icon

Je normálne sa na začiatku práce cítiť preťažený?

Včera o 14:39

Ahojte, po 5. rokoch som sa zamestnala. Bola som na rodicovskej dovolenke.
Mala som odborny test, pohovor a vybrali ma. Ja cela natesena, motivovana, ze sa konecne mozem venovat tomu, co ma bavi. Mozem sa odborne zozvijat. Konecne mozem byt niekto, kto robi zaujimavu a spolocensky prospesnu robotu.
Avsak, prisla realita. Praca je extremne tazka, je to praca s ludmi, detmi. Vidim, kolko toho je, kym si precitam jeden spis a pochopim celu situaciu v rodine, uz mi davaju dalsie a dalsie. A som tam 1 TYZDEN iba, avsak uzavriet spis treba o mesiac. Mna chyta panika. Lebo absolutne nic neviem.
Kolegyna, ktora ma zauca je tiez vytazena. Venuje sa mi minimum. Hned druhy den 2 kolegyne sa povadili. Treti den som pocuvala od jednej, ze he vyhoreta. A vidim, ze fakt nestihaju. A zlakla som sa, ze ma realne ak toto caka...... A pritom neskutocne som sa tesila.
Vy by ste pockali, ako sa to vyvinie?

autor
Včera o 14:43

@anonym_autor a do toho som extremne unavena. V noci neviem zas spat od unavy.
Je taketo nieco iba na zaciatku?

anonym_2c1846
Včera o 14:47

Ak je to praca,ktorú si predtým nerobila,tak vydrž.Tyzden je veľmi krátky čas aby si to vedela.Ja som tak išla po materskej do korporatu na kvalitu a teda to bola pre mna Sodoma Gomora..po 2 mesiacoch som pochopila tie významy, postupy..audity a išlo to ľahšie.Ak ta ta praca baví, tak nechaj tomu priebeh.

anonym_e82a19
Včera o 14:47

Hádam nechceš odísť z bojiska. Ešte si len teraz prišla tak troška počkaj ako to celé dopadne. Bojuj.
Tešila si sa, vybrali ťa, tak ukáž že nato máš. A nie po týždni chce hádzať flintu do žita.
Aj v iných prácach sú ľudia unavení, vyčerpaní, vyhorení. Nikde to nie je ľahké, všade sú normy, termíny.... a niekde aj nepríjemní šéfovia.

anonym_4132a1
Včera o 14:48

@anonym_autor Normálna materská retardácia. Kolegyňa sa tak vrátila po 6 rokoch do práce, ktorú kedysi robila a všetko sa učila nanovo. Keby som s ňou nepracovala aj pred prvým pôrodom, tak si myslím, že je mentálne postihnutá. A keby som kedysi nebola medzi tými, čo ju po škole prijali do firmy, tak na seba podám sťažnosť. Trvalo jej to cca pol roka, kým sa vrátila do práce aj duchom a zasa sa všetko naučila. Po roku už fungovala na 100%. Sama priznala, že to bolo horšie ako prvý nástup do práce.
Normálne rob, čo máš. Pýtaj sa toho, kto je ochotný. Klebety, súkromné veci nerieš a ži zdravo - jedlo, pohyb, psychohygiena. A dáš to.

gab1sol
Včera o 14:49

@anonym_autor začiatky sú vždy ťažké a vzdať to po týždni nie je podľa mňa správne. Je to krátka doba na to, aby si zistila, či je to práca pre teba a či ju aj v budúcnosti budeš bez problémov zvládať. To, že sa dve kolegyne povadili, nehovorí nič o tom, či to ty budeš zvládať, keď sa do toho dostaneš.

anonym_61007b
Včera o 15:13

Vysledok slovenskych materskych "dovoleniek" pomaly do 18ky. Zeny sa za X rokov uplne odtrhnu od reality a potom je navrat tazky.

lindous
Včera o 15:20

Áno, začiatok v novej práci je náročný, hlavne keď sa ti nemá kto venovať a pomôcť, je to veľa nových informácii, vnemov, človek ešte nemá systém, nevie si zoradiť priority a je rád, že je rád… dala by som tomu aspoň tie 3 mesiace skúšobnej a nerobila by som závery po týždni… držím ti prsty

autor
Včera o 15:49

Dakujem, zeny. ❤️🌷

biba_18
Včera o 15:53

ja som sa vrátila po 2 rokoch do práce a skončila som na internom s chronickým stresom ... ale dalo mi to veľa - prehodnotila som svoj postoj - teraz to mám totálne v dupe 😂

autor
Včera o 16:00
@biba_18

ja som sa vrátila po 2 rokoch do práce a skončila som na internom s chronickým stresom ... ale dalo mi to veľa - prehodnotila som svoj postoj - teraz to mám totálne v dupe 😂

@biba_18 😀wau! Dakujem! Beriem na vedomie!

mandzula
Včera o 16:13
@anonym_autor

@biba_18 😀wau! Dakujem! Beriem na vedomie!

@anonym_autor Robila som (asi) podobny typ prace ako ty - praca s ludmi a kopa spisov k tomu. Nejen este ani neprecitas a uz mas na stole dalsich x, nikto na mna nemal cas, lebo zavaleni boli vsetci. Zo zaciatku to bol horor, potom som si nasla system a tu pracu som si zamilovala. Vyckaj, ci ti typ prace tak celkovo sadne, a az potom hadz flintu do zita.

autor
Včera o 16:19
@mandzula

@anonym_autor Robila som (asi) podobny typ prace ako ty - praca s ludmi a kopa spisov k tomu. Nejen este ani neprecitas a uz mas na stole dalsich x, nikto na mna nemal cas, lebo zavaleni boli vsetci. Zo zaciatku to bol horor, potom som si nasla system a tu pracu som si zamilovala. Vyckaj, ci ti typ prace tak celkovo sadne, a az potom hadz flintu do zita.

@mandzula Dakujem! Prvy a druhy den som tam sedela s uzasom. Jedonucho iba si uzivala. Aj ludi, ich problemy.. Konflikty... Len ta realita potom, ze stvrty den spis na stole a ja ani neviem, kde je sever. 🥲
Aky system si zaviedla, ak sa mozem spytat?

oceanahory
Včera o 16:39

Je to uplne normalne, je aj vedecky dokazane, ze sa matkam meni pocas materskej struktura niektorych oblasti mozgu...jednoducho tvoj mozog aktualne funguje uplne inak a rozvija uplne ine hemisfery, ako je napr. empatia a pod. Potrebuje to cas, kym sa znova troska "zobudi" a vytrenujes si ho aj na tie zrucnosti, ktore si ovladala aj predtym 😉👍.

autor
Včera o 16:44
@oceanahory

Je to uplne normalne, je aj vedecky dokazane, ze sa matkam meni pocas materskej struktura niektorych oblasti mozgu...jednoducho tvoj mozog aktualne funguje uplne inak a rozvija uplne ine hemisfery, ako je napr. empatia a pod. Potrebuje to cas, kym sa znova troska "zobudi" a vytrenujes si ho aj na tie zrucnosti, ktore si ovladala aj predtym 😉👍.

@oceanahory ❤️🙏🏼 Dakujem! Toto je pre mna dobra sprava! 😅

mandzula
Včera o 17:20
@anonym_autor

@mandzula Dakujem! Prvy a druhy den som tam sedela s uzasom. Jedonucho iba si uzivala. Aj ludi, ich problemy.. Konflikty... Len ta realita potom, ze stvrty den spis na stole a ja ani neviem, kde je sever. 🥲
Aky system si zaviedla, ak sa mozem spytat?

@anonym_autor Spis zaevidovat, precitat, urcit, co s nim dalej, urcit termin, dokedy musim zacat konanie, zapisat si to niekam, priradit na prislusnu kopku. Striehnut terminy, to je velmi dolezite.

anonym_a037db
Včera o 17:29

Tiež som nastúpila po 5.rokoch do práce, veľmi som sa tešila a po týždni som padala od únavy, ako nejaké batoľa, zadpavala som o 19tej pri telke. Trvalo to mesiac. Ako som sa zaučila, aj napätie opadlo, prišlo väčšie sebavedomie, uvoľnila som sa a teraz som plná energie. Ale teda, nenasypali mi všetky robotu hneď na hlavu, len tá 5 ročná rutina sa zmenila.

anonym_38d799
Včera o 17:36

Zatat zuby a ides,zvyknes si opät na pracu a bude to malina,len vydrz.U nas vcera 1 plakala,lebo ju dali zaucat sa na inu pracu,tu predoslu flakala,stale staznosti.A mala fakt dobru robotu ale ani tuto nema zlu,len si bude musiet zvyknut,presne ako ty.

anonym_da2819
Včera o 17:37

Prve tri mesiace som kazdy druhy den chcela dat vypoved. Mne sa uplne zmenil charakter prace, nik ma nezaucil, nik mi nevedel poradit. Nove mesto, bez kontaktov. Predchodkyna mi nechala v pc minimum veci, vsetko som si musela vytvorit nanovo. Kazdy den som po praci spala. Bolo to velmi narocne. Aj po roku je to narocne, ale nasla som si system. Vsetko asi znacim do kalendara, co kde, kedy, s kym, preco...

autor
Včera o 18:01
@mandzula

@anonym_autor Spis zaevidovat, precitat, urcit, co s nim dalej, urcit termin, dokedy musim zacat konanie, zapisat si to niekam, priradit na prislusnu kopku. Striehnut terminy, to je velmi dolezite.

@mandzula Dakujem, vyskusam! ❤️

autor
Včera o 18:02
@anonym_da2819

Prve tri mesiace som kazdy druhy den chcela dat vypoved. Mne sa uplne zmenil charakter prace, nik ma nezaucil, nik mi nevedel poradit. Nove mesto, bez kontaktov. Predchodkyna mi nechala v pc minimum veci, vsetko som si musela vytvorit nanovo. Kazdy den som po praci spala. Bolo to velmi narocne. Aj po roku je to narocne, ale nasla som si system. Vsetko asi znacim do kalendara, co kde, kedy, s kym, preco...

@anonym_a037db
@anonym_38d799
@anonym_da2819
Zienky, ani si neviete predstavit, ako dobre padnu vase slova. Dakujem! ❤️