icon

Kupujete deťom moderné hračky ako Labubu?

lindusss2016
10. jún 2025

Vopred hovorím, že je to téma na odľahčenie. Ja až do dnešného dňa som nevedela, čo to vlastne je, ale keďže to tak urputile zháňajú mamičky kade tade, tak si vravím, že vygooglim si, nech som v obraze. No ten obraz ma vážne šokoval 😱 Resp.najmä cena tejto príšerky 🤷 Uniká mi niečo? Alebo je to naozaj len hračka, alebo teda (príšerne nevkusný) interiérový doplnok? Len sa tak zamýšľam, či naozaj až takto ako ľudstvo utupjevávame 🤷 Prečo ľudia potrebujú všetky výstrelky? Na čo sa obklopujú nepotrebnými nezmyslami ako sú pop it, Huggy Wuggy, tie čudné platové vajcia s rohom za 70€ 🤣 a pod.
Ako to máte vy? Kupujete svojim deťom všetky tieto výstrelky alebo sa tomu vyhýbate? Ja mojim vysvetľujem, učím ich o konzume, zatiaľ sme sa veľmi úspešne vyhli týmto nezmyslom a už poväčšine to na mňa ani neskúšajú.

iwesska
11. jún 2025
@huxy

@iwesska noo, akože nehovorím, že mne sa to páči. ale zas netvrďme, ze je to ohava. Či?

@huxy Je😁

1evusa1
11. jún 2025
@lenka.25

Áno , väčšinou deťom kupujem všetky tieto sprostosti . Aj Labubu - samozrejme nie originál . Dnes som jedného krásneho kúpila v Číňaku za dvacku a aj to sa mi zdalo veľa 🤣, ale kúpila som . Krpata sa na chvíľu poteší a o to ide . Ja tiež idem na nechty pre radosť a o tri týždne idem opäť . Je to síce niečo iné, ale podstata ta istá . Mne urobia radosť nechty dceram momentálne Labubu , nabudúce zas iná blbosť 🫣

@lenka.25 môžem poprosiť foto? Mňa dcéra prosí, že v číňaku majú za 20 len by som chcela vedieť,ako to má vyzerať. Kúpili sme nejakého za 3 a že to je iný...

lenka.25
11. jún 2025
@1evusa1

@lenka.25 môžem poprosiť foto? Mňa dcéra prosí, že v číňaku majú za 20 len by som chcela vedieť,ako to má vyzerať. Kúpili sme nejakého za 3 a že to je iný...

@1evusa1 momentálne nie sme doma , až v piatok . Pripomen sa mi , aby som nezabudla a jasne , pošlem

huxy
11. jún 2025
@zobaka

@huxy este pochopim ked ma z toho hysteriu male dieta, lebo to maju vsetci a vsade to videlo, ale ktora zena si obrovolne zavesi plysaka na kabelku? 🙈

@zobaka tak neviem ktorá žena to má 🤷🏼‍♀️

zobaka
11. jún 2025
@huxy

@zobaka tak neviem ktorá žena to má 🤷🏼‍♀️

@huxy odfotim, ked natrafim na taku 😂

huxy
12. jún 2025
@zobaka

@huxy odfotim, ked natrafim na taku 😂

@zobaka 😃

larinka552
12. jún 2025

Labubu som si musela vygooglit a podla mna je to len nasrdene alebo strasidelne Mončiči 🙈

mariynka
13. jún 2025

Pekne, mile veci ano. Mali vzdy vsetko, uz su velki. Taketo prisery nie.

ema1987
13. jún 2025
@lenka.25

A to s tým vázením si vecí , s tým vôbec nesúhlasím . Toto sú take veci , naozaj chvíľkové , tak necakam , že bude dieťa z toho happy jak dva grepy 5 rokov .

@lenka.25 v prípade takého 1 a pol ročného dieťaťa aj tých 5 myslím že hej

mojmacik
13. jún 2025

@lindusss2016 nekupovala som...moje baby nemali napr.doma ziadnu LOL bábiku. Barbie mali po 2 kusy nove inak hrané. Ešte mali po 2 kusy monsteriek aj tie som nekupovala ja osobne. Žiadne neviem aké vychytene plyšáky a podobne nehrozilo...dokonca ani oblečenie s postavičkami z rozprávok nemali...okrem mimoňov😉.....zopár LPS.. a to ešte staré edície . Kupované síce mnou ale nie pre moje deti vtedy ešte... ale dostali sa predsa aj k nám späť . Takže veeeeeeelmi striedmo hracky . ...a už vôbec nie dvojmo rovnaké plus ešte pre synatora ďalšie . ...trojicky

nikushik12345
13. jún 2025

Nie , vôbec nic z toho nemajú, ja som proti blbostiam a hromade hračiek. Moje deti chcú radšej oblečenie a farbičky, jediné od koho chcú hračky je môj brat a ten im kúpi, ale mne sa to nepáči.

radacak
13. jún 2025
@lindusss2016

@lenka.25 no ale ved prave o tom to je, ze to nevieme detom urobit radost inak ako hrackou, ktora ich potesi na par dni? Co im tym odovzdavame a aku generaciu vychovavame? Co potom so vsetkymi tymito hovadinami robis? Nie je to len zbytocne vyrobeny odpad? Zachranujeme planetu papierovymj slamkami a pritom nakupujeme tony zbytocnosti, ktore koncia na skladkach. Deti ucime, ze si nemusia nic vazit, ved za par dni dostanu nove, ze nemusia pri nicom vydrzat, ze vlastne nie je problem, ak ich to hned omrzi?

@lindusss2016 ja som donedávna nevedela čo to je 🤣ale mám dcéru pubertačku tak tá má hneď oboznámila ale našťastie nič také nechce 🤣ale áno mali sme už všelijaké srandy čo boli práve v kurze..mladšia má len rok tak nás to po tejto stránke zatiaľ obchádza

ikuska27
13. jún 2025

Ja ani neviem čo to je. ..nikdy som to nevidela...a to mám tri deti 🤷

tripetta
13. jún 2025

@lindusss2016 Ja si také (ako to ty a iní nazývate) "nezmysly" kupujem pre seba. 😊❤️ Pre mňa neexistuje nič ako množina s názvom "správne/hodné" k môjmu veku atď. Neuznávam nezmyselné démonizovanie vecí a bigotné, zbytočné spoločenské pravidlá, ktoré určujú, čo smiem/nesmiem mať rád/rada. To je to, čo je skutočne zbytočné. Jednoducho, mám slobodu a nepýtam si povolenie, či smiem. Slovo "nemôžem, nemal by som" u mňa neexistuje. Jediné, čo ma brzdí, je peňaženka. Človek nemôže mať všetko, ale...
(Vrabce na streche čvirikali, že originálne a komplet Labubu od Pop Mart sa dá zohnať aj za veľmi dobrú cenu, hihi.). 😉😋

scila
13. jún 2025

@lindusss2016 nemáme Labubu (čo to je viem vďaka jednej diskusii tu z MK), nemala som Dunajskú čokoládu, moje deti ani ja nemáme kopu vecí, čo fičali a fičia - učím ich, že v živote nemusia mať každú blbosť čo sa mihne okolo a aj napriek tomu môžu byť šťastný. A myslím, že sú.

tairyx
14. jún 2025

Netreba to tak prežívať, vždy sa nájde niečo, čo deti alebo aj dospeláci radi zbierajú.. ako pokémoni, či napríklad tamagochi, to sme chceli a a mali takmer všetci, mončiči tak isto, a rôzne iné výmysly. Môj syn keď bol malinký chodievali sme zo škôlky kupovať po 3e gormitov, a nezdá sa mi že by nebol pri zmysloch 😁. Každé balenie bolo rovnaké, dozevedel sa akého gormita má až keď to otvoril. Nikdy nezabudnem na tú radosť. Netreba z toho robiť súťaž o normálnosti, dnes je labubu o 5 rokov bude niečo iné.. a že si to vešajú dospelí na kabelky? No a? Nikomu tým neubližujú. Ľudia zbierajú všeličo, niekto postavičky z filmov, niekto plyšáky, niekto servítky, niekto angličáky.

andreatytler
14. jún 2025

@lindusss2016 Vyguglila som oba. Ten labubu je vlastne taky moncic. Ja si pamatam aka som bola nadsena s moncici ked som mala asi 15. Bolo to chutnucke. Takze to este chapem.
Ale ten Huggy Wuggy to by som doma nechcela.

lindusss2016
autor
14. jún 2025
@andreatytler

@lindusss2016 Vyguglila som oba. Ten labubu je vlastne taky moncic. Ja si pamatam aka som bola nadsena s moncici ked som mala asi 15. Bolo to chutnucke. Takze to este chapem.
Ale ten Huggy Wuggy to by som doma nechcela.

@andreatytler len moncicak našich cias nestal 150€, co su niektori schopni za to dat. Skor je to take zamyslenie nad nasim svetom teraz... Placeme, ze nemame peniaze, stazujeme sa na tazky zivot na Slovensku, ale sme ochotni vyhodit uplnr nezmyselnu sumu za prkotinu. Pri tejto hracka naozaj neexistuje opodstatnenie tej ceny, isla hore, lebo je to trend. Napriek tomu to ludia, zeny, pravdepodobne mlade zeny su ochotne zaplatit. Preco? Su take hlupe, ze nepoznaju hodnotu peňazí? Nejde len o Labubu, vidim, ze stredoskolaci nosia tenisky za stovky eur 🤷 odkial maju peniaze? Zarobili si sami? Preco za tie prachy radsej rodicom nepomozu? Alebo ich neinvestuju zmysluplnejsie? Zacina to hlupostami ako kazda trendy hracka, pokracuje trendy oblecenim, iphonmi, autami, atd... Cela EU je presytena materializmom, naproti tomu miliony deti na svete hladuju, nemaju zakladne potreby. A kto vychovava tuto nenazranu generaciu? No my.

tairyx
14. jún 2025
@lindusss2016

@andreatytler len moncicak našich cias nestal 150€, co su niektori schopni za to dat. Skor je to take zamyslenie nad nasim svetom teraz... Placeme, ze nemame peniaze, stazujeme sa na tazky zivot na Slovensku, ale sme ochotni vyhodit uplnr nezmyselnu sumu za prkotinu. Pri tejto hracka naozaj neexistuje opodstatnenie tej ceny, isla hore, lebo je to trend. Napriek tomu to ludia, zeny, pravdepodobne mlade zeny su ochotne zaplatit. Preco? Su take hlupe, ze nepoznaju hodnotu peňazí? Nejde len o Labubu, vidim, ze stredoskolaci nosia tenisky za stovky eur 🤷 odkial maju peniaze? Zarobili si sami? Preco za tie prachy radsej rodicom nepomozu? Alebo ich neinvestuju zmysluplnejsie? Zacina to hlupostami ako kazda trendy hracka, pokracuje trendy oblecenim, iphonmi, autami, atd... Cela EU je presytena materializmom, naproti tomu miliony deti na svete hladuju, nemaju zakladne potreby. A kto vychovava tuto nenazranu generaciu? No my.

@lindusss2016 myslím si, že väčšina normálnych mám nekúpi deťom hračku v takej hodnote, ale napodobeninu za pár eur. To že si to kúpia v takej hodnote mladé ženy, no asi ako hovoríš- nepoznajú hodnotu peňazí zrejme.
Ale inak v princípe máš pravdu.

loulou02811
14. jún 2025

Áno, kupujeme. Prečo nie? Veď aj nám kúpili rodičia mončiči a pamätám sa akú som mala radosť, prečo by som nemala kúpiť deťom hračku za pár eur keď vidím akú veľkú radosť im to spraví 🙂

tripetta
14. jún 2025
@loulou02811

Áno, kupujeme. Prečo nie? Veď aj nám kúpili rodičia mončiči a pamätám sa akú som mala radosť, prečo by som nemala kúpiť deťom hračku za pár eur keď vidím akú veľkú radosť im to spraví 🙂

@loulou02811 Jezuskote, rozkošná Labubinka 🥰 Mne sa páči aj Zimomo a fejková verzia - Lafufu. Vďaka Labubu mám znova ten pocit ako keď boli v móde Monchichi, plyšák môjho detstva.

zobaka
14. jún 2025
@lindusss2016

@lindusss2016 mesiac, dva potrva to sialenstvo ako so vsetkym, najviac sa nabalia fejkari ako ked vidis na ulici zeny s "lv" a "gucci" kabelkami, vidis, ze podla zvysku na to nemaju, ale pocit hoci fejkovy si kupia, ale vsak kazdy ako chce, davove psychozy tu vzdy boli a budu a netykaju sa len blbosti zial, ale ovciaren je aj vo vaznych veciach

mamina7070
14. jún 2025
@loulou02811

@loulou02811 zlate lafufu 🙂

tripetta
14. jún 2025

MamYnky to holt moc prežívajú, ako ostatne všetko. Riešia a komandujú životy a vkus iných ľudí. A prečo? Aby zabudli na vlastné zpackané ruiny ich vlastných životov a nenaplnené sny pochované vďaka ich večne podráždeným, večne sa sťažujúcim a zatrpknutým povahám. Pre ne je "všetko ZLE". Jedovaté Karens, ktoré vidia "dèmona" v každom prde. 😁

andreatytler
14. jún 2025
@lindusss2016

@lindusss2016 Och to ja uz mam dlhsie pocit ze ludia na Slovensku sa vobec nemaju tak zle ako to prezentuju. Nedavno tu bola debata kde sa zena stazovala ze sa hanbi za to ze byva iba v byte a nie v dome.
Tu cenu som si ani nevsimla. Prvych par co som nasla boli medzi $4-$15. Teraz som nasla jedneho za $300. Tak to jasne ze je uplna kravina.

lindusss2016
autor
15. jún 2025
@loulou02811

@loulou02811 no ved prispevok bol aj o tom, ze Labubu nie je za par eur. Ze mamicky su schopne presnorit cele mesto, aby nasli lacnejsiu napodobeninu. Da sa to brat omnoho komplexnejsie, pozriet sa na to, preco tolko podporujeme cinsky trh a nedame radsej priestor slovenskym vyrobcom, atd. Nepozeram na to len tak, ze preco by som im nemala kupit nieco za par e. Okrem ineho aj na tych par e treba pracovat, preco im neukazat hodnotu penazi, nenaucit ich vazit si aj to?

lindusss2016
autor
15. jún 2025
@tripetta

MamYnky to holt moc prežívajú, ako ostatne všetko. Riešia a komandujú životy a vkus iných ľudí. A prečo? Aby zabudli na vlastné zpackané ruiny ich vlastných životov a nenaplnené sny pochované vďaka ich večne podráždeným, večne sa sťažujúcim a zatrpknutým povahám. Pre ne je "všetko ZLE". Jedovaté Karens, ktoré vidia "dèmona" v každom prde. 😁

@tripetta trosku som nepochopila, na co nadvwzuje tvoj komentar 🤷 ale ok... Ak si myslela tou vecne podrazdenou mamYnkou mna, tak si sa velmi sekla. Ja zrovna nikoho nekomandujem, davam slobodu aj mojim detom, toboz nemam za potreby riadit zivoty cudzich ludi. Len sa trosku viac zamyslam nad vecami, snad idem viac do hlbky a zaujima ma, ako rozmyslaju ini ludia, to je cele. Zaujima ma hlavne to, co odovzdame dalsej generacii a aky svet tu po nas ostane. Ak ty chces zanechat svojim potomkom zbierku Lafufu, je to tvoja volba a ja ju plne respektujem. Chapem, ze sa ti moze zdat, ze ak sa niekto na nete vyjadri inak, ako ty povazujes za spravne, musi mat automaticky spackany zivot a byt frustrovany 🙈 ale veci nie su cierno biele.

huxy
16. jún 2025
@lindusss2016

@tripetta trosku som nepochopila, na co nadvwzuje tvoj komentar 🤷 ale ok... Ak si myslela tou vecne podrazdenou mamYnkou mna, tak si sa velmi sekla. Ja zrovna nikoho nekomandujem, davam slobodu aj mojim detom, toboz nemam za potreby riadit zivoty cudzich ludi. Len sa trosku viac zamyslam nad vecami, snad idem viac do hlbky a zaujima ma, ako rozmyslaju ini ludia, to je cele. Zaujima ma hlavne to, co odovzdame dalsej generacii a aky svet tu po nas ostane. Ak ty chces zanechat svojim potomkom zbierku Lafufu, je to tvoja volba a ja ju plne respektujem. Chapem, ze sa ti moze zdat, ze ak sa niekto na nete vyjadri inak, ako ty povazujes za spravne, musi mat automaticky spackany zivot a byt frustrovany 🙈 ale veci nie su cierno biele.

@lindusss2016 úplné zbytočné zaoberanie sa niečím čo nijak neovplyvníš a asi ani nepochopíš. To že niekto kúpi 1-2 ks labubu dieťaťu za smiešny peniaz a poteší ho, nikomu neubližiuje 🤷🏼‍♀️

tairyx
16. jún 2025
@huxy

@lindusss2016 úplné zbytočné zaoberanie sa niečím čo nijak neovplyvníš a asi ani nepochopíš. To že niekto kúpi 1-2 ks labubu dieťaťu za smiešny peniaz a poteší ho, nikomu neubližiuje 🤷🏼‍♀️

@huxy ja chápem o čom lindus hovorí, a z princípu má pravdu. Mňa tieto kadejaké šialenstvá pri mojich deťoch chvalabohu obišli, ale chápem aj mamy, ktorých deti to neobišlo a teraz čo... budem to decku vytĺkať z hlavy, že nesmieš to chcieť, lebo ťa chcem naučiť hodnotu peňazí? Žiadny extrém nie je správny, ani sa zubami nechtami brániť módnym výstrelkom, ani nakupovať predražené príšery každý týždeň.

tairyx
16. jún 2025
@huxy

@huxy moje decká nikdy takéto veci nechceli, ale pamätám si seba ako dieťa že som túžila po všeličom, čo bolo práve in.. teraz čo si mám myslieť, že moje deti poznajú hodnotu peňazí a iné deti nepoznajú? Mám sa teraz tváriť ako schopnejšia mama ako ostatné? a viem, že ak by po niečom túžili tak ako som ja ako decko túžila, tak by som im to kúpila, pokiaľ by to bolo v rozumnej cene, aj keby to bol fake. Dá sa nájsť aj v takýchto veciach stredná cesta. Aj synovi som kupovala gormitov a ako som písala na tu radosť nikdy nezabudnem, ako skákal celou cestou zo škôlky od radosti. A teda mali sme ich doma hodne, kým ho to držalo, aj si to vymieňal duplicitné s kamarátmi a potom ho to prešlo. Ešte aj domček pre gormitov dostal na Vianoce 😁