icon

Aký máte názor na hračkársky kočík pre chlapca?

aktiz
9. dec 2014

Ahojte, mám 4,5 r. syna, ktorý si od Ježiška okrem autíčok želá aj kočík. Chcela som mu kúpiť len takú malú jednoduchú buginu, v ktorej by vozil plyšákov. Spomenula som to však pred rodičmi a sestrou a oni ma vysmiali, že kočík pre chlapca...tak teraz som na vážkach, či mu ju kúpiť, alebo nie. Aký je váš názor na to.

Strana
z3
susi123
10. dec 2014

To, ze kocik a babiky su pre dievcata, a auticka pre chlapcov, su len spolocensky vzite stereotypy (tzv gender stereotypy. Podobne ako ze ruzova je dievcenska farba a modra chlapcenska.) Ja mam takmer 2-rocneho chlapca a odkedy zacal chodit, hrava sa s kocikmi svojej starsej nevlastnej sestricky. Aj vonku sme tak behali, a neboli sme sami! Starsia generacia v tom vidi problem, ja nie. Nastastie male deti este ziadne predsudky nemaju, a spravnou vychovou ich ani neziskaju. Takze hor sa do hrackarstva a vybrat pekny kocik! 🙂 (btw...aj moj manzel sa vraj hraval s babikami a dnes je z neho uzasny otec! Neviem, ci to ma suvislost, ale mne sa to paci.)

babulina
10. dec 2014

nas syn pochodoval po sidlisku s ruzovym kociarikom, sice ho mal po sestre ale neskonale rad ho mal, vozil v nom auticka palicky a sposob jazdy bol unikatny, dcera vzdy iba kultivovane chodila s nim -poupravovala perinku babike, a sposobne s nim jazdila, syn kazdy hrbol nabral, kazdu mlaku presiel a este vrcal do toho, plus sme zastavovali na dotankovanie ale kocik skratka musel byt

eliska1309
13. dec 2014

Ahoj. Moj maly dostal kocik uz ako 10 mesacny. Nalozili sme mu ho dvojlitrovymi plnymi flasami a hor sa pochodovat. Nepotreboval ani choditko za mnin. 30.eur. Napadlo to moju mamku ked si spokenula ze to robila stara mama pri vsetkych 12 detoch ktore sa ucili chodit bez rozdielov ci to bol chalan alebo baba. Tak hor sa do obchodu a vyber nejaky pekny 😀

zunka33
18. dec 2014

Ahoj, moj syn sa hrava s kocikom po starsej dcerke, vozi v nom plysakov, aj auta 🙂, velmi ho to bavi, hoci je typicky chlapec, ktoreho uplne najviac bavia auta a vsetko okolo aut...raz sme dokonca boli na prechadzke s cervenou buginkou, trosku sa niektori cudovali, ale inak v pohode 🙂....ked prideme na ihrisko, chlapci si poziciavaju kociky a dievcata zase auta, bavi ich to, co doma nemaju....

maribell
18. dec 2014

nas maly je tiez ten typ 🙂 ..prisli sme ku kamaratke na navstevu a ona ma dcerku 🙂 .. a ma taku roztomilu ruzovu buginku pre babiky ... a moj syn ako sme ku nim prisli .. som ho vyzula.. namieril si to do detskej izby ..chytil automaticky buginu a uz viac nepotreboval 😀 cely den sa tam s nou prehral ..tak uvazujem ze mu ju kupim na vianoce pod stromcek 😀 nechapem co je na tom 🙂 kazdy sa hned pohorsuje ako keby mal z neho byt homosexual a pritom kocikuje kazdy otecko a je to normalne 🙂

womankc
18. dec 2014

no vžité starosvetské zvyklosti. Niekto to berie v pohode, pre iného je to nepríjemné ,a le v zásade treba vyjsť v ústrety dieťaťu. Ja mám napríklad dievčatko najmenšie ..... ja to volám klam v ružovom. ona je modrooká ako anjelik vyzerá, ale zásadne uprednostňuje chlapčenské hračky a to už do malička , bábiky chytí do ruky zriedka a keď tak len morskú pannu inú si ani nevšimne alebo len zriedka. dostáva autíčka na ovládanie a športové potreby, lego a podobne ...............kočík na bábiky ju bavil chvíľku a skončil rozbitý............ však sa dá aj modrý kočík kúpiť ak by už niekto protestoval a voziť si v ňom môže , čo len chce.

horana
18. dec 2014

Zakladatelka mas "nevyhodu" ze mas iba chlapca. Ja mam parik a maju slobodu sa hrat dievca a bratovymi hrackami a aj naopak. A ze to hojne vyuzivaju. A len ich to rozvija. 😉
Co mam ale na okoli kamosky, co maju len chlapcov, bezne im kupuju kocare aj kuchynky na hranie, preco nie?! Jednak je to zaujimava hracka sama o sebe a potom co si chcete vychovat starosvetskych muzov co nikdy buducej zene nepomozu s kocikovanim, lebo to nieje pre nich dost chlapske? 😝 Aj taki dospeli exoti sa aj tu v diskusiach na MK pretriasaju, myslim ze ziadna by takeho nechcela 😠
Rovnako ako dcere nebudeme kupovat auticka, lebo ved ani nechceme aby raz v buducnosti mala vodicak, ze? (ironia, ale "logika" rovnakeho typu)

nataliaslivkova
18. dec 2014

uplne normalne ...kup mu ho .. 😉

ivetkab.
18. dec 2014

Už si sa asi rozhodla, ale chcem Ťa uistiť, že nerozmýšľaš zle, ak chceš kúpiť synovi kočík. Po prvé, je to jeho sen. A po druhé. Najstaršieho mám syna, ktorý chcel kočík. Tak sme mu proste kúpili takú zeleno-modrú buginku. Presnejšie, môj manžel s tým prišiel domov, že to kúpil Kubkovi, lebo Kubko túžil mať kočík. Chodil s kočíkom pravidelne vonku a vozil v ňom autíčka. Keď sme tak boli vonku, tak sa nikto nepozastavoval nad tým, že chlapec a kočík, ale skôr na obsahom v kočíku. Takže ak by som sa mala rozhodnúť teraz a teda ešte raz, tak by som ten kočík isto kúpila. Syn už bude mať 5 rokov a kočík si veľmi rád zoberie na hranie. Veď aj v škôlke sa hrávajú s kočíkmi aj chlapci ... 😉

saza007
18. dec 2014

Najviac vyuzita hracka, aku som kedy synovi kupila. VoZil v nom maca, kocky, obcas topanky 😀, neskor sa hral, ze to je raketoplan 😅

@ivca88 to su nazory ako z minuleho storocia 😕 tvoj muz nikdy netlacil na prechadzke dieta v kociku? A nikdy nic v kuchyni nevaril? Rodicia by mali deti usmernovat hlavne k tomu, ze ziadna praca nie je vyslovene muzska ci zenska.

katarina_k11
18. dec 2014

Ja mám chlapcov dvoch a mali sme doma aj kočík a máme doma aj kuchynku a práčku a mikrovlnku... Pravda je, že s kočíkom sa hrali všelijako - bola to taká malá bugina, sadali si do nej, vozili v nej všetko možné - plyšákov, autá, náradie, púšťali ho z briežka - ani náznak nejakých rodičovských citov...🙂 A čo sa týka kuchynky - tú nám poradila logopédka, že je to výborná hračka pre obe pohlavia na trénovanie reči - konečne babky stíchli, že dievčenské hračky nie sú vhodné pre chlapcov... Jediné čo nemáme je klasická bábika...🙂

katrinka8
18. dec 2014

Ja by som v pohode kúpila, argumenty tu už boli spomenuté viackrát vyššie 😉 Môj synček má síce len rok, ale kočík má rád (staršia sestra), aj bábiky sem-tam vedia zabaviť, aj autíčka. A dcérka sa tiež hráva s autami.
Mimochodom, v dcérkinej škôlke sa chlapci celkom bežne hrávajú s kočiarmi 😉 Je to prirodzené a netreba v tom hľadať žiadne divné veci. Prepánajána, sú to len hračky. Neviem, v ktorom storočí teda žijeme, ale zaráža ma, že niekto si zrejme ešte stále myslí, že keď sa chlapec bude hrať s kočiarom a bábikou a dievča s autami, vyrastú z nich homosexuáli... 😒
Ešte k tomu "rodičovskému vnímaniu" hry s kočiarom - v sobotu sa naše 2 susedky hrali za domom s kočíkom - púšťali ho "dolu briežkom"" aj s bábikou. Zakaždým sa kočiar vyvalil a bábika vypadla. Baby sa na tom dobre bavili... 😎

monikahan77
18. dec 2014

moji synovci si to vynahradia u našich, my sme boli tri sestry, takže staré bábiky, starý rozbombovaný kočík, ale ako sa s tým krásne chlapci hrajú a už dlhé roky!!! Takže žiadna hanba, šup šup kúpiť kočík ak malý chce.

kim_rossi_stuard
15. jan 2015

ja mam kamaratky kt, kupovali napr. kuchynky pre chlapcov a nikto sa necudoval 😉 preco delime svet na dievcensky a chlapcensky? preco si mamicka nemoze kupit detsku vybavicku vopred? vsade kam pridete najdete svet rozdeleny na RUZOVU a MODRU, ako keby ine farby neboli podstatne, pritom aj zlta, zelena, cervena, oranzova a milion inych odtienov je na svete 😉 doprajte dietatu co si zela, ani vy si nekupite jogurt ked mate chut na milacik ci tvaroh? 😕 😅 😅 😅

katy1979
15. jan 2015

my sme mali tiez kocik a co. Kupila som modru buginu a decka boli spokojne. Posunuli sme ho dalsiemu chlapovi v rodine. Presne tak a dospeli chlapi nekocikuju svoje deti?
Pri takychto veciach som sa naucila rodiny nepytat. Ak nieco chcem tak to kupim aj keby sa na hlavu postavili.
Kludne aj kuchynku kocik babiku. Aj baby sa hraju s autickami a nikto sa nad tym nepozastavuje

gabikula
5. aug 2024

Náš asi v 2,5 roku si ho veľmi prial. Tak sme raz išli z Pepca s ružovou buginou (takou tou najobyčajnejšou). Pýtal si ho však až tretí syn v poradí a tiež som bola najprv tým zaskočená. Potom s ním lietali po byte všetci traja chalani. Hrali sa s ním ale inak, tak chlapčensky, lietali s ním, volali bzučali, občas bol prázdny, občas v ňom bol plyšový pes, ... .

Strana
z3