Elektrická kolobežka pre dieťa: Od akého veku?
Ahojte, dieťa si veľmi želá elektrickú kolobežku a začíname nad tým uvažovať. Od akého veku ste ju dovolili svojim deťom vy a ako ste riešili bezpečnosť.
Myslíte si, že je vhodná už pre mladšie školské deti, alebo až pre staršie? Ďakujem a prajem pekný deň.
Nikdy. El.kolobežka nepatri deťom do ruk. Ja sama na nej jazdím. Mám len tu do 25 km a teda veľa krat som sama ledva ubrzdila, ked mi skočila mačka do cesty alebo bola diera na ceste. Kolobežky budu na chodnikoch zakazane a dieta nepatri na cestu. Minule ma na chodniku takmer zrazila jedna slečna, poznám ju z videnia zo školy mojej dcery, má 10 rokov, na usiach sluchatka, letela plnou rychlostou a v jednej ruke držala mobil, do ktoreho tukala. Keby jej vbehne dieta do cesty, tak ho zabije a seba tiež. Pekne som jej mame napisala na fb, že ešte raz ma takto jej dcera ohrozi na chodniku a ju preplieskam. Mama sa ospravedlnila a dcere kolobezku vzala.
Deti nedavaju pozor, ani ked idu peši.
Žiadny normalny rodič nedá toto detom do ruky.
ak je to teens 15+ tak smelo do toho, jeho zodpovednost, ak sa nieco stane, bude zato zodpovedny uz on/a
ale mladsie nema absolutne odhad, ziadna zodpovednost.....
jaska, ze ani ten 15+ castokrat nema rozum, ale vies to uz poriesit "inymi sposobmi" (nedostane vreckove, bez dat, bez mobilu......)
urcite s prilbou (nech sa hanbí kolko chce)
mladsi skolak nema co robit na elektrickej kolobezke, lebo ta moze ist az do 40km/hod, ak je to dospelacka a druha vec, po novom uz nebude moct kolobezka jazdit po chodniku, takze bude s nou dieťa jazdit v plnej premavke? dovolis to?
Nikdy, radsej dietatu zaplatim vodicak a minimotorku. A pod 15 rokov absolutne. Vdakabohu u nas su elektricke kolobezky na evidencnych cislach a s povinnou poistkou ako motorove vozidlo, cize deti minimalne pod 16r. na nich nemaju co jazdit...a stacilo mi, ked mi neznamy clovek doniesol moje doskrene dieta pred dvere, ze ho zrazil, lebo nedobrzdil- dospely chlap a mal vlastneho skolaka tiez na tej kolobezke....😡😡😡

@anonym_f6f839 Ja vidam rano cca 10r.chlapca,ktory ma pred sebou cca 4-5r.sestru - obaja bez prilby a on ju tak vozi do skolky🙈 Zle sa na to pozera. Silnejsie pribrzdenie a ta mala leti hlavou na beton.
@iwesska mňa už toto netankuje. Každý strojcom svojho šťastia, úrazu. Potom rodičia nech neplačkajú na úrazovke. Dala by som im to plne uhradiť