Elektrická kolobežka pre dieťa: Od akého veku?
Ahojte, dieťa si veľmi želá elektrickú kolobežku a začíname nad tým uvažovať. Od akého veku ste ju dovolili svojim deťom vy a ako ste riešili bezpečnosť.
Myslíte si, že je vhodná už pre mladšie školské deti, alebo až pre staršie? Ďakujem a prajem pekný deň.
Su aj detske elektricke kolobezky a tie su od 6rokov. Netreba ocakavat, ze sa bude spravat ako "dospela" kolobezka alebo pojde takou rychlostou. Takze riadila by som sa odporucanim od vyrobcu pri vybere a bezpecnost urcite prilba, zo zaciatku mozno aj chranice na lakte a kolena ale zaklad je vzdy prilba.
Ja neviem či to je bezpečne pre deti… u nás na dedine majú deti tieto kolobežky a musím povedať jazdia ako blázni, minule som jedného skoro zrazila keďže dole kopcom do zákruty išiel skoro 30 alebo neviem, strašne rýchlo išiel a ešte v mojom jazdnom pruhu čiže v protismere. Veľa deti tu majú a chodia aj medzi dedinami a je im jedno vôbec nerešpektujú nič myslia si, že sú frajeri za mňa by rodičia vôbec toto deťom nemali kupovať nakoľko to je veľmi nebezpečné, keď robia zo seba frajerov…. Ja som už po nich minule strašne kričala, a potom si budú rodiča búchať hlavu o stenu, ze niekto im zabil dieťa lebo im vbehol pod kolesa ale na vine bude vodič… za mňa toto deťom vôbec nepatrí do ruky
Nikdy. Je to nebezpecna hracka. Dieta sa ma pohybovat same,nie sa vyvazat vo vysokej rychlosti,ohrozovat seba a inych na chodnikoch. Chirurgovia maju plne ruky prace s kolobezkarmi. Kolobezka je urcena pre dospelych,ktori sa prepravuju niekam bez auta/MHD,nie aby sa s tym deti nahanali po sidlisku,ako mam moznost vidiet. Je problem mu kupit miesto toho radsej freestylovu kolobezku?
Mne kúpil muž elektrickú, takú detskú (ide max 25km/h). Dcéra (9rocna) sa zvykne na nej odviesť keď ideme mimo obce na prechádzku. Rozumej pod našim dozorom, inak by som ju nepustila.
Nikdy. Je to nebezpecna hracka. Dieta sa ma pohybovat same,nie sa vyvazat vo vysokej rychlosti,ohrozovat seba a inych na chodnikoch. Chirurgovia maju plne ruky prace s kolobezkarmi. Kolobezka je urcena pre dospelych,ktori sa prepravuju niekam bez auta/MHD,nie aby sa s tym deti nahanali po sidlisku,ako mam moznost vidiet. Je problem mu kupit miesto toho radsej freestylovu kolobezku?
@iwesska ja by som zo zakázala až od 18 toto deťom vôbec nepatrí do ruky… a keď teraz ani nemôžu chodiť s nimi na chodníku tak pokiaľ nepoznajú cestné pravidla tak tiež nie.
@iwesska ja by som zo zakázala až od 18 toto deťom vôbec nepatrí do ruky… a keď teraz ani nemôžu chodiť s nimi na chodníku tak pokiaľ nepoznajú cestné pravidla tak tiež nie.
@anonym_f6f839 Ja vidam rano cca 10r.chlapca,ktory ma pred sebou cca 4-5r.sestru - obaja bez prilby a on ju tak vozi do skolky🙈 Zle sa na to pozera. Silnejsie pribrzdenie a ta mala leti hlavou na beton.
@anonym_autor 15+
Musí ovládať pravidlá cestnej premávky, povinne prilba, obmedzená rýchlosť.
@anonym_f6f839 Ja vidam rano cca 10r.chlapca,ktory ma pred sebou cca 4-5r.sestru - obaja bez prilby a on ju tak vozi do skolky🙈 Zle sa na to pozera. Silnejsie pribrzdenie a ta mala leti hlavou na beton.
@iwesska tak to už vôbec nie je normálne. Ja neviem či si to vôbec neuvedomujú rodičia a či tie deti sú im ukradnuté. Ale oni si vôbec neuvedomujú, že neohrozujú len seba ale aj okolitých, ja mám ísť do basy kvôli nezodpovednému 10 ročnými decku čo ide v protismere ?
Chytám sa za hlavu ja dúfam, že vyjde nejaký zákon a toto zákaže deťom a budú za to pokuty.
U nás v obci vidím decká na kolobežkách , el.kolobežkách a jazdia ako blázni. Aj traja naskladaní na jednej, ani jeden helma. Koľkokrát sme už museli dupnúť na brzdu lebo sa nepozreli nijak na cestu a idú. A koľkokrát nám prefŕčia okolo chalupy. Proste len kopec dole štýlom" idem ja "
nikdy. neuznavam pre deti elektricke kolobezky, nech "sportuje" na obycajnej, bicykluje... nepotrebuje kvoli lenivosti elektricku. ak teda nechces aby sa mu nieco stalo, bezpecnost je na prvom mieste. nechcela by som zazit pad dietata z takejto kolobezky
Za mňa to nepatrí deťom do ruky a už vôbec by som ich s tým nepustila do premávky. Čo vidím ako jazdia po cestách, až husiu kožu mám, keď si predstavím, že je to moje dieťa. Bez prilby, chráničov, slúchadlá v ušiach a nečumí to doprava ani doľava. Auto musí v premávke svietiť z každej strany, koložbeka nemusí. Vodič musí ovládať pravidlá cestnej premávky, kolobežkár nemusí a tak to aj vyzerá. Krížom krážom cez chodník, cestu, prechod, kruháč, je im to jedno. Ak chce dieťa kolobežku, prosím, ale klasickú bez motora a nie na cestu. Obdivujem každého rodiča, ktorý takto pustí dieťa von.
@anonym_autor hrabe ti? Akože nehnevajte sa, môj priateľ, dospelý chlap, si na kolobežke rozrazil oko, zlomil ruku, otras mozgu a popaleniny od betonu. Je teraz velý zjazvený. Ak toto chcete, tak kľudne. Nepochopim ľudí ktorí na kolibežku vobec nasadnu, nie to ešte kúpiť decku
Bude platiť vyhláška, kde bude úplne zakázaná jazda po chodníku. Mala by kde jazdiť?
Ja jazdím na kolobezke (mám silnú) ale synovi by som to dovolila tak od 15tich, skôr nie. Muž sa vykotil v nízkej rychlosti (okolo 20km/h) skoro ho preslo auto, narazil si rebrá, zlomil si 2 prsty, praskol mu zub a to aký bol odrety ani nehovorím. Pritom je to motorkár už roky ale s tým malým kolieskom vletel do nejakej diery na chodníku a to si v sekunde na zemi.
@anonym_autor nasi maju bicykle, obycajne kolobeky, elektro ani nahodou..ani 12rocnemu nie, ani 14r nie.

@anonym_autor
Kúp ju , nechaj ho jazdiť naplno a posun mu do jeho dráhy loptu, tesne pod kolesá. Pokiaľ dokáže viac krát po sebe okamžite reagovať a brzdiť, je pripravené.