icon

Je správne kúpiť pre chlapca dievčenskú hračku?

anjelik99
8. nov 2011

Myslite ze je vhodne kupit chlapcovi malu kuchynku? 😒 maly sa my stale hraje v kuchyni s hrncami a varechami tak som rozmyslala ci mu nekupit hrackarske, kazdy my ale hovori ze je to dievcenske ☹

klauduska
9. nov 2011

@jahodka11 ja som tiez za fialovu,nie je zas az taky velky,aby ju mat nemohol a da sa hocikedy premalovat... 😉
My sme prikladom,Filipko ma izbu tyryksovo-fialovu, t.z. jedna stena fialova,jedna tyrkysova a jedna stena je tapeta(tyrkysovo-fialova)+zelene gulicky...kazdy kto pride velmi tuto kombinaciu chvali,dokonca sa nikto necudoval,ze preco fialova achlapcovi... 😉 😉 😉 v dnesnej dobe uz podla mna fialova nie je vyslovene len dievcenska farba.... 😉 😉 😉

cervena_ciapocka
9. nov 2011

Podľa mňa je kuchynka super vec, veď čo je na tom keď vie chlap variť, len plus pre neho 😉 A čo sa oblečenia týka, tak my kupujeme veľa červenej pre chlapca (samozrejme, že nie s kvetinkami a tak 😅 ) lebo mu veľmi pristane, aj manželovi pristane červená. 🙂 Vždy radšej v červenej ako nejakej "chlapčenskej" tmavej hnedej a podobne.

tiviot
9. nov 2011

ahoj,,ja si myslim,ze je to super hracka ak ho to bavi,,kamoska ma tiez chlapceka a tiez ma doma kuchynku 🙂

maca_p
9. nov 2011

@jahodka11 nemas za co a nech sa ti paci link, detskych izieb, ja by som si tam vybrala aj 5-6, hadam sa jeho majitelka nenahneva 😀 : http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/fra/album/d...

maca_p
9. nov 2011

@cervena_ciapocka presne tak, farby, farby farbicky. aj u nas je pri dvoch chalanoch kopec cervenej a oranzovaj. len izbu maju modro-zelenu - asi idem premalovat 😀

atreyu
9. nov 2011

@traktor 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 neskutočne si ma pobavila tou fotkou s mačkou v kočíku 😀 😀 som si predstavila ako tu náš malý o 2 roky pobehuje s kočíkom a v ňom má našu mačku 😀 😀 vidím, že si toho dosť užije 😀 😀

anjelicek26
9. nov 2011

@maca_p - cervena, orandzova beriem, ale fialova s kvetinkami? No asi som divna, mne to prijde trochu moc 😅 Som zvedava na fotky, ake bude prevedenie do praxe 🙂

My planujeme mladatku olivovo zelenu izbu - tema pilot - este zhaname nejake doplnky a v lete ideme na to 🙂

saza007
9. nov 2011

@jahodka11 kludne by som dala fialovu na jednu stenu. Aj kvetinky, ak sa mu pacia. Vsak ma len styri roky! Prinajhorsom o rok zase premalujes 😀

marianca
9. nov 2011

Noo tak ja som už na vianoce kúpila svojmu skoro 3-ročnému synovi kuchynku..No a čo????A dokonca som do nej kupovala aj náradíčko, hrnce, potraviny umelé a predavačka sa ma v obchode pýtala, tie riadiky chcete v akej farbe, pre chlapca? či pre dievča? Takže to bežne mamičky kupujú aj chalanom🙂 Dokonca mi hovorila, že im prišiel nový tovar, ale ružové kuchynky, tak že ich vracia dodávateľovi, lebo dosť kupujú mamičky pre chalanov a to berú neutrálne farby🙂
A ja som to spravila preto, lebo mám poobíjaný už všetok riad a nebaví ma každý deň umývať všetok riad.
A muž s tým nemal žiadny problém, povedal, že mu kúpime to s čím sa bude hrať a bolo🙂

anjelik99
autor
9. nov 2011

@klauduska tesim sa aj ja ze mame tolko deticiek co radi varia 🙂 vobec som to necakala a som rada 😉 ja som mu uz vyhladla tefal stoji do 50€ kedze dostane aj pracovny stolik to bude stacit 🙂

anjelik99
autor
9. nov 2011

@jahodka11 fialova jepodla mna v pohode ja som kupila fialovu podlozku do kocika 🙂 a nech si mysli ktochce co chce 😀

bobocka
9. nov 2011

jasne,vsak ide o hracku.kuchynka pre chlapca je uplne v pohode 🙂 moj syn ma dve babiky a tesi sa z nich.mna ani nenapadlo,ze by to malo byt divne.ja som sa ako dieta hravala aj s babikami,no vzdy som sa vytesovala ked som sla k susedom chalanom a mali autodrahu na dialkove.tam som vedela hodiny sediet. 😀 kuchynka pre chlapceka a auticko pre dievcatko je uplne naporiadok.vobec nic zle na tom nie je.skor hracky typu puska ci plastovy noz ja povazujem za viac nez nevhodne 😠

lenka311
9. nov 2011

@anjelik99 Ja som práve od jednej pani kúpila domček pre bábiky aj s nábytkom, kúpila ho synovi, vôbec sa s ním nehral, vravela, že majú aj kuchynku a s tou sa obaja jej synovia hrajú radi. Takisto kamoška má tri deti a z toho jeden je chlapec a s tou kuchynkou sa hrá lepšie ako oni dve..
Čo taký Žídek... nepríde mi teplý... 😉 😉 😉 😉
A aká bude budúca nevesta rada, keď bude vedieť variť 😀 😀 😀

marianca
10. nov 2011

Baby ja by som to fakt neriešila či je to správne, alebo nesprávne, aby sa chlapci hrali s bábikami a dievčatá s autami. Bože veď každý je iný a každého baví niečo iné a tak je to aj s deťmi...Ja mojim chalanom bežne kupujem
červené oblečko, lebo im to moc sekne a vôbec to neriešim. A aj tak keď ideme von malý hľadá zásadne kočíky a bábiky čo tam majú dievčatá. A baby berú Kubčovi zasa traktor🙂 A každá mamina je spokojná, že deti sú spokojné a pekne sa hrajú.
Takže fakt dajme deťom čo chcú čo ich baví. V tom prípade budú mať deti zábavku a my maminy budeme tiež v pohode🙂
A u nás s nápadom kúpiť kuchynku prišiel muž. Vôbec neriešil, že to je dievčenské, alebo čo.
Veď nebudeme predsa kupovať hračky, s ktorými by sa "mal" podľa správnosti hrať, čo je však správne, že?
A okrem toho vyhadzovať peniaze na hračky, ktoré budú aj tak niekde odložené, nemá zmysel...
Takže tak🙂

zuzanat
11. nov 2011

ahojte, presne tuto dilemu mam ja, syn by chcel velmi kuchynku, ale vsetci okrem mna krutia hlavami, ze snad mu ju nechcem kupit. Tak som sa teda snazila mu vysvetlit, ze kuchynka je pre dievcata, na co mi on vzdy poviem, ze ved aj tato vari a je chlap 🙂 Ale tak mam smolu, muz to neschvaluje, radsej mu dohovoril, ze udica je "lepsia" 😒

katrin21
11. nov 2011

kuchynka? uplne v pohode, ked chce 🙂 ved variť mozu aj chlapi a sefkuchari su muži !!

gaby21
11. nov 2011

@anjelik99 No jasne, ze mu kup, ked ho zaujalo prave toto, sak co by som ja dala zo to, keby sa moj maly hral vobec s nejakou hrackou, dom je plny hraciek a jeho nic nezaujima, iba bludi po dome a nevie co so sebou. Keby som videla ze ho nieco konkretne zaujme tak mu to kupim, hoci by to bol aj ruzovy kocik s babikou, no nech sa vsetci postavia aj na hlavy, by ma to vobec nezaujimalo 😀

jabadaba
11. nov 2011

nie je to dievcenske, je to bezna sucast kazdeho cloveka, ak sa maly rad vyhra s hrncami tak preco mu kuchynku nekupit. Reci si nevsimaj, to len somar vypoti, ze to je cisto chalanske alebo cisto dievcenske. "Zboznujem" tieto silne reci. 😝 Takze do pohody, kup co maleho bavi a nech si kazdy trepe kolko chce.

anjelik99
autor
11. nov 2011

@gaby21 ved prave ze aj moj maly ma kopec hraciek a vzdy sa chce hrat s vecami co niesu hracky 😀 medzi nimi aj hrnce a varechy a jedina hracka co ho aspon chvilu bavi je vrtacka a kladivo to ma od deda ten stale nieco majstruje ale uz mu berie tie jeho ozajstne 😀 , takze dufam ze ho to bude bavit 🙂 🙂 🙂

lenusiknr
13. nov 2011

baby kludne im ju kupte🙂 ked radi varia tak preco nie?🙂 uz ju mam pre mojho Kubka kupenu a este mu dokupim potraviny a kavovar, nech ma plnu vybavu🙂

marianca
13. nov 2011

@lenusiknr aj ja mám už kúpenú pre môjho Kubka aj s príslušenstvom🙂🙂🙂

anjelik99
autor
13. nov 2011

@zuzanat to je skoda aj moj muz sa zacudoval ze mu ju chcem kupit ale hned som mu odpovedala ved aj ty si kuchar a ostal ticho aj babka sa na mna pozrela zacudovane ale potom som jej to vysvetlila 😉 a zmenili nazor dokonca bol so mnou dedo vybrat neake riadiky taky predvianocny darcek 😀 a kuchynku prinesie jezisko 😎

anjelik99
autor
13. nov 2011

@marianca my uz mame tiaz objednanu uz sa neviem dockat vianoc dufam ze ho to do vtedy neprestane bavit 😀

marianca
13. nov 2011

@anjelik99 no vidíš super a vôbec nikoho nerieš, hlavne nach sa malý zahrá a je spokojný 😉
Inak minule som bola v obchode a to je beh na dlhé trate...my už máme kúpenú kuchynku, riadiky, potraviny, ale videla som aj kávovar, mikrovlnku, trúbu....a kóópec vecí, takže to keby sme chceli kuchynku nakompletku zariadiť bude vačšia ako tá moja a ja mám teda dosť veľkú kuchyňu 🙂
Tak držím palce a po vianochiach si dáme vedieť ako nato zareagovali naši kucháááári 😉

anjelik99
autor
13. nov 2011

@marianca no to mas pravdu je toho fakt kopa, a niektore su fakt paradne kusky 😀

akika722
16. nov 2011

ahojte,he he aka super tema 😅 ja riešim to iste,syn sa nejak namotal na kuchynku aaaaaaaaaaaaaaaaaa vysavač 😅 sniva o tom že to dostane na Vianoce /no darčeky mam už nakupene a on teraz povie 😲 😀 /

vulka
16. nov 2011

@anjelik99 Kuchynku synovi? ? ? Kľudne, veď mne môj 4-ročný syn ohromne rád pomáha v kuchyni. Miesiť cesto, vaľkať, vykrajovať, koreniť, soliť, miešať,.... Najnovšie sa učí škrabať zemiaky.

katy1979
16. nov 2011

ja idem malemu kupit asi ten hovoriaci vysavac. nech mi stale nekradne ten moj

anjelik99
autor
16. nov 2011

@vulka tak to je tiez sikulo, len dufam ze s toho vyrastu lebo aj moj brat robi za manzelku vsetko 😀 tak nech si to uzivaju len kym su maly 😎

anjelik99
autor
16. nov 2011

@katy1979 ja ako nahle poviem ze idem vysavat uz aj uteka, tak pol hodinove vysavanie nam trva asi hodinu, 😀 ale naucil sa to velmi rychlo 😎 uz aj ten rucny, pride k babke a uz aj ide tam sa tesi 😀