Kde kúpim bio piesok do pieskoviska?
Ahojte,mam otazocku,kupili sme pre drobca pieskovisko,no chcela som kupit don bio piesok kde ho zohnam?dakujem 🙂
Ale ja som chcela 🙂
piesok urceny do pieskoviska kupis v hornbachu, baumaxe a podobnych obchodoch. mozno aj vo velkom kvetinarstve. je hlavne ovela jemnejsi nez piesok, co sa sype na stavbe do betonu 😀 a aj cistejsi, samozrejme za predpokladu, ze je predavany v original zavretych sackoch a nie tak, ze ti niekto z kopy piesku na stavenisku lopatou nahadze par kg do kybla.
tiez treba mat zakryvatelne pieskovisko, aby si v nom macky neurobili wc. a piesok nezabudnut obcas aj vymenit.
baumax, hormbach maju a vola sa to ze Piesok do detskeho pieskoviska maju ho aj v tescu ale je predrazeny 25kg stoji nejakych 6 eur a v baumaxe 25kg za cca 2.50 tusim
@lucia006 my sme tiež minulý rok chceli kúpiť,ale dakto nám povedal,že vraj sa z neho nedajú robiť odtlačky do piesku,neskúšali sme ,tak neviem,či je to pravda,potom sme kúpili obyčajný v stvebninách,je jemnučký,čistučký,malý sa zahrá
@lucia006 jejda toto tu je des...a mne sa uz stalo, ze som napisala nieco nestastne sformulovane....ja uz mam sice tiez alergiu na terminus technikus "bio", je pravda ze zo zdraveho zivot.stylu sa stal velky boom a po co com byva dopyt, toho sa chopia "hlavicky", ktore sa chcu nabalit....ale zeby tvoja jednoducha otazka (preformulovana : kde zohnat vhodny piesok do pieskoviska? ) mala vyvolat take nehorazne poburenie... 😀 😲 😎 ja mam MK velmi rada, ale niekedy len zasnem... 😝
@lalai takze najlacnejsi v stavebninach (hornbach, baumax..) ?
Dakujem maminam za odpovede zajtra sa stavime v hornbachu ,alebo v baumaxe. 😒
@katussska24 ano urcite tam
@katussska24 tak vidite co to sposobi sniektorymi,si myslim,ze clovek ak sa ho ta otazka netyka nemal by odpovedat,to asi len sedia na nete na mk a cakaju kym pride otazka prenich na pobavenie a uz to ide 🙄 no to uz je fuk,hlavne ,ze som dostala odpovede 🙂
@lucia006 no jo, vsimla som si nasledne, ze uz sa neda priamo cez nich objednat, my sme este mali priamo od nich spolu s pieskoviskom. Ale pisu tam, ze ta firma KEMA rozvaza do roznych lokalnych skladov, mozno maju nejaky aj na vychode, niekde, kde by ste si vedeli vybehnut osobne. 😉 Este si to over.
Ahojte, toto mi odpisali z firmy KEMA, ked som sa pytala, kde sa da ten piesok kupit:
"Dobrý deň piesok Baby Sand si môžete zakúpiť v stavebninách Stavmat In alebo Dektrade, ktoré majú pobočky po celom Slovensku."
@lucia006 ahoj, ak ti ide len o tu biologicku kontaminaciu, skus kupeny piesok sterilizovat v trube ako sa to robi ked sa dava do akvarka .... to by malo stacit.
Piesky zo stavebnin by teoreticky mohli este obsahovat nejake tazke kovy a pod., ale pochybujem ze piesky do pieskoviska su nejako specialne testovane. A zasa ten kontakt s telom nie je az taky intenzivny ako pri jedle a kozmetike, tak pokial to zrovna nie je piesok od cernobylu tak by to nemala byt az taka katastrofa. Nikdy som nad tym nerozmyslala a kedze moj uz dlho chodi aj po vonku do pieskovisk, kde sa hemzia macky a psy, tak uz toho moc neporiesim.
ja si len predstavujem, ako mu vysvetlis, ze jedine vo vasom pieskovisku sa moze hrat a v inych nie, aj ked vsetky ostatne deti tam su, lebo nie je bio. Ja si myslim, ze dieta, ktore sa uz ide hrat do piesku, uz nie je v takom stave, ze ho bude lizat a jest....a hlavne, ved ho mas pod dozorom. Myslim, ze aj citlive deti sa hravali v normlanych pieskoch a myslim, ze zrovna ten piesok nepatril k hlavnym dovodom ich problemov. Svet je taky, aky je, spinavy, skazeny, deti pred tym neuchranis. To, samozrejme, neznamena, ze si do vlastneho pieskoviska nemozes zhanat cisty piesok (ak sa to da). Ale ten v skolkach nikto ani len neprikryva, rataj s tym...
V stavebninách.

@belllinka a teba to tak trapi????je jedno ako som to nazvala ,kde som to zacula,inteligentny clovek pochopi.