icon

Porovanie práce - výhoda/nevýhoda

15. apr 2026

Ktoru pracu by ste si vybrali?
1.
- prestiznejsia
- vyssia mzda o 200 eur
- kratsi pracovny cas
- viac dovolenky
- skore vstavanie
- zly kolektiv
- psychicky narocne
2.
- nizsia mzda o 200 eur
- dobry kolektiv
- fyzicky narocna
- pracovny cas 8 hodin
- mensia zodpovednost

Strana
z2
ivanztt
Včera o 14:34

Pre kazdeho inak. Ja som sa po rokoch vo vysokych manazerskych poziciach rozhodol ist na projektovu poziciu. Cize z psychicky, casovo, narocnej prace ale zase za zaujimavy plat, na poziciu kde pracujem len cez pracovnu dobu, ktora malokedy presiahne 8 hodin, mimo toho uz pracovny telefon a pocitac nechytim, ale zase za o dost nizsii plat, aj ked nie malo. Ale teraz po dvoch rokoch uz mi to zacina chybat a uvazujem o navrate na stare kolaje

eeffka
Včera o 14:45
@anonym_autor

@martul nehovorim, ze ide o tieto dva zamestnania, iba uvadzam aky moze byt priklad prestize napriklad predavacka-praca v kancelarii.

@anonym_autor porovnavas neporovnatelne, ked by ma bieda prikvacila sla by som aj do obchodu, ale mentalnr mam na viac, dlho by sim tam nevydrzala. Zly kolektiv... to su take drby, este tam ani nie si a uz vies ze cele zle, dalsia vec psychicky narocne... a to je co? Kazda sme ina, to co ja davam v pohodr, resp sa uz len smejem by druha nedala 2t. Ono pre niekoho je narocne aj to ze dostane ukohu bez pokynov a musi rozmyslat ako to spravit.

autor
Včera o 15:02
@eeffka

@anonym_autor porovnavas neporovnatelne, ked by ma bieda prikvacila sla by som aj do obchodu, ale mentalnr mam na viac, dlho by sim tam nevydrzala. Zly kolektiv... to su take drby, este tam ani nie si a uz vies ze cele zle, dalsia vec psychicky narocne... a to je co? Kazda sme ina, to co ja davam v pohodr, resp sa uz len smejem by druha nedala 2t. Ono pre niekoho je narocne aj to ze dostane ukohu bez pokynov a musi rozmyslat ako to spravit.

@eeffka prave ze ide o dost rozdiel, preto aj pisem, ze jedno zamestnanie je prestiznejsie, ale mas pravdu musim zvazit aj okolnosti na co mam a na co nie.

autor
Včera o 15:04
@ivanztt

Pre kazdeho inak. Ja som sa po rokoch vo vysokych manazerskych poziciach rozhodol ist na projektovu poziciu. Cize z psychicky, casovo, narocnej prace ale zase za zaujimavy plat, na poziciu kde pracujem len cez pracovnu dobu, ktora malokedy presiahne 8 hodin, mimo toho uz pracovny telefon a pocitac nechytim, ale zase za o dost nizsii plat, aj ked nie malo. Ale teraz po dvoch rokoch uz mi to zacina chybat a uvazujem o navrate na stare kolaje

@ivanztt co ti chyba dolezitost tej prace, potrebujes byt viac vytazeny, mzda, nieco ine?

eeffka
Včera o 16:26
@anonym_autor

@ivanztt co ti chyba dolezitost tej prace, potrebujes byt viac vytazeny, mzda, nieco ine?

@anonym_autor tipovala by som to na mentalny upadok

anonym_65b8d6
Včera o 16:37

@anonym_autor za mna 1. Ako vieš, že je tam zlý kolektív? Ja do prace chodím kvôli peniazom a nie si hľadať kamarátov. Ohovárať a robit podrazy ti môžu aj v tom akoze dobrom kolektíve.

stanislavicenka
Včera o 16:37

@anonym_autor ja zarucene 1tku. Kaslem na zlu kolektiv😀

brendaa
Včera o 20:04

@anonym_autor určite je to individuálne, keďže nemôžem fyzickú náročnú prácu vybrala by som si možnosti 1. Vyšší plat , kratšia pracovná doba a viac dovolenky....👌
Domnievam sa, správne?.. verejná alebo štátna správa?

anonym_babc1f
Dnes o 05:20

Mna skor zaujalo, ze nikoho nezaujal "kratsi pracovny cas". Asi v nasej krajine ozaj nie je zaujem o skratene uvazky. U mna by toto zavazilo.
Zly kolektiv...pokial je to "len" ohovaranie....zazila som aj horsie...nespolupraca kolegyne, vyslovene podrazy v prac. sfere....
Psychicky narocna / fyzicky narocna to uz komu viac vyhovuje a ake zatazenie viac zvladne.
Ja by som vybrala 1 a vo volnom case hladala dalej.

brendaa
Dnes o 07:20
@anonym_babc1f

Mna skor zaujalo, ze nikoho nezaujal "kratsi pracovny cas". Asi v nasej krajine ozaj nie je zaujem o skratene uvazky. U mna by toto zavazilo.
Zly kolektiv...pokial je to "len" ohovaranie....zazila som aj horsie...nespolupraca kolegyne, vyslovene podrazy v prac. sfere....
Psychicky narocna / fyzicky narocna to uz komu viac vyhovuje a ake zatazenie viac zvladne.
Ja by som vybrala 1 a vo volnom case hladala dalej.

@anonym_babc1f veď mňa

Strana
z2