icon

21. deň a 28. deň cyklu - sledovanie

juliavolna
4. okt 2022

Mám novú gyneko - čo je dôležité , že chcem otehotnieť - povedala , že mám prist po skončení me test urobila sono či dobre všetko odišlo a výstelka je Ok - vyzera že áno - ďalej mám prist na 21 a 28 deň cyklu prečo práve tieto dni? Vie niekto ?

selena_luna
4. okt 2022

@juliavolna skusenost nemam, ale ak ratame 28 dnovy cyklus tak na 21 den by mal byt peak hormonu progesteron. To jedine mi napadlo ze preco asi 🤷‍♀️

juliavolna
autor
4. okt 2022

@selena_luna a prečo sa sleduje práve ten progesteron ?

selena_luna
4. okt 2022

@juliavolna ak je ho malo vajicko sa neuchyti. Potom lekar predpise umely progesteron na otehotnenie, brat ho ale treba az po odsledovanej ovulacii, inak ju blokne. Dolezity je ale aj dalej v tehotenstve , aby sa plod udrzal a zabranilo sa potratu.

juliavolna
autor
4. okt 2022

@selena_luna no mne robil odber na 7Dc hormonálny a teraz kázala 21 a 28 DC prist

selena_luna
5. okt 2022

Kolko dni mas cyklus? Aj to je dolezite. Mozno prilis spekulujeme nad presnymi dnami, viem, ze profil sa robi na zaciatku cyklu a po ovulacii - co teda u teda bude 7 a 21 den, 28 neviem.
Skus ale mozno zalozit inu diskusiu a ako nazov temy dat "hormonalny profil- vase skusenosti s vysetrenim" mozno viac bab sa chyti a lepsie poradia.

janetinka27
5. okt 2022

@selena_luna 21. den cyklu ti (ako je vyssie spomenute) zmeraju progesteron. je dolezite vediet jeho hodnotu presne v tento den. ale je dolezite, aby si mala v tomto pripade ovu ten 14. den, pretoze progesteron sa musi zmerat v case P+7, to znamena P je posledny den, kedy je plodny hlien a + 7 dni (vtedy sa musi zmerat progesteron)
ale ak by si mala ovu napriklad na 20. den cyklu, potom 21. den bude meranie progesteronu zbytocne.
pritomny progesteron zaroven potvrdzuje, ze ovu prebehla a ze zlte teliesko funguje (dobre alebo slabo alebo vobec)

selena_luna
5. okt 2022

@janetinka27 dakujem, to je odpoved pre @juliavolna 😁

juliavolna
autor
5. okt 2022

@janetinka27 vďaka a čo ak 21 deň nebude žiadny vysledok ? Začne merať progesteron inokedy ?

janetinka27
5. okt 2022

@selena_luna ano presne, prepac 🙂

janetinka27
5. okt 2022

@juliavolna a ake mas dlhe cykly? lebo ak mas 28 dnove, tak je mozne, ze ten 21 dc ukaze spravny vysledok.
ja chodim kazdy mesiac na meranie p+7, co je vlastne meranie na 21dc, lenze ja mam sledovanu ovulaciu, takze ten den odberu je u mna vzdy iny, niekedy, obycajne az 28dc.
neboj, pockaj na vysledok a uvidi sa 🙂

juliavolna
autor
6. okt 2022

@janetinka27 práve mám tak 31-33 cyklus , menila som gyneko nakoľko tá predtým nechcela ani krv zobrať - teraz som prišla a hneď odber hormoanalny , cyto , sono atd to som predtým nemala - vám sa podarilo pri sledovanej ovu otehotnieť ?

janetinka27
6. okt 2022

@juliavolna je mozne, ze 21dc budes mat este nizky progesteron, ale aspon uvidis, ci tam nejaky je. neboj, doktorka potom rozhodne co dalej 🙂
nam sa nepodarilo, ale preto, ze ja mam aj ine diagnozy a ovu musim sledovat kvoli liekom, ktore potom nasadzujem (takze sledujem ovu zo zdravotneho hladiska a nie z dovodu otehotnenia 🙂)

juliavolna
autor
6. okt 2022

@janetinka27 chapem - vďaka - ten progesteron urobí z krvi ?

janetinka27
6. okt 2022

@juliavolna ano🙂

juliavolna
autor
7. okt 2022

@janetinka27 ďakujem

juliavolna
autor
14. okt 2022

@janetinka27 takze tento cyklus neovulacny a z krvi zistili že mám zvyseny testosterón - napísané mám že súvis by mohol byt so syndróm polyc ovarii ( ale to zatiaľ nevie) … máte niektorá vyšší testosterón ?

juliavolna
autor
28. feb 2023

Baby dnes 7-8dpo a progesteron 88nmol/l

janetinka27
28. feb 2023

@juliavolna ahoj a ako zistioi, ze bol anovulacny?

juliavolna
autor
28. feb 2023

@janetinka27 prepáč nerozumiem

janetinka27
28. feb 2023

@juliavolna aha ano, preskocilo mi pismenko.ako zistili,ze tento cyklus bol neovulacny (cize anovulacny)?

juliavolna
autor
28. feb 2023

@janetinka27 tento kde je progesteron 88 bol ovulacny 🙂 ten pred ním nie ovulacny

janetinka27
28. feb 2023

@juliavolna aha, uz chapem 🙂