12 dni po IUI a špinenie

siska266
23. sep 2018

Ahojte potrebujem poradit.Som 12 dni po IUI a kazali mi v centre robit test na 14 den a potom im zavolat ako vysiel.Ziadne take ako mnohe pisu ze isli na krv a tam im povedali.Len uz som to nevydrzala a spravila ho dnes a bol cisto biely.A este k tomu mala som dnes trochu hnede spinenie.Takze uz prichadza MS?Vkladam si progesteron a neviem ci teda uz si dnes nemam davat ci co mam robit...

natalianm
23. sep 2018

@siska266 normalne si stale davaj progesteron az do kontroly.

siska266
autor
23. sep 2018

@natalianm Aj ked to bude MS?

natalianm
23. sep 2018

@siska266 teda neprestavaj ho uzivat aj tak este nieje ten 14 ty den takze vyckaj... ked sa ti ms rozbehne dajme tomu skor tak ok vysad, ale este by som pockala tych par dni spravila rano test a ked nevyjde tak az potom volaj a vysadis.

siska266
autor
23. sep 2018

@natalianm Vies,keby aspon duch bol,ze tak si poviem dobre este mozem byt tehu ale takto uz neviem.Ze by az na 14 den mi ukazalo...A co sa stane ked ho vysadim a bola by som tehu?

zuzu7612
23. sep 2018

@siska266 Nemusí sa nič stať, ale môže. Ale určite sa nič nepokazí tým, keď si ho radšej budeš dávať aspoň do toho 14 dňa alebo do riadneho rozbehnutia ms. Maximálne si trošku oddiališ ms.
A test ti môže a nemusí ukázať pravdu na 14-ty deň aj keď budeš tehotná. Si precitaj diskusie, ako neskoro niektorým babám ukázal test //

siska266
autor
23. sep 2018

@zuzu7612 Mala som aj vsetky priznaky MS a potom akosi vsetko zmizlo a nic sa nedeje akurat dnes trochu flak slabo hnedy.No najpresnejsie je to z krvi len nechapem preco taky pristup ze mam spravit test na 14 den a potom zavolat ako vysiel.A co ked poviem ze negativny tak povedia no tak nic ci co?Fuha ze by po 2 tyzdnoch neukazal nic?Fakt cisto biely bol

zuzu7612
24. sep 2018

@siska266 To fakt čudný prístup, baby píšu, že chodia na krv. Ja osobnú skúsenosť s týmto nemám, ale ja by som im povedala, že bol duch a že chcem prísť na krv. A ak krv nepotrvdi tehu, tak by som sa tvárila, že zrejme bol chybný tehu test, veď je celkom bežné, že niektoré testy robia falošných duchov.
Mne tiež, keď som mala dostať ms, začal výtok, myslela som, že začína ms. Ale len jeden deň a dosť. Kým mi to došlo, čo sa deje, prešli ďalšie dva dni a na teste len slabý dušik. Testla som aj o ďalšie dva dni a čiarka trochu zosilnela, ale aj tak to ešte nebola krásna silná čiarka. Takže nemusí byť hneď silná čiarka.

natalianm
24. sep 2018

@siska266 je to uplne normalny bezny pristup ano aj mne kazali speavit si test na 14 ty den robila som si aj skor nevydrzala som. ale progesteron som nikdy skor nevysadila bez pokynov lekara. takze ber to do 14 dna. rano sprav test. ked vyjde negativny volaj a urcite ti povedia aby si dosla na kontrolnu krv a ked ta bude nevaticna vysadis vtedy chapes😘? tvoje prve iui?

siska266
autor
24. sep 2018

@natalianm Áno moje prvé, test negatívny včera aj dnes. Takže ja napriek tomu pôjdem do centra na krv? A až po krvi ak bude tiež negatívna tak až vtedy mi ho vysadia? Mám volať až zajtra ale neviem ja by som už dnes asi. 10.9 bol zákrok.

siska266
autor
24. sep 2018

@zuzu7612 To už je 14 deň dnes a ani len dúšik úplne čisto biley :(

natalianm
24. sep 2018

@siska266 nebud smutnaa ved to je len prve iui. no tak skus zavolat dnes.

siska266
autor
24. sep 2018

@natalianm Ach už som volala, doktorku mi nechceli dať, že je zaneprázdnená tak potom dali číslo na nejakú koordinátorku. Tá povedala, že mám ísť na krv ku svojmu gyn a až potom zavolať ako vyšlo hcg. Tak zajtra idem na krv ale aj to musím ísť do iného mesta lebo že zajtra nerobia tam zrovna kde ja bývam. Akože test negatívny aj tak z toho nič nebude a ja musím stresovať volať vybavovať. To mi hneď nemohla povedať doktorka v centre, že mám ísť na krv ku svojmu gyn a nie že ona povedala, že test si mám spraviť a zavolať im.

vanesanova
24. sep 2018

Ja ta nepotesim... Ja som spinila po prvej uspesnej iui hned prvy tyzden ako mi to potvrdili a neprestala som az do 5.mes.!musis stale chodit aj s tym najmensim spinenim hned na kontrolu ku svojmu gyndovi byt v klude nenamahat sa nedvihat nic nesklanat sa nenatahovat kludne sa daj vypisat na rizikove u mna sa nezistilo vobec z coho to krvacanie lebo u mna bolo vsetko v poriadku len teda robila som nesla som na rizikove chcela som co najvyssiu matersku no a robila som v obchode kde som musela sem tam nieco aj odniest natahovala sa do regalov... A samozrejme musis brat poctivo progesteron az do konca 3 mes. Som si vkladala velke davky tie najvacsie vyhybaj sa stresu kofeinu a vela spi ak sa moc bojis ja som si kupila ten baby monitor pohybov na doma a bola som kludnejsia ked som ho pocula ako sa hybe ako kope a inak silnejsie to byvalo po stolici teda ani na wc sa moc nenapinaj u mna to bolo komplikovane kedze som musela uzivat zelezo a mala som z neho zapchu jak svina ale mame krasneho zdraveho valibuka 19 mes. Tak sa neboj bola som dva krat v nemocnici na pozorovani ale ze pri iui a umelom su tieto komplikacie bezne drzim palce!

siska266
autor
24. sep 2018

@vanesanova Ahoj no ja ešte neviem či som tehu, podľa testov som neni, čisto biele ako sneh boli, takže neverím už že zajtra z krvi by mi potvrdili že som. Možno to špinenie bude začínajúca MS, neviem beriem stále teda ten progesterón a podľa krvi teda zavolám potom do centra či vysadiť či čo. Ja by som šla radšej na rizikové hneď aj keď ja som len v kancli. Ale celý deň sedím za PC je mi zima vkuse na ruky a nohy a nenávidím to tam tak ja by som šla na rizikové hneď keby som tehu. No len už dva roky stále nič sa nedarí.
Tak nakoniec úspešne ste dobojovali aj napriek komplikáciám sa podarilo super gratulujem :D

vanesanova
24. sep 2018

@siska266 ja som mala vtedy len jeden tehu test aj ten bol uz fest stary po zaruke umazoval mi len slabulinku jednu ciarku no a nakoniec doki povedal ze som skoro som onemela neverila som mu! Ja som mala slabe spinenie hned po iui takze to moze byt aj uz uhniezdovanie vajicka ja somsi tiez stale myslela ze mi idu kramy dokonca sme este aj sexovali take slabe pobolievanie podbruska ako ked mi idu uz zacat kramy a to spinenie a celkovo stavy ako pred MS. A to uz bolo tehu. Ano chvala bohu sme to uspesne dobojovali treba stale verit a ak sa nepodari ist na dalsie drzim palce! Ale hovori sa ze tehu po iui a umelom su viac rizikove tak si davaj na seba potom pozor vzdy ked sa ti nieco nezda ist ku gyndovi merat si tlak a byt v klude.

siska266
autor
24. sep 2018

@vanesanova aj ja som mala po IUI špinenie potom nič a teraz Ms nič ale to kôli tomu progesterónu asi. Lenže neviem teraz sa mi zdá že to špinenie už sa zväčšilo už som mala tam silno hnedé. Mám ísť aj tak na krv čo ak to je MS začínajúca, alebo ak do rána sa to zmení na krv ako pri MS?

siska266
autor
24. sep 2018

Prisla som domov z prace a MS dosla uz v plnej krase aj napriek progesteronu.

natalianm
24. sep 2018

@siska266 a to kam chodis do akeho centra? no tak drzim palce druhe iui snad vyjde len mysli pozitivne ❤️

siska266
autor
24. sep 2018

@natalianm Do Martina.No zase vsetko odznova absolvovat...Ale uz len toto a uz koncime uz to nechame potom tak.Na IFV nejdem,nezistili nam nic,ze sme zdravy tak uz nechapeme co sa deje.

natalianm
24. sep 2018

@siska266 ja by som vyskusala do tretice potom si dala pauzu a ked tak ivf ale az po niekolkych mesiacoch

vanesanova
24. sep 2018

@siska266 ja som bola tiez v martine nam vyslo prve ja zdrava jak buk a muz velmi zly spermiogram velmi pomale a velmi malo spermii takze ver ze to ide je to aj v hlave skus byt pozitivna a ist na dalsie a skus to nechat v rukach bozich a co take od znova absolvovat? Ved len te hormony brat potom si ta zavolaju muzovi vezmu semeno a tebe ho daju dnu nie je to nic komplikovane ani zdlhave a nasad si gynex kvapky tie som uzivala tiez na posilnenie ovulacie drz sa! 😉

siska266
autor
25. sep 2018

@vanesanova Ja som ale v ISCARE. No keď nám robili IUI manžel veľmi dobré spermie mal ako vždy a vidíš aj tak nič. No druhé vieš čo už nebudeme tak stresovať a prežívať a necháme to tak v rukách Božích ako vravíš. No keď ideme na folikumetriu to trvá ani nie 5 min a my tam a naspäť kým prídeme domov 5 hodín zabijeme. Ja som si len ovitrel pichla a po zákroku progesterón vkladala. IUI zákrok bol pre mňa bolestivý aj krčok museli prichytávať a to už fakt bolelo potom. Ale keď hyfosy robili tak to bolo v pohode a pri tom IUI by nemalo bolieť a mňa bolelo.
Predtým som všéliaké prípravky užívala už neužívam nič, ovuláciu či som užívala či nie stále bola dobrá aj vajíčka dobrej veľkosti. A ty si mala jeden či viac folikulov ja som mala jeden dominantný.

miza88
25. sep 2018

@siska266 Ahoj, to ma mrzi, velmi som vam to zelala a drzala palce ☹ hlavu hore, my sme sa nakoniec rozhodli, ze momentalne ziadne dalsie IUI nepodstupime, uplne sme zmenili myslenie (teda hlavne ja) a teraz si uzivame spolu kazdy jeden den a konecne po dlhej dobe sa milujeme nie preto ze musime ale preto ze nas to bavi....stalo ma to vela sil a vela preplakanych noci, ani teraz to chvilami nie je lahke ale pochopila som, ze vsetko ma svoj cas a co ma prist pride.... 🙂 trpezlivost ruze prinasa 🙂

vanesanova
25. sep 2018

@siska266 ja tiez iscare... Ja ani neviem kolko a ake folukuly som mala a presne neprezivajte to tolko chodte na to apotom sa uz o tom nebavte a nestuduj a necitaj konika proste zi tak akoby ste na ziadnom iui neboli ja som vtedy bola s muzom aj v krcme na pivo aj sme sexovali proste sme to vypustili uplne z hlavy ano ajmne maternicu musel prichytavat ale nic hrozne to nebolo aboloto sup sup a mas sedave zamestnanie tak to skus zmenit skus chodit na jogu a pod. Moze ti kostrc po tom dlhom a castom sedeni tlacit na panvu ja som absolvovala u fyzioterapeutky pred tym mojzisove cvicenia a mobilizaciu panvoveho dna skus si to pozret na nete a ak sa ti neda aspon dvd si zozen a cvic doma pri telke ja som podla toho cvicila kazdy den plus te gynex kvapky som uzivala drzim palce!

siska266
autor
25. sep 2018

@vanesanova Áno mám sedavé zamestnanie veru. Nedávno sme si kúpili bicykle, že budeme chodiť aby sme sa odreagovali, len akurát sa riešilo IUI tak sme potom prestali a teraz už začína jeseň, zima neskoro sme sa spamätali, ale tak keď sa dá ideme. Ale cvičiť by som vážne mala, dosť často ma bolieva krčná chrbtica a potom aj hlava a chrbát. Ďakujem Ti veľmi pekne za rady a povzbudenie 🙂

siska266
autor
25. sep 2018

@miza88 My ešte jedno IUI dáme hneď a potom už úplne prestaneme riešiť centrum a necháme tomu už úplne voľný priebeh. Včera sme sa aj my trochu opili a aj poplakali spolu a potom aj sexovali hoci to bol prvý deň MS. čo sme v živote radšej neskúšali ale veľmi sme to potrebovali sa takto zblížiť a poplakať si a ísť ďalej .Fakt veľa robí psychika a treba už vypnúť a nestresovať a netlačiť asi tak na pílu.

vanesanova
25. sep 2018

@siska266 len na bicykli zase len sedis ak chces ja to dvd mam este doma kludne ti ho poslem a mozes doma kazdy vecer pri telke cvicit je to original cvicenie na panvu a vela chod... Chodza je super cez vikendy sup sup na prechadky s drahym aspon hodinu dve sobotu aj nedelu. To sedenie ti moze blokovat oplodnenie lebo kostrc ti moze tlacit na panvu skus si to precitat na nete vola sa to mojzisova metoda a mobilizacie panvoveho dna.

vanesanova
25. sep 2018

@siska266 a necitaj tolko na konikovi potom mas toho plnu hlavu viem co hovorim 😀

zdenka67
25. sep 2018

ahoj, necitala som celu diskusiu, ale mozes mi povedat v akom CAR ste boli? lebo mne automaticky povedali, ze musim ist na krv, o teste ani nic nehovorili, jednoducho na krv, bud do CAR alebo k svojej gyn, ja som bola u svojej gyn, ta na mna prevratila oci, ze boooze, to co si myslia? ze uz to bude pozitivne? tak som jej povedala, ze mi tu krv proste vezme a potom som s vysledkom volala do CAR

siska266
autor
25. sep 2018

@vanesanova V pohode pozriem si na nete,Mojzisova to viem co je.No tak v lete som nemala ani cas nejako lebo byvame v novom domceku a vela prace este na dvore bolo.Cez zimu budem mat viac casu na seba.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre