Koľko darčekov dávate deťom na Vianoce?
Nechcem to prehnat 😉
nepocitam..lebo ja som s tych mam, ktora ked nieco kupi, tak hned aj da, potom musim zas dokupit..zas dam atd 😀 ..milujem tu detsku radost, ten smiech pri tom..rada robim radost a to nemusia byt ani Vianoce..cize fakt presny pocet neviem..darcekov nemusi byt vela..mali by hlavne zaujat a potesit..a to neznamena, ze pri rozbalovani musi dieta stravit hodiny, kym si vsetko pozrie..lebo to uz potom nie je o tej pravej radosti..
Nepocitam no vzdy musi byt knizka,lego a auto 🙂 potom je to oblecenie popripade nieco tvorive,spolocenska hra....a samozrejme vsetko poriadne zabalene kazdy jeden kusok 🙂
ja som kupila jedno velke smetiarske auto (kazdy pondelok povinne stojime v okne a cakame smetiarov) 🙂 potom male auto s karavanom,kamion s privesom+traktor,knizky-leporela,bodička,plysoveho psika a drevenu hracku a este chcem dokupit cd s detskymi pesnickami a nejake osatenie....
mata trocha veľa sa mi to zda, musel byť veľmi dobry, ja malemu dve hračky ,ved aj od rodiny dostane tak už som to nemala kam davať
My sme dcerke kupili magneticku tabulku na kreslenie, leporelo, lego, digitalny fotoramik (ona je maniak na obzeranie fotiek), puzzle pre male deticky a spodne gatky s jej oblubenou Minnie (oducame sa od plienok) 😀 Niekde som citala, ze deti by mali dostat cca 5 - 6 darcekov na Vianoce - 1 hlavny a ostatne mensie - to ako nazor psychologa 😉 Tak ale asi je rozdiel, ci ide o babo alebo vacsie dieta zas.
u nás to bolo skôr o trhaní papiera...takže aj keby som jej tam zabalila "staré" hračky, pre ňu by to bol zážitok 😀
Ale dostala lego, hovoriacu knižku, leporelo, látkovú bábiku, magnetickú tabuľu, oblečenie a kozmetiku (to som jej nedávala pod stromček, to by museli byť Vianoce každý druhý mesiac 😅
Ešte dostala kopu darčekov od rodiny, takže pod stromčekom toho bolo veeeľa veľa...ale je pravda, že pri treťom prestala rozbaľovať a radšej sa hrala s vypínačom od svetielok.
Nie je dôležitý počet, ale hlavne, aby deti mali radosť a využili to. Lebo často sú darčeky prvé dni super a potom to opadne a stoja v kúte :( Je to niekedy ťažké vybrať a trafiť sa.
ja som typ že ked kupim nevydržím a pochválim sa teda dám...Ja si myslím že to nie je o počte darčekov ale o to že to človek dá z lásky a samu seba poteší že obdaroval toho druheho radostou a prekvapením 🙂
to je individualne a zalezi to aj od financnych moznosti rodiny. dieta sa potesi ale aj viacerym mensim darcekom a mozno viac, ako jednemu velkemu. z vlastnej skusenosti - nas matusko miloval rozbalovanie darcekov. bolo uplne jedno co v tom bolo, aj ked len jeden panacik, ale to rozbalovanie sa mu ratalo. cize sme mu kazdu vec, kazde zvieratko, knizku balili zvlast. niektore drceky si rozbalil hned, ked ho to zaujalo sa hral a niektore hned na stedry vecer ani nerozbalil, ale az 25.12. jedna mamicka tu mala album, ze nase vianoce a bolo tam mozno 20-30 darcekov. to je podla mna strasne moc, lebo to dieta potom ani nevie, s cim sa ma hrat a hlavne, nic si potom nevazi.
faktory obmedzujuce pocet darcekov:
- rozpocet
- miesto na uskladnenie (hora hraciek co uz je doma a dalsie ktore pribudnu od rodiny)
- kolko darcekov si este dieta vie vazit a kolko darcekov ho nerozmazna
faktory zvysujuce pocet darcekov:
- niektore hracky su take uzasneeee :D
- kupovat hracky je strasne super
- to nase dietatko tak strasne lubime ze by sme kupili vsetko
- neskor .. v skolke/skole sa budu dotahovat co kto dostal ...
No dufam ze najdeme vsetci ten spravny pocet :D Ja myslim ze takych 5-6 balickov na rozbalenie (ci uz su v nich ponozky alebo hracka🙂 je pre take male dvojrocne az-az ... tak snad sa mi to podari nepresvihnut ...a vzdy treba aj ratat s tym, ze dalsi rok moze byt tazsi, tak si deti nezvyknut na vela drahych darcekov, aby neskor neboli smutne ...
1
@kvetinka211 úžasný komentár 😵 😵 😵
1 velku vec a par drobnosti od pribuzenstva 🙂 Nakoniec skoncia na 10 darcekoch na hlavu, bohuzial 😅 😅
my zvačša jeden hlavný vačší darček- napr. kolobežka, korčule, velké lego....... a potom 3-4 menšie...v tom je aj oblečko,kniha 😉
u nás v prvom rade platí zásada - každý darček osobitne a veľmi pekne zabalený 🙂.
U nás nemôže chýbať lego a tiež nejaký väčší darček /rozhodujeme sa medzi ikea kuchynkou a detským pianom s mikrofónom/, samozrejme knižka a oblečenie. Takže na kusy asi 5 🙂.
Idem vam prispiet aj ja. Nakolko mame malu dcerku ktora bude mat na vianoce 10 mesiacov. Tiez sme riesili co na Vianoce a rozhodla som sa ze malej kupim nejake makke kocky, nasa mala zboznuje stuzky snurky atd tak pokusim sa zohnat nieco so stuzkami a snurkami. Oblecenie nekupujem mame zatial vsetko ked tak mozno nejake pancusky. Urcite kupim knizku aby som mohla malej citat rozpravocky. Kedze to budu prve vianoce tesime sa na reakciu. Ale urcite by som nechcela svoje dieta obdarovat bezhlavo lebo ma radost....lebo co jej dam o rok dva a tri...Chcem dieta viest k tomu ze darceky si treba vazit ved nie su zadramo a preto radsej skromne ale stastne...
Cim dalej tym menej, kym som bola neskusena mamina, detom sme davali 5-6 darcekov, topili sa v tom a ziadny si neuzili.
Teraz tak 2-3, prip. jeden vacsi a jeden mensi. S tym ze aj tak dostanu u oboch starkych, u jednych 25.12., u druhach 26.12., cize aj tak na moj vkus nadmieru, Vianoce na etapy.
Vsimla som si ze detom sa rata atmosfera okolo viac nez samotne veci, ktorymi si deti v dnesnej dobe vacsinou presytene...
My davame vela darcekov dcere, vzdy pozera reklamy a potom jej pokupujeme co sa jej v tv paci 🙂 ona zboznuje rozbalovanie tak kazdy darcek pobalim zvlast 🙂
No nas maly teda dostava kopu darcekov....ma dve babky a dedkov, dvoch ujov s rodinami, tetu s rodinou.....takze nas maly slavi Vianoce 3x. Doma, u jednej babky a u druhej babky 🙂 Ale o tom to je. Ked vidim tu radost a tu atmosferu, je mi to jedno ci dostane u kazdeho 1 darcek, alebo 3-4🙂
keďže tento rok chce, aby mu Ježiško priniesol bicykel, ostatné darčeky musia byť skromnejšie. my osobne mu už kúpime len nejakú jednu drobnosť, lebo samozrejme niečo dostane od starkej, od druhej, od krstnej...takže darčekov bude viac ako dosť. navyše 6 týždňov po Vianociach má narodeniny, tak si nemôžme hneď vystrieľať všetky náboje 🙂
my to neprehaname max. 4 darceky od nas a jeden max. dva od babiek .. ja si myslim ze to zbytocne netreba prehanat. V dnesnej dobe deti vsetko Maju a hlavne si nic nevazia vsetko beru automaticky... ja to chcem a rodicia to hned kupia. Ja som zasadne proti .. vsetko ale s mierou 🙂
aj náš synček veľmi túži po bicyklíku, stále o ňom rozprávame, takže bude asi ten a ešte veľmi chce šľapací traktor, lebo jeden jeho kamarát (starší) mu ho raz požičal a on odvtedy stále keď som na nete sa ma pýta, či mu vyberám bicyklík a traktor 🙂 no a synček má ešte babky, dedka, tety, ujov, krstných, takže tých darčekov bude až až 🙂 a ešte som zabudla napísať psíka, za psíkmi si ide môj drobček nohy polámať, ale keďže bývame v byte, tak si psíka nemôžeme dovoliť, vysvetlili sme mu, že psíka mu Ježiško prinesie, až keď budeme mať domček 🙂 snáď sa nám to niekedy splní 🙂
My mame tiez vela darcekov ale hlavne kvoli tomu ze sme velka rodina, deti su 2 a mala ma na vianoce meniny...
Ja sa snazim bazirovat na tom aby boli darceky naozaj nieco co chce a nie nejaka momentalna nalada... Piseme teda jeziskovi priebezne pocas roka kde aj ja malej pripominam co chcela ci to stale ch e etc. Twraz ma napr. 2 veci o ktorych sa uz bavime cely rok a malinka sa uz nenormalne na jeziska tesi ze konecne pridu🙂 a pkkial nam nezhori byt tak aj pridu kedze maminka uz nakupovala🙂 a ppdarilo sa jej to nedat hned😀
Inak suhlasim s anjelicek - 1'vaecsi darcek a drobnosi k tomu... Lebo to vybalovaniu a mnozstvo k tym malym detom patria podla mna - vsetko pekne osobitne balit😉 ked budu vaecsi bude darcekov menej - zato omnoho drahsie😀
my trávíme vždy vánoce pohromade všeci takže darečku je kupa 🙂 snažím se kupovat nejake rozumne veci a hracky oblečení se tam najde no nepočítám to do "dárku" deti z toho moc nemaji a musime to koupit takže to balim at je toho vice.. kupujeme ted hodne společenské hry začalli sme hrávat tak se snažím at dárky nejsou hlouposti ale at to i využijeme rozumně..
práve som sa zamýšľala nad tým, koľko darčekov tento rok, keďže som na materskej a detí máme tri 🙂 Doteraz to bolo na etapy, tiež sme mali Vianoce doma, potom u našich a u svokry, ale keďže minulý rok sme už slávili Vianoce len u nás, nestačili sme sa čudovať, koľko darčekov bolo pod stromčekom 🙂 Obávam sa, aby tento rok neboli sklamané. Najväčší problém je moja 13-ročná dcéra, ktorá uprednostňuje kvantitu pred kvalitou, takže jej balíme každý darček zvlásť a 25.12. má ešte aj narodeniny a vyhlásila, že aj tento rok chce nejaké hračky, tak neviem, neviem. Ale rozhodla som sa, že od nás 2-3 darčeky pre každé dieťa.
No ja sa snazim co najmenej 😅 lebo my mame vzdy take megarodinne vianoce, co neznasam 😅 takze radsej 1-2 vacsie veci a dost. Aj tak este dostane kopu malych volovin 🙂 takze tento rok asi kocik pre babiky a prenosny dreveny varic, kuchynku nemame zatial kam dat 😀
mame 2 deti, tiez davame jeden vacsi darcek, napr lego, kolobezku a potom 2 drobnosti k tomu, nejake mensie auto, pyzamko, ale to je len u nas, teda ja si to strazim a je to fakt len 2-3 veci pre kazdeho synceka, no ale potom dostanu u svokrovcov, nasich, od mojej sestry a od mojho brata, vsade zvacsa po 2 hracky, takze summa summarum skoncime na vyse 10 darcekoch co je teda dost, ale uz sa snazim viest rodinu k tomu, aby davali aj nejake prakticke darceky, napr pyzamo, pancuchy, natelniky, aspon jeden z darcekov, pretoze potom sme zahlteni hrackami. takze pred Vianocami sa snazim so vsetkymi dohodnut, kto co kupi, aby nebola duplicita darcekov a aby boli vyuzite a deti potesili.
Ja nedavam pocet darcekov, ale ja to rozclenujem na peniaze.

Ahojky ,ked bola dcerka menšia tak sme jej kupili pod stromček plienky , nejake oblečko a drobnosť , vlani to mala dva roky sme jej oblečenie , niečo na kreslenie, na hranie , a tak a tento rok trička ,pyžamo , kozmetiku , obliečky na periny, postielku pre babiky , pokladnu , svietiacu tabulku ,nejeke pastelky , fuu a uz ani neviem čo všetko 🙂 🙂 🙂