icon

Je správne kúpiť pre chlapca dievčenskú hračku?

anjelik99
8. nov 2011

Myslite ze je vhodne kupit chlapcovi malu kuchynku? 😒 maly sa my stale hraje v kuchyni s hrncami a varechami tak som rozmyslala ci mu nekupit hrackarske, kazdy my ale hovori ze je to dievcenske ☹

li_la
9. nov 2011

Možno bude skvelý kuchár ako Jamie Olivier! 🙂 Nevidím na tom nič zlé, mal by sa už pochovať názor, že do kuchyne patria iba ženy. 🙂
Môj syn, hoci je ešte maličký, veľmi obľubuje bábiku, pomenovali sme ju Jolanda a nosíme ju všade so sebou. :D

irriss
9. nov 2011

@janka_pn
Vypada to na nove tema, "bazar" v primem prenosu.... 😀 😀 😀
nebo-li navrat k vymennemu obchodu (?) 😉

annaopialova
9. nov 2011

ahoj ja som mala pani ucitelku v druzine ktora mala syna a on sa vzdy hral len z babikami a ona vzdy povedala ze co ma snim robit ked ho zaujmaju len dievcenske hracky no nic vyrastie z toho

anjelik99
autor
9. nov 2011

@hoogy aj Davidko my rad upratuje akonahle vytiahnem vysavac uz aj ho musi mat, asi mu kupim aj ten, aj ked ide mu to aj z ozajstnym aspon my trosku pomaha 🙂 a ved kto vie dokedy ho to bude bavit tak nech ma zabavu 😉

irriss
9. nov 2011

@annaopialova
bude z neho perfektni otec... 🙂

panenky,- kdyz to neni Barbie, tak je to Ben...kuchynka, vysavac, ruzova barva..a nedelame si to nakonec my samy, ze se snazime skatulkovat hracky a barvy na holcici a klucici??

Vzdyt v zivote prijde kazde pohlavi do styku s kuchyni, vysavacem, panenkou-miminkem, ruzovym trickem (tady v Italii normalni soucast satniku pro muze 😉 )

p.s. nemluvim o tom, kdyz maminka obleka syna zamerne do holciciho..to ne, to jsem zasadne proti, nedavno jsem to i zde na MK dane mamince rekla ☹

anjelik99
autor
9. nov 2011

@li_la mozno aj hej 🙂 aj David vzdy uteka k babikam v obchode a asi mu jednu aj kupim 🙂

sympa1
9. nov 2011

ja mam mladsiu na auticka zas 😀 vlaciky a podbne...v skolke len s takymito hrackamy sa hra aj na vianoce dostala vlacik. nevidim v tom problem

avanti
9. nov 2011

Je to spravne! Nie je potrebne delit hracky na cisto dievcenske a cisto chlapcenske. Ak ma napriklad chlapcek zaujem o babiku, ci kuchynske riady, nie je to nic nezvycajne, docitas sa takmer v kazdej knihe o vychove dietata 😉
Aj nas mladsi syn prejavil okolo 2 rokov zaujem o babiku, tak jednu uplne jednoduchu handrovu dostal na narodeniny a doteraz slavi velky uspech. 🙂 Starsi naopak podobne veci az tak nemusi 😉

kris557
9. nov 2011

moje krstniatka (2 chlapci) dostali kuchynku minulý rok od Ježiška veď už všetko majú...a hrávajú sa s ňou, dokonca aj mixér k tomu. Moju malú zasa nezaujímajú bábiky a na Vianoce si želá policajné lego, že ako majú v škôlke alebo zvieratkové, tak sme dostane radšej to 🙂 a že ona chce dráhu s vláčikom. My to máme v rodine tak trochu asi naopak 😀

anieli_1
9. nov 2011

@anjelik99 ahoj neviem co ti vsetko pisali nechce sa mi to vsetko citat ale minule davali v tv o hrackach a tam akurat detska psychologicka hovorila ze deti nerozoznavaju dievcenske a chlapcenske hracky a ze im to nemame zakazovat lebo ze je chlapec alebo dievca nech sa hra s tym co chce takze ak ho to bavi kludne mu kup moj maly stale musi byt pri mne ked vari a kolkokrat som mu dala aj cestovinu do hrnceka alebo tak si vari sam(aspon neotravuje) a este nam aj donesie ochutnat co navaril takze ak to mate kde dat podla mna kludne mozno z neho bude kuchar 😉

kris557
9. nov 2011

@anjelik99 vraj bola taká relácia, že hračky sa nemajú deliť na chlapčenské a dievčenské ale spoločne.

lussy23
9. nov 2011

Ešte nemám deti, ale na kuchynke nevidím nič zlé. Varenie je ženská robota možno v domácnosti, no v praxi určite nie. Raz som pomáhala na kuchyni (v škole) a bolo tam viac chlapcov ako dievčat. Podľa mňa sa má dieťa hrať s čím chce. A myslím, že kuchynka je oveľa lepšia ako nejakí spidermani a pištole.
A k tým farbám. To je len pri malých bábätkách, že ružové dievčatko, modré chlapček. Ale v škôlke, škole je to už jedno. Ak by bola ružová dievčenská farba, nevyrábali by ružové košele.
Inak kopec chalanov nosí dlhé vlasy, to je tiež dievčenské, ale nosia. 🙂 dokonca aj náušnice. Takže keď sa chlapec hrá s bábikami, alebo dievča s autami, je to úplne normálne.

maca_p
9. nov 2011

moj synovec s aparadoxne najlepsie zahra s kuchynkou avari kavicky a cajicky. moj syn sa zasa najradsej hra s naozajstnou trubou a pece a pece a pece vsetko...

saza007
9. nov 2011

@anjelik99 kasli na to, co ti vsetci v okoli hovoria a kup mu ju. Poznam vela chlapcekov, co ju maju a keby som mala na to doma miesto, tak mu ju tiez kupim na Vianoce. Moj syn napriklad pravidelne tlaci buginku pre babiky, ked ideme do obchodu 😅 😵 😵 😵

zoja
9. nov 2011

@anjelik99 nevidim nic zle na tom, ak mu ju kupis, aj my sme nasmu synovi splnili jeho sen a to ma 4roky 🙂 ,vzdy kam sme prisli a boli detske kuchynky tak sa hned k nim vybral a vyvaral, tak teraz v lete sme mu na meniny jednu kupili, ze nech ma radost, ta vsak trvala len chvilu, co je doma to sa nerata, proste prestalo to byt prenho to lakave a uz si ju ani nevsimne. zaujimave je vsak to , ze v skolke si obcas sem tam povari, ale doma uz len na to sada prach

maria30
9. nov 2011

@anjelik99 podľa mňa kuchynka nie je len dievčenská.. a aj keby.. tak natom nevidím nič zlé... kašli nato, kto ti čo hovorí.. ja by som pozerala nato, čomu sa venuje moje dieťa a nie čo chce okolie.. ak je rád v kuchyni, tak sa mu to bude určite páčiť a aj ty budeš spokojná, že ako sa vie krásne zabaviť 😉

klauduska
9. nov 2011

@anjelik99 presne nad tymto darcekom uvazujeme aj my.... 😅 😅 😅 tiez sa maly stale moce v kuchyni,vytiahne si misky(hrnce ma zakazane) a vari ako o dusu... 😀 😀 😀 ale nechcem zasa kuchynku typicku pre dievcata,ruzovu.....pozerala som napr. v ikei co maju,ale tak ta je sice drevena,ale draha.... 😒
Ale som rada,ze sa tu nakoniec utvrdim v tom,ze to niee je uplne dievcenska zalezitost... 😵 😵 😵

jarunka111
9. nov 2011

@anjelik99 aj náš malý má rád kuchynky 😀 Boli sme v detskom centre a zrazu ho pozerám, že kde sa hrá. A on v kútiku v kuchyni strašne silno varil 😀 😀 😀 Aj u susediek sa hneď postaví za sporák a varí kávu 😵 Svokra mu chcela tiež kúpiť, ale tiež sme sa stretli s názorom, že chlapcovi toto? Tak som od toho upustila, ale idem mu kúpiť takú detskú drevenú súpravu, kde je valček na cesto, doska, varecha.... lebo keď robím niečo od cesta, tak aj jemu musím urobiť cesto a on so mnou robí "dobré koláča" 😵 a to si musím pýtať od neho valček, že nech mi ho na chvíľu požičia 😀 😀 😀

eeerika.h
9. nov 2011

Absolútne nevadí ak sa chlapec hrá s dievčenskými hračkami. Kuchynky sú síce všeobecne priraďované k dievčatám /neviem prečo/, ale aj ten môj sa rád hrá s kuchynkou v kútiku či v škôlke, dokonca keď bol menší aj detský kočík si rád obzeral a tlačil pred sebou.
Aj ja mám tú tendenciu robiť svojim deťom radosť, keď uvidím, že ich niečo zaujme, ale som si povedala, že to nie je vždy potrebné, kúpiť mu všetko domov. Prečo by mal mať doma všetko čo sa mu zapáči, veď možno je to pre ne zaujímavé práve preto, lebo to doma nemajú. Nech sa zoznámia a pohrajú so všetkými hračkami /aj s dievč. aj chlapčenskými/, ale prečo ich hneď kupovať. Synovmu spolužiakovi v škôlke sa vraj páči ružová farba, no myslím, že mu doma nevymaľujú izbu na ružovo. 🙂 🙂

jahodka11
9. nov 2011

a este ma napadlo....budeme sa stahovat a syn tuzi po fialovej izbicke s kvetinkami a motylikmi 🙂 tak normalne rozmyslam, ze jedna stena moze byt bledofialova a on bude rad 🙂 ved ked omrzi, premalujeme....za tu radost to stoji 🙂

anjelicek26
9. nov 2011

@jahodka11 - no tu by som asi nepovolila, predsalen izba hm - nebude na smiech kamaratom s fialovou izbickou? Nema dva roky, ze by nechodili kamarati na navstevy 😖

janka_pn
9. nov 2011

@jahodka11 prehovor ho na bledozelenu, to je lepsia farba do detskej izby a mozte nalepit velke nalepky, ktore kedykolvek odtrhnes 😉

jahodka11
9. nov 2011

@janka_pn -ano, take nalepky urcite kupim....myslite, ze bledofialova je fakt nevhodna? 1 stena v celej izbe? teraz ma modru a zelenu....no uvidim este... 🙂

janka_pn
9. nov 2011

@jahodka11 akoze ak fialova tak taka modrofialova a v kombinacii s modrymi stenami

maca_p
9. nov 2011

@jahodka11
@anjelicek26 existujurozne odtiene fialovej, nakombinuj, polep zvierata, kvetiny, hmyz a moze byt z toho dobra dzungla - zoo. podla mna deti nevnimaju odtiene farieb na stenach, ale treba to robit vkusne.

este k tym hrackam, raz sme boli u kamosky, ktora ma väcsie decka a maly tam objavil babiku. ja som bola akurat teho, tak nam ju kamoska dala, aby si zvykal na babatko 🙂 . sice ju kmasal za hlavu a za krk a tahal ju za ruky, ale ako prenatalna vychova bola anca akurat vhod. u nas v MC sa bezne chalani nahanaju aj s deckymi kocikmi.

irriss
9. nov 2011

@jahodka11

zdejsi moda fialove barvy tu trva uz nejmene rok...na fialovo je snad vsechno...a nejvic postihnute je prave obleceni a fialove kravaty, fialove bundy a kosile a kalhoty prave patri muzum 😉 😀 😀 😀
Fialova pry ma magickou negativni silu, ale jen co se tyce medii..herci, tv programy... 😉 pry jim prinasi smulu..ale to bude asi necop jako cerna kocka pres ulici... 😀

Ja plnim prani svych deti, kdyz ne ted, tak kdy??Za mne, urcite ano... 🙂

anjelicek26
9. nov 2011

@jahodka11 - bledozelena, zlta, to je taky kompromis, fialovu by som chlapcovi vazne na stenu nedala, ak tam chce mat kvetinky, luku, ries to cez nalepky 🙂 To sa fakt da rychlo dat dolu 🙂 Toto je take krasne a neutralne 🙂

http://www.ebay.co.uk/itm/Colourful-Flowers-Art...

janka_pn
9. nov 2011

@jahodka11 ikea alebo aj u cinanov sa daju kupit celkom pekne nalepky. a lacno 🙂

jahodka11
9. nov 2011

@irriss
@maca_p -jej, dakujem za podporu....ja ked si predstavim jednu stenu bledulinko fialovu a ostatne bledomodre, podla mna to bude pekne....a presne, jemne doplnky, nic extravagantne a vsetko s mierou....potom vam dam foto... 🙂

irriss
9. nov 2011

@jahodka11
ja mam zavesene ze stropu na pruhlednych nitkach veruhodne napodebeniny "vasky"..to je jen rada..a kdyz se otevrou dvere, tak "letaji"