2 potraty, doľahol na mňa smútok
Bože baby....už mám za sebou 2 potrat....práve mi nabehla 1 menštruácia .....doki nám kázal počkať aspoň 3 mesiace.....a ja už teraz túžim sa snažiť.....už som.sa s tým ako tak vyrovnala a dnes z ničoho nič to na mňa doľahlo 😥😥😥začalo mi byť hrozné z toho že som mohla už v auguste rodiť a namiesto toho mám prazdne bruško 😪😪😪
Aj povedali príčinu potratov? Odporúčam dať si urobit krvné testy a pri ďalšom tehotenstve požiadať o lieky na riedenie krvi. Anopyrin, fraxiparine... mnohým ženám to pomáha udržať tehotenstvo a vyživovanie plodu. A 2 potraty za sebou, pokiaľ sa nevie príčina, mohli s veľkou pravdepodobnosťou byť zapríčinené nadmernom zrážanlivosťou krvi.
@sestinka3 ja to mám za sebou už 7x..😭😭 1xMA,3xspontanny,3x mimomaternicove..😢 presne viem ako sa bezmocne cítiš..mne po štyroch potratoch zistili trombofilny stav a mutácie krvi..teraz som aktuálne tehotná už po ivf a picham clexane. Tak teraz to už snár dotiahneme do úspešného pôrodu 🙏🙏 hlavu hore,zodvihnúť sa z dna a šup ďalej bojovať o svoj cieľ..držím prsty.. 😗
@sestinka3 ja mám tiež lepiace doštičky a tri MA ... Počkaj na výsledky, prediskutuj s lekármi, mne sa vďaka liečbe potom podarilo priviesť na svet tri detičky.. hlavu hore, viem ako sa asi cítiš, len zbytočné je pokúšať osud bez liečby, s touto diagnózou ženy často potracaju.
@sestinka3 lepiace= lepive, píšem z mobilu..držím palce, nech to už vyjde.
@alilka strašne silno držím palce, musí to vyjsť.😆
@erika12345 ďakujem..verím dúfam..nevzdávam sa 🙏🙏
@sestinka3 lepise mam aj ja. Budes brat anopyrin- min 2 mes pred planocanim tehu a potom cele tehu az do cca 32tt vtedy zacnes pichat fraxiparine.
@monchichichi ale mám len hraničné hodnoty epi.... myslíš že už mi dajú aj Anopyrin?
@sestinka3 ine na to neucinkuje.
@monchichichi áno to viem ale nemám ešte diagnózu keďže hodnoty sú presne na hornej hranici....tak teda preto neviem.ci mi tie tablety vôbec dajú....i keď rada by som ich brala ak je problém
@sestinka3 ja som mala hranicne a vzdy potrat pokial som nebrala. Beriem len 50ku.
@monchichichi ďakujem ti musím to prebrať s lekárkou dúfam ze mi ich nasadí
@sestinka3 da sa to kupit bez predpisu
@monchichichi vážne?to som ani nevedela...berieš 1xdenne 50?
@sestinka3 pred tehu tie dva mesiace 30ku a ako nahle som mala pozitivny test som si dala 50ku.
@monchichichi wow takže 2mesiace pred snazenim musim užívať?
@sestinka3 tak mi primarka hematologie kazala pri oboch tehu.
@sestinka3 ja mam za sebou tiez dva.. posledny bol vo februari a v maji som otehotnela.. nepichala som si nic, drobec ma uz 15mes ❤ (to len na povzbudenie, ze tam nemusi byt vobec ziadny problem)
kolegynka sa roky snazila o babatko, pochodili vsetky mozne vysetrenia, bola asi 8x na umelom a nic.. vobec nic.. uz bola zufala, zvlast, ked sme okolo nej chodili viacere bruskate.. vykaslala sa na to a dnes ma dve krasne skolacky - a prirodzene! 😉 takze sa nevzdavaj a nepodliehaj smutku.. babatko nechce byvat v smutnom brusku ❤ musis verit!
@sestinka3 netráp sa mne sa stalo to isté teraz v máji by som rodila 😔 tiež mam za sebou 2 potraty jeden zamlknuty následne kyret a druhy samovoľne dostala som len meškajúcj menzes po 4tt.Hneď ako som sa vyčistil bola som na kontrole a všetko ok. Neboj sa raz to vyjde aj tebe aj mne 😍. Moj problém je, že som možno zas po samovolnom asi zase otehotnela mešká ma 5 dní nedávali sme si pozor a minulý týždeň som mala bolesti v podbrušku pichanie v krížoch a chuť z vracať. O naladach ani nehovorím plus mam teplotu už týždeň 37,2.Bojim sa urobiť si test, keď som po potrate, že čo bude 😔
@sestinka3 len vieš problémom v bežnej praxi je to, že ak žena nesleduje podrobne svoj cyklus a nevie ona ani gynekológ presne určiť kedy je presne deň vrcholu. Od tohto dňa na 7. Alebo 8. deň je potrebné urobiť odber krvi. Z čoho aj mne zistili že mám málo progesterónu. Bežne tento odber gynekológ buď nerobí alebo sa robí odhadom ( čo sa týka času odberu) potom sú výsledky nepresné a žena dostane k užívaniu progesterón v nespravnom case. Môj pôvodný lekár mi urobil rôzne vyšetrenia ale sem sme sa nedostali a 5 rokov čakáme márne.

@sestinka3 hlavu hore. Viem aké prazdno prežívaš 😔. Ale skús myslieť nato, že to tak malo byť. Keď ma prepadne tento stav, že mi je smutno, myslím nato, že veci sa jednoducho deju z nejakého dôvodu a tieto smutne veci sa deju len “silným” ženám s veľkým srdcom. Veľmi ti držím palce na šťastný koniec 💚🍀