote.
Tak jedna vec je pozicat par eur alebo par stovak, ale tu ide o desiatky tisic plus realnu moznost exekucie. Ked nema na nehnutelnost, nech ju nekupuje. Priatelia budme, dlhy si platme. Toto ked vstupi do vztahov, nebude to dobre. Neviem, ci mas informacie o tom, kolko mu chyba, kolko by mu schvalili, keby bol len sam ziadatel, ci si nemoze iny byt vybrat, aku ma situaciu a stabilitu v praci...
@mamamasama aj mna mrzí, že vy máte také zlé vzťahy, že by si sestre ty nepožičala, ale poslala by si ju do banky
V dnesnej dobe urcite nie.
nie, nesla,
iba ak by sme mali vyborne, nadstandardne vztahy a verila by som mu, ale to byva iba vo filmoch.
Nie. Nahodou by sa mu zhorsil zdravotny stav a vsetko by ostalo na teba. Jeden z mnoha dovodov....
Surodencovi nie..
Mozno este rodicom alebo vlastnym detom aj to iba platom urcite nikdy nie nehnutelnostou
Nie
nie, nikdy nikomu
@elizabet173 kedže nikdy nevieme čo sa stane,tak by bolo najlepšie ani nevyjsť z domu,lebo čo ak ma auto zrazí....odpovedám na otázku,áno,ručila by som....a tie,čo by neručili si môžu položiť otázku,kto by ručil im v prípade potreby....
Nikomu nikdy.
Samozrejme. Rodičom a súrodencom vždy. O tom je rodina. Ale u nás sme naučení držať spolu a pomáhať si.
Bratovi áno. Ale u nás nie je žiadne ALE
surodencovi ? aj zajtra, veď je to moja rodina.
@zuzanockamt my tak isto, u muža je to zase opačne, preto viem, že mať rodinu, čo sa postavi za teba, je skôr vzácnosť.

@janinah viem, že si staršia, 50+, takže úplne v pohode by si ďalších 30 rokov zvládala platiť za niekoho napr. 500 eurovú hypotéku. Aj dôchodok budeš mať veľký, všetko v pohode, áno? A myslíš, že aj ostatní ľudia sú na tom tak dobre, len nechcú pomôcť rodine?
Ja si myslím, že toto sú iba také rečičky, ako sa urobiť dobrou lebo vieš, že taká situácia nenastane.